Ιταλία Τοσκάνη.....Θέλω βοήθεια.

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η Μπολονια που κολλαει? Η Τοσκανη η τουρλου τουρλου...Και μια μερα κιολας. Βγαλτη κ προσθεσε αλλη μια στην Τοσκανη.
 
Last edited:

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Η οποια, οπως την ξερουμε, δεν έχει καμμια σχεση με τη Μπολονια.
Η μακαρονάδα η μπολονέζ ΅αλά ελληνικά΅ προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την κακαρονάδα μπολονέζ ΅αλά Μπολόνια΅. Στην γενέτειρα Μπολόνια τρώει κάποιος τις αυθεντικές ταλιατέλες μπολονέζ. Όλα τα άλλα που ξέρουμε είναι παραλλαγές.
 

Arkoudou

Member
Μηνύματα
55
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες-Μπρυζ-Γάνδη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νορβηγικα Φιορδ - Ν.Υόρκη
Επειδή λοιπόν έχω και εγώ την ίδια λογική με σένα (θα ξεκουραστώ όταν γυρίσω στην Ελλάδα) θα έλεγα ότι ΅βγαίνει΅ το πρόγραμμά σου. Εχω κάνει κάτι παρόμοιο, αλλά με αφετηρία τη Ρώμη (από νότο προς βορρά και πίσω).
΄Θα σου πρότεινα όμως μια μικρή τροποποίηση: αν μπορείς να βάλεις μια διανυκτέρευση από τις 5 στη Σιένα, για να περιηγηθείς πιο άνετα στους δρόμους του κρασιού και να δεις και τη Σιένα πιο καλά. Στα πλαίσια της ημερήσιας μαζί με άλλα, μέχρι να παρκάρεις έξω από τα τείχη και να περπατήσεις μέχρι την πλατεία και να δεις και κανα δυό άλλα πράγματα θα σου ΅φάει¨ κανένα τετράωρο το λιγότερο και 2 ώρες στο San Cimigniano συν το χαλαρό του δρόμου νυχτώνει και νωρίς...... (εγώ είχα πάει καλοκαίρι και διανυκτέρευσα κιόλας Σιένα). Σκέψου το.
Επίσης στην ημερήσια που θα κάνεις στην Πίζα κάνε μια μικρή στάση στο Vinci. Είναι πάνω στη διαδρομή, είναι το χωριό του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, έχει το σπίτι του, ένα ωραίο μικρό μουσείο, ωραίο καφέ και είναι και λίγο ΅¨εκτός πεπατημένης΅¨ που εμένα τουλάχιστον μου αρέσουν και αυτά.
Αυτές είναι οι προτάσεις μου.
Α! Μπολόνια δεν έχω πάει (ακόμα). Μόνο για τη μακαρονάδα μπολονέζ ξέρω. Περιμένω τα δικά σου νέα.
Οτι και να κάνεις καλά να περάσεις!!!
Αγαπητή Grerena,να σε ευχαριστήσω για τη βοήθεια σου καυ τις πληροφορίες που μου έδωσες. Ιδιαίτερα μου άρεσε η πρότασή σου για το χωριό του DaVinci που σίγουρα θα το ενσωματώσω στο πρόγραμμα μου.

Επίσης, αποφασίσαμε το δρόμο του κρασιού να τον αφήσουμε για κάποια άλλη φορά και άλλη εποχή, άνοιξη ή καλοκαίρι. Την Μπολόνια θα την επισκεφθούμε την ημέρα άφιξης μας, οπότε θα σας πω σχόλια και εντυπώσεις.

Καλή χρονιά να έχεις και καλά ταξίδια!
 

Arkoudou

Member
Μηνύματα
55
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες-Μπρυζ-Γάνδη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νορβηγικα Φιορδ - Ν.Υόρκη
Η Μπολονια που κολλαει? Η Τοσκανη η τουρλου τουρλου...Και μια μερα κιολας. Βγαλτη κ προσθεσε αλλη μια στην Τοσκανη.
Αγαπητέ Samion, κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου, κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη. Η Μπολόνια, εάν διάβασες το ενδεικτικό πρόγραμμά μου, είναι η πόλη άφιξης και αναχώρησης, καθώς δεν βρήκαμε άλλη διαθέσιμη απ'ευθείας πτήση για Φλωρεντία.

Θεωρώ την προτροπή σου σωστή για περισσότερο χρόνο στην Τοσκάνη, οπότε θα περιοριστούμε σε μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο την ημέρα της άφιξής μας.

Καλή χρονιά έυχομαι και σε εσένα, και αν σκεφτείς και κάτι άλλο με χαρά να το διαβάσω.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.714
Likes
14.781
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
αν κινηθείτε με δικό σας αυτοκίνητο, μεγάλη προσοχή στα όρια ταχύτητος. υπάρχουν παντού κάμερες.
 

Arkoudou

Member
Μηνύματα
55
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες-Μπρυζ-Γάνδη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νορβηγικα Φιορδ - Ν.Υόρκη
Έχεις δικιο, ευχαριστώ για την υπενθυμιση, το διαπιστώσαμε παλιότερα στο Μιλανο. Σκέψου ότι η κλήση που φάγαμε μας ήρθε στον σπίτι μας στον Πειραιά δύο μήνες αφού επιστρεψαμε. Δεν τη γλυτώνεις με τιποτα!!!:icon_cheesygrin:
 

paskalis

Member
Μηνύματα
84
Likes
228
Επόμενο Ταξίδι
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΤΑΙΛΑΝΔΗ
Καλησπέρα και καλή χρονιά αγαπητοί συνταξιδιώτες! Εχω κανονίσει ταξιδάκι για το Πάσχα σε Φλωρεντία και Τοσκάνη, 7 διανυκτερεύσεις. Πετάω με ryanair από Θεσσαλονίκη για Μπολόνια. Σκοπεύω να διαθέσω τρεις μέρες στη Φλωρεντία και τις υπόλοιπες στην επαρχία της Τοσκάνης, όμως δεν ξέρω σε ποιο μέρος να μείνω όταν βρεθώ στην Τοσκάνη. Θα κινούμαι με αυτοκίνητο, όμως δεν θέλω να ταξιδεύω πάνω από 200 - 250 χλμ. ημερησίως και να επισκέπτομαι 2 ή το πολύ 3 πόλεις ή χωριά την ημέρα (αν είναι κοντά). Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στο πρόγραμμα; Επίσης, αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο καλό κατάλυμα, θα το εκτιμούσα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
 

MANDRAGOR

Member
Μηνύματα
8
Likes
0
καλησπερα συνταξιδιωτες.... Αποφασισαμε με το κοριτσι...να παμε ενα τριημερο τουρ τοσκανη αλλα αφου δεν βολευαν τα δρομολογια φτανουμε Μπολονια το πρωι της πρωτης μερας και φευγουμε πρωι της τεταρτης μερας απο Ρωμη νοικιαζοντας αμαξι. Να σημειωσω οτι μας αρεσει σε λιγες μερες αρκετα πραματα να κανουμε και δεν ζοριζομαστε με την οδηγηση. Εχω μερικες ιδεες και αποριες και ειπα να σας συμβουλευτω.
1) Μπολονια πρωι απο αεροδρομιο παιρνουμε το ιχ και φευγουμε για Πιζα και Λουκα με βραδινη διαμονη φλωρεντια . Μενουμε ολη τη δευτερη μερα στην Φλωρεντια βολτες φαγητο και λιγο τεχνη (την εχουμε επισκεφτει παλι αμφοτεροι). Την τριτη μερα παιρνουμε ξεκουραστοι τ αμαξι και παμε Σαν Τζιμινιανο- Σιενα και το βραδυ αργα καταληγουμε Ρωμη . Το πρωι δινουμε τ αμαξι στο Τσιαμπινο και πεταμε για επιστροφη. Σας φαινεται σκοτωμα ολος ο σχεδιασμος?

2) Εχω αγχωθει με αυτα που διαβαζω για κλησεις και προστιμα στο δακτυλιο και τις ZTL οποτε θα προτιμησω στη φλωρεντια να το αφησω εκτος πολης σε κανα παρκιγκ (σκεφτομαι και ελευθερο αλλα δεν ξερω για θεμα ασφαλειας μην το βρω ρημαδιο και το πληρωνω) Η΄σε καποιο πριβε αφου ελεγξω τις τιμες..Σκεφτομουν αν μπορω να μπω στην πολη το πρωτο βραδυ που θα φτασω ν αφησω πραματα στο ξενοδοχειο και να παω να το παρκαρω ΟΙ ΖΤL έχουν καποιο ωραριο? Μηπως υπαρχει καποιος οδηγος ή app για το κινητο μεσω gps? Εχετε να προτεινετε κανα παρκιγκ? Υπαρχει δακτυλιος και στην πιζα Λουκα ή τη Σιενα?

3)Ειπαμε να ασχοληθουμε με παραδοσιακες γευσεις το 3ημερο ..εχετε καποια ιδεα σε εστιατοριο στις περιοχες που ανεφερα...

Ξερω οτι ζητησα πολλα αλλα όποιος εχει καποια ιδεα ας τη ριξει...μπορει να βοηθησουμε και αλλους οπως εχω βοηθηθει κι εγω απο δω. Ευχαριστω εκ των προτερων ολους
 

Arkoudou

Member
Μηνύματα
55
Likes
69
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες-Μπρυζ-Γάνδη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νορβηγικα Φιορδ - Ν.Υόρκη
Mandragor, έκανα το ίδιο ταξίδι αρχές Ιανουαρίου. Η μόνη διαφορά είναι ότι επιστρέψαμε για Ελλάδα από Μπολόνια. Θα σου συνιστούσα τα εξής:

1. Το ιστορικό κέντρο της Μπολόνια είναι πολύ όμορφο και του αξίζει μία επίσκεψη, έστω και ολίγων ωρών.

2. Βρίσκω πολύ κουραστικό, εξαντλητικό θα έλεγα την πρώτη μέρα να πας Πίζα , Λούκα και Φλωρεντία. Θα είσαι συνέχεια στους δρόμους και δεν θα απολάυσεις καμία από τις πόλεις. Η Λούκα είναι μία υπέροχη και καλοσυντηρημένη μεσαιωνική πολή, καλό θα ήταν να αφιερώσεις μία ημέρα, σε συνδυασμό ίσως με την Πίζα, στην οποία εκτός από το Campo dei Miracoli, δεν υπάρχει κάποιο άλλο σημείο ενδιαφέροντος.

3. Για Σαν Τζιμινιάνο-Σιένα ,με βρίσκεις σύμφωνη. Δώσε περισσότερο χρόνο στη Σιένα.

4. Όσον αφορά το πάρκινγκ τώρα. Σε όλες τις πόλεις που σχεδιάζεις να πας, δεν μπορείς να παρκάρεις ελέυθερα. Αφήνεις παντού το αυτοκίνητο σε χώρους στάθμευσης επί πληρωμής βεβαίως βεβαίως... Στην Φλωρεντία μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο σε κάποιους δρόμους στο ιστορικό κέντρο άνευ πληρωμής από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωϊ. Για τις υπόλοιπες ωρές πρέπει να βρεις κάποιο πάρκινγ να νοικιάσεις. Εμάς είχε το ξενοδοχείο μας με έξτρα χρέωση όμως.

¨Αν χρειαστείς κάτι άλλο με χαρά να σου απαντήσω.
 

SSofia

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Νέο μέλος εδώ και σας χαιρετώ όλους!
Προσπαθώντας να οργανώσω το ταξίδι μας στην Ιταλία έχω μπερδευτεί τα μάλα και η βοήθεια σας είναι πολύτιμη. Ταξιδέυουμε σε 3 μήνες για 5 βράδια και ως τώρα έχω κλείσει ξενοδοχείο μόνο για το πρώτο βράδυ στην Πίζα. Η πτήση μας φτάνει αργά οπότε και το πρώτο βράδυ θα το περάσουμε εκεί. Την επόμενη μέρα το πρόγραμμα έχει περιήγηση σε Πίζα προχωράμε σε Λούκα και έπειτα καταλήγουμε στην Φλωρεντία. Οι αρχικοί μου ενδοιασμοί έχουν να κάνουν με τη διαμονή για τα υπόλοιπα βράδια και την μετακίνηση μας. Να μείνουμε Φλωρεντία και τις 4 βραδιές και να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για να κατέβουμε νότια σε Chianti, San Gimignano, Voltera κλπ ή να διανυκτερεύσουμε στην Φλωρεντία για 2 βράδια και άλλα 2 στην Σιένα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε συμβουλή!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το 1. Αν κ ανεφερες 7 πολεις σε 4 μερες...κοψε κατι...η Φλωρεντια δεν ειναι να περασεις το πρωινο σου μονο αλλιως δεν θα παρεις μυρωδια...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.773
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom