12 Χρόνια Travelstories

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το Travelstories σήμερα γίνεται 12!!! Μπαίνοντας στην εφηβεία :p μας ταλαιπωρεί φυσιολογικά ακόμα περισσότερο, αδειάζοντας τα πορτοφόλια μας με τα ταξίδια που μας σπρώχνει να κάνουμε! :clap:

Για μένα το Travelstories είναι πια κομμάτι της ζωής μου, όχι μόνο για την αγάπη μου για τα ταξίδια την οποία τόνωσε ακόμα περισσότερο, αλλά και γιατί μέσα από αυτό έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους, κάποιοι από τους οποίους είναι πια καλοί φίλοι. :hug:

Πριν πάμε να κάνουμε μια αναδρομή, να πω ότι έχουμε ένα μεγάλο διαγωνισμό, με δώρο αεροπορικά εισιτήρια! Δείτε εδώ:


Τον τελευταίο χρόνο λοιπόν το Travelstories δέχτηκε πάνω από 2,8 εκατομμύρια επισκέψεις, μια αύξηση 8% από τον προηγούμενο χρόνο. Οι επισκέψεις έγιναν από 191 διαφορετικές χώρες :eek:

ts12_1.jpg


Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκέψεων ήταν βεβαίως από την Ελλάδα, ενώ οι επόμενες χώρες ήταν η Κύπρος, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και οι ΗΠΑ:

ts12_2.jpg


Για πρώτη χρονιά φέτος οι επισκέψεις από desktop υπολογιστές ήταν μικρότερες σε ποσοστό από αυτές που έγιναν μέσω mobile & tablet συσκευές:

ts12_3.jpg



Στον πόλεμο των browsers, ο Chrome καθίσταται σιγά σιγά απόλυτος κυρίαρχος με τον Safari αρκετά ανεβασμένο:


ts12_4.jpg



Ενώ στις mobile συσκευές το Android διατηρεί μερίδιο περίπου 3/4 με το iOS να έχει το υπόλοιπο 1/4ο:

ts12_5.jpg



Από πλευράς μάρκας συσκευών, η Samsung και η Apple έχουν τις πρώτες δύο θέσεις, με μεγάλη διαφορά προς το παρόν από τους υπόλοιπους:

ts12_6.jpg


Όσον αφορά τις πιο δημοφιλείς ενότητες στο φόρουμ, οι ενότητες της Ευρώπης ήταν και πάλι στις πρώτες θέσεις, με τη Βόρεια Αμερική και την Ασία ανεβασμένες πάντως:

ts12_7.jpg



Από πού έρχονται όλοι αυτοί οι επισκέπτες; Το 85% βρίσκει το Travelstories μέσω αναζητήσεων στο Google, ενώ ένα πιστό 11% είναι οι τακτικοί επισκέπτες που μπαίνουν απευθείας είτε πληκτρολογώντας τη διεύθυνση του site είτε μέσω bookmark. Αυτό το 85% βρήκε το Travelstories μέσω περισσότερων από 35.000 λέξεων-κλειδιών με τις τρεις πρώτες να αφορούν τη Μάλτα, τον Άγιο Δομήνικο και τη Λίμνη Δόξα (!).

Ένα μικρό ποσοστό των επισκεπτών κάνουν χρήση της αναζήτησης στο Travelstories για να βρουν το περιεχόμενο που θέλουν, και οι πιο δημοφιλείς προορισμοί που ψάχνουν - μετά τη Ρώμη που βγαίνει σταθερά πρώτη, είναι οι εξής:

ts12_8.jpg


Θυμίζω ότι πολύ αναλυτικά και χρήσιμα στατιστικά για το Travelstories έχουμε από την μεγάλη ετήσια έρευνα που τρέξαμε, ΕΔΩ.

Η μεγαλύτερη αλλαγή αυτό το χρόνο ήταν βεβαίως το ξεκίνημα του ταξιδιωτικού περιοδικού μας: https://www.travelstories.gr/?

Αν και έχει μόλις λίγες μέρες online η επισκεψιμότητά του δείχνει ότι ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ήδη έχουμε τα πιο δημοφιλή άρθρα από τις πρώτες μέρες, αλλά η λίστα αυτή σίγουρα θα αλλάξει με τον καιρό:
  1. Top 10 Κάστρα της Ευρώπης
  2. Top 10 παραλίες Ελλάδα
  3. Πέντε σπάνια επισκεπτόμενοι αλλά συγκλονιστικοί αρχαιολογικοί προορισμοί
  4. Street food στη Νέα Υόρκη
  5. Σεργιανίζοντας στη Μακρινίτσα
  6. Ο Chagall στη Ζυρίχη
  7. Πιτιλιάνο, ένα υπέροχο μυστικό στην Τοσκάνη
  8. Στα Μεσσηνιακά κάστρα – Πύλος, Μεθώνη, Κορώνη
  9. Σαντορίνη top experiences
  10. Αλόννησος, στα λημέρια της μεσογειακής φώκιας

Επετειακά θα ήθελα στα σχόλια από κάτω να γράψετε κάποια ταξίδια που ΔΕ θα είχατε κάνει αν δεν υπήρχε το Travelstories, ή αν προτιμάτε ένα λόγο (ή και περισσότερους) που είστε χαρούμενοι που υπάρχει το Travelstories.

Και βέβαια μη ξεχνάτε το διαγωνισμό μας:


Go! :clap::clap::clap:
 

Attachments

Last edited:

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.727
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Νομίζω ότι πολλά ταξίδια που έκανα από το 2009 που γνώρισα το travelstories, τα έκανα (άμεσα ή έμμεσα) χάρη σ' αυτό. Εδώ έμαθα για την προσφορά στα αεροπορικά που με οδήγησε στην Ιαπωνία, εδώ πρωτοδιάβασα για το Colmar και την Αλσατία και θέλησα να τα επισκεφτώ, εδώ ξύπνησε η επιθυμία να επισκεφτώ την Αρμενία, εδώ μεγαλώνει κάθε μέρα το μικρόβιο το ταξιδιωτικό που μας οδηγεί σε διάφορα μονοπάτια του κόσμου!
 

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.074
Likes
2.491
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Χρόνια πολλά να τα χιλιάσεις Travelstories αγαπημένο!!!

Αααα γιούπι διαγωνισμός!!! Ξύπνησε ο ζήτουλας τζαμπατζής μέσα μου!!! Τι??? Ryanair??? Ωιμέεεε... Θα κάνω τη καρδιά μου πέτρα αν κερδίσω πφφφ


 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.428
Likes
4.412
Μια καλοπροαίρετη παρατήρηση, η φόρμα και η διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό πάσχουν λίγο όσον αφορά την ελληνική γλώσσα, νομίζω ότι βλάπτει λίγο το "image" του travelstories, τουλάχιστον για κάποιον που δε μας γνωρίζει και μπήκε μόλις στη διαδικασία να μας ανακαλύψει.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Θενκς για την παρατήρηση - δυστυχώς δεν έχουμε έλεγχο στα "ελληνικά" της πλατφόρμας του διαγωνισμού. Ήταν ή αυτό, ή τα πάντα στα αγγλικά.
 

zoe_kar

Member
Μηνύματα
43
Likes
23
Tέλεια νέα!!!!Το travelstories αποτελεί έμπνευση για μακρινά ταξίδια και χρήσιμος οδηγός για την εκπλήρωσή τους!!!!
 

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Και στα επόμενα 12 με το καλό (και πολλά πολλά ακόμα).Τέλεια νέα και ωραία τα στατιστικά ! Αγαπάμε τα στατιστικά! Εγώ είμαι μέλος 9 χρόνια αισίως (ήμουνα νια και γέρασα)!!Yeah!! όταν πρωτοέγινα μέλος είχα επισκεφτεί 3 χώρες. Τώρα 22. Ευχαριστώ travelstories!! Είσαι σπουδαίος συνοδοιπόρος και παρακινητής. Εξαιτίας σας τα ταξίδια έγιναν εύκολα για εμένα και όχι απιαστο όνειρο :) και επισκεφτηκα και χώρες όπως την Πολωνία , την Βοσνία, και τη Σλοβακία που δε νομίζω ότι θα πήγαινα διαφορετικά. Θα ακολουθήσει το Ιράν(σύντομα που θα μου μου πάει) και πολλές πολλές άλλες. Να είμαστε όλοι καλά. Keep on...
 
Last edited:

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Χρόνια Πολλά σε όλους και σε όλες. να είμαστε όλοι υγιείς και να μπορούμε να κάνουμε όμορφα και ασφαλή ταξίδια και όταν μπορούμε να ανταμώνουμε και να τα λέμε.
το 2009 ψάχνοντας πληροφορίες για Βουδαπέστη έπεσα πάνω στο σάιτ μας και από τότε έγινε καθημερινή μου συνήθεια και στις κατά καιρούς συναντήσεις μας γνώρισα αξιόλογους ανθρώπους. στέλνω επίσης τις ιδιαίτερες ευχές μου στους δημιουργούς του σάιτ.:birthday:
 

AnastasiaNt

New Member
Μηνύματα
3
Likes
4
Ταξίδι-Όνειρο
Ανδαλουσία
Νομίζω πως τα ταξίδια θα τα έκανα ούτως ή άλλως αλλά με την πολύτιμη βοήθεια του φόρουμ οργανώθηκαν τέλεια γιατί οι εμπειρίες των μελών βοήθησαν πάααααρα πολύ έτσι ώστε να δω, να κινηθώ, να γευθώ όχι σαν απλός τουρίστας αφού υπάρχουν άπειρα τιπς για όλες τις γωνιές του κόσμου! Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη και πάλι, εύχομαι πολλά πολλά ταξίδια για όλους μας!!!!Χρόνια πολλά travelstories!!!!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
4.332
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Η Σκανδιναβία που κάποτε φάνταζε πανάκριβο όνειρο, αποτελεί ήδη παρελθόν :D

Λόγω του travelstories μπορώ να ονειρεύομαι περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα ταξίδια και να πηγαίνω νοερά σε τόπους που δεν θα πάω ποτέ!
Εχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μου και χαίρομαι γιατί ανήκω σε μια κοινότητα ξεχωριστών ανθρώπων. Κάποιους τους έχω ήδη γνωρίσει από κοντά, κάποιους άλλους εύχομαι να τους γνωρίσω στο μέλλον.:)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom