Βραζιλία Και ο Θεός έπλασε το Ρίο.....

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αυτη ειναι η μοντελιστικη Ιπανεμα ..εγω μοντελα παντως δεν ειδα ..εννοειται οτι το καλοκαιρι το δικο τους γινεται χαμος και βλεπεις πολυ περισσοτερο κοσμο στις παραλιες.
P1010025.JPG

P1010018.JPG

Οι δυο παραπανω φωτο ειναι στις 9 το πρωι ,ενω η παρακατω το μεσημερι...τι κοσμος ...χειμωνας σου λεει μετα!
P1010228.JPG

Αυτο ειναι το Λεμπλον ..δηλ το τελειωμα της Ιπανεμα.Πανω απο την παραλια ειναι η ομωνυμη συνοικια ...θεωρειται απο τις ακριβες της πολης..ωστοσο η φαβελα Βιντιγκάλ πανω στο λοφο συνυπαρχει με τα χλιδατα ξενοδοχεια και τα ακριβα διαμερισματα.
DSCN2112.JPG

DSCN2114.JPG
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
η τουριστικη Κοπακαμπανα
P1010047.JPG

Αυτα τα σπιτακια ειναι τα ποστα των ναυαγοσωστων
P1010039.JPG

να και μια φωτο της Κοπα απο ψηλα
DSCN2028.JPG

το διασημο πεζοδρομιο του Burble Marx..ολα τα πεζοδρομια της πολης ειναι σε αυτο το στυλ
P1010050.JPG

P1010044.JPG
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αυτη ειναι η praia ,Vermelha η κοκκινη παραλια ...ολες οι αλλες παραλιες εχουν χρυσαφια αμμο ..οποτε αυτη κανει τη διαφορα ...ειναι κατω απο τη σκια του Sugar Loaf..εδω απο ψηλα οπως ανεβαινει το τελεφερικ
P1010093.JPG

και εδω απο κοντα
P1010106.JPG

P1010098.JPG
P1010101.JPG

θα τελειωσω με τις παραλιες ..οχι αλλες πια...με την εξωτικη Πραίνια που βρισκεται στην Κοστα Βερντε
P1010209.JPG
P1010211.JPG

Τι κυμματα !!!Που να τολμησει ανθρωπος να κολυμπησει εκει ....
P1010212.JPG

DSCN2095.JPG

Σε αυτο το τροπικο ρεστοραν φαγαμε μια ψαρουκλα ..να !!!!
DSCN2100.JPG

Αυτος ο κυριουλης-ατραξιον του μαγαζιου πουλουσε ενα γλυκο απο καρυδα ,το οποιο πασπαλιζε με αχνη και ζαχαρουχο γαλα...δεν μου αρεσε ιδιαιτερα ..ειμαι σοκολατου..τι να κανουμε!
DSCN2103.JPG
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.151
Likes
14.441
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
H τέρψις των παραλιολόγων.
Είπαμε να γράψεις. Εσύ μας… μας πήρες μονότερμα βραδυάτικα :)
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Όταν πήγα στο MuseuHistoricoNacionalείδα μια εξαιρετική φωτογραφική συλλογή με εικόνες από το παλιό Ρίο.Υπέροχα σπίτια αποικιακού ρυθμού σε αυτό το μοναδικό τοπίο έφτιαχναν μια πόλη δυναμίτη!Κρίμα που λίγα από αυτά διατηρούνται σήμερα ..τα περισσότερα είναι στην Σάντα Τερέζα και στην Urca. Δυστυχώς οι κάτοικοι γκρέμισαν τα περισσότερα σπίτια και έχτισαν πολυκατοικίες και ουρανοξύστες μεγαθήρια σε όλο το Ρίο.Στην πόλη συνυπάρχουν παντού το παλιό με το μοντέρνο.Θεωρώ ότι είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στις δύο αυτές γειτονιές.Η Σάντα Τερέζα είναι πάνω σε λόφο και το κίτρινο τραμ ,το μποντίνιο,τη διέσχιζε απ΄ ακρη σ΄ άκρηΔυστυχώς όμως είχε καταργηθεί τον καιρό που πήγα εγώ.Μην πάτε καθημερινές καλύτερα ..είναι πιο ασφαλές τα Σαββατοκύριακα, έχει περισσότερους τουρίστες ,χαριτωμένα μαγαζάκια και εστιατόρια όπως το Aprazivelκαι το EspiritoSanta.

Η Urcaείναι για μένα η ομορφότερη γειτονιά της πόλης.Είναι κάτω από τη σκιά του SugarLoaf –PaodeAcucar ,με όμορφα χαμηλά σπίτια και δρόμους καταπράσινους.Όλοι οι δρόμοι καταλήγουν σε μια παραλιακή από την οποία βλέπεις καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα και τα φώτα της πόλης να ανάβουν σιγά σιγά καθώς πέφτει η νύχτα.Πάρα πολλοί νεαροί και νεαρές κάθονται πάνω στα πεζούλια της παραλιακής αυτής με μπύρες και ποτά στο χέρι περιμένοντας να δύσει ο ήλιος.Σιγά σιγά γίνονται όλοι ένα μεγάλο παρεάκι.Οι περισσότεροι μαζεύονται έξω από το BarUrca,ένα εστιατόριο μικρό μεν αλλά με εξαιρετική κουζίνα και μεγάλες μερίδες.Εκεί βρήκαμε και Έλληνα σερβιτόρο...οπως και κάποιον από Νιγηρία που έφαγε κόλλημα μαζί μου και ζητούσε να μην φύγω ...τι να πω!!!! Να κάποιες φωτό από Σάντα Τερέζα και Urca.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
H τέρψις των παραλιολόγων.
Είπαμε να γράψεις. Εσύ μας… μας πήρες μονότερμα βραδυάτικα :)
Τελος οι παραλιες..ενταξει τωρα μεταξυ μας γουρουνακι ..τουλαχιστον αυτες οι παραλιες δεν ειναι και κορυφαιες ....τωρα θα μιλησω για αλλα κομματια του Ριο και του ταξιδιου ....
Εχε χαρη που η τηλεοραση δεν παιζει κατι ενδιαφερον και ο συζυξ λειπει....μουαχαχαχα
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να η Σαντα Τερεζα ..καναμε βλακεια ..πηγαμε καθημερινη...ηταν ψιλοερημα και κατι τυποι κοιτουσαν εμας τις 2 ξανθιες περιεργα ..τεσπα ..τη γλυτωσαμε .
DSCN2003.JPG

Αχ αυτα τα σπαστικα καλωδια του ρευματος παντου..τα ξερετε απο τη λατιν Αμερικα ,οσοι εχετε παει.
DSCN2004.JPG
DSCN2005.JPG
DSCN2012.JPG

και παμε Urca
DSCN2145.JPG

να η νεολαια που περιμενει το δειλινο εξω απο το μπαρ Ουρκα
DSCN2152.JPG

Ο Χριστος Λυτρωτης λουσμενος με τα χρωματα της δυσης
DSCN2154.JPG

DSCN2147.JPG

η Ουρκα ειναι σε μια γλωσσιδα που βλεπει το υπολοιπο Ριο καπως απεναντι
DSCN2158.JPG

P1010068.JPG

Βλεπει στην παραλια του απεναντι Botafogo οπου βρισκονται εκατονταδες μικρα σκαφακια σαν λευκα γλαροπουλια που εχουν κουρνιασει στη θαλασσα.
20150225_101021_Richtone(HDR).jpg
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να πω και λίγα λόγια για τις φαβέλες.Οι φαβέλες είναι συνοικίες από φτωχόσπιτα βαμμένα με πολλά χρώματα ή άβαφτα μόνο με τα τούβλα.Έχουν μια ιδιαίτερη γραφικότητα , είναι γύρω στις 60,χτισμένες πάνω σε λόφους και βρίσκονται κυριολεκτικά παντού στην πόλη.Δεν μπορείς να πεις δηλαδή ότι υπάρχουν σε κάποιες μόνο περιοχές της πόλης …υπάρχουν ακόμα και στις πλούσιες γειτονιές.Η μεγαλύτερη είναι η Ροσίνια …250.000 άνθρωποι ζουν εκεί.Είναι πραγματικά τεράστια ,χτισμένη στο SaoConradoπάνω στις πλαγιές του MorroDoisIrmaos και πάνω από το τούνελ με το οποίο περνάς από το Λεμπλόν στο SaoConradoκαι τη Barra. Ήθελα να πάω σε ένα favelatourαλλά η φίλη μου με απέτρεψε.Πολλές φαβέλες ,κοινότητες αποκαλούνται από τους ντόπιους , έχουν ενταχθεί σε προγράμματα υποστήριξης από την πολιτεία τα FavelaBairro programs.Έχουν αποχέτευση,ιατρικά κέντρα ,βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ,αθλητικά συγκροτήματα και το κράτος προσπαθεί να τις απαλλάξει από τον έλεγχο των συμμοριών και των εμπόρων ναρκωτικών.Πολλοί καλλιτέχνες από τις κοινότητες αυτές προωθούν τα έργα τους στους τουρίστες και η κοινότητα Vidigalπου ατενίζει την Ιπανέμα και το Λεμπλόν έχει θεατρική ομάδα τη NosdoMorro….Εμείς από το Λόφο.

Γενικά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ‘ότι το Ρίο εμπεριέχει δύο κόσμους .Ο ένας κόσμος είναι οι πολύχρωμες φαβέλες με τις απλωμένες μπουγάδες και τις γυναίκες να συζητούν ανέμελα από τα μπαλκόνια ,ενώ τα παιδιά τους έπαιζαν μπάλα στα στενά.Ο άλλος κόσμος είναι αυτός των σχετικά ευκατάστατων που δουλεύουν σε εταιρίες και αυτό τον κόσμο έζησα εγώ.Μένουν σε άνετα διαμερίσματα μέσα σε condominiumsδηλ. μέγαλα συγκροτήματα από πολυκατοικίες που έχουν μέσα πισίνες ,γήπεδα μπάσκετ και τέννις ,playgroundsκαι γκαράζ.Το ενοίκιο ενός τέτοιου διαμερίσματος είναι γύρω στα 5.οοο -8.οοο ευρω !!!!!και πληρώνεται από την εταιρία.Το συγκρότημα έχει 24 ώρες πορτιέρη από τη φαβέλα που σου ανοίγει-κλείνει την πόρτα …μόνος σου πάντως σαν νοικοκύρης του σπιτιού σου δεν μπαινοβγαίνεις.Το διαμέρισμα σου το καθαρίζει,φροντίζει μαγειρεύει η οικιακή βοηθός από τη φαβέλα.Το σκυλί της οικογένειας είτε το βγάζουν οι ίδιοι βόλτα ,είτε έρχεται ο dog-walkerκαι αυτός από τη φαβέλα.Γενικά όλοι οι ξένοι εργαζόμενοι στο Ρίο ζουν και λειτουργούν με παρόμοια μοτίβα.

Θέλω να εκφράσω μια καθαρά προσωπική μου άποψη.Σίγουρα οι φαβέλες ενοχοποιούνται για πολλά και υπάρχει εγκληματικότητα, συμμορίες και ναρκωτικά.Αλλά μου δόθηκε μια αίσθηση ότι βλέποντας τον απέναντι «εύκολο» κόσμο κάπου ορισμένοι οδηγούνται προς τον άσχημο δρόμο χωρίς να είναι εκ φύσεως κακοί άνθρωποι.Οι φωτογραφίες είναι από κάποιες φαβέλες και από την περιοχή που ζούσα,τη Lagoa πάνω από την Ιπανέμα.
Εμένα πάντως μου άρεσε ιδιαίτερα το ξεχωριστό χρώμα των κοινοτήτων.
DSCN2056.JPG

DSCN2057.JPG

Αυτη η φαβελα ειναι απεναντι απο το Μαρακανά
DSCN2115.JPG



και τελευταια η Vidigal που ατενιζει τις παραλιες Ιπανεμα-Λεμπλόν .Βρισκεται πανω στο Morro Dois Irmaos -Τα δυο αδελφια ....λογω των διδυμων κορυφων του βραχου
DSCN2109.JPG
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Χτύπα κ άλλο θα τ'αντέξω!!!

Τέλεια ιστορία! Ευχαριστούμε πολύ πολύ!

Να κάνω μια ερώτηση; Είναι γενικά επικύνδινα να κυκλοφορείς μόνος; Δεν εννοώ σε ερημικά δρομάκια, έχω ακούσει πχ. πως συχνά κλέβουν στην Κόπακαμπάνα. Εσείς κυκλοφορούσατε άνετα ή γενικά είχατε την αίσθηση του φόβου;

Περιμένω συνέχειαααα!
 

evitaki_boa

Member
Μηνύματα
40
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Περού & Βολιβία
Ταξίδι-Όνειρο
Όλος ο κόσμος !!!
Αναμένουμε την συνέχεια της ιστορίας !
Πάω Ρίο για πρώτη φορά τον Ιανουάριο....Ανυπομονώ !!!!!
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Η φωτοιστορία είναι ο παράδεισος των παραλιολόγων!!! Εύγε!!!! Το Ρίο πολλές φορές το σκέφτηκα αλλά δεν το τόλμησα!! Ωραίες πληροφορίες δίνεις πάντως!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom