Γερμανία: Σε «καραντίνα» οι επιβάτες από την Ελλάδα μέχρι και τον Μάιο του 2018

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ειρωνικό καταλήγοντας γράφοντας ''πέρα από την πλάκα'';
Μα αυτό ακριβώς. Γράφοντας ο Θάνος αυτό το "πέρα από την πλάκα", εγώ ερμηνεύω ότι τα όσα έγραψε πιο πάνω ήταν πλάκα, δηλαδή ειρωνικά.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.599
Likes
12.420
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Το θέμα προς το παρόν κλειδώνεται, καθώς έχει ξεχειλώσει επικίνδυνα.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.400
-''Ευτυχώς που έχουν μείνει μερικοί διπλωμάτες που ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους γιατί με τέτοια ανύπαρκτη κυβέρνηση ούτε αυτό θα γινόταν.'' Αυτή, είναι δικιά μου πεποίθηση ή του γείτονα?
1)
Το ότι πιστεύω ότι η ιδέα-πρωτοβουλία ήταν του Πρέσβη αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα μου, ΑΝ έχεις κάποια επίσημη τοποθέτηση που αποδεικνύει το αντίθετο να μας την παραθέσεις. Μέχρι τότε ομως εξακολουθώ να έχω το δικαίωμα να εκφέρω την πεποίθηση μου και να κάνω εικασίες.

2)-Το ποιούς θα εξισώσω με ποιούς και για ποιόν λόγο θα το κάνω, είναι δυστυχώς ένα ακόμη δικαίωμα μου. Δεν θα κάνουμε πολιτική συζήτηση.

3) ΠΟΥ έγραψα ότι πρέπει να φυλακίζουμε ανθρώπους άδικα? Έχεις μπερδέψει τις δημοσιεύσεις και τα άτομα.

4)-Γιατί κάνεις προβοκάτσια και προπαγάνδα εναντίον μου? Δεν καταλαβαίνεις ότι εκτείθεσαι? Πού χαιρέτισα τις επεικώς απαράδεκτες πολιτικές του γείτονα δικτάτορα?
1) Φυσικά και είναι δικαίωμα σου. Δεν χρειάζεται να έχω επίσημη τοποθέτηση για να αποδείξω πως ο πρέσβης δεν πήρε την πρωτοβουλία να κάνει από μόνος του διάβημα χωρίς την έγκριση της Ελληνικής κυβέρνησης. Είτε ήταν δική του ιδέα(για την ευκολία της συζήτησης ας θεωρήσουμε πως έτσι είναι) είτε όχι ο χαρακτηρισμός σου προς την Ελληνική κυβέρνηση είναι αβάσιμος και προσβλητικός, ακόμα και για τον ίδιο τον πρέσβη που είναι στη θέση αυτή γιατί τον έκρινε ικανό να προασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του η Ελληνική κυβέρνηση (ξαναγράφω χωρίς κανένα σκοπό υπεράσπισης της)

2) όχι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να εξισώνεις τρομοκράτες με απλούς αναρχικούς. Άλλο η συστηματική χρήση βίας και άλλο μία κοινωνικοοικονομική θεωρία με στόχο την αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση.

3) Γράφεις απαντώντας στο @thanosth , ο οποίος αναφέρει για τους χωρίς στοιχεία προφυλακισμένους εδώ και 300 μέρες
Πάντως, και στην περίπτωση που εξυπηρετούσε τα εθνικά συμφέροντα, θα έπρεπε να έχει η Ελλάδα την ισχύς να το πράξει.
. Συμφωνείς λοιπόν ή όχι, γιατί και οι δύο λέτε το ίδιο πράγμα
Περα από τη πλάκα, δεν ειμαι σιγουρος αν το οφθαλμός αντί οφθαλμού εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα!
4) Τι σου κάνω; Φίλε μου σε φόρουμ είμαστε, συζητάμε και ανταλλάζουμε απόψεις.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
μαλλον μόνο ο μπαμπαντούμας με κατάλαβε.
Σαφως και δεν μπορώ να υιοθετήσω η να προτεινω τις αντιδημοκρατικές μεθόδους των γειτόνων.
Ας υποθέσουμε οτι ειμαστε υπουργός Εξωτερικών ή υπουργός Τουρισμού. Πως θα διαχειριζόμασταν αυτή την ...καραντίνα;
 

Political

Member
Μηνύματα
111
Likes
84
@jimp Φυσικά και είναι δικαίωμα σου. Δεν χρειάζεται να έχω επίσημη τοποθέτηση για να αποδείξω πως ο πρέσβης δεν πήρε την πρωτοβουλία να κάνει από μόνος του διάβημα χωρίς την έγκριση της Ελληνικής κυβέρνησης. Είτε ήταν δική του ιδέα(για την ευκολία της συζήτησης ας θεωρήσουμε πως έτσι είναι) είτε όχι ο χαρακτηρισμός σου προς την Ελληνική κυβέρνηση είναι αβάσιμος και προσβλητικός, ακόμα και για τον ίδιο τον πρέσβη που είναι στη θέση αυτή γιατί τον έκρινε ικανό να προασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας του η Ελληνική κυβέρνηση (ξαναγράφω χωρίς κανένα σκοπό υπεράσπισης της)

Το ότι κάνεις τον συνήγορο της Ελληνικής Κυβερνήσεως με ξεπερνάει. Η Ελληνική κυβέρνηση δεν σε προσβάλλει όταν παίρνει το 70% του εισοδήματός? Δεν σε προσβάλλει όταν σου κρατάει ληστρικά τα χρήματα σου στην τραπεζα και σου τα δίνει σε δόσεις, σαν να τα έχετε μαζί? Δεν σε προσβάλλει όταν προσλαμβάνει σε ένα πτωχευμένο κράτος 45.000 άχρηστους δημ. υπαλλήλους? Δεν σε προσβάλλει όταν....όταν όταν..

2) όχι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να εξισώνεις τρομοκράτες με απλούς αναρχικούς. Άλλο η συστηματική χρήση βίας και άλλο μία κοινωνικοοικονομική θεωρία με στόχο την αυτοοργάνωση και αυτοδιαχείριση.

Έχω το απόλυτο δικαίωμα να εξισώνω κάποιον που θέλει να καταλύσει το Πολιτειακό μου σύστημα με έναν που χρησιμοποιεί τον τρόμο για να καταλύσει το Συνταγματικό μου καθεστώς. Σε παραπέμπω στο ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος εάν δεν θες να πειστείς. Ας βγάλουμε τους αναρχικούς αθώους και οτι δεν έχουν προκαλέσει ποτέ ζημίες σε περιουσίες ανθρώπων.

3) Γράφεις απαντώντας στο @thanosth , ο οποίος αναφέρει για τους χωρίς στοιχεία προφυλακισμένους εδώ και 300 μέρες . Συμφωνείς λοιπόν ή όχι, γιατί και οι δύο λέτε το ίδιο πράγμα

Πώς ακριβώς λέμε το ίδιο πράγμα? Αντέγραψε μου εδώ αυτό που λέμε και μάλιστα είναι ίδιο. Εγώ, έκανα σχόλιο αναφερόμενος αποκλειστικά και μόνον στην πρακτική ''οφθαλμός αντί οφθαλμού''. Ξαναδιάβασε τι γράφω. Πρώτα όμως βγάλε τα γυαλιά μίσους που έχεις εναντίον μου.
Και για να στο εξηγήσω, εγώ έγραψα ότι και στην περίπτωση που εξυπηρετούσε τα εθνικά μας συμφέρονται (σ.σ. η ρητορική οφθαλμός αντί οφθαλμού) θα έπρεπε να είχαμε την ικανότητα να την εφαρμόσουμε. Αυτό. Χωρίς να εκφράζω άποψη υπέρ ή κατά αυτής της πρακτικής.


4) Τι σου κάνω; Φίλε μου σε φόρουμ είμαστε, συζητάμε και ανταλλάζουμε απόψεις.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ανταλλάσσουμε απόψεις. Το πρόβλημα είναι ορισμένοι καταφέρεστε επιθετικά εναντίον μου εξαιτίας άλλου γεγονότος που γνωρίζουμε και οι δύο καλά.

Εφόσον, καταλάβεις ότι έκανες λάθος, θα σε τιμούσε να αποσύρεις αυτά που έσυρες εναντίον μου.

@thanosth Για την ώρα η αντίδραση από τον Πρέσβη είναι ότι πρέπει.
Στην διεθνής διπλωματία υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο, όταν θέλει μία χώρα να διαμαρτυρηθεί. Υπάρχει μία σειρά από πράξεις, όπως είναι το διάβημα, η ρηματική διακοίνωση (verbe nota) και λοιπά. Ως τελευταία λοιπόν πράξη διαμαρτυρίας θεωρείται η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, η απόσυρση των διπλ. αντιπροσών και τέλος η απέλαση των διπλωματικών εκπροσώπων της άλλης χώρας.
Μετά από την διπλωματία αναλαμβάνει η προσφυγή στην Διεθνής ή Κοινοτική δικαιοσύνη.

Τα παραπάνω, δεν πρόκεται να τα εφαρμόσει καμία ελληνική κυβέρνηση γιατί δεν θα έχουν ιδιαίτερη επιτυχία. Αυτό, που μπορεί να κάνει η Ελλάδα, είναι να το καταγγείλλει στην αρμόδια Ευρωπαική Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει επίπληξη σε εκείνον παραβιάζει το κεκτημένο Σέγκεν.
 
Last edited:

Viaggi

Member
Μηνύματα
1.248
Likes
7.002
Αυτό που είπα είναι ότι έχω την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία-ιδέα ήταν του ίδιου του Πρέσβη
Πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα και όχι στο ότι ενήργησε κατόπιν εντολής του πολιτικά προϊστάμενου του;
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.672
Πάλι μαζί. :cool: Ξεκλειδώθηκε το θέμα.
Σωστή επιλογή.Χρειάζεται και κανένα θέμα που να μπορούμε να ξεφεύγουμε και λίγο με ανταλλαγή
απόψεων,έστω και έντονων.
Το πολύ πολύ αν ξανά ξεφύγουμε ας πάει στο σόσιαλ.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Συμφωνώ με τον από πάνω ! ;-)
Αλήθεια το κράτος μας τι έκανε η κάνει για να εκδιδει ταυτοτητες με σύγχρονα στάνταρτ ώστε να μην πλαστογραφούν ται εύκολα;
Και γιατί με αφορμή αυτή την ...καραντίνα δεν έχει ξεκινήσει δημόσια πολιτική κουβεντα ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη;
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.672
Θάνο δεν είναι καραντίνα.Η προσωρινή αναστολή εφαρμογής εχει εφαρμοστεί και από άλλα κράτη στο παρελθόν.
Το έχει εφαρμόσει η Γαλλία,μάλιστα εφαρμόζοντας το και στο οδικό δίκτυο με ουρές ωρών.
Το έχει εφαρμόσει και η Ισπανία.
To άρθρο 26 του κώδικα συνόρων της Σένγκεν ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ρητά σε έκτακτες περιπτώσεις που άπτονται της ασφάλειας ενός ή περισσότερων κρατών ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ σε όποια σημεία κριθεί απαραίτητο ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΗΝΕΣ και όχι για πάνω από 2 ΕΞΑΜΗΝΑ ΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ
Είναι φαιδρό να διαμαρτύρεται ΄κάποιος γιατί ένα κράτος εφαρμόζει κάτι νόμιμο ,(άρθρο 26) το οποίο
και εσύ ο ίδιος το έχεις ψηφίσει.(Ελληνικό κοινοβούλιο).
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.503
Τελικά τι γίνεται με την καραντίνα, τους έξτρα ελέγχους και τις ουρές συνεχίζονται? Επίσης γνωρίζει κάποιος αν αυτό ισχύει και από τα αεροδρόμια της Βουλγαρίας? Προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου να πετάω από Σόφια για κάποια από τις 8 πόλεις της Γερμανίας που έχει απευθείας πτήσεις. Άλλωστε σε πτήση μου από την Κολωνία προς Σόφια το μισό αεροπλάνο ήταν Έλληνες. Επίσης η Ryan από Μάρτιο ξεκινάει πτήσεις προς πολλούς προορισμούς από το Μπουργκάς, ενώ ήδη έχει πτήσεις από Φιλιππούπολη προς 4 προορισμούς και πανφτηνα εισιτήρια.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.400
1) Το ότι κάνεις τον συνήγορο της Ελληνικής Κυβερνήσεως με ξεπερνάει. Η Ελληνική κυβέρνηση δεν σε προσβάλλει όταν παίρνει το 70% του εισοδήματός? Δεν σε προσβάλλει όταν σου κρατάει ληστρικά τα χρήματα σου στην τραπεζα και σου τα δίνει σε δόσεις, σαν να τα έχετε μαζί? Δεν σε προσβάλλει όταν προσλαμβάνει σε ένα πτωχευμένο κράτος 45.000 άχρηστους δημ. υπαλλήλους? Δεν σε προσβάλλει όταν....όταν όταν..

2) Έχω το απόλυτο δικαίωμα να εξισώνω κάποιον που θέλει να καταλύσει το Πολιτειακό μου σύστημα με έναν που χρησιμοποιεί τον τρόμο για να καταλύσει το Συνταγματικό μου καθεστώς. Σε παραπέμπω στο ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος εάν δεν θες να πειστείς. Ας βγάλουμε τους αναρχικούς αθώους και οτι δεν έχουν προκαλέσει ποτέ ζημίες σε περιουσίες ανθρώπων.

3) Πώς ακριβώς λέμε το ίδιο πράγμα? Αντέγραψε μου εδώ αυτό που λέμε και μάλιστα είναι ίδιο. Εγώ, έκανα σχόλιο αναφερόμενος αποκλειστικά και μόνον στην πρακτική ''οφθαλμός αντί οφθαλμού''. Ξαναδιάβασε τι γράφω. Πρώτα όμως βγάλε τα γυαλιά μίσους που έχεις εναντίον μου.
Και για να στο εξηγήσω, εγώ έγραψα ότι και στην περίπτωση που εξυπηρετούσε τα εθνικά μας συμφέρονται (σ.σ. η ρητορική οφθαλμός αντί οφθαλμού) θα έπρεπε να είχαμε την ικανότητα να την εφαρμόσουμε. Αυτό. Χωρίς να εκφράζω άποψη υπέρ ή κατά αυτής της πρακτικής.


4) Το πρόβλημα δεν είναι ότι ανταλλάσσουμε απόψεις. Το πρόβλημα είναι ορισμένοι καταφέρεστε επιθετικά εναντίον μου εξαιτίας άλλου γεγονότος που γνωρίζουμε και οι δύο καλά.

Εφόσον, καταλάβεις ότι έκανες λάθος, θα σε τιμούσε να αποσύρεις αυτά που έσυρες εναντίον μου
1) Τι σχέση έχουν τα οσα λες (χωρίς να ισχύουν,ας πουμε οι 45.000 προσλήψεις στο δημόσιο ή το 70% του εισοδήματος) με το αν ο πρέσβης και κατα συνέπεια το Ελληνικό κράτος εκαναν σωστά τη δουλειά του ως ένα κομμάτι και όχι περνοντας ο πρέσβης την πρωτοβουλία οπως υποστηρίζεις (και δεν μας εξηγείς πως προέκυψε αυτό)

2) Αυτούς τους οποίους περιγράφεις εσύ είναι οι λεγόμενοι μπαχαλακηδες. Δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά οκ πάμε παρακάτω.

3) Στο προηγούμενο ποστ εχω βάλει τι έλεγε ο ένας και ο άλλος.

4) Το πρόβλημα είναι πως έχεις την εντύπωση πως δεν κάνουμε συζητηση και βλέπεις συνεχώς κατηγορίες κτλ κτλ. Το εχθρικά από που προκύπτει; Επίσης σε ποιο γεγονός αναφέρεσαι, που ειλικρινά δεν γνωρίζω ή θυμάμαι; Σιγά μην κρατάω και σημειώσεις ποιος είπε τι κάποτε ώστε να του απαντήσω κατάλληλα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom