ΗΠΑ Empire State Building

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Λίγα πράγματα μπορεί κανείς να πει γι’αυτό το κτίριο. Όσοι το έχουν δει από κοντά καταλαβαίνουν το γιατί. Ένα πραγματικό κατασκευαστικό επίτευγμα, φτιαγμένο από γρανίτη και ασβεστόλιθο να δένουν επάνω στο ελαφρύ αλουμίνιο που χρησιμοποιήθηκε για να μπορέσει το οικοδόμημα να φτάσει στο ασύλληπτο ύψος του.

Ατενίζει το Μανχάταν από τα 381 μέτρα ύψος, και οι 102 ορόφοι του είναι καλυμμένοι με 6500 παράθυρα που από κοντά του δίνουν μια πολύ επιβλητική όψη. Είναι σχεδιασμένο στα πρότυπα Art Deco, και ήταν το ψηλότερο κτίσμα στον πλανήτη από το 1931 όταν και ολοκληρώθηκε η κατασκευή του, μέχρι το 1972 που είδε στο Νότο να ξεπροβάλλει το δέος του World Trade Center. Από το 2001 και την πτώση των δίδυμων πύργων του παγκόσμιου κέντρου εμπορίου βέβαια, το Empire State απέκτησε και πάλι τον τίτλο του ψηλότερου οικοδομήματος της πόλης.

Αντίθετα με το μεγαλεπίβολο χαρακτήρα και μέγεθός του, επιχειρηματικά το Empire State δεν κατάφερε να… σταθεί στο ύψος του, οδηγώντας σε δύσκολη θέση το Δήμο της Νέας Υόρκης σχετικά με το μέλλον του, μόλις λίγα χρόνια αφού κατασκευάστηκε. Το 1986 αναγνωρίστηκε ως Εθνικό Μνημείο των ΗΠΑ. Η θέα που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης από το παρατηρητήριο του 86ου ορόφου είναι -απλά- ανεπανάληπτη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.803
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom