Τζουμέρκα πληροφορίες

LillyLo

Member
Μηνύματα
48
Likes
11
3 μέρες όλες κι όλες θα χουμε στα Τζουμέρκα, είδα ότι οι αποστάσεις είναι τεράστιες ακόμα και μεταξύ χωριών, δεν έχω ξαναπάει προς τα κει, αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία για το τι να δούμε/φάμε/κάνουμε, ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία για το τι να δούμε/φάμε/κάνουμε, ευπρόσδεκτη.
Να δείτε τα χωριά Συρράκο και Καλαρρύτες. Να επισκεφθείτε την μονή Κηπίνας.
Τα Τζουμέρκα είναι φυσιολατρικός προορισμός. Θα πρότεινα να κάνετε και το μονοπάτι που συνδέει τα δύο χωριά αν έχετε στοιχειώδη φυσική κατάσταση. Επίσης αν είναι ανοικτή η πρόσβαση να κάνετε πεζοπορία στους καταρράκτες. Ειδικά για το τελευταίο αν αποφασίσετε να πάτε, ρωτήστε τους ντόποους.
 

thalia 35

Member
Μηνύματα
162
Likes
93
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ο Καταρακτης αν μιλαμε για το ομωνυμο χωριο θεωρω οτι δεν αξιζει επισκεψης. Οταν πηγα ηταν Πασχα και ειχε πολυ λιγο νερο. Κι ο δρομος για να πας εκει ηταν πολυ χαλια.
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
Οταν πηγα ηταν Πασχα και ειχε πολυ λιγο νερο.
Είναι πιθανόν να συμβαίνει αυτό που γράφεις. Γι αυτό έγραψα να ρωτήσουν ντόπιους πριν πάνε. Φετος όμως έπεσαν αρκετά χιόνια στα βουνά οπότε θεωρώ πιθανόν να έχει αρκετό νερό.

Κι ο δρομος για να πας εκει ηταν πολυ χαλια.
Το αντίθετο θα μου έκανε εντύπωση.:haha:
 

thalia 35

Member
Μηνύματα
162
Likes
93
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Χα χα θυμαμαι σταματησαμε στην κορυφη μιας κατηφορας γιατι δεν φαινοταν ο δρομος μπροστα μας.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.052
Γενικά οι δρόμοι είναι χάλια στα Τζουμερκα.Γενικά μόνο με το φως της ημέρας και πάλι πολύ σιγά και μεγάλη προσοχή πρέπει να κυκλοφορεί κανείς.
Το βράδυ είναι μόνο για καμιά βόλτα πεζη στο χωριό όπου διαμένει ο καθένας.

Από χωριά τώρα , η Πράμαντα μου φάνηκε κάπως πιο ζωντανή από άλλα χωριά, αλλά όχι τόσο γραφική όπως π.χ.το Συρράκο.

Πάντως είναι απίστευτα παρθένα μέρη και οπωσδήποτε αξίζουν επίσκεψη.Είναι απίστευτο πόσα διαμάντια κρύβει η Ήπειρος.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οποιος εχει επιλογη να κλεισει ξενωνα στους Μελισσουργους ..εκπληκτικο τοπιο και χωριο μεσα στα ελατα.Απο τα Πραμαντα ειναι κανα δεκαλεπτο τεταρτο.Ο καταρρακτης ειχε πολυ νερο περσι που πηγα την 25η Μαρτιου..και ο δρομος μεχρι το παρκινγκ ειναι ασφαλτος...με στροφες βεβαιως.
 

LillyLo

Member
Μηνύματα
48
Likes
11
Επανέρχομαι, γιατί τελικά δεν πήγαμε Τζουμέρκα τότε. Και μας βγαίνει ένα 3μερο κοντά στα Χριστούγεννα. Και αναρρωτιέμαι: αξίζει τον κόπο να πάει κανείς τέτοια εποχή χωρίς τζιπ ή το πιθανότερο είναι να αποκλειστεί στα χιονισμένα ρουμάνια και να τον φάνε οι αρκούδες; Θα περάσουμε καλά -χωρίς πολλά πολλά, δε θέλουμε κατάσταση Αράχωβας- Σκεφτομαι να μείνουμε στο χωριό Πλάκα που έχει ένα ωραίο ξενοδοχείο και δραστηριότητες. Ξέρετε κάτι και για αυτά;
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.052
Μόλις πριν λίγες μέρες ξαναγύρισα από άλλη μια επίσκεψη στα Τζουμέρκα και ήταν υπέροχα. Ειδικά η μονή Κηπίνας απίστευτη (Ζητάς κλειδί από ένα σπίτι λίγο πριν τη μονή και το επιστρέφεις εκεί). Έχω πάει και περίοδο κοντά στα Χριστούγεννα(σε παλαιότερη επίσκεψη) και ήταν πανέμορφα τα Τζουμέρκα στολισμένα. Δεν είχαμε τζιπ αλλά το χιόνι τότε δεν ήταν πολύ,παλευόταν. Αλυσίδες χρειάζονται οπωσδήποτε!!!!!Το πόσο χιόνι θα έχει, πολύ δύσκολο να το ξέρει κανείς από τώρα. Σαν ατμόσφαιρα είναι πολύ όμορφα τα Τζουμέρκα στις γιορτές και εννοείται καμία σχέση με Αράχωβα. Ακόμα και σε σχέση με Ζαγοροχώρια είναι πολύ πιο ήσυχα.

Αν πάτε Καλαρρύτες,ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχει κάνει το σπίτι του μουσείο(στην πλατεία του χωριού),με φοβερό αρχειακό υλικό από επιστολές των αγωνιστών της Επανάστασης, μέχρι ένα σωρό λαογραφικά στοιχεία και μετά μπορείς να αγοράσεις και ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με την ιστορία της περιοχής.
Στην Πλάκα δεν έχω μείνει ποτέ, την έχω δει περνώντας για άλλα χωριά, όμορφο μέρος αλλά για τη διαμονή δεν έχω γνώμη.
 

LillyLo

Member
Μηνύματα
48
Likes
11
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Μεταξύ Συρράκου και Καλαρριτών τι θα επιλέγατε για διαμονή; Για τα Κατσανοχώρια -Μονολίθι, Καλέτζι, Πάτερο, Φορτόσι κλπ- τι γνώμη έχετε; Ενα μονοήμερο tsipouro tour σε αυτά έχει νόημα;
 

Pierre_1976

Member
Μηνύματα
512
Likes
853
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona
Ταξίδι-Όνειρο
Σεληνη
LillyLO σου εστειλα προσωπικη εμπερια απο τα παραπανω αποτυοωμενη σε αρθρακι μου σε p.m.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom