Γαλλία Γερμανία CentralPack (Αλσατία, Βάδη)

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Ω ναι. Με εξορμήσεις και στις γύρω περιοχές μπορεί και 3...
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Yπέροχες φωτογραφίες και η περιγραφή σου πάντα ευχάριστη και χρήσιμη! Ήδη ονειρεύομαι ένα ταξιδάκι σε αυτά τα παραμυθένια μέρη!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πρώτα να σας ομολογήσω ότι μισώ τα γερμανικά τρένα. Ναι, εντάξει κάποιος που έχει ταξιδέψει 5-6 φορές αρχίζει και αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Ιαπωνία πρώτη φορά σε τρένο, κανένα πρόβλημα. Ρουμανία, ΗΠΑ με την πρώτη. Εδώ… όλα στα γερμανικά, στάσεις που εξαφανίζονται ή εμφανίζονται στους πίνακες, καθυστερήσεις, στάσεις με διαφορετικά ονόματα σε κάθε χάρτη.. Και όλα μαζί, συγκεντρωμένα εδώ. Στην Heidelberg. Από το Manheim λοιπόν αποφασίζω να πάρω τρένο για τα 17 λεπτά προς Heidelberg. (5 κάτι ευρώ για εμένα τον ανίδεο καθώς σίγουρα θα πεταχτεί κάποιος.. κάποιος πολύ συγκεκριμένος όμως.. να πει ότι θα μπορούσα να πάω με το τραμ, το τάδε τρένο, το λεωφορείο, τα πόδια.) Όντας όμως στην στάση, αυτό βρήκα αυτό πήρα. Βρίσκω στον χάρτη μου την στάση HD- Karlstor καθώς είναι η πιο κοντινή στο κέντρο, την ψάχνω στο εκδοτήριο εισιτηρίων to no avail. Αρκούμαι στον κεντρικό σταθμό την Heidelberg κι από κει, πόδια. Έχω ενημερωθεί λοιπόν ότι το τρένο σταματάει σε συγκεκριμένες στάσεις. Μετράω 5 στάσεις από Manheim Hbf έως Heidelberg. Το δικό μου τρένο όμως express, δεν σταματάει σε όλες, εγώ λοιπόν κατεβαίνω στην δεύτερη. Περνάμε τις υπόλοιπες στάσεις χωρίς σταμάτημα και φτάνουμε στην δεύτερη, μια Heidelberg με το όνομα Heidelberg- Pfaffengrund. Την εντοπίζω, το ξέρω πως δεν είναι η δικιά μου αλλά με τον φόβο πως δεν θα πάει στην κεντρική της πόλης, αποβιβάζομαι και τρώω 8 χιλιόμετρα μέχρι το κέντρο της πόλης.. (κόβω την κλάψα αλλά ενδεχομένως να σας βοήθησα κιόλας..).
Δεν καταλαβα ποιό τρένο πήρες. Αν κρίνω από την τιμή, μάλλον κάποιο Intercity ή κανονικό τοπικό τρένο. Εγώ πάντως από το σταθμό του Mannheim ως τη Heidelberg είχα πάρει το S-bahn (προαστιακός) - γραμμές S1, S2, S3 ή S4, το οποίο σταματάει και σε όλους τους σταθμούς που ανέφερες.... (το S1 και το S2 είναι τα μόνο που καλύπτουν το σταθμό της Altstadt, ο οποίος όμως είναι έτσι κι αλλιώς η λάθος επιλογή γιατί χάνεις έτσι όλο το κέντρο της πόλης, π.χ. το μεγαλύτερο πεζόδρομο της Ευρώπης, το παλιό πανεπιστήμιο της πόλης, κλπ).

Έχουν θέματα τα Γερμανικά τρένα, αλλά όχι τα χάλια που περιγράφεις πάντως...

ΥΓ: Υποψιάζομαι ότι Karlstor, εκτός από αξιοθέατο και όνομα δρόμου, έχει δώσει και το όνομα "Karlstorbahnhof" σε ένα μπαρ που στεγάζεται στο κτήριο του σταθμού και εμφανίζεται στο Google Earth... Ίσως αυτό σε μπέρδεψε!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Την Χαιδελβεργη την εχω σταμπαρει απο καιρο και θα την επισκεφτω σιγουρα στην επομενη επισκεψη μου στους Κολωνους φιλους.Ωραιες φωτο!
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Heidelberg: Και με αυτό το κάστρο, τούτη η πόλη που είχε τοποθετηθεί απλώς στην λίστα των «τις είδα», προάχθηκε στην λίστα «να τις ξανά δω»

Ευχαριστούμε για τις ωραίες περιγραφές και φωτογραφίες.

Την επόμενη φορά που θα σε βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί, προτίμησε καλοκαιρινούς μήνες. Η Heidelberg με φως και ήλιο είναι πανέμορφη.
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Εγώ πάντως από το σταθμό του Mannheim ως τη Heidelberg είχα πάρει το S-bahn (προαστιακός) - γραμμές S1, S2, S3 ή S4, το οποίο σταματάει και σε όλους τους σταθμούς που ανέφερες....
Ανάμεσα σε Mannheim και Heidelberg υπάρχουν 4-5 στάσεις. όντως πήρα ένα από τα S (δεν ξέρω ποιο) το οποίο όμως σταμάτησε μόνο σε 2 στάσεις. κι εκεί με μπέρδεψε το πράγμα γιατί φοβήθηκα μην και δεν σταμάταγε στον κεντρικό ή έπαιρνε άλλη διαδρομή (αν και ανάμεσα σε αυτή που κατέβηκα και την κεντρική, δεν παίζει διακλάδωση)

(το S1 και το S2 είναι τα μόνο που καλύπτουν το σταθμό της Altstadt, ο οποίος όμως είναι έτσι κι αλλιώς η λάθος επιλογή γιατί χάνεις έτσι όλο το κέντρο της πόλης, π.χ. το μεγαλύτερο πεζόδρομο της Ευρώπης, το παλιό πανεπιστήμιο της πόλης, κλπ).
Δεν συμφωνώ. Ο κεντρικός σταθμός απέχει 1,5 χλμ. από την αρχή του πεζόδρομου από μια διαδρομή που αν δεν κατεβείς από το ποτάμι, είναι αδιάφορη. Ο Altstadt είναι στην άκρη του κέντρου και προσφέρεται για τριγύρισμα στην περιοχή. άσε που και ο πεζόδρομος από την αρχή του δεν είναι δα και extraordinaire.

Υποψιάζομαι ότι Karlstor, εκτός από αξιοθέατο και όνομα δρόμου, έχει δώσει και το όνομα "Karlstorbahnhof" σε ένα μπαρ που στεγάζεται στο κτήριο του σταθμού και εμφανίζεται στο Google Earth... Ίσως αυτό σε μπέρδεψε!
Ά μπα το google earth την αναγράφει Altstadt. O χάρτης του κινητού μου τα θαλάσσωσε
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Μπα δε θα το λεγα. Δες το και μόνος σου. έχω φωτογραφήσει την ΝΔ όψη. αν εξαιρέσεις την ΝΑ με το πάρκινγκ, τα πράγματα είναι στριμωγμένα
Που να το δεις τα Χριστούγεννα όπου στο πάρκινγκ έχει το παγοδρόμιο και στις άλλες όψεις έχει τους πάγκους.
 

Ant1

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ
Πολυ ωραια η περιγραφη και οι φωτογραφιες. Ενα μερος που αξιζει στην περιοχη ειναι και το Baden Baden. Ιδιως τα λουτρα Friedriechsbad.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.846
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Σπύρο, πολύ ωραία η ιστορία σου, με καταπληκτικές φωτογραφίες.
Μου άρεσε πολύ η ιδέα της βαθμολογίας.
 

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Φοβερή περιγραφή των περιοχών!! Καταπληκτικές φωτογραφίες!!
Θα ήθελα την συμβουλή σου ή όποιου άλλου μέλους γνωρίζει για κάποιες απορίες μου!!
1)Έχω σχεδόν καταλήξει στο ότι στο δρόμο από Freiburg για Strasbourg θα επισκεφτώ το Eguisheim,το Colmar και θα ήθελα την συμβουλή σου, αν έχω χρόνο για ένα ακόμα χωριό ,για το να το προτιμήσω το Kaysersberg ή το Riquewihr!! Θα ήθελα να επισκεφτώ το περισσότερο "διαφορετικό" από τα άλλα δυο χωριά που σου προανέφερα!
2)Θα ήθελα την πρόταση σου σε όλη αυτή την διαδρομή αν ξεχώρισες κάποιο cafe,κάποιο ζαχαροπλαστείο,κάποια μπυραρία,κάποιο οινοποιείο (κελάρι) που να αξίζει μια στάση για χαλάρωση (εντός των χωριών) και επειδή το να θυμάσαι ονόματα θεωρώ ότι θα είναι δύσκολο,τότε κάποιο χαρακτηριστικό του μαγαζιού ή του σημείου που βρίσκεται!
3)Την Titisse μου την πρότειναν και άλλα μέλη και θα ήθελα την αποψη σου γτ δεν σου έκανε τόσο εντύπωση (αν κατάλαβα καλά από την περιγραφή)
Σε ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
850
Αγαπητέ kalspiros τις προηγούμενες ημέρες μου προέκυψε ένα σύντομο τετραήμερο ταξίδι στην Αλσατία και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω, γιατί εμπιστεύτηκα τις προτάσεις σου και ταυτίστηκα απόλυτα με τη βαθμολογία σου!
Με βοήθησες πολύ με τις βαθμολογίες να επιλέξω πού θα πάω και τι θα δω και ομολογουμένως συμφωνώ μαζί σου σε πολύ μεγάλο βαθμό! Eguisheim θεϊκό, Kaysersberg επίσης πολύ όμορφο, το Riquewihr είχε μια ιδιαίτερη γοητεία, το Ribeauville λιγότερο λόγω της υπερβολικής τουριστικοποίησής του, για το Colmar είχα πάρα πολλές προσδοκίες και με απογοήτευσε ολίγον τι.
Σ' ευχαριστώ πολύ, ήσουν σαφής, ουσιαστικός (χωρίς περιττές φλυαρίες) και πολύ βοηθητικός!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.705
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom