Σερβία Ταξίδι στο Βελιγράδι.

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Το GEA δεν εχει δρομολογια μεχρι το καλοκαιρι, εναλλακτικα τηλεφωνησετ στη TERRA travel.
Επίσης και το τρένο σταμάτησε.
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Επίσης και το τρένο σταμάτησε.
Τον Οκτώβριο που ρωτήσαμε στον ΟΣΕ για το τρένο μας είπαν ότι σταμάτησε τη χειμερινή περίοδο και πιθανόν, δεν μπορούσαν να μας πουν με βεβαιότητα, να ανοίξει και πάλι η γραμμή το καλοκαίρι.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Είχε ανοίξει και λειτουργούσε μέχρι το Πάσχα που μας έκαναν δυσάρεστη έκπληξη καθώς εκείνη την ημέρα δεν υπήρχε κανένα άλλο μέσο, ενώ ο αδελφός μου έπρεπε να φύγει ανήμερα του Πάσχα λόγω δουλειάς.

Εν τω μεταξύ, στην ηλεκτρονική οθόνη ειδοποιήσεων ακόμα "έτρεχε" ειδοποίηση για το δρομολόγιο λες και λειτουργεί κανονικότατα:) :(
Μας είπαν πως μπορεί αν λειτουργήσει ξανά σε 2 μήνες.
 
Μηνύματα
2
Likes
0
καλησπερα σας χαιρετω ολους ειμαι νεο μελος και φευγω αυτην την παρασκευη για βελιγραδι με αφορμη ολα αυτα που διαβασα εδω μεσα αισθανομαι οτι εχω παει με τις ιστοριες σας και οτι ξερω που ακριβως να παω το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω που να μεινω θελω στο κεντρο βασικα εχω μπεδρευτει και οσο διαβαζω γινεται χειροτερο καποια βοηθεια με καταλυμα θα σασ ειμαι υποχρεος .
 

thalia tsif

Member
Μηνύματα
584
Likes
1.944
Λοιπόν φίλε μου μιας κ έχω παρι δέκα φορές κ έχω γίνει γκουρού στον προορισμό βελιγραδι θα προτείνω για διαμονή Belgrade city hotel..είναι απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό με πολύ καλό πρωινό..διπλα.σε όλα κ οικονομικό..αυτό έχει γύρω στα 60€ το δίκλινο..έχω μείνει κ σε apartment επάνω στην κνεζα με 15€ αλλά η πολυκατοικία ήταν cripy..
 

topmar

Member
Μηνύματα
40
Likes
65
Καλησπέρα σας, είμαι νέος στο forum εδώ και διάβασα σχεδόν όλες τις σελίδες του παρόντος θέματος, που πραγματικά δίνουν μια πληθώρα πληροφοριών, οι οποίες όμως είναι ολίγον ελλιπείς για την ιδιάζουσα περίπτωση μου (εξ ου και η γραφή του παρόντος μηνύματος).

Για να μπω στο θέμα λοιπόν, σκοπεύω να πραγματοποιήσω ένα οδικό ταξίδι προς Βελιγράδι, τις ημέρες των Χριστουγέννων (μεταξύ 22-26 Δεκεμβρίου), με αφετηρία την πόλη των Σερρών και διαμονή 3 βραδιές στον προορισμό (Βελιγράδι). Είμαι οικογενειάρχης με 3 τέκνα (μεταξύ 8-16) και όπως καταλαβαίνετε το ταξίδι μιας πολυμελους οικογένειας χρειάζεται να προετοιμαστει καλά.

Η διαδρομή θα είναι μέσω Βουλγαρίας, με 15' στάση ανά 200ΚΜ (όπου θα είναι εφικτό). Θεωρώ ότι με τις ταυτότητες οι 2 ενήλικες + 16 χρόνος δεν θα έχουν πρόβλημα (σύνορα), οπότε διαβατήριο χρειάζεται μόνο για τα 2 μικρότερα τέκνα.

Οι απορίες στις οποίες θα εκτιμούσα απαντήσεις από τους έμπειρους, είναι:

Συνάλλαγμα στην είσοδο της Σερβίας από ότι κατάλαβα, σωστά;

Το όχημα ταξιδιού θα διαθέτει χειμερινά ελαστικά για παν ενδεχόμενο, χρειάζεται επιπλέον και αλυσίδες;

Ο καιρός τέτοια εποχή Χριστουγέννων, πως είναι εκεί; Πολύ χιόνι και κρύο;

Για διαμονή σε κεντρικό σημείο, το διαμέρισμα που προτείνεται (Belness Apartment, Kralja Petra 8, Stari Grad, Βελιγράδι) με καλή τιμή (260€ για 3 μέρες για 5 άτομα με πρωινό) είναι καλή τιμή; Είναι εφικτή η περιήγηση σε αξιοθέατα της πόλης από το συγκεκριμένο σημείο με τα πόδια, ή χρειάζεται όχημα;

Λόγω αδυναμίας προς το αυτοκίνητο μου, υπάρχει ασφάλεια σε κλειστό πάρκινγκ εκεί; Μέσο ημερήσιο κόστος περίπου; Θα ήταν προτιμότερο να κινηθούμε οικογενειακως με ταξί εντός πόλης, ή με το δικό μου αυτοκίνητο;

Επειδή πρέπει να διασκεδάσουν και τα παιδιά, ποιες επιλογές υπάρχουν για παιδιά εκεί για να μην πλήξουν αρκετά; (π.χ ζωολογικό κήπο, παγοδρόμιο, θεματικό πάρκο, κλπ)

Κοντινές εξορμήσεις έως 1 ώρα ακτίνα, τι άλλο αξίζει να επισκεφτούμε;

Για νυχτερινή περιήγηση (όχι μεταμεσονυχτια φυσικά) μετά τέκνων, υπάρχουν προτάσεις;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια και πληροφόρηση.
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Η τοποθεσία μια χαρά.

Για τα εγγραφα όπως εγραψες,

Οσον αφορά το παρκινγκ δεν τιθεται θεμα ασφάλειας, αλλα στο κεντρο δνε θα μπορεσεις να το αφήσεις
παραπανω απο 2 ωρες πουθενα, οπότε το κλειστό είναι ούτως ή άλλως λύση. Δίπλα είναι το Obilicev venac , 1500 din την ημερα = 12,5 ευρώ https://parking-servis.co.rs/eng/garages-and-car-parks/garage-obilicev-venac/

Το συνάλλαγμα λογικά έχει μετά τα σύνορα, δεν υπάρχει λόγος εκεί να άλλαξετε πάνω από 50 ευρώ εκτός αν θα βάλετε βενζίνη. Τα διόδια Σερβίας είναι στα 800 δινάρια ή 7,5 ευρώ, παίρνετε κάρτα στα διόδια οτυ Νις και πληρώνετε πριν το Βελιγράδι.

Και να χιονίσει τότε, που δεν το πιστεύω, χιονολάστικα αρκουν, οι δρομοι παντα ειναι καθαροι.

Οσο για μετακινησεις αναλογως που θελετε να πατε. Προσοχη με τα ταξί, ειναι ατιμοι, τους εχω βρισει καμποσες φορες. Να γραφει το ταξιμετρο και να παρακολουθειτε τη διαδρομη μεσω off line χαρτη να μην σας κανουν βολτες. Λιγοι εββαια ειναι τετοιοι, αλλα ποτε δεν ξερεις.

Ζωολογικος ειναι διπλα, παγοδρομια θα υπαρχουν πολλα σιγουρα, εχει μουσειο illusions κοντα, στην οδο Νουσιτσεβα, αν μαθω για κατι περιστασιακο θα ενημερωσω.

Ολο το κεντρο ενδεικνύεται για βολτες.

Καλα να περάσετε.

Υ.Γ. δεν θα ειναι Χριστουγγενα εκει τοτε, αλλα απο τωρα ειναι στολισμενα.
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.593
Likes
9.769
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Περιμενα την αγαπημενη @Ivana να πει την γνωμη της πριν πω το οτιδηποτε.

Θα συμφωνησω με ολα οσα ειπε η Ivana, απλα θεωρω αφου λες οτι ειστε 5 οτι θα ειναι δυσκολο να βρειτε αμαξι που να σας παρει και τους 5. Ισως θα πρεπει να ρωτησετε εκει για μινι-βαν 6 θεσιο. Ειχα βρει εναν ωραιο τυπο ταξιτζη (Kokan) και εχω καπου την καρτα του αλλα δεν μπορω να την βρω τωρα. Zeleni Venac- αεροδρομιο 1500 διναρια, τον ειχα χρησιμοποιησει 2-3 φορες. Καλο ειναι να ρωτας για fixed price πριν μπεις στο ταξι.

Συμβουλη μου ειναι οτι οποτε χρειαστειτε μεταφορα να ρωτατε τους ντοπιους να παιρνουν τηλεφωνο για εσας, μην παιρνετε ταξι απο το δρομο. Να τους λετε να σας παιρνουν ειτε Pink ειτε Beogradski. Εαν και νομιζω οτι γενικα δεν χρειαζεται, ολα ειναι σε αποσταση με τα ποδια, εκτος εαν εχει πολυ κρυο.

Καιρου επιτρεποντος για εκδρομη 1 ωρας αποστασης θα ελεγα μονο Zemun και εαν εχετε ορεξη και Novi Sad. Zemun εαν εχει χιονισει ειναι πολυ ομορφα, εαν εχει ηλιο επισης πολυ ομορφα. Πατε πρωι και γυρνατε μεσημερι-απογευμα. Novi Sad θα σας παρει ολη την μερα. Και στα δυο χρησιμοποιηστε το αμαξι σας, δεν χρειαζεται να πατε με συγκοινωνια ή ταξι.

Εχω τυχει Πρωτοχρονια Βελιγραδι με χιονοθυελλα και -20, φετος τα Χριστουγεννα (7 Γεναρη 2018), ημασταν με κοντομανικα, 15 βαθμους και βολτα στο ποταμι. Οποτε καλο ειναι να δειτε τον καιρο πριν ξεκινησετε για να δειτε τι ρουχα θα παρετε.

Αυτα :)
 

topmar

Member
Μηνύματα
40
Likes
65
Καλησπέρα σας, ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη απάντηση σας και τις λεπτομέρειες που μου δώσατε!

Μήπως γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποιος ενημερωμένος-πρόσφατος οδηγός (σε βιβλίο), για το Βελιγράδι, για online αγορά; Βρίσκω μόνο 1 και είναι του 2007, ήτοι πεπαλαιωμενος.

ΥΓ: Είμαστε σίγουροι για χρήση ΜΟΝΟ αστυνομικής ταυτότητας, για τον ενήλικα και τον 16 χρόνο που έχουν ήδη (για να μην βγάζω διαβατήρια); Στη Βουλγαρία σίγουρα δεν θα χρειαστεί λόγω Ε.Ε, αλλά στην Σερβία; Μην βρεθώ προ δυσάρεστων εκπλήξεων!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.615
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom