Σας έχουν κλέψει ποτέ;

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Όσο ψύχραιμος και να είσαι, σ'αυτες τις περιπτώσεις σε πιάνει πανικός. Πρέπει να ήταν ψυχοφθόρο όλο αυτό που πέρασες @underwater αλλά χαίρομαι που μέσα στην ατυχία σου ήσουν σχετικά τυχερή. Εγώ είμαι πολύ χαλαρός στα ταξίδια με την τσάντα που κουβαλάω αλλά πολύ κακώς. Ευτυχώς δεν έγινε καμιά στραβή. Είμαι γενικά λίγο απρόσεκτος. Από αυτό που περιέγραψες με έκανες να προβληματιστώ και να προσέχω περισσότερο σε όποιο μέρος και να είμαι. Αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να γίνει και σε ξεχωριστό thread με θέμα τους πορτοφολάδες και την ασφάλεια των πολύτιμων αντικειμένων μας στα ταξίδια. Ίσως να υπάρχει κιόλας.
Γιάννη θα μπορούσε να μεταφερθεί. Ίσως όντως να υπάρχει κάπου. Δεν έκανα τον κόπο να ψάξω η αλήθεια είναι.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.605
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αυτή η συζήτηση θα μπορούσε να γίνει και σε ξεχωριστό thread με θέμα τους πορτοφολάδες και την ασφάλεια των πολύτιμων αντικειμένων μας στα ταξίδια. Ίσως να υπάρχει κιόλας.
Γιάννη θα μπορούσε να μεταφερθεί. Ίσως όντως να υπάρχει κάπου. Δεν έκανα τον κόπο να ψάξω η αλήθεια είναι.
Η συζήτηση μεταφέρθηκε στο κατάλληλο thread.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.560
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
δεν με εχουν κλεψει στο εξωτερικο, μονο στην ελλαδα 2 φορες κινητο. η μια ειναι προσφατη πριν 2 μηνες σε ενα καταστημα, δεν ξερω αν μου επεσε και το αρπαξαν ή αν το πηραν απο πανω μου (παντως σε δευτερολεπτα ηταν απενεργοποιημενο). το ειχα για κανα 6 μηνο και ηταν το πρωτο κινητο που αγορασα (συνηθως μου χαριζουν μεταχειρισμενο) μετα το 2004, το οποιο επισης μου ειχαν κλεψει στην δουλεια. συμπερασμα: δεν πρεπει να αγοραζω κινητα.

πριν καμια δεκαρια+ χρονια ο αδερφος μου εφευγε για εξωτερικο (δεν θυμαμαι σε ποια χωρα) αλλα πηγαινε να δει τον παναθηναικο. ενω λοιπον ηταν αεροδρομιο θυμηθηκε οτι ξεχασε την φωτογραφικη και εγω πραγματικα ξεπερασα τον εαυτο μου για να παρω λεωφορειο ως το αεροδρομιο και να του την παω. τελικα του την εκλεψαν στο γηπεδο και φυσικα κατηγορηθηκα :haha: οτι εφταιγα που δεν φερθηκα σαν κλασικη μπουφον να του πω: τρελαθηκες ρε αδερφακι που θα ερθω ως το αεροδρομιο για την φωτογραφικη σου!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πλην μιας φοράς που με έκλεψαν με πιστόλι (Γουατεμάλα) δεν είχα άλλα θέματα ποτέ. Αν βοηθάει κάποιον η ιδέα, τα χρήματα και το διαβατήριο τα έχω πάντα πάνω μου, ποτέ δεν έχω πορτοφόλι, όλα τα ρούχα που αγοράζω έχουν φερμουάρ, πάντα από τη μπροστινή μεριά (όχι κωλότσεπη) και σε ύψος σχετικό δύσκολο (γόνατο, θα πρέπει να σκύψει μπροστά μου ο επίδοξος πορτοφολάς).
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Δεν με έχουν κλέψει ποτέ και μάλλον είμαι τυχερός γιατί και αφηρημένος είμαι και ποτέ δεν έχω την αίσθηση του φόβου. Τόσο αφηρημένος που μια φορά εκεί που καθόμουν στο αεροδρόμιο κατάλαβα πως δεν είχα τη χειραποσκευή μαζί μου! Την είχα ξεχάσει στα duty free! Πιο πολύ να πω την αλήθεια το κινητό μου έχω σαν κόρη οφθαλμού. Αλλά κι αυτό από αφηρημάδα και βιασύνη μου έπεσε μια φορά μέσα στο λεωφορείο για τα Τίρανα και ευτυχώς έτρεξε ένα παιδί πίσω μου και μου το έδωσε. Την τσάντα δεν την έχω βάλει ποτέ μπροστά μου στα μέσα μαζικής μεταφοράς ούτε στον συνωστισμό. Ακόμα και στην Βαρκελώνη που φημίζεται για τους πορτοφολάδες της ένοιωθα άνετος και χαλαρός. Μάλιστα κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι είχα ξεχάσει το ένα φερμουάρ της τσάντας ανοιχτό εκεί που είχα το πορτοφόλι κι εγώ προχωρούσα αμέριμνός! Απορώ πως τη γλίτωσα. Προφανώς πρέπει να είμαι πιο προσεκτικός από δω και πέρα και να μη προκαλώ την τύχη μου. Την ταυτότητα όμως πάντα την αφήνω στο δωμάτιο και συνήθως δεν κουβαλάω το πορτοφόλι μαζί μου αλλά μια κάρτα και κάνα 50ευρω.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Προσωπικά μετά από τη φάση στην Οδησσό λέω να αγοράσω μια τσάντα μέσης (από αυτές που λέγαμε παλιά μπανάνες). Έχουν βγει κάτι πολύ ωραίες με φιόγκους! Μου φαίνονται πολύ ασφαλής επιλογή για χρήματα, κινητό κλπ, όσο αφηρημένος και αν είναι κανείς!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
και σε ύψος σχετικό δύσκολο (γόνατο, θα πρέπει να σκύψει μπροστά μου ο επίδοξος πορτοφολάς).
Υποθέτοντας οτι ειναι ενηλικος ο πορτοφολας...δυστυχώς εχω δει πολλα παιδια υποχρεωμενα να κανουν αυτη τη δουλειά οποτε αν περιμενεις να σκυψει καποιος εχει εξαφανιστεί το πορτοφολι,πιθανως μαζι με την τσεπη πριν παρεις χαμπάρι ..
Χρησιμο βρισκω κ χρησιμοποιω τη μπανανα που λεμε, η μικρο σακιδιο χιαστι σε επαφη με το σωμα δηλ, κατω απο τη μπλουζα . Παντα θεμα πιθανοτητων ειναι μια κ ο "ανταγωνισμός" ειναι ενα βημα πιο μπροστά ...
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
Πλην μιας φοράς που με έκλεψαν με πιστόλι (Γουατεμάλα)
Ένοπλη επίθεση, ίσως ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Αν θες γράψε δύο λόγια για το τι έγινε.

Μάλιστα κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι είχα ξεχάσει το ένα φερμουάρ της τσάντας ανοιχτό εκεί που είχα το πορτοφόλι κι εγώ προχωρούσα αμέριμνός! Απορώ πως τη γλίτωσα.
Να σου πώ εγώ! Περπάταγες τόσο γρήγορα που ο κλέφτης δεν μπόρεσε να σε φθάσει! :haha::haha:

Μου φαίνονται πολύ ασφαλής επιλογή για χρήματα, κινητό κλπ, όσο αφηρημένος και αν είναι κανείς!
Όχι τόσο όσο νομίζεις.:) Πρέπει να την έχεις στο νου σου όπως και τα άλλα(σακίδιο, τσάντα κ.λ.π) Ειδικά αν είσαι σε σημεία με πολύ κόσμο και τα χέρια σου είναι απασχολημένα μέ κάτι άλλο, όπως την φωτογραφική μηχανή.

Χρησιμο βρισκω κ χρησιμοποιω τη μπανανα που λεμε, η μικρο σακιδιο χιαστι σε επαφη με το σωμα δηλ, κατω απο τη μπλουζα .
Χρησιμοποιούμε και τις λέξεις <<εσωτερική>> η <<εσωτερικό>> όταν θέλουμε να το περιγράψουμε. :)
Είναι όντως από τις καλύτερες λύσεις. Υστερεί λίγο με καλοκαιρινά ρούχα, οπότε είναι εύκολο να φανεί.

Παντα θεμα πιθανοτητων ειναι μια κ ο "ανταγωνισμός" ειναι ενα βημα πιο μπροστά .
Οπότε αν είναι εφικτό ας είμαστε και εμείς ένα βήμα. Ας μην έχουμε όλα τα πολύτιμα αντικείμενα μαζί σε ένα πορτοφόλι. Ας τα διαχωρίσουμε. Έτσι ώστε αν μας κλέψουν να έχουμε τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις.
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Στα ταξιδια παντα φοραω το εσωτερικο τσαντακι. Υπαρχουν λαιμου και μεσης . Ειναι πολυ λεπτα και ελαφρια, τα φορας μεσα απο το παντελονι/φουστανι/μπλουζα. Διαβατηριο/καρτες/μεγαλα ποσα μπαινουν εκει. Τα καθημερινα χρηματα σε πορτοφολι κανονικα.
 

Attachments

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.448
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Εγώ πάλι είμαι τέρμα κουκουρούκου με τα πράγματα μ.. αλλά ως γνωστόν είμαι κ τρέλα κωλοφαρδη οπότε πάντα τη βγάζω καθαρή!! (Τουλάχιστον μέχρι τώρα!)

Γενικά κυκλοφορώ τουρίστας κ είμαι λίγο του τύπου "έλα μωρέ... Ε και;;; Όλα καλά θα πάνε!!" Κ φυσικά όλοι οι φίλοι μου μου τη λένε γιατί ενώ είμαι η πιο απρόσεκτη δε χάνω τπτ ενώ οι υπόλοιποι όλο κ κάτι έχουν χάσει κατά καιρούς..

Έτσι πρόχειρα μ έρχονται μερικά περιστατικά..
- έχω ξεχάσει το κινητό μ σε κατάστημα με ρούχα κ στο εξωτερικό κ εντός Ελλάδας κ όταν γύρισα ήταν εκεί που το άφησα!! Επίσης το έχω ξεχάσει στο Σειριο εκεί που παραγγέλνεις καφέ κ όταν ξεκινήσαμε να φύγουμε το συνειδητοποίησα κ γύρισα κ με περίμενε το γλυκούλη στην ίδια θέση!! Το ξέχασα την προηγούμενη βδομαδα πάνω στο stand σ ένα μπαράκι κ αφού γύρισα σπίτι ξαναγυρισα στο μαγαζί κ μ το έδωσε ο σερβιτόρος! Επίσης το ξεχασα προχθες στη δουλειά μ στα αποδυτήρια κ το βρηκα την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο!!
Αυτά τα ολίγα με το κινητο!

-Στην Ινδία ξέχασα κάνα 2φορες την κάμερα μ κ με κηνυγουσαν να μ τη δωσουν κ επίσης το διαβατήριο μ σ ένα ξενοδοχείο κ την επόμενη βδομάδα επέστρεψα για να το πάρω!

- Κ στο τελευταίο ταξίδι Κιργισταν- Τατζικιστάν σταματήσαμε σ ένα σημείο τ δρόμου για να βγάλουμε φωτό τη θέα κ επειδή ήθελα να φωτογραφηθω κ εγώ άφησα τη Sony (τύπου GoPro) σ ένα συγκεκριμενο σημείο "για να θυμηθώ να την πάρω!!". Μετά από 20' διαδρομης κ αφού είχαμε περάσει κ κάτι διόδια σταματήσαμε να βγαλουμε φωτό από ένα άλλο σημείο θεάς!! Ψάχνω κ εγώ την κάμερα.... Ναι ναι καλά το μαντεψατε!! Γυρίσαμε ξανά πίσω κ η κάμερα με περίμενε καρτερικά εκεί!!:love0054:

Κ την επόμενη μέρα αλλάζουμε ξενοδοχείο κ μετά από 2μερες που ειχε ηλιο κ χρειάστηκα τα γυαλιά μ συνειδητοποίησα ότι τα ξέχασα στο Osh!! Λέω λοιπόν στο @Yorgos να τους στείλει mail γιατί θα γυρνούσαμε στο ίδιο ξενοδοχείο ξανά μετά από 3βδομαδες!!! Το mail δε το πήραν κ δεν απάντησαν ποτέ κ εγώ το πήρα αποφαση ότι κάποια στιγμή θα την πλήρωνα με τις βλακείες μ!!
Ε μετά από 3βδομαδες πάμε ξανά στο Osh κ με το που μας βλεβλέπ μ δίνουν τα γυαλιά μ!!!!:xalara::xalara::xalara::clap:

Την χιλιοφιλησα την κυριουλα!!!:kissing2:
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.448
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Πλην μιας φοράς που με έκλεψαν με πιστόλι (Γουατεμάλα) δεν είχα άλλα θέματα ποτέ.
Να σου θυμίσω ότι παρά λίγο να κλαίς την κάμερα σ από το τελευταίο ταξίδι!!! Που την ξέχασες σ ένα από τα μοναδικά εστιατόριο που τρώγαμε στο Τατζικιστάν κ έτρεχε ξοπισω μας το παληκαρακι να σου τη δώσει!!!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Έχω το πορτοφόλι πάντα στη μπροστινή τσέπη του παντελονιού. Κι ας φουσκώνει. Ποτέ δεν επεχείρησε κανείς να κλέψει κάτι από κει (σε ταξίδι. γιατί στο μετρό της αθήνας κάποιος το επεχείρησε, και το χέρι του πονάει ακόμα).

Έχουν συμβεί όμως διάφορα:
- Τύπος στο Ρίο αφού μου πρότεινε μουλάτες, αγόρια, μαριχουάνες, μου έδειξε και κάτι που φούσκωνε στην τσέπη του: "This is a Gun. Give me money". Πήρε μόνο μια χειρονομία.
- Στο κέντρο της Σόφιας το 2007, είχα εξωτερικό τσαντάκι στυλ "μπανάνα" για τα εξαρτήματα της compact φωτογραφικής που είχα τότε. Έπιασα το χέρι μιας τύπισσας (πρεζόνι έμοιαζε) να ψαχουλεύει στο εσωτερικό του. Την άφησα, και δυο ώρες μετά που ξαναπέρασα από το ίδιο σημείο το ξαναπροσπάθησε...
- Στο Λονδίνο είχα παρκάρει τη Βρεττανική μου SIM σε ένα παλιό κινητό (επειδή ήταν micro SIM και το καινούργιο μου έπαιρνε nano SIM), και έπαιζα με tethering. Είχα λοιπόν το παλιό κινητό στην τσέπη του μπουφάν μου (ήταν Μάρτης του 2016, προ free roaming). Ε, κάθησα σε μια καφετέρια, κρέμασα το μπουφάν στην πλάτη της καρέκλας, και λίγη ώρα μετά έχασα το σήμα του tethering. Κάποιος το είχε μαζέψει από την τσέπη...
- Ταρίφας στο Buenos Aires μου έδωσε ρέστα σε πλαστά...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.251
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom