Μαρόκο Οδοιπορικό στο Μαρόκο

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.328
Likes
3.467
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Επίλογος

Το ταξίδι στο Μαρόκο είναι πολύ εύκολο για κάποιον ανεξάρτητο ταξιδιώτη --- η χώρα έχει αγκαλιάσει τις low cost εταιρείες κ έχει δει τους αριθμούς των τουριστών να εκτοξεύονται (σε αντίθεση με την παραδιπλανή Τυνησία πχ που αρνείται πεισματικά προς το παρόν)

Παρότι βρίσκεται στην Αφρική, η μορφολογία του εδάφους της ποικίλει κυρίως λόγω της οροσειράς του Άτλαντα κ ο ταξιδιώτης μπορεί να βρεί μπροστά του επίπεδες εκτάσεις ερήμου, ψηλά βουνά, καταπράσινα σημεία που θυμίζουν ευρωπαϊκά θέρετρα κ αμουδερές παραλίες.

Η συγκοινωνία είναι πολύ βολική για τις μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων κ η χώρα επενδύει συνέχεια στις υποδομές της. Το οδικό δίκτυο είναι εξαιρετικό κ αρκετά εύκολο.

Η χώρα έχει επιλογές για όλα τα βαλάντια – μπορείς να βρείς πάμφθηνα riad κ ξενώνες εως πανάκριβα luxury πεντάστερα – το value for money είναι εξαιρετικο.


Γενικές πληροφορίες

  • Ταξιδέψαμε από Θεσσαλονίκη με την "αγαπημένη" Ryanair με ενδιάμεση στάση κ στο πήγαινε κ στο έλα το Μπέργκαμο. Πρόσφατα έβαλε απευθείας δρομολόγιο Αθήνα – Μαρακές οπότε οι επιλογές αυξάνονται.
  • Η εφαρμογή maps.me πολύ χρήσιμη για τις βόλτες μας στις μεδίνες, το google maps μας τα χάλασε γενικά
  • Το Μαρόκο ήταν η πρώτη χώρα που στη τράπεζα πήραμε καλύτερη ισοτιμία από ότι με τη κάρτα Revolut :rolleyes-80:
  • Το ευρωπαϊκό δίπλωμα νέου τύπου είναι αρκετό για ενοικίαση αυτοκινήτου.
  • Αγοράσαμε sim card της εταιρείας maroc telecom κ μια έπιανε μια δεν έπιανε το 3G -- πάντως είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη κάλυψη
Εντυπώσεις

Στη διάθεσή μας είχαμε 12 μέρες κ πιστεύω ότι κάναμε ιδανική κατανομή του χρόνου μας.

Φέζ : Ήταν η πρώτη επαφή μας με το Μαρόκο κ της αφιερώσαμε 1,5 μέρα – νομίζω ήθελε άλλη μια καθώς μόλις αρχίσαμε να προσανατολιζόμαστε στη χαοτική μεδίνα, ήρθε κ η ώρα να φύγουμε. Λιγότερο τουριστική απτο αντίπαλο δέος (Μαρακές) κ πιο αυθεντικές εικόνες. Ποτέ δεν πίστευα ότι οποιαδήποτε βυρσοδεψία θα ήταν must see οπουδήποτε άλλα ποτέ μη λες ποτέ ;)

Chefchaouen: 1,5 μερα (μια νύχτα) στη κουκλίστικη κ πιο φωτογενή πόλη της χώρας --- πολλοί ταξιδιώτες την ξεπετάνε σε μονοήμερη απτην Φεζ – μεγάλο λάθος κατά τη γνώμη μου καθώς 4 ώρες oneway διαδρομή είναι πολλές κ διότι η μεδίνα είναι όμορφη κ το βράδυ, όταν σιγάσουν τα κλικ των καμερών. Η αγαπημένη πόλη των ασιατών, ετοιμαστείτε για πολλές πολλές φωτογραφίες κ χαλαρές βόλτες – αίσθηση κυκλαδίτικου νησιού στο πιο μπλέ

Ταγγέρη : Ομολογώ ότι μπήκε λίγο εξ’ανάγκης στο δρομολόγιο καθώς βόλευε απίστευτα στον προγραμματισμό του ταξιδιού (θυμίζω πήραμε από κει νυχτερινό τρένο για Μαρακές κ γλιτώσαμε τουλάχιστον μια μέρα ταξιδιού). Μίξη προσπάθειας για εκμοντερνισμό και μελαγχολίας για το ένδοξο παρελθόν. Μια μέρα ήταν αρκετή

Μαρακές : Το βαρύ πυροβολικό της τουριστικής βιομηχανίας, μείναμε 2 ολόκληρες μέρες κ ένα απόγευμα στο γυρισμό – νομίζω ήταν ότι έπρεπε. Φυσικά πιο τουριστικό, πιο πολλά αξιοθέατα, πιο εύκολη μεδίνα, πιο πολλές επιλογές , fully tourist oriented , ιδανική για καλοπέραση κ σπατάλες. Όμορφο κ το μοντέρνο Gueliz. Μείναμε στο ωραιότερο κατάλυμα του ταξιδιού, φάγαμε στο πιο ατμοσφαιρικό εστιατόριο, κάναμε χαμαμ κ ψώνια κ γενικά περάσαμε πολύ όμορφα.
Απογοήτευση η κατάντια της περιβόητης πλατείας Jemaa El Fnaa :(

Εκδρομή στην έρημο κ στα χωριά του Άτλαντα : Ωραίες οι πόλεις άλλα νομίζω πως οποιαδήποτε επίσκεψη στο Μαρόκο είναι ημιτελής χωρίς επίσκεψη σε αυτό το σημείο της χώρας. Απολαυστική οδήγηση, μοναδικές εικόνες, παραδοσιακές κατοικίες, χωριά παραμυθένια, χωριά ξεχασμένα στο παρελθόν, χωριά χωμένα σε φοινικόδαση, χωριά με φόντο τεράστιους αμμόλοφους, φαράγγια, μοναδικοί γεωλογικοί σχηματισμοί, βέρβεροι, κάσμπες, ατελείωτες ευθείες όπου συνήθως είσαι εσύ , η άσφαλτος κ η έρημος.

Αφιερώσαμε 5 μέρες κ 4 νύχτες κ νομίζω ότι πράξαμε ΑΡΙΣΤΑ --- ήταν το highlight του ταξιδιού μας – συνήθως οι περισσότεροι ταξιδιώτες διανύουν το κομμάτι αυτό σε 2 – 2,5 μέρες ίσα να φτάσουν στη Μερζούγκα κ από κει να συνεχίσουν για Φεζ (ή το αντίστροφο). Εμείς μιας κ θα επιστρέφαμε στο Μαρακές, φροντίσαμε να μοιράσουμε τα σημεία ενδιαφέροντος κ να περάσουμε περισσότερο χρόνο σε κάποια που πολλές φορές ξεπετιούνται σε μια ολιγόωρη επίσκεψη. Αν είχαμε κ άλλο χρόνο θα ήθελα να πάμε κ πιο νότια στη Ζαγορά πχ

Συστήνω σε ΚΑΘΕ επίδοξο ταξιδευτή στο Μαρόκο να αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του σε αυτή τη περιοχή κ να την εξερευνήσει ανεξάρτητα με δικό του όχημα.

Θα θέλαμε : άλλες 2 μέρες στο ταξίδι μας να επισκεφθούμε την Essaouira κ τους καταρράκτες Ouzoud

Ακολουθούν διαγράμματα στο χάρτη της διαδρομής μας χωρισμένη σε 3 κομμάτια
fff.jpg


Βορράς : Fes --> Chefchaouen --> Tangier


go.jpg

Marrakesh --> AitBenhaddou --> Dades Gorge --> Merzouga

comeback.jpg


Επιστροφή : Merzouga --> Kasbah Amridil (Skoura) --> Atlas Studios --> Telouet --> Marrakesh


The End
 

fofi32

Member
Μηνύματα
83
Likes
224
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απίστευτη ιστορία. Μεγάλη βοήθεια για το δικό μου επερχόμενο ταξίδι.
Ήθελα να ρωτήσω στην ενοικίαση του αυτοκινήτου σας δέσμευσαν λεφτά στην πιστωτική, αν ναι πόσα;
Ποια ήταν η εταιρεία? Επίσης τι παίζει με το παρκάρισμα?
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.328
Likes
3.467
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απίστευτη ιστορία. Μεγάλη βοήθεια για το δικό μου επερχόμενο ταξίδι.
Ήθελα να ρωτήσω στην ενοικίαση του αυτοκινήτου σας δέσμευσαν λεφτά στην πιστωτική, αν ναι πόσα;
Ποια ήταν η εταιρεία? Επίσης τι παίζει με το παρκάρισμα?
Ναι πάντα σου δεσμεύουν χρήματα στην πιστωτική για την περίπτωση ζημιάς --- μπορείς βέβαια να αγοράσεις την πλήρη ασφάλιση οπότε εισαι καλλυμένος σε ολα τα ενδεχόμενα αλλα κ παλι σου δεσμεύουν ενα ποσο (μικρότερο βεβαια)

H εταιρεία ήταν η HolidayInnCar στο Μαρακές όμως την κράτηση την κάναμε μεσω του economycarrentals

Παρκάρισμα στη μεδίνα δεν χρειαστήκαμε --- στην εκδρομή μας στην έρημο παρκάραμε έξω απο ξενοδοχείο στο Ait Ben Haddou για 20 dirham ολο το βραδυ , δωρεαν στο ξενωνα μας στο Dades Gorge κ στο ξενοδοχείο στη Σκούρα, σε επιλεγμένο σημείο που μας όρισε ο υπεύθυνος τυπας για την εκδρομή μας στη Μερζούγκα ενω στο Gueliz στο Μαρακές φροντίσαμε να κλείσουμε ξενοδοχείο με parking

Τωρα αν θες να κλείσεις διαμονή στη μεδίνα της Φες πχ, τοτε θα πρεπει να συνεννοηθείς με τους ιδιοκτήτες των riad ωστε να σου υποδείξουν αυτοι κάποιο parking κοντά στη Μεδίνα επι πληρωμή φυσικά -- άλλα φθηνά
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom