Περί Ποδοσφαίρου...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.043
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησια μπορα μπορα
Ναι ρε μεγάλε η καφρίλα είναι τέτοια που είτε εσείς το πάρετε είτε οι κίτρινοι θα πανηγυρίσθει τρελά με επιχειρήματα ένθεν και ένθεν.
Πάντως σε μια κάκιστη αγωνιστική χρονιά ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεμπροστιάσει τους παντες

Επίσης ο διαιτητής πρέπει ξεκάθαρα να γράφει. Είτε δεν βγήκε η ΑΕΚ να παίξει αν και έδωσε εντολή ή διέκοψα λόγω εισβολής; αλλά πάλι θα έχουμε τα μεν αλλά
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Ο Ολυμπιακος δε νομιζω να ξεμπροστιαζει κανεναν.Μετρια ομαδα τραγικος σχεδιασμος μεγαλη φανελα για να εχει ατομα σαν τον Καραπαπα.

Εγω δεν θελω σε χαρτι τιποτα.Το γκολ ειναι καθαρο στα ματια μου.Δεν θελω βαθμο για ματς που δεν τελειωσε.

Αφηνω απλα αυτο εδω απο τον ισοβιτη εναν οπαδο του οπαδικου κινηματος του Π.Α.Ο.Κ.

Στα δισεκατομμύρια των λέξεων που θα γραφούν για το θέμα, κάποιες σκόρπιες σκέψεις με το αίμα να βράζει, άρα ενδεχομένως να τις μετανιώσω αύριο το πρωί (αλλά τις πιστεύω τώρα που τις γράφω με όλη μου την ψυχή):

- Το γκολ έπρεπε να μετρήσει. Κάθε συζήτηση περί εμπλοκής του Μαουρίτσιο στη φάση θεωρώ πως είναι για γέλια. Αλλά το θέμα μου δεν είναι αν το γκολ έπρεπε ή δεν έπρεπε να μετρήσει. Και δεν πρόκειται να το συζητήσω με κανέναν, επειδή απλώς δεν θα βγει κάποιο άλλο συμπέρασμα από αυτό που ο καθένας μας έχει ήδη βγάλει εξαρχής, βάσει γνώσεων, οπαδικών παρωπίδων ή απωθημένων.

- Το πιο σπουδαίο θέμα, η αιτία όλων των κακών που ακολούθησαν, είναι η πατροπαράδοτη, διαχρονική δράση-αντίδραση που αποτελεί και τη μόνιμη κατάρα του ΠΑΟΚ: Ο διαιτητής θεωρεί το γκολ ως έγκυρο, ο επόπτης θεωρεί το γκολ ως έγκυρο. Ο ένας δείχνει σέντρα, ο άλλος τρέχει προς τη σέντρα. Ως έμπειρος Παοκτσής, ποτέ δεν πανηγυρίζω γκολ πριν δω τον επόπτη να τρέχει προς τη σέντρα -τον είδα, πανηγύρισα. Η ακύρωση που προκύπτει στη συνέχεια δεν έχει καμία εξήγηση, καθώς στη φάση εμπλέκονται αυτοί οι δύο. Από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η ακύρωση του γκολ (κατ’ αντίθεση της αρχικής υπόδειξης των δύο διαιτητών και όχι εξετάζοντας αν ήταν ή δεν ήταν σωστή), ό,τι έγινε είναι καταδικαστέο. Είναι μια επανάληψη της κλασικής περίπτωσης που ο Παοκτσής αντιδρά στην αδικία και χάνει το δίκιο του, όπως, για παράδειγμα, στην ιστορική φάση Γκαρσία-Κάκου: Δεν βγάζει κόκκινη στον Σιμάο, τα παίρνει ο Πάμπλο για την οφθαλμοφανή αδικία, τρώει (σωστή) κόκκινη αυτός λόγω της αντίδρασής του στην αδικία.

- Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί, νομίζω, αν η φάση είχε τύχει απλής διαχείρισης από τον διαιτητή, που είναι και ο μόνος υπαίτιος για όλη τη συμφορά που μας βρήκε μετά. Του είπε ο επόπτης «οφσάιντ»; Σφυρίζει αμέσως οφσάιντ και τέλος. Διαμαρτύρονται; Κάρτες. Το παιχνίδι ξεκινά πάλι σε ένα λεπτό. Η ανικανότητά του να βγάλει απόφαση επί πέντε, τουλάχιστον, λεπτά, άναψε τη μεγάλη φωτιά. Τι μπορεί να συζητούσε τόση ώρα, τι να αναλύανε; «Οφσάιντ, κύριε διαιτητά» - «Οκ, οφσάιντ». Δύο δευτερόλεπτα ιστορία. Ούτε κερκίδα φοβήθηκαν, που έμοιαζε αυτοευνουχισμένη μετά τα γεγονότα με τον Γκαρθία στο θέμα της καφρίλας, ούτε μπορεί να μην έχει δυνατότητα διαχείρισης διαμαρτυρόμενων ποδοσφαιριστών, διαιτητής είναι, πληρώνεται για ενενήντα λεπτά όσα εγώ σε τρεις μήνες για να κάνει αυτήν ακριβώς τη δουλειά.

- Ποτέ δεν είχα μεγάλη τρέλα με τον Βιεϊρίνια, όπως οι περισσότεροι συνοπαδοί μου. Τον θεωρούσα απλώς έναν καλό ποδοσφαιριστή. Μέχρι σήμερα.

- Αντιλαμβάνομαι πως διαχειρίζομαι μία σελίδα με χιλιάδες αναγνώστες, αρκετοί εκ των οποίων με θεωρούν ως έναν «Παοκτσή» και με αντιμετωπίζουν με όλα τα στερεότυπα που διαθέτει ο καθένας για τους τυφλωμένους οπαδούς κάθε ομάδας. Όσοι με γνωρίζουν εκτός του ψηφιακού κόσμου αλλά και ενδεχομένως όσοι με παρακολουθούν τόσα χρόνια ξέρουν πως δεν πρόκειται να μπω σε κουβέντα που θα περιλαμβάνει τον Ιβάν Σαββίδη, για λόγους που έχω αναλύσει εκτεταμένα και δεν έχω κουράγιο ή διαύγεια αυτήν τη στιγμή να επαναλάβω. Έχουμε μέρες μπροστά μας.

- Αν έχει γραφτεί πως η ΑΕΚ αποχώρησε από το παιχνίδι, θα φάει μείον δέκα βαθμούς. Πάσχα έρχεται, διακοπή πρωταθλήματος θα έχει για τρεις εβδομάδες, ας μας ξαναφέρουν τον Ολυμπιακό τη Μεγάλη Παρασκευή και την ΑΕΚ τη Δευτέρα του Πάσχα να ξαναπαίξουμε. Ούτε αφαιρέσεις βαθμών, ούτε 0-3 ή 3-0 στα χαρτιά. Να κριθεί στο χόρτο. Αλλά με διαιτητές που δεν μιλάνε ελληνικά.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.643
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom