Περού Ταξιδι στο Περου

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.508
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εννοώ το μουσείο Antonini στη Νάσκα. Απο τα λεγόμενα σου στο φόρουμ, έχω την εντύπωση οτι το έχεις δεί, εκτός αν κάνω λάθος.
A, καμία σχέση, αυτό της Ίκα κλάσεις ανώτερο.
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Β. Περιοχή Παράκας
Αν και δεν πρόλαβα να πάω, θεωρώ οτι τα νησιά Μπαγιέστας, είναι ένας πολύ όμορφος υδροβιότοπος! Αν είχα χρόνο θα ήταν η δεύτερη μου προτεραιότητα στη ευρύτερη περιοχή. Αν δεν κάνω λάθος, απο το Πίσκο ξεκινάν τα τουρ για εκεί.
Στη περιοχή του Παράκας, θα ήθελα να επισκεφτώ και το Τάμπο Κολοράντο, που ήταν επίσης διοικητικό κέντρο των Ίνκας.
Υπάρχει τουρ και από Λίμα (βεβαίως φεύγει κατά τις 6 το πρωι για να φτάσεις κατά τις 10). Είναι υπέροχος ο υδροβιότοπος με πολλά είδη. Έχει και κάποια ιερογλυφικά για να μη βλέπεις μόνο το ζωικό βασίλειο. Η ξενάγηση γίνεται με ταχύπλοα και διαρκεί καμιά ώρα. Καλό θα ήταν να πας εποχή που να μην έχει κρύο γιατί την έχει τη δροσούλα του πάνω στο ταχύπλοο. Και μετά, ναι, μπορείς να πας στο Τάμπο Κολοράντο.
 

tetelas

Member
Μηνύματα
61
Likes
24
Να ρωτησω και εγω κατι και οποιος ξερει μου απανταει.

Θελω να παω Νοεμβριο μηνα , για 16 ημερες και να συνδυασω εννοειται το Ματσου Πικτσου , αλλα θελω να συνδυασω και καλοκαιρινες διακοπες....

Ποιες περιοχες προτεινεται να δουμε?
Επισης θα ηθελα να μαθω τι γινεται με το εμβολιου κιτρινου πυρετου γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να το κανω , εχω αλλαξει ηδη δυο προορισμους (τανζανια-κενυα) λογο του εμβολιου , γενικα δεν ειμαι υπερ των φαρμακων οποτε και προτειμω κατι αλλο.

Οποιος ξερει βοηθαει
ευχαριστω
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.560
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
ο περουβιανος μου γολγοθας συνεχιζεται :haha: λιγο ακομα θα με ανεχτειτε με τις αποριες μου το υποσχομαι!

huyana picchu δεν προλαβα αλλα δεν το εψηνα ουτως ή αλλως, θα ειχαμε κλαματα! το montana αξιζει ή να κλεισω σκετο mp; αν κλεισω mp μονη μου θα μπορω να βρω ξεναγο εκει ή πρεπει να το κλεισω εξαρχης πακετακι;



εντωμεταξυ τα εισιτηρια θελει να μου τα κανει δωρο η κουμπαρα μου και μου ζητησε λιγο χρονο για να μου τα αγορασει αυτη, μπαινω λοιπον εγω ανα λιγες μερες και τσεκαρω διαθεσιμοτητα, ε μπηκα χθες βραδυ πριν κοιμηθω και αντι να δω τα διαθεσιμα εισιτηρια ειδα το πεδιο που συμπηρωνω εγω για την ποσοτητα εισιτηριων που θελω. και βλεπω 0, τσεκαρω ολες τις ημερομηνιες που θα ειμαι κουσκο και ειναι ολες μηδενικες και στραβωσε λιγο το στομα μου :haha: ε μετα ειδα οτι εχει καλη διαθεσιμοτητα, πραγματικα εχασα 10 χρονια ζωης και τα κερδισα σε 2 λεπτα!
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
το montana αξιζει ή να κλεισω σκετο mp; αν κλεισω mp μονη μου θα μπορω να βρω ξεναγο εκει ή πρεπει να το κλεισω εξαρχης πακετακι;
To Montana αξίζει και με το παραπάνω,τόσο η διαδρομή όσο και η θέα αλλά έχε υπόψην σου ότι είναι πάρα πολλά τα σκαλιά και καταπονούνται έντονα τα γόνατα.Την επόμενη μέρα δεν μπορούσα να λυγίσω τα πόδια κυριολεκτικά!Αν έχεις καλή φυσική κατάσταση να το κάνεις, βλέπεις που ακριβώς είναι κρυμμένο το Μάτσου Πίτσου!
Η διαδρομή
IMG_20170627_084523.jpg


IMG_20170627_085618.jpg


και η θέα

IMG_20170627_110435.jpg


IMG_20170627_085612.jpg
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Καλό μου ακούγεται, 1η νύχτα Παράκας (το εθνικό πάρκο εκεί αξίζει ή να φύγω αμέσως μετά τα Ballestas?), 2η νύχτα Ίκα - την επόμενη ημερήσια Νάσκα, 3η νύχτα ξανά Ικα ΑΝ έχει άτι άλλο τριγύρω να δούμε και 4η νύχτα να πάω στην όαση για διανυκτέρευση (οπωσδήποτε νομίζω ε). Την επόμενη φεύγω για Κούσκο, είτε με λεωφορείο είτε αεροπορικώς από Λίμα
Ρίξε μια ματιά στο Peru hop που κάνει τη διαδρομή που θες έχοντας καλά υπολογισμένες τις ώρες αναχώρησης και άφιξης σε κάθε σημείο ώστε να μην χάνεις χρόνο σε αλλαγές λεωφορείων ή στο ψάξιμο ταξι κλπ. Μπορείς να μείνεις παραπάνω μέρες από αυτές που προτείνει σε όποιο σημείο της διαδρομής θες και να πάρεις το επόμενο λεωφορείο. Με βόλεψε απίστευτα στο να κερδίσω χρόνο και το εθνικό πάρκο του Παράκας, η εκδρομή στο Πίσκο, η επίσκεψη στα τούνελ των σκλάβων και κάποιες ακόμη στάσεις περιλαμβάνονται στην τιμή. https://www.peruhop.com/passes/get-to-cusco-quick/

Εθνικό πάρκο Παράκας
IMG_20170712_112119.jpg
IMG_20170712_115316.jpg


IMG_20170712_121753.jpg


IMG_20170712_122709.jpg


Hacienda San Jose, Chincha

IMG_20170712_194828.jpg


IMG_20170712_185526.jpg


IMG_20170712_192223.jpg
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.560
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Σε ευχαριστώ πολύ, λογικά θα το κλείσω! Το Peru hop το σκεφτόμουν κι εγώ, τελικά δεν με βολεύαν οι ώρες, δεν ήθελα κυρίως την διανυκτέρευση στη νάσκα, αλλά φαίνεται καλή επιλογη αν σε βολεύουν κ τα ωράρια. Έχει καλές κριτικές στο tripadvisor αν κ στις αρνητικές υπάρχει πολύ επιθετική απάντηση το οποίο με χάλασε επίσης πολύ (+ότι αρκετων ήταν η μοναδική τους κριτική)
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Το χρησιμοποίησα και στο Περου και στη Βολιβία για κάποιο κομμάτι,το αντίστοιχο Bolivia Hop. Εμεινα πολύ ευχαριστημενη ως προς την ποιότητα των λεωφορείων, τη συνέπεια των δρομολογίων και τη βοήθεια των συνοδών. Δεν χρειάζεται να ακολουθείς το πρόγραμμα που προτείνουν, εγω διαλεγα οτι με βόλευε. Δε διανυκτέρευσα στη Νάσκα γιατί δεν ηθελα να κανω την πτήση οποτε με βόλεψε η στάση στον Πύργο που βλεπεις τρια απο τα γαιογλυφικα. Έχουν πολλές διαφορετικές επιλογές και γλιτωσα πολύ χρόνο κυρίως απο αυτο το κομμάτι κι από τη λιμνη Τιτικακα και το περασμα στη Βολιβία όπου είχα τη δυνατότητα να την επισκεφτώ κι από τις δυο πλευρές χωρίς διανυκτέρευση στο άσχημο Puno και στην Copacabana. Τα αναφέρω για αυτούς με στενοτητα χρόνου διότι διαφορετικά χρειάζεται αλλαγές λεωφορείων και εξτρα διανυκτερεύσεις. Έχουν δικες τους βάρκες οποτε δεν περιμένεις,κανεις το τουρ στα νησιά της λιμνης και συνεχίζεις.Στην Copacabana έχει κι αρκετό ελεύθερο χρόνο. Εννοείται τις μεγάλες διαδρομές της κανει νύχτα. Αρνητικές κριτικές θα βρεις για όλες τις εταιρείες,λογικό κάποιοι να δυσαρεστουνται για διάφορους λογους Πχ κάποιοι γράφουν για τα κλαμπ και τα θορυβώδη ξενοδοχεία που προτείνουν.Δεν είναι πουθενά υποχρεωτικο να ακολουθείς.Εγω έκλεισα από booking κανονικά.Απλα επειδή ταξιδευει πολυ νεολαία στο Περού,θελουν να τους ικανοποιουν.Προσωπικα δε με απασχολησε.Πηγαμε και στα γραφεία τους στη Λίμα,μας ευχαρίστησαν για την επιλογή και μας χάρισαν μπλουζάκια με το λογότυπο.
 
Last edited:

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.560
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Ναι κ εμένα μου είχε φανεί πολύ βολικό κ ενδιαφέρον, απογοητεύτηκα λόγω της νάσκα γιατί θέλω πολύ να πετάξω αλλά δεν θέλω να μείνω εκεί
 
Μηνύματα
210
Likes
859
Γεια σε όλους! θέλω και γω τα φώτα σας με τη σειρά μου! Μετά την περιοχή του Κούσκο μας μένουν 5-6 μέρες.
1 κάπου γύρω από την Τιτικάκα, 1 Huacachina, 1 Ica ή Paracas.
Υπάρχει κάτι ανάμεσα στην Τιτικάκα και στην Huacachina για να μοιράσουμε και τις ώρες στα λεωφορεία?
Μια λύση είναι η Αρεκίπα, αλλά ψαρεύω και για τίποτα άλλο!
Επίσης τα λεωφορεία πρεέπει να τα έχουμε κλείσει όλα από πριν? Το ταξίδι θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη και πρώτη του Νοέμβρη. Θα μας ενδιέφερε κάτι ιδιαίτερο αρχιτεκτονικά, κάτι πολιτισμικό ή κάποιος αρχαιολογικός χώρος με δεδομένο ότι τα υπόλοιπα έχουν αρκετή δόση φύσης! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 

Christinamer

Member
Μηνύματα
14
Likes
9
Επόμενο Ταξίδι
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Γειά σας και από μένα,σχεδιάζω ένα ταξίδι περίπου 22 ημερών και θέλω να ξεκινησω από Περού και εν συνεχεία Βολιβία και Χιλή, είναι εφικτό σε τόσες λίγες μέρες να δώ και τα τρία μέρη?φυσικά το ταξίδι θα έχει πολύ τρέξιμο αλλά αυτό δεν με πειράζει.
Επίσης θα είναι τέλος Μαΐου , είναι καλή εποχή?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.508
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γειά σας και από μένα,σχεδιάζω ένα ταξίδι περίπου 22 ημερών και θέλω να ξεκινησω από Περού και εν συνεχεία Βολιβία και Χιλή, είναι εφικτό σε τόσες λίγες μέρες να δώ και τα τρία μέρη?φυσικά το ταξίδι θα έχει πολύ τρέξιμο αλλά αυτό δεν με πειράζει.
Επίσης θα είναι τέλος Μαΐου , είναι καλή εποχή?
Ναι σε όλα με επιλογές
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.187
Μηνύματα
883.361
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom