Βουλγαρία Ιταλία Ποιο προορισμό να επιλέξω από τους δυο

penelopebek

Member
Μηνύματα
247
Likes
253
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου. Αν θέλεις να κανείς σκι ,αν σαρώσει το χιόνι, το Μπανσκο είναι πολυ καλή επιλογή. Οι τιμές για τις κάρτες στα λίφτινγκ είναι γύρω στα 25€ την ημέρα. Το φαγητό δεν είναι τόσο φθηνό όσο στην υπόλοιπη Βουλγαρία γιατί το Μπανσκο είναι τουριστικός προορισμός . Η Σοφία είναι μια όμορφη πόλη , μπορώ να πω ότι και μια μέρα είναι αρκετή .
Βέβαια πως να συγκρίνεις τη Σοφία με τη Ρώμη? Στη Ρώμη θα δεις ένα ολόκληρο μουσείο μπροστά σου ,ακόμα και αν δεν μπεις καν σε μουσείο. Βέβαια εκτός από τα εισητηρια που όπως λες είναι φθηνότερα (είμαι από Θεσσαλονικη και πηγαίνω στο Μπανσκο με αμάξι) η Ρώμη δεν νομίζω να είναι φθηνότερο προορισμός από τη Σοφία. Στη Σοφία μπορείς να βρεις πολυ φθηνά διαμερίσματα που νοικιάζονται. Ότι και να επιλέξεις εύχομαι να περάσεις τέλεια. Και οπωσδήποτε το επόμενο ταξίδι σου να είναι ο άλλος προορισμος
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Κοίτα, δεν είναι τραγικά η Βουλγαρία το χειμώνα, αλλά τη Σόφια δύσκολα μπορείς να φτιάξεις top-10 άσχημων πρωτευουσών στην Ευρώπη που να μην είναι μέσα. Ελάχιστα αξιοθέατα, μιζέρια, αλλά και mall και "λαική" διασκέδαση.

Από την άλλη, η Ιταλία (ακόμα κι η Ρώμη) αρέσει πολύ, ιδίως αν είναι μια από τις πρώτες χώρες που επισκέπτεστε στο εξωτερικό. Εχουν φτάσει εδώ κάποιοι να υποστηρίζουν ακόμη και ακραία πράγματα, ότι είναι ωραιότερη π.χ. κι από το Παρίσι. Ασφαλώς είναι πιο όμορφα από τη Βουλγαρία, αλλά είναι και πιο ακριβά.

Αν το ζητούμενο είναι απλώς να πάτε κάπου μαζί, πάτε Βουλγαρία που σαφώς είναι πιο φτηνά από την Ιταλία, και έχει λιγότερα πράγματα να αγχωθείτε να προλάβετε να δείτε. Αν όμως θέλετε να πάτε σε ένα μέρος για να δείτε τη χώρα, τον πολιτισμό, να ταλαιπωρηθείτε λίγο για να δείτε και να γνωρίσετε νέα πράγματα, αλλά και να γεμίσετε τις μνήμες των φωτογαφικών σας, πάτε Ρώμη. Δεν είμαστε στο μυαλό σας, δεν ξέρουμε τι εσείς θέλετε, κι άρα ότι κι αν γράψουμε... Όπου κι αν πάτε όμως, να πάτε επειδή το θέλετε, κι όχι επειδή το λέει κάποιος άγνωστος που δε γνωρίζετε σε ένα φόρουμ κάπου στο internet.

Και φροντίστε να θέλετε περίπου τα ίδια πράγματα από το ταξίδι σας. Αν ο ένας θέλει να τρέχει από μουσείο σε μουσείο κι αξιοθέατο σε αξιοθέατο κι ο άλλος θέλει να περιφέρει το κορμί του από το κρεββάτι στην καφετέρια, από κει στην ταβέρνα και πίσω, καλύτερα να πάτε σε μέρος που δεν έχει και πάρα πολλά να κάνεις...
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.184
Likes
4.034
Αν δεν είστε ιδιαίτερα ταξιδευμένοι, τότε δεν χωράει συζήτηση. Ρώμη και πάλι Ρώμη. Μία πόλη μουσείο, μαζεμένα αξιοθέατα, κορυφαίες πλατείες, εκπληκτικές εκκλησίες, Μπερνίνι, Καραβάτζιο και πάει λέγοντας. Από την άλλη όμως αν είστε σε σφιχτό προϋπολογισμό και θέλετε να περάσετε άνετα με καφέδες, ταβέρνες κτλ, τότε η Ρώμη δεν είναι αυτό που ζητάτε. Η Ρώμη είναι ακριβή. Και στη διαμονή και στο φαγητό, αν μιλάμε βέβαια για εστιατόρια και ταβέρνες και όχι απλά ντονέρ και φθηνές ατομικές πίτσες. Επίσης, από διασκέδαση είναι ολίγον απογοητευτική.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
. Η Ρώμη είναι ακριβή. Και στη διαμονή και στο φαγητό, αν μιλάμε βέβαια για εστιατόρια και ταβέρνες και όχι απλά ντονέρ και φθηνές ατομικές πίτσες. Επίσης, από διασκέδαση είναι ολίγον απογοητευτική.
Παντού στην Ιταλία κλείνουμε εγκαίρως εστιατόρια μέσω του thefork για εκπτώσεις μέχρι 40% στο λογαριασμό. Μια χαρά θα χαρείτε και εστιατόρια αν κάνετε λίγη δουλίτσα από πριν. Στη βόρεια Ιταλία που το φαγητό είναι πραγματικά ακριβό , το χρησιμοποίησα παρά πολύ.
Στη Ρώμη έχει λογικές τιμές σε τρατορίες στο Τραστεβερε, μια χαρά είναι για βράδυ για νέους ανθρώπους που θέλουν κίνηση.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.355
Likes
9.276
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Επίσης, από διασκέδαση είναι ολίγον απογοητευτική.
Αν και το θεμα ειναι για τρολαρισμα η γελιο...δραττομαι της ευκαιριας...
Θυμιζω συγκρινουμε ενα χωριο (μπανσκο)κ ενα μεγαλύτερο χωριο (σοφια) με μια πόλη που τυγχανει αποτις ωραιοτερες του πλανητη. Κ μαλιστα εκατομμυριων...
Η νυχτερινή ζωη απογοητευτικη? Εχεις παει παρισι? Η σε μια αλλη γαλλικη πολη?
http://www.nightlife-cityguide.com/...ta-notturna-roma-nightlife-discoteche-locali/
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.184
Likes
4.034
Αν και το θεμα ειναι για τρολαρισμα η γελιο...δραττομαι της ευκαιριας...
Θυμιζω συγκρινουμε ενα χωριο (μπανσκο)κ ενα μεγαλύτερο χωριο (σοφια) με μια πόλη που τυγχανει αποτις ωραιοτερες του πλανητη. Κ μαλιστα εκατομμυριων...
Η νυχτερινή ζωη απογοητευτικη? Εχεις παει παρισι? Η σε μια αλλη γαλλικη πολη?
http://www.nightlife-cityguide.com/...ta-notturna-roma-nightlife-discoteche-locali/
Μία βδομάδα ήμουν στη Ρώμη και άλλη μία στο Παρίσι. Αν πρέπει να ψάχνω με κυάλια για νυχτερινή ζωή οκ. Νέκρα το βράδυ. Ένα μαγαζί με το ζόρι βρήκαμε και τα μπαράκια στο Κάμπο ντε Φιόρι. Βέβαια στο Τεστάτσιο που θεωρητικά είναι τα κλαμπ δεν πήγα. Τώρα αν θεωρείς ότι η Ρώμη έχει ζωή, τότε το Λονδίνο ή το Βερολίνο τι έχουν;
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.503
Πάτε στη Ρώμη δεν συγκρίνονται οι 2 προορισμοί. Αφού δεν ξέρεις και σκι... άστο για άλλη φορά.... καλά να περάσετε ότι και αν επιλέξετε.
 

Political

Member
Μηνύματα
111
Likes
84
Εντάξει, δεν θα πω κάτι πρωτότυπο ΑΛΛΑ νομίζω πώς το διακύβευμα αυτό δεν πρέπει να υπαρχει στην λογική.
Δεν συγκρίνεται καμία Βουλγαρία ή Βαλκανική χώρα με την Ρώμη και από άποψης πολιτισμού και από άποψης κουλτούρας. Εάν το δίλημμα σου είναι 4 μέρες Ρώμη ή 6 μέρες στις Βαλκανικες χώρες....... τότε μόνο για αστείο μπορεί να απαντήσει κανείς το δεύτερο.
Βέβαια, μην παραλείπουμε το γεγονός ότι οι προσωπικές επιλογές και τα ''μου αρέσει'' του καθενός αλλάζουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Άν δεν έχεις κάνει αρκετά ταξίδια και δεν έχεις πολύ περιορισμένο Μπάτζετ (του στύλ 200 ευρώ όλα μαζί, εισιτήρια, διαμονές και λοιπά)...... χωρίς συζήτηση Ρώμη. Δίνεις και 25 ευρώ απεριόριστες διαδρομές στο μετρό για 7 ημέρες και την γυρνάς ολόκληρη. Φαγητό, μπορείς να βρείς και αρκετά φθηνό. Οι πίτσες ξεκινάνε από 3-4 ευρώ (η παραδοσιακή) και φτάνουν τα 7-10 ευρώ και είναι τεράστιες. Το μοναδικό ''πρόβλημα'' είναι η διαμονή (κόστος και τοποθεσία) καθώς θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

@Triplover Η trastervere δεν σου άρεσε καθόλου? Παρίσι, Λονδίνο και Βερολίνο δεν είναι αλλά νομίζω πώς την αδικείς λίγο..:lol:
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Προφανώς και το δίλλημα δεν στέκει. Κι εγώ όταν το διάβασα νόμιζα κάποιος έκανε πλάκα. Διότι τη Σόφια τη Βάζεις μαζί με κανένα Βουκουρέστι, κανένα Βελιγράδι, κάτι με Βαλκάνια τέλος πάντων.

Φυσικά και στη Ρώμη με ένα καλό προγραμματισμό και οικονομία μπορείς να τη βγάλεις σχετικά οικονομικά αρκεί να βρεις διαμονή σε φυσιολογική τιμή. Ο Φεβρουάριος πάντως είναι καλή εποχή για τη Ρώμη από άποψη τιμών στα ξενοδοχεία. Κι εγώ Φεβρουάριο είχα πάει. Πάνε να ευχαριστηθείτε το ταξίδι σας. Ακόμα και με 3ημερο μπορείτε να δείτε όλα τα βασικά αξιοθέατα.

Πήγα Βουλγαρία και πέρασα σούπερ. Άλλο το περνάω καλά και άλλο ανοίγω τα μάτια μου και τις αισθήσεις μου σε μια πόλη θρύλο. Γιατί όπως και να το κάνουμε η Ρώμη είναι μια τέτοια πόλη.Όταν δεν έχεις βγει έξω ξεκινάς από πόλεις μύθους! Επικεντρώσου σ' αυτό και ξεκίνα να ψάχνεις εισιτήρια και κυρίως διαμονή. Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα.
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Aν πάτε Βουλγαρία παίζει και να σας μπανάρουν από το φόρουμ για έξι δεκαετίες τουλάχιστον...
Εκεί θα πάνε οι άνθρωποι τελικά πιστεύω, θα περάσουν ωραία, και θα ντρέπονται να το πουν εδώ μέσα:D.
Πολύ διαφορετικά μέρη, προσωπικά δε μπαίνω στη διαδικασία σύγκρισης, διότι πολύ απλά, περί ορέξεως.. Μας έχουν αρέσει και οι δυο προορισμοί, όχι ότι τρελαθήκαμε κιόλας σε κάποιον από αυτούς, αυτό. Πηγαίνετε όπου τραβάει η όρεξή σας, και ενημερώστε μας για το τρίο ημίχρονο. :cool:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.687
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom