Έρευνα και ατομικές διαφορές

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όταν θες να κάνεις έρευνα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να ακούσεις τον αντίλογο και τις διαφωνίες γιατί αυτό ίσως σε βοηθήσει να την εμπλουτίσεις, να εξετάσεις πλευρές που δεν είχες φανταστεί και να ανακαλύψεις λάθος προσεγγίσεις που ένας τρίτος ειδικός ή μη μπορεί να διακρίνει. Αν δυσανασχετείς να ακούσεις τις διαφωνίες επειδή ο ξερός σκοπός σου είναι να μαζέψεις 800 απαντήσεις τότε μπορείς πολύ απλά να τις πλαστογραφήσεις για να τελειώσεις την εργασία σου γρήγορα και ανώδυνα. Όταν όμως θέτεις το ερωτηματολόγιό σου σε δημόσια θέα σε φόρουμ, δε θα πρέπει να έχεις και την απαίτηση να συμφωνήσουν όλοι με το αντικείμενο της έρευνάς σου γιατί όταν μεθαύριο υποχρεωτικά θα θέσεις τα αποτελέσματα της έρευνάς σου στην κρίση των όποιων ειδικών αυτοί θα σε κρίνουν πολύ πιο σκληρά από τις όποιες ενστάσεις γράφτηκαν στο θέμα αυτό.

Αν δεν καταλαβαίνεις τι λέω και προσπαθείς να εξηγήσεις τις διαφωνίες-επισημάνσεις με ψυχολογικούς όρους τότε μάλλον δε θα έκανες ποτέ έρευνα στη ζωή σου.

Υ.Γ. Μόλις 2,5 μέρες και το θέμα κοντεύει 800 προβολές. Μάλλον λοιπόν με την κουβέντα έστω και με διαφωνίες βοηθάμε την έρευνα του μέλους κρατώντας ψηλά το θέμα ώστε να συμπληρώσει τα ερωτηματολόγια γρηγορότερα. Σε αντίθετη περίπτωση θα είχε θαφτεί κάπου στα ξεχασμένα του social.
 
Last edited:

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Εσύ τελείωσες με το διδακτορικό σου και είσαι κομπλέ, αν δε θες να συμμετέχεις δεν είναι υποχρεωτικό. Το να σαμποτάρεις την προσπάθεια ενός ανθρώπου όμως μόνο κόμπλεξ μπορεί να δείχνει ότι διαθέτεις. Νισάφι πια.
Αυτό ακριβώς.... Αυτό το πράγμα εδώ στο φορουμ που κάποιοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και έχουν άποψη για τα πάντα είναι τραγικό...
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
...εδώ στο φορουμ...
To τραγικό είναι που συμμετέχεις σε φόρουμ και σε ενοχλεί να ακούς απόψεις... μήπως να διάβαζες απλά travel blogs για να μη σε ενοχλεί η διαδραστικότητα του φόρουμ;
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.020
Likes
40.999
Αυτό ακριβώς.... Αυτό το πράγμα εδώ στο φορουμ που κάποιοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και έχουν άποψη για τα πάντα είναι τραγικό...
Κατ' αρχας η ιδια η θεματοθετρια ρωτησε πως αλλιως θα μπορουσε να γινει και ρωτησε την αποψη μας.
και ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος;
Τα φορουμ ειναι χωροι δημοσιου διαλογου. Οταν εχει καποιος και αποψη και επιχειρηματα για το συγκεκριμενο θεμα, γιατι δεν πρεπει να κανει διαλογο;
Δεν υπηρξα προσβλητικη - αυτο το συνηθιζουν οι κριτες της ερευνας αφου ολοκληρωθει- και η επισημανση καποιων προβληματων πριν ολοκληρωθει θα μπορουσε να βοηθησει.
Θα ειχα αλλο υφος προς την επιβλεπουσα που δεν τα επισημανε και βρεθηκαμε να τα συζηταμε εδω , γιατι ξερει και δεν ειναι στη διαδικασια μαθησης, αλλα δεν συμμετεχει στον διαλογο.
 
Last edited:

Haniko

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Αρχικά σας ευχαριστώ όλους και όλες ανεξαιρέτως για την όποια ανταπόκριση. Φυσικά και ξέρω πως σημαντικό κομμάτι κάθε έρευνας είναι το να ακούς τυχόν διαφωνίες. Ίσως να μην γνωρίζω όσα και εσείς μιας και φαίνεται να είμαι νεότερη σας και, μπορεί να μην φάνηκε, αλλά εκτιμώ τις επισημάνσεις σας. Άσχετα, όμως, με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτές, θεωρώ πως υπήρξε αρκετή ειρωνεία σε σχόλια του τύπου "δεν σας μαθαίνουν μεθοδολογία έρευνας, καλό μου παιδί;" ή "το συμπλήρωσα εκατό φορές με απαντήσεις ότι να' ναι. πιστεύω θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα". Ίσως αυτό να είναι υγιής αντίλογος, ίσως και όχι. Δεν ξέρω, γιατί η αλήθεια είναι πως δεν έχω ξανακάνει ψυχολογική έρευνα.

Επίσης, να πω και πάλι (αν και δεν ξέρω κατά πόσο έχει σημασία) πως η φύση και ο σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας θέλουν την έρευνα να έχει την μορφή που έχει. Δυστυχώς, και πάλι λόγω της φύσης της έρευνας, δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω κάτι παραπάνω. Ωστόσο, το να σας πω πως ξέρω τι κάνω θα ακουστεί το λιγότερο υπεροπτικό για μια τελειόφοιτη.

Ευχαριστώ και πάλι. Καλή συνέχεια!
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.020
Likes
40.999
Επίσης, να πω και πάλι (αν και δεν ξέρω κατά πόσο έχει σημασία) πως η φύση και ο σκοπός της συγκεκριμένης έρευνας θέλουν την έρευνα να έχει την μορφή που έχει. Δυστυχώς, και πάλι λόγω της φύσης της έρευνας, δεν είμαι σε θέση να εξηγήσω κάτι παραπάνω.
Για καποιον με ελαχιστη εμπειρια, ο σκοπος της ερευνας ειναι πασιφανης απο τα ερωτηματα που τιθενται για τα δημογραφικα χαρακτηριστικα του δειγματος. Σεβομαι απόλυτα την προσπαθεια και τον κοπο σου, αλλα εκει θα ειχα τεραστιες θεωρητικές διαφωνιες για το κατα ποσο η ιθαγενεια και η εθνικη καταγωγη παιζει ρολο στα συναισθηματα των ανθρωπων και αν προκειται για παραγωγή ή αναπαραγωγή στερεοτύπων.
Αυτη ειναι μια συζητηση ομως τελειως θεωρητικη και αφορα προσωπικες αποψεις επι του θεματος, οπου περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, αυτή είναι δική μου θεωρητική ιδιοτροπία και μπορεί και να κάνω λάθος.
 

NOSTIMON HMAP

Member
Μηνύματα
219
Likes
87
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΝΤΕΝ
Εμένα άλλο με ξένισε.

Το "Καλησπέρα σε όλους και σε όλες
Χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας!
Τα τρία παρακάτω links αφορούν έρευνα μπλα μπλα μπλα...ευχαριστώ"


Γράψε βρε κοπέλα μου δυο τρία πράματα για τον εαυτό σου , για το πόσο αγαπάς το φόρουμ, πόσο καιρό το διαβάζεις αλλά δεν συμμετείχες, που ζεις, που σπουδάζεις ,....αν σπουδάζεις, τι σπουδάζεις, για ποιον γίνεται η έρευνα, για σένα και δύο φίλους, για 3 φίλους; Και μετά μας παρακαλείς και μας ευχαριστείς.
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
To τραγικό είναι που συμμετέχεις σε φόρουμ και σε ενοχλεί να ακούς απόψεις... μήπως να διάβαζες απλά travel blogs για να μη σε ενοχλεί η διαδραστικότητα του φόρουμ;
Άλλο να παραθέτουμε απόψεις και άλλο να προσβάλουμε ή να μιλάμε με ειρωνία. Αν αυτό της ζήτησε ο καθηγητής ή η καθηγήτρια, και αν η ίδια δεν γνωρίζει άλλους τρόπους για να κάνει την έρευνα της, τι να κάνει; Το να λέμε ότι αυτό είναι ο εύκολος τρόπος, από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε την προσπάθεια ή την δουλειά που καταβάλει ο φοιτητής, για εμενα είναι προσβλητικό.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.020
Likes
40.999
Αν αυτό της ζήτησε ο καθηγητής ή η καθηγήτρια, και αν η ίδια δεν γνωρίζει άλλους τρόπους για να κάνει την έρευνα της, τι να κάνει;
1) Να ρωτησει την επιβλεπουσα τι να διαβασει.
2) Να διαβασει
3) Να μη ρωταει σε φορουμ τυχαιο κοσμο, που μπορει και να μην εχει ιδεα περι ερευνας.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.263
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Προσωπικά βρίσκω τελείως άστοχο να γίνονται σε ένα forum μεθοδολογικές παρατηρήσεις με ύφος αυθεντίας προς μια προπτυχιακή φοιτήτρια, η οποία αν μη τι άλλο ακολουθεί οδηγίες επόπτη. Δε λέω ότι ο χ ακαδημαϊκός έχει το αλάθητο φυσικά, αλλά το ύφος "Μα τι σας μαθαίνουν; Εμείς τα διδαχτήκαμε καλύτερα." δε νομίζω ότι βοηθάει. Για την ακρίβεια είμαι σίγουρη ότι δε βοηθάει. Αν έχετε τόσο μεγάλες ενστάσεις για την ερευνητική μεθοδολογία της φοιτήτριας και τόσο ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική της κατάρτιση ή τόσο μεγάλο πάθος για την επιστήμη εν γένει, προσεγγίστε την ιδιωτικά με την ακαδημαϊκή σας ιδιότητα και κάντε τις παρατηρήσεις σας. Τα δημόσια αποσπασματικά, επικριτικά και ανώνυμα σχόλια μόνο αμηχανία μπορούν να δημιουργήσουν.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
North 66 αντιλαμβάνομαι το υφος και τις παρατηρήσεις σου, όμως ξέρουμε πολύ καλά πως έτσι και αλλιώς πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά σε μια έρευνα. ... Φυσικά ένα ερωτηματολόγιο σε φόρουμ μπορεί να μην έχει υψηλή αξιοπιστία (και για τους λόγους που αναφέρεις) όμως προφανώς αυτό εχει ληφθεί υπ όψιν από καθηγητές και φοιτητές. Δεν φαντάζομαι πως μονο 2-3 άτομα απο το φόρουμ γνωρίζουν τους πιθανούς κινδύνους τέτοιας μορφής ερευνών!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.187
Μηνύματα
883.363
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom