Καλοκαιρινό τριήμερο στη Σύρο

Gloriana

Member
Μηνύματα
151
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η Σύρος θέλει σίγουρα περισσότερες από 3 μέρες για να πεις ότι είδες τα πάντα. Σε ένα τριήμερο ωστόσο μπορείς να δεις τα βασικότερα…
Κάτι που θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα στο νησί είναι η τρομερή ευγένεια των ντόπιων που είναι πάντα πρόθυμοι να πιάσουν κουβέντα μαζί σου. Επιπλέον με έκπληξη διαπίστωσα πως δεν έχουν κανένα άγχος για να προστατέψουν τα προϊόντα τους. Δεν σε παρακολουθούν καθώς κοιτάζεις τις βιτρίνες, μέσα ή έξω από τα μαγαζιά. Δεν τους απασχολεί ο επιτήδειος κλέφτης, τον περιφρονούν!
 

Attachments

Gloriana

Member
Μηνύματα
151
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
ΗΜΕΡΑ 1

Άφιξη στην Ερμούπολη, μην ταλαιπωρηθείτε ιδιαίτερα ψάχνοντας ξενοδοχείο. Ωραία θέα θα βρείτε στo Ηotel Εthrion, πεντακάθαρα δωμάτια, ευγενέστατος ο κύριος Γιώργος και η γυναίκα του. Wi fi αν χρειαστείτε και για οποιαδήποτε πληροφορία πάντα διαθέσιμοι στα τηλέφωνά τους. Το hotel είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και μόλις 100 μέτρα από το λιμάνι! Προτιμήστε δωμάτιο στον 1ο όροφο. Η θέα είναι ονειρική. Μπροστά σας απλώνεται η ανατολική Ερμούπολη, ο Άγιος Νικόλαος και τα Βαπόρια, το Δημαρχείο και στα δεξιά σας το λιμάνι. Διακρίνεται στο βάθος η Τήνος και η Μύκονος!
Πριν κατεβείτε στην πλατεία κάντε τον κόπο και επισκεφθείτε την Κοίμηση της Θεοτόκου. Φυλάσσεται εκεί η ομώνυμη εικόνα της Παναγίας, αυθεντικός πίνακας του El Greco. Αξίζει να την προσκυνήσετε. Ο ναός βρίσκεται κοντά στο Καζίνο στην οδό Πρωίου.
Στη συνέχεια, κάντε μια μικρή βόλτα στην πλατεία Μιαούλη, στο Δημαρχείο (σχεδιασμένο από τον Τσίλλερ) που βρίσκεται λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο, πιείτε το καφεδάκι σας στο Cotton Fresh Café και δοκιμάστε τα τοπικά γλυκά ή τοπικές πίτες που προσφέρει. Τυρόπιτα, σπανακόπιτα, μανιταρόπιτα, χορτόπιτα, κολοκυθόπιτα. Αν πεινάτε δοκιμάστε ένα χειροποίητο χάμπουργκερ με δικό τους μπιφτέκι, το οποίο προσοχή είναι τεράστιο. Μπορείτε εκεί να βρείτε τη μπύρα craft lager smoked, την προτείνω σε σχέση με άλλες μπύρες…
Αφού ξεκουραστείτε και πιείτε το καφεδάκι σας θα κατευθυνθείτε στην Κίνη. Απέχει 20’ από την Ερμούπολη και μπορείτε να πάτε και με το τοπικό ΚΤΕΛ. Έχει συχνή συγκοινωνία, κάθε 1 ώρα.
Στην Κίνη θα κάνετε απογευματινό μπάνιο στην παραλία, θα κάτσετε κάτω από τη σκιά των αλμυρικιών και όταν πέσει ο ήλιος θα γευματίσετε στο ‘πολύ’ Αλλού Γυαλού-πάνω στη θάλασσα-απολαμβάνοντας το πιο έντονο χρωματικά ηλιοβασίλεμα των Κυκλάδων. Τα χρώματα του θα σας συντροφέψουν τουλάχιστον για 1 ώρα. Δοκιμάστε κουτσουμουρίτσες στο χωνάκι, λιγκουίνι με αυγά αστακού και τρίχρωμο πιπέρι και σκόρδο, ζαργάνες στη λαδόκολλα με αρωματικά και σαλάτα βλίτα με σάλτσα αντσούγιας. Πιείτε το λευκό κρασί τέσσερις λίμνες: στο μπουκέτο του μπλέκονται τα τυπικά ανθώδη αρώματα του Gewurztraminer με τις νότες λεμονιού, ανανά και κορίανδρου του Chardonnay. Στο στόμα επικρατεί η βελούδινη, λιπαρή επίγευση που υποστηρίζεται από τον όγκο και τη διάρκεια της οξύτητας.
 

Attachments

Gloriana

Member
Μηνύματα
151
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
ΗΜΕΡΑ 2

Η μέρα ξεκινά με μια βολτούλα στον πεζόδρομο Χίου. Στην αρχή του πεζόδρομου θα βρείτε το καλύτερο παραδοσιακό παντοπωλείο της Σύρου, τον Πρέκα. Εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα, κάπαρη, λιαστές ντομάτες, μάραθος, βότανα. Εναλλακτικά προτιμήστε αντί για τα Συριανά λουκούμια και χαλβαδόπιτα, παστελάτο ξερό σύκο με ξηρούς καρπούς και σουσάμι!
Θα πάρετε πρωινό στο Cotton Fresh café με το αεράκι να σας δροσίζει. Ο freddo είναι εξαιρετικός. Απαραίτητη η τοπική πίτα.
Αναχώρηση για την παραλία Δελφίνι (αν δεν έχετε μέσο να πάτε στη Γαλυσσά με το λεωφορείο), απολαύστε το μπάνιο και επιστρέψτε το μεσημεράκι για ντους και ξεκούραση.
Θα γευματίσετε το μεσημέρι στο Αρχονταρίκι της Μαρίτσας, που βρίσκεται σε ένα σοκάκι στο τέλος της πλατείας Μιαούλη. Στο ίδιο στενάκι θα βρείτε και τα επίσης εξαιρετικά Πέτρινο και Οινοπνεύματα. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το πιο gourmet ‘Κουζίνα’.
Πιείτε το χύμα λευκό κρασάκι τους και δοκιμάστε καπαροσαλάτα, μαραθόπιτα, κεφτεδάκια λαχανικών και κάποιο πιάτο με μαγειρευτά κρεατικά, αν δεν κάνει πολλή ζέστη, είναι όλα εξαιρετικά.
Το απόγευμα θα ανεβείτε στην Άνω Σύρο (με taxi 3-4 ευρώ) στην Φραγκοσυριανή (Σαν Τζώρτζης) την καθολική εκκλησία. Χαθείτε στα πανέμορφα στενά σοκάκια. Σταματήστε για έναν καφέ στο Συριανό Καφενείο με θέα την Ερμούπολη και δοκιμάστε γιαούρτι με γλυκό βύσσινο, ή κεράσι, ή σύκο.
 

Attachments

Gloriana

Member
Μηνύματα
151
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
ΗΜΕΡΑ 3

Πρωινός καφές στο Cozy, στην πλατεία Μιαούλη (Δημαρχείο). Συνοδέψτε τον καφέ σας, με κρέπα αλμυρή ή γλυκιά ή επιλέξτε την σπιτική ομελέτα του μαγαζιού.
Φορέστε το καπέλο σας, πάρτε ένα μπουκαλάκι νερό και ανηφορίστε προς τα πάνω. Επισκεφθείτε το Θέατρο Απόλλων. Λένε είναι πιστό αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου -σε μικρογραφία φυσικά-αλλά δε μπορώ να το πω με σιγουριά. Έχω δει τη Σκάλα και τίποτα δε μου τη θυμίζει… εσωτερικά και εξωτερικά. Όπως και να ‘χει είναι ένα από τα μοναδικά Λυρικά Θέατρα που υπάρχουν στην χώρας μας.
Συνεχίστε την πορεία σας, θα βρεθείτε στον Άγιο Νικόλαο, την ορθόδοξη εκκλησία και από εκεί θα ανεβείτε στα Βαπόρια, την συνοικία με τα νεοκλασικά αρχοντικά. Ξεκουραστείτε το μεσημέρι, μετά από ένα ελαφρύ γεύμα και νωρίς το απόγευμα ανεβείτε στο Σαν Μιχάλη (ταξί 10 ευρώ) για να απολαύστε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα τον Κυκλάδων, με το δίσκο του ήλιου να εξαφανίζεται πίσω από τη Τζια. Μπροστά σας απλώνεται η Γυάρος και αριστερά η Τζια και η Κύθνος. Θα δειπνήσετε στο Πλακόστρωτο φυσικά, τεράστια πιάτα, εξαιρετικές τιμές. Το χύμα κρασάκι τους πολύ καλό επίσης. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το τυρί Σαν Μιχάλη (είδος γραβιέρας είναι) και το δικό τους παραδοσιακό λουκάνικο, πολύ αρωματικό (μάραθο πρέπει να έχει).
 

Attachments

Gloriana

Member
Μηνύματα
151
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΤΕ
COTTON FRESH CAFÉ (πλατεία Μιαούλη)
COZY CAFÉ BAR (Πλατεία Μιαούλη)
ΣΥΡΙΑΝΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ (Άνω Σύρα)
ΠΕΤΡΙΝΟ (οδός Ροΐδη)
ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΑ (οδός Ροΐδη)
ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΤΣΑΣ (οδός Ροΐδη)
ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ (Σαν Μιχάλη)
ΚΟΥΖΙΝΑ (οδός Άνδρου 1)
ΑΛΛΟΥ ΓΥΑΛΟΥ (Κίνη)

ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΠΑΝΙΟ
Κίνη
Δελφίνι
Γαλησσά


ΠΟΥ ΘΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ
CHIRIMINI (Στεφάνου 9- έναντι Θέατρο Απόλλων)
ΝΟΤΟΣ (Μερκούρη 6, έναντι Πνευματικού Κέντρου)
ΠΡΕΚΑΣ (Χίου 4, λιμάνι)

Πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ της Σύρου εδώ.
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Ευχαριστούμε για την πολύ ωραία περιγραφή, τα χρήσιμα tips και τις υπέροχες φωτογραφίες! Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου!
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Με έπεισες!!!
Φεύγω αύριο, 8.10 με Ολυμπιακή, για Σύρο!!! :airplane:
Για ένα τριήμερο μόνο!!!
 

vitalogy

Member
Μηνύματα
52
Likes
19
Φευγω την τριτη (αν δεν πτωχευσουμε) για Συρο. Επειδη θα ειμαι μονος δεν θα παρω αυτοκινητο. Λογικα καθε μια ωρα θα πρεπει να εχει λεωφορεια για χωρια και παραλιες. Απλα οσον αφορα το βραδυ τι ωρα σταματουν τα δρομολογια;
 

vitalogy

Member
Μηνύματα
52
Likes
19
Λοιπον προχθες επεστρεψα απο την Συρο. Οι εντυπωσεις μου κατι παραπανω αο θετικες και αναρωτιεμαι γιατι αυτο το νησι εχει τοσο λιγο τουρισμο σε σχεση με αλλα νησια. Κοσμο δεν εχε πολυ αλλα καλυτερα γιατι ετσι απολαμβανεις καλυτερα το νησι. Προσφερεται για ολες της ηλικιες, αν ομως ειστε νεολαιος και ψαχνετε μπαρακια για αγριο ξεφαντωμα μαλον θα πρεπει να το ξεχασετε. Απο εκει και περα εχει παρα πολλα πραγματα να εξερευνησεις και να ανακαλυψεις. Εκτος ερμουπολης πηγα μονο Γαλησσα και Κινι. Υπεροχες ρηχες, παιχνιδιαρικες παραλιες με αμμο και ζεστα νερα. Εκτος ερμουπολης δεν ξερω αν θα καταφερει να σας συγκινησει τιποτα αλλο αφου περισσοτερο απο οτι ειδα τουριστκοι καταυλισμοι ειναι τα περισσοτερα χωρια παρα κατι το παραδοσιακο, αλλα αυτο με καθε επιφυλαξη μιας και δεν πολυγυρισα. Το κτελ για της περιοχες που εχουν παραλιες εξυπηρετει περιπου μεχρι της 11 το βραδυ με πολυ συχνα δρομολογια. Για ξενοδοχειο μεσα στην πολη προτεινω ενα απο τα τρια Esperance. Φθηνα και καλα, και σε πολυ καλα σημεια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.669
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom