Ρουμανία Ρουμανία με μηχανή

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Καλησπερα! Θα ηθελα να πω οτι ο..."ορθοδοξος" δρομος ειναι απο Sofia προς Pleven-Ruse και απο κει Bucurest... Εσεις πηγατε απο κει γιατι σας εξηπηρετουσε,εφ΄οσον το πλανο ηταν να δειτε την δυτικη πλευρα πρωτα! Σωστα??
Ολόσωστος. Εμείς δυστυχώς δεν πήγαμε καθόλου Βουκουρέστι, την επόμενη φορά

Σε ελευθερη μεταφραση λεει "αχ φτωχη (καημενη) πεθερα,μονο να διαταζεις ηξερες!"
Ναι Ε??? Ευχαριστώ πολύ,μετα από ενα χρόνο το χα πραγματικά απορία. Αν το ήξερα τότε θα έπαιρνα και ένα δώρο στην πεθερά μου πάντως...Χαχαχαχαχα!!!!:lol::lol::lol:
 
Last edited:
Μηνύματα
11
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Τζουμερκα,Ζαγορια & Πηλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστρια-Γερμανια.
Ποτε ειναι η επομενη...φορα?? :) Να ξερω,γιατι θα ειμαι εκει....
Αυτος ησυχασε!! Την..εστειλε (προφανως!) :haha::haha::haha:
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Ποτε ειναι η επομενη...φορα?? :) Να ξερω,γιατι θα ειμαι εκει....
Δεν ξέρω καθόλου..μόλις όμως αποφασίσουμε θα ενημερώσουμε..τι πιο καλό από το να σου δείχνει μια πόλη ένας γνώστης της..ε??
Το καλό είναι ότι η Ρουμανία μόνο ευχάριστες αναμνήσεις μας άφησε, και από άποψη τοπίου και από άποψη ανθρώπων..φιλικοί και καλοπροαίρετοι .Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια ευχάριστη εκπληξη για μας και την συνιστώ ανεπιφύλακτα!!

Αυτος ησυχασε!! Την..εστειλε (προφανως!)
Χαχαχαχα...
 
Μηνύματα
11
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Τζουμερκα,Ζαγορια & Πηλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστρια-Γερμανια.
Καλημερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου (περι ανθρωπων αλλα ΚΑΙ τοπιων!)
Και ακομα δεν ειδατε ουτε τα μισα!
Η Ρουμανια ειναι ενα παζλ διαφορετικων εικονων αλλα και ανθρωπων!
Καθε κομματι της ειναι εντελως διαφορετικο απο τα προηγουμενα!
Εγω πηγα πρωτη φορα το 2007... Μετα απο.."πολεμο" για να πω το ναι!
Βλεπεις,η φημη και η εικονα της,το παρελθον της, δημιουργουν αρνητικα συναισθηματα!! Ομως,αμα πας με ουδετερη η θετικη διαθεση,θα σε εκπληξει ευχαριστα! Πηγα αρκετες φορες....Για 10-20 μερες την καθε φορα!!
Ωσπου τελικα αποφασισα να μεινω μονιμα (με καποια μικρα διαλειμματα λογω δουλειας) εκει! Βουκουρεστι παντα! Ειναι η αγαπη μου.... Φαρδια πεζοδρομια,πολλα και ΜΕΓΑΛΑ παρκα (Herastrau,Tineretului κ.λπ) τα οποια ειναι πεντακαθαρα,αρκετο πρασινο στους δρομους,και πολυ καλη οργανωση σε θεματα επιχειρησεων!!
Και-βεβαια-αρκετα φθηνα (ακομα...) για εμας!
Ομως... Μην σας ζαλιζω με ολα αυτα!... Ο καθενας μπορει να τα δει οποτε βρεθει εκει! Και να εκπλαγει ευχαριστα.....
Χαρα μου να τα πουμε και απο κοντα,και εφ' οσον το εχουμε κανονισει,να ταξιδεψουμε μαζι σε καποιες περιοχες της! (Για μενα βεβαια λογω ηλικιας,μονο με αυτοκινητο! :cool::cool:)....
Κια παλι Χρονια Πολλα!
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Η σημερινή μας μέρα θα είχε ώς τελικό προορισμό και διανυκτέρευση στη Σόφια.:) Τα χλμ για σήμερα 480, χωρίς καμία ενδιαφέρουσα στάση δυστυχώς σε κάποιο αξιοθέατο. Ξεκινήσαμε λοιπόν να διανύσουμε την εξής διαδρομή: Sibiu-Slatina-Craiova-Becket-Bratsa-Sofia.
Να πω ότι από Σιμπιου για Σλατίνα ο δρόμος είχε και κάποιο ενδιαφέρον. :DΠερνούσε από όμορφα βουνά και χωριά.Σε κάποια φάση αφού πηγαίναμε παράλληλα σε μια λίμνη στην περιοχή Ριμνίκου Βίλτσα μας ήρθε μια πάρα πολύ άσχημη μυρωδιά η οποία μας ενόχλησε για αρκετή ώρα.:eek::eek: Δεδομένου ότι η μυρωδιά ερχόταν από την λίμνη μας δημιουργήθηκε η απορία πως μπορούν αυτοί οι άνθρωποι,όχι μόνο να ζουν εκεί μόνιμα αλλά και να ψαρεύουν από αυτή την λίμνη:eek::eek:...πολύ αργότερα αφού είχε πέσει κορόιδεμα συνηδειτοποιήσαμε ότι τόση ώρα ήμασταν ακριβώς πίσω από ένα φορτηγό που μετέφερε χοίρους(δηλ. γουρούνια.πόση μυρωδιά έχουν ε???):bleh::bleh:..χαχα..:bleh::bleh:πόσο χαζοί παίζει να ήμαστε???:bleh::bleh:
Όσο πλησιάζαμε τα σύνορα το τοπίο άλλαζε. Τα τσιγγανοχώρια τους ήταν φτωχα αν όχι εγκαταλειλημένα.o_O
Φτάνοντας στο Becket, πληρώσαμε τα διόδια και κάναμε μια στάση περιμένοντας το φεριμποτ(παντόφλα) να μας περάσει απέναντι στην Βουλγαρία. Η διαδρομή κανένα μισάωρο όπου πιάσαμε την κουβέντα με κάτι μηχανόβιους Τούρκους και ένα ζευγάρι Ρουμάνων που ζούσαν όμως πλέον μόνιμα στην Ελλάδα.:D
Δεν θα πολυλογίσω εδώ απλά θα πώ ότι φτάσαμε στη Σόφια αργά το απόγευμα λόγο αυξημένης κίνησης και διανυκτερεύσαμε στο ξενοδοχείο Hotel City Inn.

Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε με τελικό και τελευταίο μας προορισμό την πόλη μας,Λάρισα.:):) Τπτ το οποίο που αξίζει να πω σχετικά με την διαδρομή, απλά μόνο ότι στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας επικρατούσε ένας πανικός, όπου έπρεπε να περιμένουμε τουλάχιστον ένα 2ωρο να περάσουμε τα σύνορα,με αποτέλεσμα να άναψει το λαμπάκι της μηχανής, και να πρέπει να περιμένουμε μεχρι να κρυώσει η μηχανή για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.o_Oo_O Οσο κατέβαινες προς τα κάτω η θερμοκρασία άλλαζε, εδώ βλεπεται τέλη Αυγούστου χτυπούσε ακόμα 40αρια.
Λίγες ώρες αργότερα το ταξίδι έφτανε στο τέλος του. 3στενά πριν στρίψουμε για το σπίτι μας ο Μαιλο ήδη ενημέρωνε την γειτονιά για την σημερινή μας άφιξη.:lol::lol: Γάβγιζε ασταμάτητα, αφού γνωρίζει βέβαια τον θόρυβο της μηχανής. Τι πιο ωραίο από το να σε περιμένει κάποιος μετά από ένα τέτοιο ταξίδι???
Εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα, ο οποίος δοκιμάστηκε και κρίθηκε ένας άξιος οδηγός, όπως και γω βέβαια μια άξια συνταξιδιώτισσα.:lol::lol: Η αλήθεια είναι ότι ήταν το πρώτο μεγάλο μας ταξίδι στο εξωτερικό με την μηχανή και το φοβόμουνα λιγάκι..(εν τέλει αφού δεν γυρίσαμε με πνευμονία και αιμορροίδες..πάλι καλά!!!!:p:p)

Σχετικά με την Ρουμανία
θα πώ ότι ήταν μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για εμάς. :clap::clap:
Οι άνθρωποι είναι καλοπροαίρετοι και ευγενικοί. Οπου και να πήγαινες μπορούσες να πληρώσεις με κάρτα, πέρα από τους πάγκους των μικροπωλητών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κουβαλούσαμε και πολλά λεφτά πάνω μας. :lol:Τα ξενοδοχεία που είχαμε κλείσει είχαν όλα παρκινγκ μέσα στην τιμή που αναγράφω. Και θεωρείται για μας τους Ελληνες ένας οικονομικός προορισμός θεωρώ. :lol:Ισως να μην είχα ξαναδεί τόσα πολλά έλατα και πεύκα μαζεμένα πάντως είναι μια καταπράσινη χώρα με φανταστικά φυσικά τοπία.:lol:Θεωρώ ότι η Ρουμανία είναι ένας καλός προορισμός και καλοκαιρινός και χειμερινός ανάλογα με τα γούστα του καθενός πάντα:lol:. Χαίρομαι που εμείς επιλέξαμε την συγκεκριμένη εποχή, γιατί καταφέραμε και γυρίσαμε αρκετά.

Τι θα άλλαζα....
Κοιτώντας πίσω στο ταξίδι μας δεν θα άλλαζα το παραμικρό...Μέσα σε τόσες λίγες μέρες καταφέραμε και είδαμε αρκετά πράγματα κάστρα,μοναστήρια,βουνά,παλάτια. Δεν ξεχώρισα κάτι περισσότερο, :)μου αρεσαν όλα όσα είδα,:) επίσης πέρα ίσως από τα έργα στους δρόμους δεν έχω κάποιο μειονέκτημα να αναφέρω.
Το μόνο ίσως που θα έκανα ήταν να προσθέσω άλλο ένα βράδυ στο Μπράσοβ, στον καταπληκτικό αυτόν οικοδεσπότη του Castel Lezer, για να βλέπαμε το κάστρο Fagaras και τις οχειρωμμένες εκκλησίες γυρω από το Μπράσοβ. Επίσης θα έβαζα ξυπνητήρι νωρίτερα για να επισκεφτώ τον παγετώνα Scarisoara που θα μου μείνει απωθημένο:mad:..

Όσο για το αν θα επισκευτώ ξανα την Ρουμανία???
Αυτο είναι το μόνο σίγουρο αφού μας έμεινε το Βουκουρέστι...:lol::lol:
και όπως με συμβούλεψε η φίλη και μέλος του φόρουμ Grerena να μάθω και τέννις για να βρεθώ εκεί όπως και εκείνη, τα πάντα είναι πιθανά. Δεν ορκίζομαι:):)..αλλά καποια στιγμή ίσως και να γίνει....:bleh::bleh:

Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους είχατε την υπομονή να διαβάσετε την ιστορία μου..
εύχομαι να κατάφερα μέσα από αυτήν να βοήθησα έστω και λίγο κάποιους μελλοντικούς ταξιδιώτες ,να έφερα ευχάριστες αναμνήσεις σε σας που έχετε επισκεφτεί ήδη την χώρα αυτήν, και να ταξίδεψα τους υπόλοιπους ..
:clap::clap:Να μαστε καλά λοιπόν για να μπορούμε και να ταξιδεύουμε!!:clap::clap:


:xalara: ΤΕΛΟΣ :xalara:
 
Last edited:

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Εμείς σε ευχαριστούμε για την υπέροχη περιγραφή και τις πανέμορφες φωτογραφίες. σας εύχομαι καλά και ασφαλή ταξίδια.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Παρεμπιπτόντως, Χρόνια Πολλά .
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι

Grerena

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
17.169
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Tromso, Las Vegas
Χρόνια πολλά και από μένα. Ευχές πολλές και για καλά ταξίδια!
Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω με τη σειρά μου για την ιστορία που μας πρόσφερες και να σου πω επίσης ότι μου έχεις προσφέρει πολύ ΅τροφή΅ για σκέψη. Βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τη διαδρομή που ακολούθησες και ήδη ΅δουλεύω΅ ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλά από τη δική σου ιστορία.
Αντε με το καλό και στην επόμενη!:clap:
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Σε ευχαριστούμε πολύ Ειρήνη μου, ευχόμαστε και μεις καλά ταξίδια!!!
Χαίρομαι που βοήθησα έστω και λίγο να οργανώσεις καλύτερα το πρόγραμμα σου. Να σου πώ ότι το βιβλίο που με βοήθησε να οργανωθώ ήταν ο "ιδανικός ξεναγός"από τις εκδόσεις Όραμα για την Ρουμανία. Αν πάντως χρειαστείς οτιδήποτε για το οποίο θα μπορώ να βοηθήσω να ξέρεις θα χαρώ πολύ..!!Επίσης αν δεν τα πούμε..εννοείται περιμένω πως και πως την επόμενη ιστορία σου και ευχόμαστε να περάσετε υπέροχα!!!
 

Fenaki1981

Member
Μηνύματα
77
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!
Συγχαρητήρια για την ωραία αφήγηση, τις ωραίες διαδρομές και τις πολύ ωραίες φωτό.. γράφεις πολύ ωραία και κρατάς το ενδιαφέρον του αναγνώστη.. μπράβο σας και για το ότι ταξιδέψετε με την μηχανή σας... Άντε και στα επόμενα τώρα.... Καλά ταξίδια!!!!;);)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.757
Μέλη
38.881
Νεότερο μέλος
Pavlosvalia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom