Διακόσμηση σπιτιού με θέμα τα ταξίδια

Eri_travel

Member
Μηνύματα
11
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Δεν γνωρίζω αν έχει τεθεί αυτό το θέμα και αν το βρίσκετε ενδιαφέρον, αλλά θα ήθελα να δω φωτογραφίες ή να περιγράψετε ιδέες σχετικά με τη διακόσμηση στο σπίτι με θέμα το ταξίδι.

Έχετε κάποια γωνία στο σπίτι με κάποιες φωτογραφίες τυπωμένες και τα αναμνηστικά από διάφορες χώρες;
Κάποιο χάρτη ή υδρόγειο σφαίρα;

Η δική μου γωνία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα γι' αυτό δεν ανεβάζω ακόμα.
Σαν αρχή έχω προσθέσει ένα χάρτη που μπορείς να ξύσεις τις χώρες που έχεις πάει και φαίνεται με άλλο χρώμα. Επίσης καδράκι για την κάθε χώρα με φωτογραφία και αναμνηστικά μικρά.
 

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Εγώ σε κάθε ταξίδι που κάνω αγοράζω κάρτες αλλά δεν θέλω τις κλασικές καρτ-ποσταλικες με τα τοπία και τα ηλιοβασιλέματα. Αυτά τα φωτογραφίζω και μόνη μου. (Οκ με εξαιρέση η κάρτα που πήρα στην Πράγα γιατί δεν μου άρεσε πραγματικά τιποτα άλλο :p ) Ψαχνω να βρω πιο καλλιτεχνικές και εικαστικές προσεγγίσεις, και κάρτες που εκφράζουν το κλίμα της χώρας/πόλης που επισκέφθηκα,ετσι όπως το αντιλήφθηκα εγώ. Επισης μου αρέσει να κρατάω χάρτες, εισητηρια και οτιδήποτε άλλο μου κάνει εντύπωση ή ήταν σημαντικό για εμενα στον χρόνο που πέρασα στο κάθε μέρος. Τις κάρτες τις κολλάω πάνω από το γραφειο μου, σε μια γωνία που κάνει ο τοίχος. Έχω και άλλες αλλά προσπαθώ να μην ξεφύγω και γεμίσω όλο το σπίτι με κάρτες :p Μια μικρή γεύση στην φωτογραφία που ανέβασα.
 

Attachments

Last edited:

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Προσωπικά δεν έχω κάποια ιδιαίτερη "ταξιδιωτική" γωνιά στο σπίτι μου, αλλά αυτό που κάνω είναι να ενσωματώνω το ταξιδιωτικό στοιχείο στο υπάρχον στυλ του σπιτιού μου. Έτσι έχω διάσπαρτα διακοσμητικά και σουβενίρ, τα οποία συνδυάζω με αντικείμενα πιο χρηστικά, προσπαθώντας να δίνω ένα χαρακτήρα μεν, αλλά χωρίς να κάνω το σπίτι αχταρμά.

Έχω σαν κανόνα να μην αγοράζω σουβενίρ από κάθε μου ταξίδι, αλλά μόνο αν βρω κάτι καλαίσθητο. Προτιμώ να έχω περιορισμένα, αλλά καλής ποιότητας αντικείμενα, παρά "σαβούρα". Επίσης μου αρέσει να συνδυάζω διαφορετικά μεταξύ τους στυλ, καθώς θεωρώ ότι βαραίνει λιγότερο ο χώρος, αλλά κι επειδή αυτός ο τρόπος διακόσμησης ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική μου. Έτσι έχω πχ συνδυάσει ένα σκάκι από το Κιργιστάν με μια φιγούρα Εβραίου οργανοπαίχτη από την Κρακοβία και μια vintage υδρόγειο. Ή σε ένα ράφι μου έχω βάλει ένα πολύ μοντέρνο διακοσμητικό από το Ιράν (περσικό άλογο) δίπλα σε έναν υπέροχο Βούδα από τη Σρι Λάνκα. Στο γραφείο μου έχω τοποθετήσει έναν πίνακα που είχα αγοράσει από τη Glasgow Gallery of Modern Art, ο οποίος μου θυμίζει πολύ τις σπουδές μου στη Σκωτία και μου αρέσει που τον έχω εκεί. Και πολλά άλλα. Γενικά θέλω να έχει όλο το σπίτι μια "πολυπολιτισμική" χροιά, χωρίς όμως υπερβολές.

Ενώ έχω πολύ μεγάλη συλλογή από καρτ-ποστάλ δεν μου αρέσει να διακοσμώ το χώρο με αυτές. Μόνο στο ψυγείο έχω πολλά πολλά μαγνητάκια, τα οποία όμως και πάλι κοιτάμε να έχουν μια αισθητική και να μην είναι πολύ τουριστικά. Τέλος, εδώ και μήνες λέω ότι θα κορνιζάρω έναν φοβερό scratch map που μου χάρισε αγαπητός συμφορουμίτης, αλλά το έχω αμελήσει! Νομίζω ότι θα είναι ό, τι πιο ταξιδιωτικό θα κοσμεί το σαλόνι μου!
 
Last edited:

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πολύ κοντά στο mix 'n match στυλ που μου αρέσει είναι η διακόσμηση στο διαμέρισμα μιας ταξιδιωτικής μπλόγκερ που ακολουθώ και μου αρέσει πολύ (εντάξει, ίσως λίγο πιο φορτωμένο από ό, τι θα ήθελα :p ). Σας παραθέτω το link με μια σχετική ανάρτησή της για να πάρετε ιδέες. Σε δεύτερο χρόνο ίσως ανεβάσω φωτός και από το δικό μου σπίτι.
https://www.thisbatteredsuitcase.com/why-you-should-buy-souvenirs/
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.138
Likes
20.406
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν μου αρέσουν τα μπιχλιμπιδια στα ράφια και στους τοίχους . Ακόμα και τον scratch χάρτη που μου έχει κάνει δώρο μία αγαπημένη μου ξαδέρφη, δεν πρόκειται ποτέ να τον κρεμασω σε τοίχο. Προτιμώ όμως, να είναι στη βιβλιοθήκη μου, μαζί με όλους τους οδικους και όχι μόνο, χάρτες που έχω!
Επίσης έχω πολλά ταξιδιωτικά περιοδικά και κυρίως είναι τεύχη του Geo που δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πλέον. ...και αυτά τα ερμα δεν χωράνε πλέον στην υπάρχουσα βιβλιοθήκη και καταλαμβανουν διάφορους χώρους στο σπίτι! Μαζί με αυτά συνυπάρχουν στη βιβλιοθήκη μου ταξιδιωτικά βιβλία και οδηγοί.

Συνήθως από κάθε ταξίδι, παίρνω ένα δαχτυλίδι! Είναι το μοναδικό κόσμημα που φοράω και θεωρώ ότι είναι ένα μικρό και όμως χαρακτηριστικό αναμνηστικο για να μου θυμίζει τα ταξίδια που έχω κάνει.
Στο τελευταίο ταξίδι, έκανα μία εξαίρεση....από την Ουκρανία μου αγόρασα το πιο όμορφο διακοσμητικό χώρου: Μία μπαμπουσκα !!! Είναι πιο πολύ συναισθηματικης αξίας αντικείμενο ,προς ανάμνηση αυτής που είχα όταν ήμουν μικρή, δώρο από τη γιαγιά μου και πλέον δεν ξέρω τι απέγινε με τις διάφορες ανακαταταξεις πολλών ετών....

Ούτε με τα μαγνητακια τα πάω καλά....έχω κάτι λίγα από μερικά ταξίδια και κανα 10αρια από το Περού :haha: εκεί δεν τα λυπηθηκα :p

Edit: Κρατάω όλα τα εισιτήρια μουσείων, συναυλιών και προσπέκτους από πόλεις ,αξιοθέατα κτλ
 
Last edited:

Eri_travel

Member
Μηνύματα
11
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Το πιο όμορφο αναμνηστικό το αγόρασα στο τελευταίο μου ταξίδι στο Μπαλί.
Είναι χειροποίητο άγαλμα του Γκανέσα.
Είναι ο θεός της σοφίας, των τεχνών, των γραμμάτων, κύριος του ξεκινήματος και της υπερπήδησης των εμποδίων.
 

Attachments

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.605
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Ο (βαρετός) χωροφύλαξ είναι και πάλι κοντά σας. :p
Υπάρχει ήδη θέμα για τα souvenirs που αγοράζουμε στα ταξίδια μας και είναι αυτό https://www.travelstories.gr/community/threads/Ενθύμια-souvenirs.1041/
Ας επικεντρωθούμε στο παρόν θέμα στη διακόσμηση και ας γράφουμε στο άλλο το τι κουβαλάμε από τα ταξίδια μας.
 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.684
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
Φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος που τυπώνει τις καλύτερες φωτογραφίες του και τις καδράρει σε διάφορα σημεία στο σπίτι.
αν δειτε το σπιτι μου,το εχω ονομασει τσιρκο πλεον!!! δεν υπαρχει χωρος πουθενα! μια ολοκληρη βιβλιοθηκη γεματη μπιχλιμπιδακια απο ολα τα ταξιδια,τυπωμενες φωτος που καλυπτουν ενα τοιχο,ταξιδιωτικοι οδηγοι κ διαφορα αλλα πραγματα καρφωμενα ή αφημενα ανεμελα στο χωρο!!! χωρια τα καλυματα κ τα μαξιλαρακια στα επιπλα!
 
Last edited:

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.407
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Σε κάθε χώρα που πάμε παίρνουμε ταξιδιωτικούς οδηγούς ή/και βιβλία. Απο ταξιδιωτικους οδηγους συνήθως επιλεγουμε τους Explorer τους ξενώγλωσσους λόγω πιο πρόσφατων εκδοσεων και περισσοτερων ιστορικων στοιχειων για καθε χωρα. Μπορεί καποιος να μαζέψει αρκετούς και να τους βάλει σε ένα ράφι/βιβλιοθήκη.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.560
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
δεν βγαζω ωραιες φωτογραφιες αλλα θελω κι εγω να το κανω, ολο το λεω και δεεεεν

και χαρτη θελω να παρω αλλα οχι σκρατς, με τον παλιο κλασικο τροπο της πινεζουλας. καταρχας μου φαινεται πιο χαριτωμενο :D και κατα δευτερον προτιμω να μαρκαρω τα μερη ακριβως που εχω παει.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.161
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom