Σας έχουν κλέψει ποτέ;

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Να σου θυμίσω ότι παρά λίγο να κλαίς την κάμερα σ από το τελευταίο ταξίδι!!! Που την ξέχασες σ ένα από τα μοναδικά εστιατόριο που τρώγαμε στο Τατζικιστάν κ έτρεχε ξοπισω μας το παληκαρακι να σου τη δώσει!!!
Έτσι, να τον ξεμπροστιάσει επιτέλους κάποιος :) :) :)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.483
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να σου θυμίσω ότι παρά λίγο να κλαίς την κάμερα σ από το τελευταίο ταξίδι!!! Που την ξέχασες σ ένα από τα μοναδικά εστιατόριο που τρώγαμε στο Τατζικιστάν κ έτρεχε ξοπισω μας το παληκαρακι να σου τη δώσει!!!
E αυτό δεν είναι κλοπή... Αν βάλουμε θέμα "τι έχω ξεχάσει στα ταξίδια μου" θα είναι επικό. Έχω ξεχάσει βαλίτσα 23 κιλών στο αεροδρόμιο (δε συνηθίζω να έχω αποσκευές και ξεχνάω συνέχεια να τις πάρω) και... τον ανοψιό μου!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.483
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κ την επόμενη μέρα αλλάζουμε ξενοδοχείο κ μετά από 2μερες που ειχε ηλιο κ χρειάστηκα τα γυαλιά μ συνειδητοποίησα ότι τα ξέχασα στο Osh!! Λέω λοιπόν στο @Yorgos να τους στείλει mail γιατί θα γυρνούσαμε στο ίδιο ξενοδοχείο ξανά μετά από 3βδομαδες!!! Το mail δε το πήραν κ δεν απάντησαν ποτέ κ εγώ το πήρα αποφαση ότι κάποια στιγμή θα την πλήρωνα με τις βλακείες μ!!
Το μέιλ το πήραν, γι αυτό την κράτησαν, όπως μας είπαν. Απάντησαν μάλιστα, αλλά δεν έφτασε η απάντηση ποτέ.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.710
Likes
11.219
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
- Ταρίφας στο Buenos Aires μου έδωσε ρέστα σε πλαστά...
Αυτό έτυχε και σε μένα πριν λίγους μήνες στην Κων/πολη, σε ένα από τα σταντ στην Ιστικλάλ που πουλάνε σοκολάτες. Ούτε που κοίταξα τα ρέστα μου και βλακεία, ήταν αρκετά μεγάλο το ποσό. Το καταλάβαμε την επόμενη μέρα στα εκδοτήρια της Βασιλικής Κινστέρνας. Το λες και ολίγον ρεζιλίκι.
 

greco

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
3.320
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Εχετε λιγο το νου σας και στο λατρεμενο BALKAN της Πολης,σ αυτο κοντα στην Istiklal.Ενα γυφτακι σου κανει ψιλοσοου να γελασεις και ενα αλλο απο πισω σε ξαφριζει κανονικα.Ετσι ξαφνικα απεκτησα νεες καρτες και μια ολοκαινουργια ταυτοτητα.:haha:
 

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Κωνσταντινούπολη σε ανταλλακτήριο μου πέρασε 10λιρο τούρκικο μέσα σε δεκάρικα του ευρώ(απ' ότι θυμάμαι τουλάχιστον). Το κατάλαβα μετά από περίπου 20 λεπτά αλλά τον παραδέχτηκα τόσο πολύ που δεν το γύρισα πίσω(δεν μπορούσα και να αποδείξω τίποτα άλλωστε). Ας πούμε ότι ήταν ένα μάθημα που κόστισε γύρω στα 7-8 ευρώ.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.710
Likes
11.219
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το κατάλαβα μετά από περίπου 20 λεπτά αλλά τον παραδέχτηκα τόσο πολύ που δεν το γύρισα πίσω(δεν μπορούσα και να αποδείξω τίποτα άλλωστε). Ας πούμε ότι ήταν ένα μάθημα που κόστισε γύρω στα 7-8 ευρώ.
Μου αρέσει που αποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι! :p
Μάστορες πάντως οι γείτονες στα πλαστά!
 
Last edited:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.506
Likes
7.699
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
μια στη Βαρκελωνη και μια στη Λισσαβωνα.. δεν μου παει η Ευρωπη φαινεται...
 

KaterinaJ

Member
Μηνύματα
422
Likes
512
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Παρισι 2014: κατεβαινουμε απο το μετρο, και ακουμπαω την τσαντα πλατης στα καθισματα για να βγαλω ομπρελλα. Εντωμεταξυ ειχε αδειασει ο σταθμος. Ανεβαινουμε την πρωτη σκαλα, μετα την πρωτη κυλιωμενη και τη δευτερη κυλιωμενη, μπροστα ο αντρας μου και πισω εγω με τη τσαντα στην πλατη. Δεν εχω νοιωσει καμμια παρουσια. Αχνα μονο θυμαμαι καποιον να ανεβαινει γρηγορα τις σκαλες διπλα στις κυλιομενες. Μου πηρε το πορτοφολι στις κυλιομενες και εγινε καπνος με τα κερματα αλλα και με τις καρτες. Τις ακυρωσα αμεσως ολες εκτος απο μια που δεν θυμομουν αν την ειχα μαζι μου. Τι στο καλο λεω, δεν εχουν τους κωδικους. Αποτελεσμα να γινει χρηση της καρτας με 13 χρεωσεις απο 10 μεχρι και 400 ευρω, συνολο 1100. Σε ερωτηση μιυ στην τραπεζα πως ειναι δυνατον να γινονται αγορες χωρις pin και χωρις ταυτοτητα μου απαντησαν οτι στη Γαλλια ισως γινεται ετσι. Τελικα απο την αμφισβητηση συναλλαγων εχασα 600 γιατι δεν παραδεχτηκαν οι εμποροι. Μου εστειλαν δε τις αποδειξεις αυτες οι οποιες ειχαν απο μια μονογραφη, καμμια σχεση με τη δικη μου υπογραφη στο πισω μερος της καρτας.

Μιλανο Ιουνιος 2018, παρολιγον κλοπη. Ειμαστε στα αυτοματα μηχανηματα εισιτηριων τραινου στον κεντρικο σταθμο. Προσπαθουσα να βρω αλφαβητικα το σταθμο που θελαμε να παμε και ξαφνικα ερχεται ενας τυπος με ενα διευρο στο χερι, δειχνοντας βιαστικος, μας ζηταει να κανει συναλλαγη και μας προτεινει να παμε στο διπλανο μηχανημα να βγαλουμε εισιτηριο. Παμε διπλα λοιπον και αρχιζουμε τη διαδικασια ευρεσης σταθμου/ εισιτηριου. Εκει συνειδητοποιω οτι πισω μας ειναι 2-3 τυποι που κοιτανε, και καλα οτι περιμενουνε για εισιτηριο. Ειμαι σιγουρη οτι περιμενανε να δουνε το pin της καρτας, να μας ακολουθησουν και να μας κλεψουν
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
Για το Λονδίνο νομίζω σας τα έχω πεί! Καινούργια απώλεια (η οποία επεστράφη) στην Σίαμ Ριπ της Καμπότζης. Φτάνω στο χόστελ, άρτι αφιχθήσα από Λάος. Είχα κάνει τοπικό συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο (αυτή η κλοπή δεν καταγράφηκε - ούτε επεστράφη, αλλά ήταν η απόλυτη κλοπή ισοτιμίας), και προσπαθώ να μαζέψω το κεφάλι μου στις διαφορές του Λαοτιανού kip με το Καμποτζιανό riel ενώ τα πάντα αναγράφονται σε δολλάρια, και στο ταλαιπωρημένο μου μυαλό παίζουν πολύ περίπλοκες μαθηματικές πράξεις ώστε να καταλήξουν όλα σε τιμή ευρώ. Ζαλισμένη από την πτήση και την ανεύρεση καταλύμματος τις τελευταίες τρείς ώρες κάτω από τον καυτό καμποτζιανό ήλιο και με το μπάκπακ να μου κόβει την μέση, το μόνο που ήθελα ήταν μία μπύρα και κατεβαίνω στη ρεσεψιόν του χόστελ. Εκεί λοιπόν μου ζητήθηκε να δώσω 3000 kip = 75 cents = κάτι παραπάνω από ευρωπαϊκό εξηντάλεπτο. Μόνο που αντί για 3000 έβγαλα 30.000 kip, καθώς δεν μέτρησα σωστά τα μηδενικά, μόλις η δεύτερη μου επαφή με τα τοπικά χρήματα. Κοινώς πλήρωσα για δέκα μπύρες αντί για μία. Κάτι πήρε το μάτι μου στο ύφος του τύπου και τον ρώτησα αν του τα έδωσα σωστά και είπε ναι, χωρίς να μου δείξει τα χρήματα. Η απάτη φάνηκε στην πορεία όταν πήγα να πάρω τσιγάρα και ο υπάλληλος στο κατάστημα μου έδωσε λάθος (παραπάνω) ρέστα και εκεί ήρθε η θεία φώτιση. Στο χόστελ ο υπάλληλος που με εξυπηρέτησε έτρεξε και εξαφανίστικε με το που με είδε να καταφτάνω. Έπιασα την υπεύθυνη, χωρίς να θέλω να καρφώσω τον υπάλληλο, λέγοντας ότι έδωσα καταλάθος παραπάνω χρήματα και θα το ανακαλύψουν όταν κάνουν ταμείο. Η υπεύθυνη αμέσως πήγε και έβαλε την κάμερα παρακολούθησης όπου φαίνεται ξεκάθαρα το παλικαράκι να βάζει τα λεφτά στην τσέπη του, όπως και το μέγεθος του χαρτονομίσματος. Ο ίδιος δεν παραδέχτηκε τίποτα, αλλά έδωσε τα χρήματα στα πλαίσια καλής θέλησης, χρησιμοποιώντας μια καθόλου πειστική δικαιολογία. Φοβήθηκα ότι θα τον έστελναν, κάτι το οποίο μεν θα του άξιζε αλλά μιλάμε για Καμπότζη, με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά τελικά ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν κάτι έμαθα από αυτό είναι ότι ίσως θα ένιωθα καλύτερα αν είχα την υπομονή να έπιανα τον υπάλληλο μόνο του χωρίς να εμπλακεί η υπεύθυνη και τον αντιμετώπιζα στα ίσια. Φυσικά το πιο σωστό θα ήταν να είχα φροντίσει να δώσω τα σωστά χρήματα εξαρχής... αλλά αυτά συμβαίνουν στα ταξίδια!
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ταξίδι-Όνειρο
Ωκεανία
Για το Λονδίνο νομίζω σας τα έχω πεί! Καινούργια απώλεια (η οποία επεστράφη) !
Διόρθωση, δεν ήταν 3000 kip ήταν 3000 riel, Καμποτζιανά χρήματα, είδατε ενάμισι χρόνο αργότερα και με πιο καθαρό μυαλό - λέμε τώρα -, ακόμα τα μπερδεύω! :rolleyes-80::rolleyes-80::rolleyes-80:
 

LikeNoOther

Member
Μηνύματα
63
Likes
138
Επόμενο Ταξίδι
Προς αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρεια Κορέα
Ένας παππούς στην Λούκα της Ιταλίας μου είχε δώσει πλαστά ρέστα και παραλίγο να βρω τον μπέλα μου μετά...Και άλλη μια φορά παρατρίχα να με κλέψουν δύο τύποι στο τραμ 28 της Λισαβόνας...Τελευταία στιγμή το γλύτωσα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.788
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom