Αυστρία Γαλλία Ελβετία Ιταλία Road Trip Ιταλία-Αυστρία-Ελβετία-Γαλλία-Ιταλία

vicky93kaminari

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους,

είμαι πολύ φρέσκια στην παρέα σας και λάτρης των ταξιδιών. Από μικρή έχω ταξιδέψει πολύ αλλά αυτή τη φορά θα θέλαμε με το αγόρι μου να δοκιμάσουμε ένα road trip στην Ευρώπη (Ιταλία - Αυστρία - Ελβετία - Γαλλία - Ιταλία).

Αρχικά να πω ότι θα έχουμε δικό μας αυτοκίνητο και θα οδηγήσουμε και οι δύο οπότε φαντάζομαι ότι αυτό θα κάνει λίγο πιο ξεκούραστο το ταξίδι μας.

Το γενικό πλάνο είναι να φύγουμε στις 26 Ιουλίου 2013 από Πάτρα για Μπάρι και να ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδρομή (θα σας κουράσω λίγο) Μπάρι - Νάπολη - Ρώμη - Φλωρεντία - Βενετία - Σάλσμπουργκ - Ίνσμπουργκ - Ζυρίχη - Βασιλεία - Βέρνη - Λωζάννη - Γενεύη - Λυών - Μοντπελιέ - Μαρσέιγ - Γαλλική Ριβιέρα - Τορίνο - Λίμνη Κόμο - Μιλάνο - Πίζα - Ανκόνα (αναχώρηση για Ελλάδα στις 08/08). Σύνολο 13 μέρες

Ρωτώντας για ακτοπλοικά εισιτήρια από Ελλάδα για Ιταλία και επιστροφή, είδα ότι είναι αρκετά ακριβά (για να πω την αλήθεια, θέλουμε δίκλινη καμπίνα και όχι να τη μοιραστούμε).

Θεωρείτε ότι μας συμφέρει περισσότερο να νοικιάσουμε αυτοκίνητο από την Ιταλία? Με τη βενζίνη τι γίνεται? Ξέρω ότι στο εξωτερικό έχουν παντού diesel. Υποθέτω πως δεν θα έχω πρόβλημα να βρω αμόλυβδη.. Θα μας έρθει όμως πιο ακριβά? Γενικά θα ήθελα την άποψή σας σε αυτό το θέμα.

Τώρα ως προς τις διαδρομές, ψάχτηκα λίγο στο viamichelin και η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα περισσότερο. Δεν θέλω να πηγαίνω από αυτοκινητοδρόμους για να έχω την ευκαιρία να βλέπω περισσότερα. Με ένα GPS θα βγάλω άκρη? Επίσης με τα διόδια τι γίνεται? Είναι ακριβά απ' ότι έχω ακούσει..

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω για διαμονή. Σκεφτόμαστε να μην κλείσουμε τίποτα και βλέποντας και κάνοντας.. Μήπως το έχουμε πάρει λίγο αψήφιστα και ταλαιπωρηθούμε?

Προς το παρόν αυτά...

Όποιος ταξιδευτής με βοηθήσει, θα το εκτιμήσω πολύ!

:D
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
γύρος του κόσμου
Καλώς ήρθες στην παρέα μας. :)

Μόνο δύο σχόλια από εμένα.

α) Στα road trips το GPS είναι απαραίτητο. Μπορείς να δηλώσεις τις προτιμήσεις σου για το είδος της διαδρομής που θέλεις να ακολουθήσεις (πχ. εθνικές οδοί, επαρχιακοί δρόμοι, γραφικοί δρομοι κλπ) και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Επιπλέον, δε χάνεις χρόνο ψάχνοντας πώς θα μπεις ή θα βγεις από μια πόλη και σε πηγαίνει και ακριβώς έξω από το κατάλυμα ή το σημείο ενδιαφέροντος που θα έχεις επιλέξει.

β) Για το θέμα των ξενοδοχείων, καλό είναι να τα έχεις κλείσει από πριν, γιατί το να ψάχνεις επί τόπου, το πιθανότερο είναι ότι θα σου κοστίσει και σε χρόνο και σε χρήμα. Αν είχες μεγάλη άνεση χρόνου και άνεση χρημάτων θα μπορούσες να το κάνεις. Αν όμως ο χρόνος είναι λίγος και τα χρήματα δεν περισσεύουν, τότε δεν πρέπει να προτιμήσεις αυτή την επιλογή.
 

maska_29

Member
Μηνύματα
381
Likes
788
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Να δω το Σέλας...
Όπως σου τα λέει η anny είναι.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.774
21 πόλεις σε 13 μέρες! Περίπου 2 πόλεις την ημέρα. Αν υπολογίσεις και την κάλυψη των αποστάσεων ανάμεσά τους, νομίζω ότι δεν θα περάσετε πάνω από 3-4 ώρες στην καθεμία, εκτός κι αν για 13 μέρες δεν κοιμηθείτε καθόλου. Αλλά και πάλι τι να δει κανείς για μισή μέρα στη Ρώμη ή τη Φλωρεντία;
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βορεια Αμερικη
Κι εγω πιστευω πως το προγραμμα σας ειναι πολυ πιεσμενο και δεν βγαινει... Δεν προλαβαινεις να δεις σχεδον ολη την Ιταλια και να πας και Γαλλια κι Ελβετια μεσα σε τοσες λιγες μερες. Ναι μεν καταλαβαινω οτι επειδη τα εισιτηρια ειναι τσιμπημενα πιθανως θα θελετε να δειτε οσα περισσοτερα μπορειτε, αλλα και παλι πιστευω ειναι πολυ πιεσμενο το προγραμμα σας. Αυτο που σαν Road Trip θα ηταν ωραιο να δειτε την Ιταλια θα ηταν να βρειτε μια φθηνη Easy για Μαλπενσα και να νοικιασετε ενα αμαξι. Μπορειτε να δειτε την βορεια Ιταλια (Μιλανο, λιμνες κλπ) και να αρχισετε να κατηφοριζετε προς Φλωρεντια, Μπολονια ισως, Ρωμη και να φυγετε απο εκει που μπορειτε να βρειτε φθηνα one way εισιτηρια. Βεβαια ετσι δεν σας βγαινει η Ναπολη αλλα πιστεψτε με για να δειτε Μιλανο, Λιμνες, Φλωρεντια και Ρωμη θελετε κοντα ενα 10ημερο...
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βορεια Αμερικη
Μην ειστε αρνητικοι με το αεροπλανο, μπορειτε οποτε εχετε παλι μερες να βρειτε ενα MUC και με ενα νοικιασμενο αμαξι να πατε Αυστρια και Ελβετια... Καλο ειναι να εκμεταλλευομαστε τις μερες μας στο εξωτερικο αλλα οχι να βγαζουμε τετοιο προγραμμα που να τρεχουμε και τελικα να μην βλεπουμε και τιποτα ;)
 

osfialgia

Member
Μηνύματα
755
Likes
250
καλύτερα μην κλείσεις ξενοδοχεία ,γιατι μόλις καταλαβεις οτι το πρόγραμμα που θες να κανεις δε βγαίνει θα πρεπει να τα ακυρώσεις και να ψαχνεις παλι..
 

piccolo_mondo

Member
Μηνύματα
845
Likes
761
Καταλαβαινω την διψα σου να δεις οσο περισσοτερα γινεται. Και με απλα μαθηματικα γινεται να πας σε ολα αυτα που λες. Αλλα γιατι;;; Γιατι να κανεις κατι τετοιο; Θα χαλασετε τοσα χρηματα (Ρωμη, Βενετια, Ν.Γαλλια, Ελβετια δεν ειναι οικονομικοι προορισμοι..) χωρις να εχετε απολαυσει τις πανεμορφες αυτες πολεις που αναφερεις. Εχω κανει αρκετα τετοια road trip, τρεχοντας. Οχι δεν το μετανιωσα, αλλα για να καταλαβεις τι εννοω πχ οταν βρεθηκα πρωτη φορα στην Φλωρεντια στα πλαισια ενος τετοιου ταξιδιου (μια ολοκληρη μερα της αφιερωσα, που εσεις μαλλον ουτε αυτο δεν θα κανετε) δεν μου αρεσε σαν πολη. Ξαναβρεθηκα εκει μετα απο τρια χρονια (χωρις να το θελω κιολας, πεπεισμενη οτι δεν ειναι ωραια) και φυσικα αναθεωρησα εντελως.
Προσπαθηστε να μειωσετε τις επιλογες σας. Επισης, σχετικα με τα ξενοδοχεια, σαφως κ γλυτωνεις χρονο (απο τον ηδη περιορισμενο που διαθετετε) οταν εχεις κλεισει απο πριν. Τελος, σχετικα με την βενζινη, ολα μα ολα τα βενζιναδικα σε αυτες τις χωρες εχουν και αμολυβδη. Τα διοδια ειναι ακριβα ναι, το ViaMichelin θα σου πει ακριβως ποσα.

Edit1: αν αποφυγετε τους αυτοκινητοδρομους οπως λες, εννοειται οτι ο χρονος αυξανεται κατα πολυ, και αρα πλεον ουτε με τα απλα μαθηματικα δεν ξερω ποσο εφικτο ειναι!
Edit2: ενα αλλο, οχι ασημαντο, εξοδο αυτου του ταξιδιου ειναι το parking. Μην το υποτιμας, ειναι αρκετα ακριβο στα κεντρικα σημεια κ δεν εχετε την πολυτελεια χρονου να παρκαρετε μακρυα.
 

vicky93kaminari

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Παιδια, σας ευχαριστω παρα πολυ! Ευτυχως ειναι πολυ νωρις ακομα, οποτε προλαβαινω να κανω ενα νεο προγραμμα με λιγοτερες πολεις. Μας εφαγε ο ενθουσιασμος μου φαινεται! Θα επανελθω συντομα!!
 

Christos1968

Member
Μηνύματα
144
Likes
54
Καλημέρα στην ομαδα!
Σκέφτομαστε κι εμεις να κανουμε με την οικογένειά μου οδικό ταξίδι ξεκινώντας από Ιταλια- Ελβετία- αλσατια- Γαλλία τον Αύγουστο με ενοικιαζομενο αυτοκίνητο. Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος να μου πει ποια εβδομάδα του Αυγούστου να διαλεξω . έχω ακούσει και λογικό είναι ότι τον Αύγουστο έχει κλειστά μαγαζια λόγω διακοπών
Ευχαριστώ
 
Μηνύματα
41
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑΜΕΡΙΚΗ
Καλημέρα σας συνοδοιπόροι
Πρόκειται να ταξιδέψουμε μια παρέα φίλων για Treviso.. Από εκεί και πέρα τι; Έχουμε νοικιάσει αμάξι για 4 μέρες..Που μπορούμε να πάμε εκτός λίμνης Κόμο που κλείσαμε διαμονή για δύο νύχτες.. Μπορούμε με νοικιασμένο αμάξι να περάσουμε άραγε Ελβετία; Γαλλία που θέλω πολύ να επισκεφτώ το Ανεσυ σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας Φωτεινή
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
Καλημέρα σας συνοδοιπόροι
Πρόκειται να ταξιδέψουμε μια παρέα φίλων για Treviso.. Από εκεί και πέρα τι; Έχουμε νοικιάσει αμάξι για 4 μέρες..Που μπορούμε να πάμε εκτός λίμνης Κόμο που κλείσαμε διαμονή για δύο νύχτες.. Μπορούμε με νοικιασμένο αμάξι να περάσουμε άραγε Ελβετία; Γαλλία που θέλω πολύ να επισκεφτώ το Ανεσυ σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας Φωτεινή

Και βέβαια μπορείτε να πάτε Ελβετία με νοικιασμένο αμάξι από Ιταλία. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την λίμνη Γκάρντα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.630
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom