Κινηματογραφική κουβέντα....

Μηνύματα
138
Likes
937
Ονειρεμένο Ταξίδι
EBC Nepal
Είδα πρόσφατα το mountain παραγωγής 2017 που είναι ενα ελαφρύ ντοκιμαντέρ για την έλξη που εχει ο άνθρωπος για τα βουνά σε αφήγηση Γουιλεμ Νταφοε. Φοβερές εικόνες,φοβερη μουσική!
 

NightcoreKing

Member
Μηνύματα
241
Likes
566
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο_Καλοκαίρι :P
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νεα Ζηλανδια!
Μιας και βλεπω οτι έχουμε πολυ ρεπερτοριο κ εγω θα προτεινω καποιες απο τις αγαπημενες μ ταινιες, που καποιοι ισως ξερουν και αλλοι οχι :

Freedom Writers : απίθανη τανία , με έβαλε μέσα και πήρα και το βιβλίο της ενώ δεν είμαι καθόλου μα καθόλου του βιβλίου ..Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες καθόλου, απλα θα πω αυτό: Μια γυναίκα πάει δασκάλα 1η φορα σε ένα πολυπολιτισμικό σχολείο να διδάξει και ..καταφέρνει να ενώσει άσπρους, μαύρους, κίτρινους, και και μαζί ..σκέτη ανατριχίλα και ευχαρίστηση!

The Wave (2008): Πολύ πιστεύω θα την ξέρετε ...γερμανική τρομερή κοινωνική ταινία! Η ουσία είναι αν μπορεί μέσα σε μια τάξη να δημιουργηθεί δικτακτοριά ....κι όμως !!!!!

In the fade(2017): Την είδα πολύ πρόσφατα και αποτελεί ένα κομμάτι της παλιάς Γερμανίας που ακόμα και σήμερα συμβαίνει ...Σκοτώνεται το παιδί και ο άντρας μιας γυναίκας από Ναζί ..φυλετικοί λόγοι ...έχει μέσα τη διαφθορά και την ταπείνωση της Γερμανίας κ των δικαστηρίων και των ανθρώπων..αλλά και την ελπίδα και την επιμονή της μάνας για δικαιωση , δειτε την!!!!

Έχω κ άλλες ταινίες αλλά...με τον καιρό
 

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.412
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Είδα δυο αμερικάνικες ταινίες:
1. Στην Ελλάδα θα λέγεται "Η συμμορία των 8" απ' ό,τι κατάλαβα. Εντάξει, δεν είχα και ιδιαίτερες απαιτήσεις από αμερικάνικη ταινία και ειδικά με τη Σάντρα Μπούλοκ που "υποδύεται" (ηθοποιία επιπέδου "αληθινές ιστορίες του ALPHA, ως συνήθως) μια τύπισσα που βγαίνει από τη φυλακή, μαζεύει κάτι άλλες τύπισσες και κάνουν μια ληστεία. Προβλέψιμη εξέλιξη (αμερικάνικη ταινία είναι, άρα τα κατάφεραν, τι έκπληξη), χαζό σενάριο, μηδέν ανατροπές, αμερικάνικος κινηματογράφος στο βλακωδέστερό του, ούτε το Met δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν. Είχα δει μια αντίστοιχη με τον Κλούνεϊ (μάλλον συνδέονται), αλλά αυτή ήταν ακόμη βλακωδέστερη. Ανάξια λόγου.

2. To "Blockers" με τον Mark Wahlenberg, δεν ξέρω πώς λέγεται στην Ελλάδα. Ανάλαφρη κωμωδία με θέμα τρεις γονείς που μαθαίνουν ότι τη νύχτα του χορού αποφοίτησης οι κόρες τους έχουν συμφωνήσει να χάσουν την παρθενιά τους και προσπαθούν να το αποσοβήσουν. Περίμενα μια χαζομαρίτσα με λίγο γέλιο (παίζει κι ο Marky Mark, ούτε και ήξερα ότι κάνει τον ηθοποιό) και πολλή βαρεμάρα και τελικά είδα μια χαζομαρίτσα που με έκανε να κλαίω από τα γέλια και δεν του το είχα. Είχε και τα κακά της η ταινία (αυτά με τις χαζομάρες των fraternities ποτέ δεν τα κατάλαβα), αλλά ας σταθούμε στο σημαντικό: ήταν κωμωδία και μ' έκανε να ΓΕΛΑΣΩ, ήταν απρόβλεπτη, ανθρώπινη και μ' αιφνιδίασε ευχάριστα, γελάσαμε πραγματικά πολύ. Πολύ καλή προσπάθεια.

Blockers (2018) - Μεταφρασμένος Τίτλος: Κοκομπλόκο
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
Το έγραψα και αλλού, αλλά είναι μάλλον θέμα το οποίο αφορά στην κινηματογραφική κουβέντα. Μετά το ματς του μουντιάλ και την πρόκριση της Αργεντινής σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις του Μαραντόνα, διάλεξα την ταινία που θα δω τη νύχτα. Θα δω την ταινία-ντοκιμαντέρ "Μaradona" του Εμίρ Κοστουρίτσα (του έτους 2008). Η σκηνή που ο Manu Chao έλεγε το γνωστό τραγούδι και ο Μαραντόνα έκλαιγε, είναι πολύ χαρακτηριστική. Μου άρεσε πολύ. Θέλω να την ξαναδώ.
 
Last edited:

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Επειδή ξέρω ότι υπάρχει ρεύμα στο φόρουμ ;)

Δείτε δωρεάν online 26 ταινίες μικρού μήκους από το Ιράν και ψηφίστε την αγαπημένη σας
στο πλαίσιο του BigBang International Short Film Festival της Ταινιοθήκης

https://www.lifo.gr/guide/culturene...ys-apo-to-iran-kai-psifiste-tin-agapimeni-sas
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.306
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τις προάλλες είδα την καινούρια ταινία του Παπακαλιάτη "Ένας άλλος κόσμος" ή κάπως έτσι.
Εγώ βασικά ακολούθησα την παρέα με σκοπό να κράξω, μιας και δεν είμαι φαν του παλικαριού και όντας βέβαιος ότι θα είναι πατάτα. Τελικά η ταινία ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και καμία σχέση με τον Παπακαλιάτη που ξέραμε.
Πέρασε ευχάριστα το βράδυ αν και δεν είναι δα και κανένα έπος.

Αξιοσημείωτη η παρουσία της ξανθιάς Σουηδέζας. Μπράβο Χριστόφορε.
Την είδα κι εγώ την προηγούμενη εβδομάδα στο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στην Αβάνα (ναι υπάρχει και τέτοιο και την επόμενη εβδομάδα έχει και κυπριακό κινηματογράφο σας πλεροφορώ!).

Λοιπόν, δε γνώριζα την ύπαρξη της εν λόγω ταινίας και περίμενα κι εγώ κάτι χαζοχαρούμενο, με καλή μουσική (πάντα καλές επιλογές στις σειρές του ο Παπακαλιάτης), κακούς ηθοποιούς (τίποτε χαζές κολλητές), ελαφριά κι εύπεπτα μηνύματα, καλές λήψεις και ολίγον σαχλό σενάριο. Αν εξαιρέσεις την πολύ καλή μουσική (για να μην πω τρίκαλη) και τις όντως πολύ καλές λήψεις για ελληνική ταινία, στα άλλα έπεσα έξω. Μου άρεσε η πλοκή, πολύ καλές οι ερμηνείες (σπάνιο για ελληνική ταινία), χαζοχαρούμενο δεν το βρήκα καθόλου, μέχρι και μια σχετική πλοκή είχε και αν ο σκηνοθέτης δε λεγόταν Παπακαλιάτης μάλλον δε θα είχα πάει και αρνητικά προκατειλημμένος. Μου άρεσε πολύ και δε ντρέπομαι να το πω.

Στο ίδιο φεστιβάλ είδα άλλη μία, το El Greco, για το οποίο είχα ακούσει αρκετά. Καταρχήν την είδα ντουμπλαρισμένη στα Ισπανικά, με κακό ντουμπλάζ, δεν ξέρω αν έτσι την έδειξαν κι αλλού ή αν ήταν πιο εύκολο να φτάσει στην Αβάνα η ισπανική κόπια, αλλά σίγουρα δε βοήθησε. Δεύτερον, για "η πιο ακριβή παραγωγή στα ελληνικά χρονικά" με απογοήτευσε ολίγον. ΟΚ, είναι εποχής κι είναι υψηλός ο βαθμός δυσκολίας (ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι εκτυλίσσεται σε τρεις χώρες) αλλά το να βλέπουμε έναν τοίχο στην Κρήτη, τις ίδιες σκάλες του Τολέδο και μάλλον μέτρια κοστούμια με κάνει να απορώ "πού πήγαν τα λεφτά κύριε Καραμανλή;" που έλεγε κι ο χαζογιώργος σε ένα debate (και μετά θυμήθηκε να μας πει πως μάλλον δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο). Φτωχή παραγωγή για... υπερπαραγωγή.

Μου άρεσε η ιστορία, είχε κάποια κενά το σενάριο, τις ερμηνείες δεν τις κρίνω συχνά γιατί μου φαίνονται ασήμαντες εκτός κι αν είναι πολύ κακές, αλλά εδώ ήταν μάλλον κακές όπως και το μακιγιάζ (αν ρίξουμε λίγη σκόνη άχνη στα μαλλιά κάποιου δε γίνεται αυτομάτως 15 χρόνια γηραιότερος ρε παιδιά, έτσι κάναμε στο σχολικό θέατρο...), αλλά τέλος πάντων επειδή το θέμα ήταν ενδιαφέρον και μια αντιπάθεια στην Καθολική Εκκλησία την έχω, το ενδιαφέρον μου το κράτησε, που ήταν και το ζητούμενο. Βρήκα και το φωτισμό πολύ έντονο, ειδικά για ταινία που πραγματεύεται τον El Greco. Η Ματσούκα για μένα είναι από μέτρια προς άσχημη γυναίκα, δεν κατανοώ πώς τη βάζουν να κάνει τη φεμ φατάλ σε κάθε ταινία, δεν πείθει. Γενικά δε μου φάνηκε άσχημη η όλη προσπάθεια, αλλά μάλλον πήγα με προσδοκίες λόγω του hype. Α, φανταστική η μουσική του Βαγγέλα, αλλά αυτό το περιμέναμε.

Εμένα μου άρεσε περισσότερο ο Παπακαλιάτης (μήπως είμαι άρρωστος; ), η κοπέλα μου προτίμησε τον Θεοτοκόπουλο.

Αν μπορέσουμε να δούμε και κάτι από κυπριακό κινηματογράφο, θα ξαναγράψω.

Μιλώντας για μουσική, πόσο σημαντικό είναι να είναι έχει η ταινία σοβαρή μουσική, τώρα βλέπουν εδώ δίπλα μου τη μεταφορά του Pocahontas με τον Κόλιν Φαρελ... Άθλια μουσική. Δεν κολλάει με το νέο κόσμο, ούτε για βιογραφία της παραπληγικής ανιψιάς της Σίσυ τόσο θλιμμένο πιάνο και πεθαμενατζίδικο φλάουτο πια.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.306
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μια γνωμη για το γιο του Σαουλ. Πιστευω πως ειναι το αριστουργημα της δεκαετιας που ζουμε.Δεν θυμαμαι να εχω δει καλυτερη ταινια τα τελευταια 5 χρονια. Τεχνικα πρωτοτυπη και αψογη πανω σε θεμα που εχει αναφερθει στο σινεμα.Ομως πρωτη φορα δινετε με τετοιο τροπο. Ακραια ρεαλιστικη χωρις να σοκαρει με στημενες σκηνες αιματος και απελπισιας .Ακολουθεις τον κεντρικο ηρωα και νιωθεις πως και εσυ εισαι μεσα στους θαλαμους μεσα στον θανατο και στον χαμο.Καθε στιγμη σκεφτεσαι πως και γιατι πεθαναν τοσοι ανθρωποι αδικα.Προσωπικα μετα την ταινια προσπαθησα να ηρεμησω σκεφτομενος πως ειναι δυνατον να υπαρχει ακομη και σημερα χωρα που λεγεται Γερμανια.Οσο και αν ειναι ακραιο αυτο που θα πω νομιζω πως ειναι υβρις για τους νεκρους των στρατοπεδων συγκεντρωσης η σημερινη υπαρξη και ακομη περισσοτερο η θεση της Γερμανιας σημερα κατι που και στην ταινια αφηνεται να νοηθει μεσα απο την φρικη των κρατουμενων
Τι προτείνεις; Να τη βομβαρδίσουμε; Να τους κάνουμε τα ίδια για κάτι που αποφάσισε ένας θεόμουρλος με μουστάκι; Χώρα Ισπανία γιατί να υπάρχει που έκανε τα τρισχειρότερα επί αιώνες κι όχι για ελάχιστα χρόνια σε εκατονταπλάσια έκταση; Δεν είναι έτσι οι χώρες και δε φταίνε οι κάτοικοί τους, όπως δε φταίω κι εγώ αν έπαθε αμόκ ο Μεγαλέξανδρος κι έσφαξε/έκαψε τη μισή Ασία. Η Γερμανία αν μη τι άλλο στην παιδεία της μαθαίνει τα παιδιά της ορθώς το τι ευθύνη έχει, σε αντίθεση με άλλους που ηρωποιούν μαζικές σφαγές, "γενναίες κατακτήσεις" και "ανακαλύψεις".
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.676
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom