Στη Βασιλεία - QA

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Για σπίτι 39 τ.μ. με 2 δωμάτια (μικρά), 1 κουζίνα (καλή) και 1 μπάνιο πληρώνω 870 φράγκα, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα έξοδα. Βέβαια στο τέλος του χρόνου γίνεται μέτρηση (για καλοριφέρ κ.τ.λ.) όπου αν είναι παραπάνω πληρώνεις έξτρα. Ξεχωριστά πληρώνω μόνο το ιντερνετ. Μειονεκτήματα ότι δεν έχει ασανσέρ (είναι στον τέταρτο όροφο) και δεν έχει μπαλκόνι. Πλεονεκτήματα ότι είναι πρόσφατα ανακαινισμένο και σε καλή γειτονιά (μακρυά από εργοστάσια, γιατί έχει αρκετά...).

Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν αρκετά για αντίστοιχα σπίτια. Συνήθως η τιμή για κάτι τέτοιο είναι πάνω από 1000 φράγκα (και η Βασιλεία θεωρείται φτηνή...). Εξαρτάται και από τη ζήτηση της εποχής και κατά πόσο θα σου "δώσουν" το σπίτι οι μεσίτες/ιδιοκτήτες. Προτιμούν κυρίως αυτούς που μιλάνε Γερμανικά (ή καλύτερα Ελβετικά :p ). Για να βρεις κάτι πιο οικονομικό πας αναγκαστικά σε shared.

Το να βρεις σπίτι είναι λίγο χρονοβόρα διαδικασία. Συνήθως φιλτράρεις αυτά που σε ενδιαφέρουν από sites, και παίρνεις τηλέφωνο για να δεις τί ώρα έχει επίσκεψη (η οποία δεν είναι και πολύ διαπραγματεύσιμη). Πας και συνειδητοποιείς ότι καμιά δεκαριά ακόμα ενδιαφέρονται για το ίδιο σπίτι. Σε μία περίπτωση περίμενα σε ουρά (ήμουν ο έκτος) για να δω το σπίτι. Οπότε μόλις δεις το σπίτι και σε ενδιαφέρει σου δίνουν μια φόρμα, την οποία συμπληρώνεις και την στέλνεις (μαζί με άλλα έγγρφα, όπως εισόδημα, βεβαίωση από το καντόνι ότι δε χρωστάς) είτε με email είτε με ταχυδρομείο (btw πολύ καλό το ταχυδρομείο εδώ...) . Οπότε ο ιδιοκτήτης μαζεύει τις αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους και διαλέγει σε ποιόν θα δώσει το σπίτι. Τώρα ο καθένας έχει τα κριτήριά του.... Γενικά πιο εύκολα βρήκα διδακτορικό, παρά σπίτι στη Βασιλεία...​
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Στο πανεπιστήμιο κανά φράγκο δίνουν ή πρέπει να ψάξεις να βρεις δουλειά για να τη βγάζεις;
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Άμα ήταν να το κάνω τσάμπα έμενα και στην Ελλάδα ;) . Τα έξοδα είναι πολλά εδώ και αν θες να κάνεις καλή δουλειά πρέπει να μην έχεις στο μυαλό σου τα χρήματα (δε γίνεται να σκέφτεσαι το αν βγαίνεις ή δε βγαίνεις). Οι Ελβετοί το χουν σκεφτεί αυτό και έχουν ένα μίνιμουμ ποσό το οποίο δίνουν. Τα χρήματα μόνο προς τα πάνω μπορούν να αλλάξουν.

Στην περίπτωσή μου τα χρήματα προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ERC). Είμαι σε ένα "δίκτυο" το οποίο περιλαμβάνει εννιά εργαστηρία και 2 εταιρίες. Κάθε εργαστήριο έχει ένα φοιτητή και υπάρχει συνεργασία μεταξύ των εργαστηρίων.
 
Μηνύματα
626
Likes
143
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Χαιρετίσματα από Λουκέρνη. Πρόσφατα κάτοικος εδω, της (πιο) όμορφης απο τη Βασιλεία Λουκέρνης :)
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Τελικα μονο εγω τη Βασιλεια τη βρηκα πολυ ομορφη!
 

iridra

Member
Μηνύματα
78
Likes
29
@fitziano καλή συνέχεια :)
Το θέμα σπιτιού αν και δεν ξέρω πόσο σε ταλαιπώρησε τουλάχιστον στάθηκες τυχερός γιατί η τιμή είναι σούπερ. Από μια αναζήτηση που είχα κάνει παρόμοιο σπίτι ήταν 1200 chf κατά μέσο όρο.
Αλήθεια από το πανεπιστήμιο δεν δίνουν δωμάτια ή δίνουν μέχρι να βρεις σπίτι; Επειδή ανέφερες πως σου πήρε καιρό να βρεις διαμέρισμα.
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Αφού έχεις μισθό το πανεπιστήμιο δεν σου καλύπτει κάτι. Το μόνο που μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις λεφτά, είναι να ζητήσεις από τον καθηγητή/τρια να σου καλύψει κάποια από τα έξοδα του πρώτου μήνα.

Εγώ τον πρώτο μήνα είχα κλείσει ένα δωμάτιο σε ένα ξενώνα/πανδοχείο στο St. Louis (Στη Γαλλία). Στη συνέχεια έμεινα σε κάτι σαν εστία (νοικιάζεται μόνο σε όσους έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο) μέχρι που βρήκα σπίτι. Αλλά γενικά το πανεπιστήμιο δεν είναι υποχρεωμένο να σου δώσει δωμάτιο.
 

vvitorakis

Member
Μηνύματα
26
Likes
4
Καλησπέρα κι απο εμένα 1μιση χρόνο μετα που άνοιξε το τόπικ. Επειδή κι εγώ σκέφτομαι το ενδεχόμενο της ελβετίας για εργασία (αρχιτέκτονας εδω) ήθελα να σε ρωτήσω πόσο μπελάς ειναι οι διαδικασίες με ασφάλεια περίθαλψης κτλ που ξέρω οτι πρεπει να εξασφαλίσεις ξεχωριστά στην ελβετία. Εκτός κι εαν εσένα σε κάλυπτει κάποια ασφάλεια του πανεπιστημίου.. Επίσης, έκανες κάποια χαρτιά μέσω της πρεσβειας εδω πριν φύγεις? εννοω ως μονιμος κατοικος ελβετιας πλεον..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.493
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom