Νάξος Νάξος

alexvovo

Member
Μηνύματα
35
Likes
8
Παιδιά έχω μπερδευτεί με το ΚΤΕΛ..από που ξεκινάει τελικά? Εγώ ξέρω για λιμάνι και τώρα μόλις είδα στο google maps ότι έχει σταθμό κάπου πίσω από το Κάστρο!
 

marselos

New Member
Μηνύματα
2
Likes
3
Πήγα στο νησί 15 μέρες μέσα στον Άυγουστο. Δυστυχώς δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος με την Νάξο απο όλες τις πλευρές. Οι οργανωμένες παραλίες Αγ. Προκόπιο και Αγ. Αννα, ναι μέν είναι όμορφες αλλά το να ψάχνεις να βολευτείς σε μια ξαπλώστρα και να είναι όλες reserve είναι πολύ απογοητευτικό. έπρεπε να γίνουν reserve απο την προηγούμενη μέρα και αν έβρισκες. οπότε η λύση σε μη οργανωμένη ήταν μονόδρομος. Βέβαια με ένα παιδάκι 2 χρονών και με 7-8 μποφορ αέρα πάλι υπήρχε πρόβλημα. Καθώς γύρισα την Νάξο σχεδόν όλη, δεν υπάρχει σχεδόν καμία παραλία να μπορείς να κάτσεις χωρίς να έχει "αμμοβολή" απο τον αέρα ή κύμα .
Σχετικά με την χώρα της Νάξου, συνάντησα και τις 2 φορές που πήγα να την επισκεφτώ μποτιλιάρισμα και τρομερό πρόβλημα παρκαρίσματος σε σημείο που νόμιζα οτι ήμουν στην Αθήνα.
Το φαγητό, 15 μέρες έτρωγα και σε διαφορετική ταβέρνα αλλά όλοι εκτός απο 2 ταβέρνες είχαν μέτριο φαγητό. και το περίεργο που διαπίστωσα είναι οτι όλοι ήταν παραγωγοί σε κρέας και τυριά. Πράγμα που είναι καθαρά τουριστικό καθώς ήταν κάτι δεδομένο που ανέφεραν όλες οι ταβέρνες.
Γενικώς το νησί δεν με τρέλανε για τα δικά μου γούστα και σίγουρα επηρεάστηκα απο το μεγάλο όγκο των τουριστών που είχε φέτος το νησί που σε κούραζε σε οτι έκανες
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
Η Ναξος τα τελευταια δυο χρονια εχει τεραστια αναπτυξη τουριστικη. Πολυ περισσοτεροι την επισκεπτονται, τοσο Ελληνες οσο και ξενοι. Δυστυχως πολλοι ναι, δεν μπορουν να παρουν αδεια εκτος Αυγουστου, πολλοι ομως ειναι της λογικης "αυγουστο θα παρω αδεια, τι να κατσω να κανω αυγουστο στην Αθηνα;". Αυτο ομως εχει και τις επιπτωσεις του, πολυς κοσμος στα πλοια, στα ξενοδοχεια, στα λεωφορεια, στο δρομο, στην παραλια, παντου. Δυστηχως ετσι ειναι ο Αυγουστος, ειτε εισαι στη Ναξο ειτε στη Μυκονο, ειτε στη Σαντορινη, ειτε στη Μηλο, ειτε οπουδηποτε. Δε φαιει η Ναξος γι αυτο. Αλλοι φταινε που την επιλεγουν μονο Αυγουστο...

Οι παραλιρες στον Προκοπιο κ στην Αννα οι πιο τουριστικες ειναι, αυγουστος κ ολας, λογικο να γινεται χαμος. Τι περιμενατε δηλαδη; ολη τη παραλια δικη σςς;

Ο αερας ειτε στη Ναξο, ειτε στη Σαμο, ειτε Τηνο, ειτε, Παρο ο ιδιος ειναι, ολο το Αιγαιο βραζει παντα. Δε φταιει η Ναξος ουτε γι αυτο.

Στη Ναξο σχεδον ολες τις φορες που εχω φαει, εχω φαει καλα. Φθηνα οχι, αλλα καλο φαι. Τωρα αυτα γουστα ειναι βεβαια. Η ναξος ειναι ορεινο νησι και εχει μεγαλη παραγωγη κρεατος, καλο κρεας, εμενα μ αρεσει. Πολλα απο τα αρνια που τρωμε το Πασχα στην Αθηνα απο τη Νάξο ειναι.

Επομενως δε νομιζω να φταει η Ναξος για τη δυσαρεσκεια. Αλλοι παραγοντες οφειλονται. Τα νησια εχουν ζωη και τους υπολοιπους 11 μηνες, δεν υπαρχουν μονο τον αυγουστο και καλα θα κανουμε να το σκεφτουμε λιγο αυτο πτιν αρχισουμε να γεμιζουμε τον τοιχο μας στο fb "life's better on the island" κλπ με φωτο απο παραλιες κ απο σοκακια. Που ειμαστε να τα πουμε αυτα τον Δεκεμβρη και τον Φλεβαρη που τρωνε ολο το σκ$/* τα νησια για να φανε στα σκ&/$ μας τον Αυγουστο; Πριν χρονια κ εγω δε συμφωνουσα μ αυτη τη λογικη, τωρα ομως μπορω να τους καταλαβω τους νησιωτες...

*Γενικα τα παραπονα, δεν εχω τιποτα προσωπικο με εσας φυσικα ;)
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.075
Likes
20.111
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Πήγα στο νησί 15 μέρες μέσα στον Άυγουστο. Δυστυχώς δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος με την Νάξοαπο όλες τις πλευρές. Οι οργανωμένες παραλίες Αγ. Προκόπιο και Αγ. Αννα, ναι μέν είναι όμορφες αλλά το να ψάχνεις να βολευτείς σε μια ξαπλώστρα και να είναι όλες reserve είναι πολύ απογοητευτικό. έπρεπε να γίνουν reserve απο την προηγούμενη μέρα και αν έβρισκες. οπότε η λύση σε μη οργανωμένη ήταν μονόδρομος. Βέβαια με ένα παιδάκι 2 χρονών και με 7-8 μποφορ αέρα πάλι υπήρχε πρόβλημα. Καθώς γύρισα την Νάξο σχεδόν όλη, δεν υπάρχει σχεδόν καμία παραλία να μπορείς να κάτσεις χωρίς να έχει "αμμοβολή" απο τον αέρα ή κύμα .
Σχετικά με την χώρα της Νάξου, συνάντησα και τις 2 φορές που πήγα να την επισκεφτώ μποτιλιάρισμα και τρομερό πρόβλημα παρκαρίσματος σε σημείο που νόμιζα οτι ήμουν στην Αθήνα.
Το φαγητό, 15 μέρες έτρωγα και σε διαφορετική ταβέρνα αλλά όλοι εκτός απο 2 ταβέρνες είχαν μέτριο φαγητό. και το περίεργο που διαπίστωσα είναι οτι όλοι ήταν παραγωγοί σε κρέας και τυριά. Πράγμα που είναι καθαρά τουριστικό καθώς ήταν κάτι δεδομένο που ανέφεραν όλες οι ταβέρνες.
Γενικώς το νησί δεν με τρέλανε για τα δικά μου γούστα και σίγουρα επηρεάστηκα απο το μεγάλο όγκο των τουριστών που είχε φέτος το νησί που σε κούραζε σε οτι έκανες
Πέρυσι που πήγα Νάξο για 10 μέρες, reserve δεν είδα σε καμία παραλία ! Πήγα αρχές Ιουλίου όμως, γιατί εγώ τα τελευταία 5 χρόνια ,άδεια τον Αύγουστο γιόκ ! Και με θεωρώ τυχερή γι' αυτό! Έχω επισκεφτεί διάφορα νησιά, τα προηγούμενα έτη, Αύγουστο μήνα και όντως αυτή η πολυκοσμία είναι κουραστική....αλλά ο περισσότερος κόσμος τότε παίρνει άδεια....όλοι θέλουν να κάνουν διακοπές !
Για τους ανέμους που λές, η Νάξος είναι το νησί των σέρφερ ! Μόνο αυτό φτάνει για να ξέρεις τι θα συναντήσεις ( και εγώ πολύ "χαστούκι" έφαγα )
Κυκλάδες είναι αυτές και μάλιστα πολύ όμορφες... :)
 
Last edited:

orck

Member
Μηνύματα
662
Likes
1.010
Που ειμαστε να τα πουμε αυτα τον Δεκεμβρη και τον Φλεβαρη που τρωνε ολο το σκ$/* τα νησια για να φανε στα σκ&/$ μας τον Αυγουστο; Πριν χρονια κ εγω δε συμφωνουσα μ αυτη τη λογικη, τωρα ομως μπορω να τους καταλαβω τους νησιωτες...
Σε ολα οσα ειπες συμφωνω, αλλα αυτο που εχω βαλει σε παραθεση πως το σκεφτηκες και το εραψες; (καλα εκανες και το εγραψες εαν ειναι αυτη η σκεψη σου).
Μακαρι να ειχα λιγη γη σε ενα τουριστικο νησι να καθομαι 8 μηνες για να δουλεψω τους 4 και να βγαλω οσα δεν βγαζω στην Αθηνα ολο τον χρονο.
Αυτη την κλαψα των νησιωτων δεν την μπορω καθολου. Ας ερθει Αθηνα οποιος θελει να κανει την μεγαλη ζωη και εγω ας παω στο νησι να ανοιξω το ξενοδοχειο. Ετσι βλεπω τα πραγματα.

Η αμμοβολη παντως ειναι παρα πολυ ενοχλητικη, δεν παω ποτε σε ομπρελες, με το κρουστικο κονταρι δεν ειχα κανενα προβλημα με την ομπρελα μου, ακομη και στην Ναξο.
 

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
Οχι, δεν το σκεφτηκα εγω. Ειναι αποψη πολλων νησιωτων, ΜΟΝΙΜΩΝ, οχι του τυπου εξοχικο 2 μηνες κλπ, κυριως σε υπερτουριστικοποιημενα νησια οπως Υκονος, Παροσ, Σαντορινη κλπ. Και εγω τους ελεγα παλια πως εχουν αδικο κλπ. Ομως πλεον με τη μικρογραφια της Ραφηνας μπορω να τους καταλαβω. Εδω στη Ραφηνα ολο το χειμωνα η πολη ειναι αδεια, αδεια κυριολεκτικα, ψυχη δεν υπαρχει. Ολη η αθηνα ομως τη θυμαται το καλοκαιρι για τα μπανια και την Ανδρο. Ερχονται ολοι εδω, μετατρεπουν τη ραφηνα σε ενα απεραντο παρκιγκ και ενω το χειμωνα οπου θες να πας βρισκεις απ εξω ακριβως να παρκαρεις το καλοκαιρι παρκαρεις 500 μετρα μακρυα.

Απλα πρεπει να μπουμε στη θεση του αλλου λιγο για να τον καταλαβουμε. Ο ΜΟΝΙΜΟΣ κατοικος πχ στη Κιμωλο τον χειμωνα ειναι μονος μαζι με αλλα 200 ατομα, εχουν πλοιο για πειραια 2 φορες τη βδομαδα μονο, τρωνε ολους τους αεριδες, τα κρυα, τα απαγορευτικα, τις απεργιες κλπ. Και παμε ολοι οι εμεις οι χαζοτουριστες το καλοκαιρι και του περαμε σκουπιδια στις παραλιες, γεμιζουμε τα βαπορια κι αυτος δεν μπορει να παει στην αθηνα για τις δουλειες του κλπ. Πραγματικα, εχω περιορισει στο ελαχιστο τα ταξιδια σε νησια τον Ιουλιο κ Αυγουστο τα τελευταια δυο χρονια ως κατανοηση σ αυτο...

αν κανετε μερικα ταξιδια σε νησια χειμωνα και συγκρινετε πως ηταν το καλοκαιρι θα καταλαβετε καποια πραματα. Τρανο παραδειγμα το Αγκιστρι. Εχω παει 3 φορες καλοκαιρι και 5 φορες χειμωνα. Το λατρευω το χειμωνα με την ηρεμια του, το μισω το καλοκαιρ με την υπερβαβουρα του. Και μιλαμε για πεινα γυρω στα Χριστουγεννα - το πασχα ολοι παμε στο χωριο στο νησι, τα Χριστουγεννα το νησι ερχεται αθηνα, η πιο ερημικη περιοδος για τα νησια. Ν μην υπαρχει ουτε μια ταβερνα στο νησι ανοιχτη. Η λυση φυσικα ηταν φαι στα σπιτια απλων ΜΟΝΙΜΩΝ κατοικων...

Edit: προφανως και δεν περιμενω αυτα που γραφω να γινουν κατανοητα, να τα καλαβει ο Αθηναιος αναγνωστης γι αυτο κ δεν προκειται να επιμεινω αλλο. Οπως σε ενα μαθητη γυμνασιου οσο απλοικα και να εξηγησεις πυρινικη φυσικη αυτος δεν προκειται να το καταλαβει ετσι κ εδω. Ο μονος τροπος ειναι να παρετε αυτη τη γη που λετε σε νησι, να βγαζετε χρηματα σε 4 μηνες και να ρθειτε να μου πειτε μετα. Και επειδη τωρα το προσεξα αυτο, μα σημειωσω, επειδη βλεπω δεν το γνωριζετε, πως τα περισσοτερα απο τα εστιατορια, ξενοδοχεια, beach bar στα νησια οι ιδιοκτητες τους δεν ειναι νησιωτες. Ειτε ειναι αθηναιοι που πανε ενα 6μηνο για τη μπιζνα στο νησι ειτε μενουν σε μεγαλυτερο γειτονικο νησι (πχ ξενοδοχεια στις μικρες κυκλαδες τα εχουν ναξιωτες). Εχουμε μπερδεψει την εννοια του νησιωτη. Οι νησιωτες δεν εχουν ξενοδοχεια, μπαρ κλπ. Οι νησιωτες ειναι ανθρωποι με φυσιολογικα και παρομοια επαγγελματα με τους στεριανους. Αλλοι εχουν ολη τη μπιζνα... τα λεφτα μας δεν πανε ολα στους νγσιωτες στις διακοπες, μερος αυτων παει στα χερια αθηναιων, στεριανων γενικως, που απλα στερια πατανε το μισο χρονο. Γενικα, και φιλικα παντα τα λεω, εξω απ το χωρο πολλα τραγουδια... Τα νησια δεν ειναι τοσο "ευκολα" οπως τα βλεπουμε το καλοκαιρι. Σας προ(σ)καλω, μεινετε ως μονιμος κατοικος για ενα χειμωνα σε ενα νησι κ αν επιμενετε πως... life's better on the island, οκ, παω πασο...
 
Last edited:

Giota tsiami

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλημέρα είμαι Νάξο. Μέχρι τώρα έχω πάει για μπάνιο στο πυραμίδα. Είχε λίγη άμμο όλη αλλά ήταν ωραία. Σημέρα θα πάω στον άγιο Προκόπιος η στη μικρή βιγλα ανάλογα τον αέρα. Έχω μπερδευΤΕΙ σε σχέση με το φαγητό. Από τα παραπάνω σχόλια ξεχώρισα το τυπογραφείο στη χώρα. Τι πιάτα έχει και τι τιμές? Μετα ακολουθεί η ταβέρνα του χάρη στις εγγραφές όπου ξεχωρίζει για την ομελετα με πατάτα και γραβιέρα. Έπειτα ας μου πει κάποιος για τον Λευτέρη στην άπειρα θόρυβο από ότι κατάλαβα από αξίζει το μπιφτέκι του με γραβιέρα αλλά είναι μάλλον ακριβός. Πόσο περίπου το άτομο? Ακούω και για Γιώργη στις μελανες αλλά καλά αλλά όχι και για μουσάτος. Μας ενδιαφέρείχε να φαμε ντόπια ΠΡΟΪΌΝΤΑ. Επίσης που θα βρείτε φρεσκοπό ψάρι για να το μαγειρέψω εγω; ντόπιο κρασί . Το ζαμπόνι που θα αγοράσω και επίσης τυριά από που. Τέλος το ποτό κιτρο το πουλάνε στα σούπερ μάρκετ δηλαδή Βασιλόπουλος? Η Σοφία που είναι από εδώ μπορεί να μου πει?
 

Kosmas_S

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
Καλησπέρα σε όλους!!Σκέφτομαι για Νάξο αρχές και μέσα ιουνιου.Εχει κανείς ιδέα σε τι φάση είναι το νησί τετοια περίοδο???
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.917
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Καλησπέρα σε όλους!!Σκέφτομαι για Νάξο αρχές και μέσα ιουνιου.Εχει κανείς ιδέα σε τι φάση είναι το νησί τετοια περίοδο???
Καλησπέρα, πέρυσι είχα βρεθεί τέσσερις ημέρες στη Νάξο για ένα γάμο μέσα Ιουνίου.
Πολύ καλή περίοδος, ποιοτικές διακοπές αν σου αρέσει ειδικά χωρίς τη βαβούρα του Αυγούστου, αλλά κανένας Έλληνας, ακόμα κι εμένα ολοι στα Αγγλικά μου μιλούσαν. Οι θάλασσες επίσης εξαιρετικές και καθόλου κρύες!
 

Kosmas_S

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
Γεια σας παιδιά..Σκέφτομαι να κάνω τις διακοπές μου φετος στη Ναξο και μαλλον αρχές η μέσα ιουνιου..Εχω καταληξει στο καμπινγκ Μαράγκας μου φανηκε πολυ καλό..Με προβληματιζει λιγο ο καιρός αν θα ειναι καλος και γενικα ο αερας που ακουω πως εχει το νησί..Υ.Γ δεν εχω παει κυκλαδες μεχρι τώρα και δεν γνωρίζω..Οποιαδηποτε πληροφορία δεκτή.!!
 

CrisV

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Γεια σας. Ειμαστε μια παρεα 4-5 ατομων και λεμε να παμε Ναξο 2 - 7/8 Αυγουστου & μια μερα βολτα με καραβακι προς Κουφονησια. Διαβασα ολο το φορουμ, εμαθα τα παντα για παραλιες, χωρια, φαγητο κτλ., οποτε ως προς αυτα ειμαι πληροφορημενος. 2 πραγματα με ανησυχουν μονο: 1. Οι ανεμοι αυτη την περιοδο ειναι τοσο τραγικοι ωστε πχ να αναγκαστω να μην παμε σε καποιες must παραλιες & γενικοτερα να μην το ευχαριστηθουμε; & 2. Η ιδια ερωτηση αλλα σχετικα με τον κοσμο, αν δλδ λογω του ογκου ειναι αφορητα. Με ανησυχουν αυτα & ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.
 

Kostass

Member
Μηνύματα
211
Likes
362
Γεια σας παιδιά..Σκέφτομαι να κάνω τις διακοπές μου φετος στη Ναξο και μαλλον αρχές η μέσα ιουνιου..Εχω καταληξει στο καμπινγκ Μαράγκας μου φανηκε πολυ καλό..Με προβληματιζει λιγο ο καιρός αν θα ειναι καλος και γενικα ο αερας που ακουω πως εχει το νησί..Υ.Γ δεν εχω παει κυκλαδες μεχρι τώρα και δεν γνωρίζω..Οποιαδηποτε πληροφορία δεκτή.!!
Η αλήθεια είναι ότι «το πιάνει» λίγο στη Νάξο.Το θαλάσσιο στενό ανάμεσα Νάξο-Πάρο είναι ο παράδεισος των σέρφερς.τελη Ιουλίου πριν αρκετά χρόνια στις παραλίες που είχαμε πάει έκανες αμμοβολή.Ελαχιστες ήταν οι απανεμες.τωρα,τι να σου πω,μπορεί να πας και να πέσεις σε ψιλόαπνοια,μη σε πάρω και στο λαιμό μου.Ειναι πάντως ωραίο νησί και οι παραλίες του καταπληκτικές.Η Χώρα πολύ ωραία και με αρκετό κόσμο και μαγαζιά.Λεω να δώσεις μια ευκαιρία,έτσι κι αλλιώς αν ο καιρός είναι χάλια σου τα χαλάει όπου κι αν πας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.504
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom