Ισλανδία Ισλανδία

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Τα είδατε ε? Πάει, θα σκάσω τώρα!!
Βασικά ήταν μια αυθόρμητη κίνηση, δεν είχαμε σκοπό να πάμε στο Höfn, απλά όπως δεν είδαμε στο Vik, παρά μόνο ένα, ρωτήσαμε που μπορούμε να δούμε και καταλήξαμε να κάνουμε 5 ώρες εκτός προγράμματος μόνο και μόνο για να τα δούμε! Αλλά άξιζε!
 

Attachments

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
gexoxwoman υπέροχη η φωτογραφία! αχ άξιζε άξιζε! (Μένια, πρέπει να ξαναπάς μου φαίνεται, άλλο που δεν θες! :))

Μια ερώτηση: όταν κλείσατε πχ από το icelandunlimited, τί ακριβώς κλείνεις? πακέτο αυτοκίνητο, λες τι θες να δεις, και ενδεχομένως και κάποια ξενοδοχεία ή δραστηριότητες? συμφέρει από το να το κάνεις μεμονωμένα? από οτι κατάλαβα (αν κατάλαβα καλά), έχεις κάποιον άνθρωπο που γνωρίζει τη διαδρομή σας, σας νοικιάζει αυτοκίνητο, και με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε αν χρειαστεί κάτι;
αν υποθέσουμε ότι δεν καταφέρω να έχω παραπάνω από μια εβδομάδα (αλλά με μεγάλη μέρα, και πρωινό ξύπνημα),πιστεύετε ότι "βγαίνει" π.χ. 1 μερα Ρέκιαβικ - το τρίγωνο (geysir, strokkur, ηφαίστεια), 3 μέρες βορρά (husavic, akureyri) και 2 μέρες νότο (π.χ. vik, hofn)..Ξέρω, δεν φθάνουν οι μέρες, αλλά αν δεν καταφέρω για περισσότερες, τί λέτε? έχει τόσα να δεις και δεν θα ήθελα να "χάσω" κάτι....
(όπως καταλαβαίνετε έχω ενθουσιαστεί με αυτόν τον προορισμό!)
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Αν μπεις στη σελίδα του κάθε tour operator θα δεις ότι έχεις προτεινόμενα προγράμματα και τι περιλαμβάνουν. Σου κανονίζουν την ενοικίαση του αυτοκινήτου (όποια κατηγορία αυτοκινήτου θες εσύ και ότι σηκώνει η τσέπη σου), τα ξενοδοχεία (που θα είναι φυσικά διαφορετικά γιατί θα μετακινείστε συνεχώς), το πρόγραμμα διατροφής (προφανώς μόνο πρωινό σε συμφέρει, αφού θα είσαι συνέχεια έξω) και θα μπορείς να επικοινωνείς μαζί τους για οποιαδήποτε ερώτηση ή δυσκολία προκύψει. Μπορεί και να μην προκύψει τίποτα και να λες "γιατί δεν τα έκλεινα από μόνη μου να μου βγουν και πιο φθηνά?". Μπορεί όμως να τύχει π.χ. έκρηξη ηφαιστείου, όπως έτυχε σε εμάς, οπότε και ο υπεύθυνος του πρακτορείου μάς έβγαλε από το άγχος κανονίζοντας αντίθετη διαδρομή και νέα ξενοδοχεία, χωρίς φυσικά καμία επιπλέον επιβάρυνση. Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις.
Η διαδρομή που λες είναι δύσκολη, δεν θα προλάβεις να απολαύσεις την Ισλανδία όπως πρέπει. Για να κάνεις ολόκληρο τον γύρο θες οπωσδήποτε 10 μέρες. Και πάλι είναι τόσα πολλά αυτά που θα κάνεις, ατέλειωτες οι δραστηριότητες και οι φυσικές ομορφιές, που η ώρα περνάει και αναρωτιέσαι αν σου φτάνει ο χρόνος! Αύξησε τις μέρες ή διάλεξε ποια πλευρά της Ισλανδίας θα σε ενδιέφερε περισσότερο...
 

Despinna

Member
Μηνύματα
174
Likes
163
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Ινδία, Αργεντινή,
σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, θα ρωτήσω, ναι, υποθέτω ότι είναι καλό να είσαι "καλυμμένος" ή να έχεις μια υποστήριξη ή εναλλακτική σε έκακτες καταστάσεις! για τις μέρες...αχ, αυτό καίει! θα κάνει ότι μπορώ για να τις αυξήσω, αλλά δύσκολο! το ταξίδι πάντως θέλω και πιστευω να το πραγματοποιήσω! :)
 

inikolis

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
παιδια σχεδιαζουμε εδω και καποιες μερες ενα 8μερο ταξιδι στην Ισλανδια το καλοκαιρι. με πολυ τρεξιμο "βγαινει" ο γυρος της σε μια εβδομαδα?
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Δεδομένου ότι οι νύχτες είναι πολύ μικρές, είναι εφικτό αν ξυπνάτε νωρίς το πρωί και γράφετε αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά. Αλλά την αδικείτε...
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Αν μπορείς κάντο 10ήμερο και θα προλάβεις να δεις πάρα πολλά...
 

annabaloo

Member
Μηνύματα
59
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
μυκονος
Ταξίδι-Όνειρο
ξανά Κούβα!!
Καλημέρα σε όλους!!έχω κανονίσει ένα ταξίδι στην ισλανδία για το Πάσχα και φυσικά έχω διαβάσει τα πάντα στο forum, αλλα θα ήθελα να επιβεβαιώσω κάποια πράγματα. Λοιπόν, αν δεν κάνω λάθος μπορώ να πάω με ταυτότητα και όχι διαβατήριο και δεν χρειάζεται visa. επίσης έχω παλιού τύπου δίπλωμα με ελληνικούς χαρακτήρες. αυτό είναι αποδεκτό?
τέλος έχετε να μου προτείνετε κάποιο ξενοδοχείο εκτός ρευκιαβικ προς το skafatell?
ευχαριστώ
:)
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ναι πας κανονικά με ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες, δε χρειάζεται visa.

Στο Skaftafell κοίτα το Hotel Skaftafell, μερικά χιλιόμετρα μετά την είσοδο του Πάρκου. Είναι ένα τυπικό ξενοδοχείο χωρίς ανέσεις, λίγο ακριβό αλλά έχει απίστευτη θέση και θέα προς τους παγετώνες.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.116
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom