Χίος Πληροφορίες για Χίο

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ονειρεμένο Ταξίδι
greenland-φεροε-svalbard
ευχαριστώ πολύ για τις κατευθύνσεις σας!Μολις τα κλείσω θα επανέλθω με ερωτήσεις!Αεροπορικώς θα έρθω μέσω Αθηνών είναι η πτήση.4 μέρες είναι αρκετές;φοβάμαι το θέμα του μπανιου, δεν εχω κάνει ούτε ένα φέτος και θέλω το 4ημερο να έχει κ θαλασσίτσα.τι ζητάω;
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
ευχαριστώ πολύ για τις κατευθύνσεις σας!Μολις τα κλείσω θα επανέλθω με ερωτήσεις!Αεροπορικώς θα έρθω μέσω Αθηνών είναι η πτήση.4 μέρες είναι αρκετές;

Όχι καθόλου αλλά σου λέω μάλλον θα ξαναπάς.

φοβάμαι το θέμα του μπανιου, δεν εχω κάνει ούτε ένα φέτος και θέλω το 4ημερο να έχει κ θαλασσίτσα.τι ζητάω;

Αν πας νότια δεν νομίζω να έχεις θέμα. Άλλωστε αν αγαπάς τόσο τη μαστίχα που βγαίνει στα νότια εκεί κοντά θα είσαι. Οι παραλίες στο βορρά είναι πανέμορφες αλλά κρύες.Ο βορράς είναι το λιγότερο τουριστικό(και πιο πράσινο κομμάτι με ομορφότερη φύση),συνήθως τον ξέρουμε καλά όσοι έχουμε πάει πολλές φορές στο νησί. Εξάλλου ο νότος εκτός από τις μαστίχες, είναι γνωστός για τα γραφικά μεσαιωνικά χωριά του.

Αν πας στον Κάμπο μην παραλείψεις το μουσείο εσπεριδοειδών-πολυχώρο Citrus....Πάρε τηλ.να βεβαιώσεις πως θα είναι ανοιχτά όταν πας....Κάμπος...μαγικό μέρος...πανέμορφα πέτρινα αρχοντικά με τεράστια μυρωδάτα περιβόλια εσπεριδοειδών....θα μεταφερθείς σε άλλη εποχή....

Αν ανέβεις βόρεια εκτός από το φαγητό στο χωριό "Κηπουριές", κάνε καμιά βόλτα από Βολισσό.....


Σου εύχομαι να περάσεις τέλεια:)
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.545
Likes
8.033
@alma ποια ειναι τα μεσαιωνικα χωρια,που λες;ακουγεται πολυ ενδιαφερον:)
ΥΓ.μολις διαβασα τις εντυπωσεις της @Nedelja στην προηγουμενη σελιδα...φαινεται πολυ ενδιαφερον το νησι...μπαινει στο 5ετες προγραμμα;)
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Το πιο καλοδιατηρημένο από όλα τα μεσαιωνικά είναι τα Μεστά. Είναι τόσο ατμοσφαιρικό που έχουν αγοράσει σπίτια ακόμα και βορειοευρωπαίοι και το επισκέπτονται και χειμώνα...Το καλό είναι πως παρά την τουριστική ανάπτυξη του, παραμένει σε μεγάλο βαθμό αυθεντικό και θα δεις γιαγιάδες με τα τσεμπέρια στα στενά σοκάκια του, να συνεχίζουν τη ζωή τους ανεπηρέαστες από την τουριστική ανάπτυξη...Στενά σπιτάκια που ενώνονται για να εμποδίσουν τις επιδρομές πειρατών και να μπορούν οι κάτοικοι να ξεφεύγουν από το ένα σπίτι στο άλλο.

Οι Ολύμποι είναι επίσης γνωστοί και τελευταία έχουν ανοίξει και αξιόλογα εστιατόρια στο όμορφο πέτρινο χωριό...

Για την Καστροπολιτεία καμουφλάζ του Ανάβατου ότι και να πω είναι λίγο....

Και πολλά άλλα χωριά.Η Χίος έχει πολλά και πανέμορφα χωριά @karfitsa μου...
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
868
Να προσθέσω και τη δική μου θετική γνώμη για τη Χίο. Την επισκεφτήκαμε πέρσι τον Αύγουστο για ένα τετραήμερο με διαμονή μέσα στα Μεστά (καταπληκτική εμπειρία) και με ΙΧ στη διάθεσή μας. Γυρίσαμε σχεδόν όλο το Νότο και κάναμε και μια μικρή παράκαμψη προς τα κεντρικά (Αυγώνυμα-Ανάβατος-Νέα Μονή)

Ό,τι αναφέρθηκε ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα:
-η υπέροχη ατμόσφαιρα στα μεσαιωνικά χωριά (φωτό από Μεστά)

-η υπέροχη ατμόσφαιρα στον Κάμπο (δυστυχώς όμως θα θέλαμε να υπάρχουν πεζοπορικές διαδρομές ανάμεσα στα αρχοντικά, ουσιαστικά τώρα γυρνάς και θαυμάζεις μέσα από το αυτοκίνητο, εκτός από την απαραίτητη επίσκεψη στο Citrus.
-οι αξιοπρεπέστατες παραλίες (εμείς τη βγάλαμε αρκετά σε μια άγνωστη παραλία, τα Σαλάγωνα κάτω από τα Μεστά, όπου δεκαπενταύγουστο είχε 20 άτομα και τα νερά ήταν τέλεια (φωτό)

Αλλά και τα Μαύρα Βόλια με εντυπωσίασαν. Είχα ακούσει αρκετά αρνητικές κριτικές, αλλά το γεγονός ότι πήγαμε απόγευμα με σκιά μάλλον ήταν για καλό, αφού το μεσημέρι με τη ζέστη πρέπει να είναι ανυπόφορα (φωτό)

-καλό, φτηνό φαγητό και μπόλικη φρέσκια μπύρα Χίου :)


Συμπέρασμα: Να πάτε
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.714
Likes
14.782
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
καμία φωτογραφία από το Πυργί δεν έχετε??
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.714
Likes
14.782
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
κάποια στιγμή θα πάω. έκανα εκεί 1 χρόνο στο στρατό όταν ήμουν δόκιμος το 1978.
 

Irie

New Member
Μηνύματα
3
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
ΙΣΡΑΗΛ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λ.ΑΜΕΡΙΚΗ, ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ
Μετά απο αυτές τις ιστορίες και επειδή μας αρέσουν τα μεγάλα νησιά (πρόπερσι πήγαμε Μυτιλήνη και ενθουσιαστήκαμε) αποφασίσαμε κι εμείς να την επισκεφτούμε τέλη Αυγούστου. Περάσαμε απλά υπέροχα. Νομίζω οτι θα εκτιμηθεί απο ζευγάρια και άτομα λίγο μεγαλύτερης ηλικίας που δεν ψάχνουν ένα μερος με πολύ κόσμο και μπαρ (αν πήγαινα πριν δέκαπέντε χρόνια μαλλον θα έφευγα τρέχοντας)...Μεγάλο συν για εμένα να κάθομαι σχεδόν μόνη μου σε μια παραλία στην καρέκλα μου να ακούω τη σιωπή και τα πουλιά και να διαβάζω ένα βιβλίο ή απλά να αγναντεύω. Μείναμε στη Βολισσό, στα Αυγώνυμα και στο Βουνό ώστε να δούμε όλο το νησί χωρίς να κάνουμε χιλιομετρα όλη μέρα. Το κάθε μέρος είχε κάτι το διαφορετικό. Γενικά το νησί ήταν μια αποκάλυψη με τα μεσαιωνικά χωριά του, τις ατελείωτες παραλίες και διαδρομές, ήταν πραγματική εμπειρία. Πολύ αυθεντική μάλλον και για αυτό μας άρεσε τόσο πολύ. Μεγάλη θλίψη σου προκαλεί μόνο οτι το νησί εχει καεί σχεδόν εξολοκλήτρου με εξαίρεση το βορειανατολικό κομμάτι. Παρόλα αυτά είναι και πάλι υπέροχο αλλα στενοχωριεσαι όταν σκέφτεσαι πόσο μοναδικό ήταν, ο συνδυασμός πεύκου και θάλασσας και αυτές οι ορεινές διαδρομές μέσα απο δάση που τώρα γίνανε στάχτη.
 

hliad1990

Member
Μηνύματα
52
Likes
3
Καλησπερα σε ολη την παρεα!! Θα ηθελα για ακομα μια φορα την βοηθεια σας!! Θα ταξιδεψω με την κοπελα μου 16 με 22 αυγουστου στην χιο! Εχωντας εισητιρια κοινονικου τουρισμου θα μεινουμε στην περιοχη καρφα αν το λεω σωστα σε ενα 4 * ξενοδοχειο! Απο θαλασσες τι γνωμη εχετε? Ειναι οικονομικο νησι? Αξιζει να παμε τουρκια με το καραβακι ? Και γενικα αν εχετε κατι που να πρωτινετε θα μας βοηθουσε πολυ καλο καλοκαιρι σε ολους
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.114
Μηνύματα
880.826
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom