Ρωσία Ρωσία 2018, ένα φθηνό ταξίδι που άξιζε (με bonus video)

sotoscivil

Member
Μηνύματα
67
Likes
217
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
road trip στις ΗΠΑ
Περιεχόμενα

Τους συντροφικούς μου ταξιδιωτικούς χαιρετισμούς σε όλη την παρέα..

Εισαγωγικά, θα ήθελα να πω για το ταξίδι ότι ήταν πολύ πιο οικονομικό από ότι το περίμενα λόγω του ότι το ρούβλι ήταν σε χαμηλή ισοτιμία και μπορούσες να την περάσεις φίνα πολύ οικονομικά, (αφού και όσο καιρό ήμασταν εκεί, το ρούβλι συνέχιζε να πέφτει…)

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 10 μέρες στα μέσα Αυγούστου, 6 μέρες την Μόσχα και 4 στην Αγία Πετρούπολη.. επειδή ίσως να φταίει το γεγονός ότι από τον ενθουσιασμό μας τις πρώτες μέρες τα βλέπουμε όλα, μπορώ να πω ότι ίσως και να ήταν πολλές.. τα εισιτήρια ήταν με Aegean 150 ευρώ πήγαινε συν η βίζα η οποία επειδή είχε μία διαδικασία για να βγει ( πέρα από του να συμπληρώσεις έντυπα, πρέπει να στείλεις ταχυδρομικά το διαβατήριό σου, να τους στείλεις τα χαρτιά από το ξενοδοχείο που θα μείνεις κτλ κτλ συν ότι ήμαστε από την Πάτρα οπότε όλα αυτά έπρεπε να γίνουν ταχυδρομικά) εμπιστευτήκαμε την όλη διαδικασία σε ένα πρακτορείο το οποίο με 80 ευρώ μας το έκανε κομπλε.. επειδή δεν ξέρω εάν κάνει να πω το πρακτορείο, στείλτε μου μήνυμα.. τα ξενοδοχεία ήταν κεντρικά, 4αστερα και κόστισαν περίπου και τα δύο γύρω στα 600 κάτι ευρώ (δίκλινο).. δώστε σημασία περισσότερο στα σχόλια των πελατών και όχι στα αστέρια αφού δεν ξέρω πως παίρνουν τα αστέρια δεδομένου ότι πολλά 4στερα ήταν πολύ χειρότερα σε σχέση με κάτι 2στερα..

Πριν ξεκινήσω την περιγραφή του ταξιδιού μία πληροφορία που ίσως να είναι η πιο χρήσιμη στην όλη ιστορία: αφού εξασφαλίσετε με περίπου ένα 10ευρω μία κάρτα sim για να έχετε απεριόριστο σχεδόν ιντερνετ σε όλη σας την εκδρομή, κατεβάζετε την εφαρμογή Yandex που είναι κάτι σαν το taxi beat της Ελλάδας μόνο που είναι πολύ φθηνό… η διαδικασία γνωστή, μπαίνεις στην εφαρμογή και λες που θες να πας, σου βγάζει τα διαθέσιμα αυτοκίνητα (μπορεί να είναι ταξί αλλά μπορεί και να είναι ιδιώτης, ασφαλής η όλη διαδικασία αφού όλοι είναι καταχωρημένοι με τα πλήρη στοιχεία τους και μετά φυσικά τους βαθμολογείς κτλ) και σου βγάζει ανάλογα με την απόσταση και με το εάν είναι ώρα αιχμής πόσο κοστίζει… είναι αυτό που χρησιμοποιούσαν όλοι οι τουρίστες των ημερών του Μουντιάλ και είναι ποοοοολυ φθηνο…

Ξεκινάμε λοιπόν, η Μόσχα είναι μία πραγματική Μητρόπολη με άπειρο κόσμο, όχι πανέμορφη αλλά έχει μία γοητεία που σε κερδίζει.. στο κέντρο υπάρχει πολύ χρήμα και φαίνεται, άπειρα πανάκριβα αυτοκίνητα με τους σοφέρ μέσα να περιμένουν τα πλούσια αφεντικά τους.. λόγω τοποθεσίας του ξενοδοχείου ξεκινήσαμε την βόλτα μας με την πλατεία που βρίσκεται το θέατρο Μπολσόι, πολύ όμορφο εξωτερικά, εσωτερικά δεν ξέρουμε αφού όλο τον Αύγουστο είναι κλειστό.. και ανοικτό όμως να ήταν , δεν ξέρω εάν θα μπορούσαμε να πάμε να δούμε παράσταση αφού είναι εξωπραγματικά ακριβό (σαν εναλλακτική εάν τα λεφτά δεν τρέχουν από τα παντζάκια σας, προτιμήστε το αντίπαλο δέος το θέατρο Μαρίνσκι που είναι στην Αγία Πετρούπολη και οι τιμές είναι πιο νορμαλ)

Πιο νότια τώρα η πιο όμορφη πλατεία στον κόσμο, η κόκκινη πλατεία (αν και μεταξύ μας την εποχή που πήγαμε εμείς δεν ήταν και τόσο όμορφη αφού είχαν όπως κάνουν κάθε Αύγουστο κάτι πελώριες εξέδρες για να κάνουν συναυλίες και χάλαγε πολύ την όλη μαγείας της).. η πλατεία αυτή περικλείεται ουσιαστικά από τα τείχη του γειτονικού Κρεμλίνου, τα εμπορικό κέντρο Gum , τον ναό του Αγίου Βασιλείου, το μαυσωλείο του Λένιν και άλλα κτίρια..

πάμε να τα δούμε ένα ένα.. ο ναός του Αγίου Βασιλείου, το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι πραγματικά ίσως από τα πιο όμορφα κτίρια που έχετε δει στην ζωή σας… εγώ αν και έχω κάνει κάποια ταξίδια, μπορώ να πω ότι έπαθα πλάκα, το κοίτα με τις ώρες, ήταν μαγευτικό, να το δείτε και μέτα αλλά και αργά το βράδυ που δεν έχει κόσμο, να το περπατήσετε γύρω γύρω και να βγάλετε άπειρες φωτογραφίες (ίσως η πιο ωραία πλευρά του να είναι από την μεριά της κόκκινης πλατείας και μάλιστα στα πεζοδρόμια δίπλα στο εμπορικό κέντρο αλλά αυτό θα το κρίνετε εσείς… το μόνο άσχημο είναι ότι εξωτερικά είναι τόσο ανυπέρβλητα όμορφο που εσωτερικά θα απογοητευτείς αφού δεν μπορείς να συγκριθεί το μέσα με το έξω..

το μαυσωλείο του Λένιν για κάποιον που του αρέσει η ιστορία ή έχει διαβάσει κάτι παραπάνω ή είναι αριστερός είναι κάτι πραγματικά το τρομερό αφού βλέπεις ένα τυπάκο κοντό ταριχευμένο και σε πιάνει δέος αφού ο άνθρωπος αυτός είναι ο βασικός υπεύθυνος για το μεγαλύτερο πολιτικό πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, την πρώτη προσπάθεια μιας πιο δίκαιης κοινωνίας άλλο μετά που έγινε το όλο πείραμα στυγνή δικτατορία.. τσπ, μην το πάμε πολιτικά, αριστερός ή δεξιός θα σε εντυπωσιάσει αυτό που θα δεις, είναι δωρεάν για αυτό και έχει τεράστια ουρά οπότε να πάτε όσο πιο νωρίς μπορείτε.. ντρέπομαι που το λέω αλλά έκλεψα στην ουρά για να πάω μπροστά.. το μαυσωλείο είναι κολλητά στα τείχη του Κρεμλίνου και πηγαίνοντας για εκεί περνάς και βλέπεις τα και τα μνημεία που έχουν θαφτεί ο Γακγκάριν αλλά και ο Στάλιν (ο οποίος παλιότερα έκανε παρέα στον Λένιν στο μαυσωλείο αλλά μετά την αποκαθήλωση του σταλινικού παρελθόντος της χώρας τον πέταξαν έξω και τον έθαψαν ταπεινά στα τείχη.. μέα στο μαυσωλείο δεν μπορείς να κάτσεις πολλή ώρα αφού οι φύλακες θα σου κάνουν παρατήρηση να βγεις και επίσης ούτε για πλάκα δεν βγάζει φώτο, μην κάνεις κανένα αστείο και βγάλεις κρυφά γιατί θα κάνεις παρέα με Τσετσένους αυτονομιστές στην Σιβηρία..

το εμπορικό κέντρο Gum τώρα είναι ένα εμπορικό όμορφο (όχι ότι θα τρελαθείς κιόλας ) στο οποίο δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα γιατί είναι πανάκριβα (μπορείς όμως να αγοράσεις από εκεί κάρτα sim για να έχεις internet) και το οποίο κρύβει ένα πολύ καλό μυστικό που είχα διαβάσει στο forum.. στον πάνω πάνω όροφο είναι το Stolovaya 57, ένα εστιατόριο φθηνό και αξιοπρεπές, δεν θα ξετρελαθείς αλλά είναι οκ και φθηνό και στο κέντρο..

τέλος στην πλατεία είναι και άλλα όμορφα κτίρια όπως ο καθεδρικός του Καζάν, η πύλη της Αναστάσεως κτλ κτλ, όμορφα..

γειτονικά τώρα στην κόκκινη πλατεία προς την πλευρά του ποταμιού είναι το μόλις λίγων ετών καινούργιο πάρκο της πόλης το zaryadye park, είναι ιδιαίτερο και έχει και ωραίες σαν εξέδρες για όμορφες φώτο… δεν θα το δείτε αυτό σε κάποιο ταξιδιωτικό οδηγό γιατί είναι μόλις λίγων ετών και πολύ ταξιδιωτικοί οδηγοί είναι πιο παλιοί..

Κρεμλίνο: γειτνιάζει με την κόκκινη πλατεία αλλά και τον ποταμό Μόσκοβα… αγοράζεις από πριν εισιτήρια στο internet, νομίζω η προπώληση ξεκινάει κάποιες μέρες (νομίζω μήνα) πριν την ημερομηνία έκδοσης του εισιτηρίου και δεν το αφήνεις τελευταία στιγμή γιατί εξαντλούνται.. κλείνεις 2 εισιτήρια, ένα για να μπεις μέσα στο Κρεμλίνο και να μπεις σε όποια εκκλησία και γενικά να κάνεις την βόλτα σου και ένα για μπεις στο κτίριο των πανοπλιών όπου θα δεις κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας κτλ… για να μην γίνει μπέρδεμα γιατί και εγώ έτσι νόμιζα, το Κρεμλίνο δεν είναι κτίριο, είναι γενικά η περιοχή που περικλείεται από τείχη και έχει ναούς, μουσεία και κυβερνητικά κτίρια.. για να δώσεις το εισιτήριο που έκλεισες από το ιντερνετ και να πάρεις το κανονικό πας από την πλευρά του κήπου του μεγάλου Αλεξάνδρου και εκεί είναι και η είσοδος (πιο συγκεκριμένα μπαίνεις αποό την δυτική πύλη του πύργου της Αγίας Τριάδας.. δεν ξέρω αλλά ίσως επειδή έχω συνηθίσεις τους ψηλούς καθεδρικούς ναούς της δυτικής ευρώπης, οι ναοί μέσα στο Κρεμλίνο δεν με ενθουσίασαν, οκ είναι ανεκτίμητοι γιατί έχουν τοιχογραφίες πολλών αιώνων αλλά κλικ δεν μ έκαναν.. παρόλα αυτά δεν χάνεις την ευκαιρία να μπεις και να δεις.. α, εκεί θα δεις και την μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου στο πάτωμα (??!!) αφού αποκόπηκε σε μία πυρκαγιά αλλά και άλλα όμορφα κτίρια…. Φαγητό δεν έχει μέσα στο Κρεμλίνο οπότε να πάτε φαγωμένοι..

Δυτικά τώρα είναι η περιοχή του Αρμπατσκαγια. Κεντρική οδός με πολλή κίνηση είναι η πεζοδρομημένη οδός Αρμπάτ που ξεκινάει από την ομώνυμη πλατεία με πολλά καφέ και εστιατόρια (δεν την χάνουμε, ο πιο γνωστός δρόμος της πόλης!!, υπάρχει και σχεδιασμένη στον οδηγό η διαδρομή που ακολουθείς). Παράλληλη περίπου οδός με εξίσου πολλή κίνηση είναι η οδός Πρετσίστενκα, ένας αρχοντικός δρόμος με κατάληξη στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού. Παραδίπλα είναι το διάσημο μουσείο καλών τεχνών Πούσκιν με σημαντικότερους πίνακες το γυμνό του Ρενουάρ, ο ευαγγελισμός του Μποτιτσέλι, το όρος του Σεζάν, αλλά και πολλά έργα του Βαν Γκογκ, του Καντίνσκι και του Γκογκέν. Οι πίνακες της ευρωπαικής τέχνης είναι σε διπλανό στο μουσείο πούσκιν κτίριο. Παραδίπλα είναι και η αρχοντική οικία Πασκόφ όπου στεγάζεται η εθνική βιβλιοθήκη.

Πάμε στο νότιο κομμάτι της πόλης, κάτω από το ποτάμι Μόσκοβα, είναι η περιοχή ζαμοσκβορετσε, από όπου αξίζει από την αποβάθρα της Σοφίας να δούμε την θέα σε μία πλευρά του Κρεμλίνου αλλά και ολόκληρης της πόλης. Λίγο πιο νότια αξίζει να θαυμάσουμε τους περίτεχνους τρούλους των ναών Ανάστασης Καντάσι, Αγίου Κλήμεντος και Αγίου Νικολάου στο Πίζι. Εκεί είναι και η διάσημη gallery Τριετιακόφ #5 t.a. με έργα κυρίως Ρώσσων ζωγράφων. Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για αυτήν την γκαλερί.

Έξω από την πόλη τώρα, η μονή Νοβοντεβίτσι είναι ένα πανέμορφο οχυρωμένο εκκλησιαστικό συγκρότημα του 1500 με πανέμορφους ναούς και τάφους διάσημων όπως ο Τσέχοφ. (εάν ταξιδέψετε άμεσα μην πάτε αφού πήγαμε και την πατήσαμε, είναι υπο ανακαίνιση και δεν αξίζει προς το παρόν..)

Μετρό: ένα αξιοθέατο από μόνο του, αξίζει αφού τέτοιο μετρό δεν έχετε ξαναδεί.. σίγουρα έχετε διαβάσει ότι το έφτιαξαν τόσο μεγάλο, βαθύ και εντυπωσιακό αφού στα χρόνια του ψυχρού πολέμου σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου θα λειτουργούσε και σαν καταφύγιο.. Ο βαθύτερος σταθμός (Παρκ Πομπέντι) βρίσκεται 84 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης και οι κυλιόμενες σκάλες έχουν μήκος 126 μέτρα. Τέσσερις από τους ωραιότερους σταθμούς βρίσκονται στη γραμμή 1, όπως ο σταθμός Ploshchad Revolyutsii, ο σταθμός Mayakovskaya Eνας από τους ομορφοτερους σταθμους μετρο παγκοσμιως με 35 υπεροχα ψηφιδωτα στην οροφη του και ο σταθμός Teatralnaya με τις πορσελάνινες δημιουργίες της Natalia Danko. Μπελορούσκαγιαμ (όμορφη κεντρική αίθουσα με δάπεδο που θυμίζει παραδοσιακό χαλί λευκορωσίας), Κιέβσκαγια, Κροπότκινσκαγια, παρκ Κουλτούρι, Κομομόλσκαγια Σε μπαροκ στυλ με εντονο κουμμουνιστικο στοιχειο, Σμολένσκαγια, Αρμπάτσκαγια, Οκταμπέρσκαγια, Prospekt Mira (1958) , Taganskaya (1950)

Επειδή έχω κώλυμα με τους ουρανοξύστες δεν παρέλειψα το Moscow city, ένα σύμπλεγμα από ουρανοξύστες που αξίζει τον κόπο, εάν κάνετε την κρουαζιέρα στο Μόσκοβα θα σας πάνε λογικά μέχρι εκεί αλλιώς πεζό δύο.. θα δείτε πόσο όμορφα στις φωτογραφίες που θα επισυνάψω (εάν τα καταφέρω)

Συνεχίζω τις προτάσεις για τις έξω από την πόλη επιλογές που πηγαίνετε μόνο εάν έχετε άπειρο χρόνο:

Μουσείο ΚοσμοναυτικήςMuseum of Cosmonautics, ενδιαφέρον μουσείο με κομμάτια πραγματικού δορυφόρου με το μόνο αρνητικό ότι τα περισσότερα είναι στα ρώσικα… (για να βγάλεις φώτο σου ζητάνε έξτρα χρήματα, γύφτοι).. γειτονικά ένα πανέμορφο πάρκο με ένα τεράστιο άγαλμα του Λένιν και πανέμορφα συντριβάνια..

στο Λόφο των Προσκυνητών και είναι αφιερωμένο στη νίκη του Σοβιετικού Λαού στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» 1941-1945. Εδώ βλέπεις 2 μουσεία:
α) στο περίφημο μουσείο του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945ή β) στο παράρτημα του Ιστορικού Μουσείου «Πανόραμα του Μποροντινό του 1812

Kolomenksoye: Μνημείο Πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Παίρνετε τη γραμμή του μετρό που πάει στο Domodedovo Και κατεβαίνετε στη στάση Kolomenskaya. Από εκεί περπάτημα στην ευθεία για περίπου 15 λεπτά και εισέρχεστε στο συγκρότημα θερινών κατοικιών τσάρων

Lomonosov Moscow State University (MGU) Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Λομονόσοβ εντυπωσιάζει με το μέγεθός του και τη αυστηρότητα του στυλ του

Muzeon Art Park #53 t.a. ένα πάρκο που αξίζει σύμφωνα με το t.a. όπου βρίσκονται άπειρα αγάλματα από την κουμμουνιστική περίοδο. Πήγα και μου άρεσε, ειδικά ένα άγαλμα πάνω στο ποτάμι είναι τεράστιο… και το γειτονικό επίσης πάρκο τα σπάει..

αγορά Ιζμαίλοφσκι: για φθηνά σουβενίρ, μπαμπούσκες κτλ, πάτε εάν θέτε να πάρετε πααααρα πολλά σουβενίρ και εάν σας περισσεύει χρόνος..

για φαγητό στο Elky - Palky μία αλυσίδα ρώσικων ταχυφαγείων. Φθηνό και αξιοπρεπές.

Συνάλλαγμα κάνεις στην πόλη αφού είναι πολύ φθηνό… μετρό δεν ξέρω γιατί δεν πήρα λόγω πολύ φθηνού ταξιού… ακόμα και στο πηγαινέλα του αεροδρομίου ταξάκι..

Α, και κάτι τελευταίο που ντρέπομαι που το έκανα αλλά θα το εξομολογηθώ.. πήγα σε τσίρκο γιατί νόμιζα ότι θα είχαν μόνο ακροβατικά και όχι ζώα που τα βασανίζουν κτλ… τελικά είχε και ζώα σε ελάχιστα νούμερα όμως και είχε και ακροβατικά που σου έκοβαν την ανάσα… ήταν ένα τσίρκο πολύ διαφορετικό από αυτό που έχετε δει ποτέ στην ζωή σας, σαν σόου, ήταν απίστευτο και εάν εξαιρέσεις τα ζωάκια δεν μετανιώνω που πήγα, έμεινα εντυπωσιαμένος.. είναι το nikulin circus on tsvetnoy bulvar

Έξω από την πόλη είναι η λεγόμενη περιοχή του χρυσού δακτύλιου, ουσιαστικά οι πόλεις φυτώρια του ρώσικου έθνους από το 1000μ.Χ. . οι πόλεις αυτές είναι το Ζαγκόρσκ ή Σεργκιέφ Ποσάντ, το Βλαντίμιρ και το Σουζνταλ.. στα προγράμματα των καλών πρακτορείων νομίζω τους πηγαίνουν και στις 3 πόλεις…εγώ πήγα στο πρωτο, είναι σαν κάστρο με τείχη γύρω γύρω αλλά μέσα έχει ναούς… πολύ όμορφη βόλτα, ναοί ανεκτίμητης αξίας και παντού Ρωσίδες με μαντήλια στο κεφάλι (το πόσο όμορφες ήταν οι Ρωσίδες και μάλιστα αυτές της Μόσχας και όχι της Αγίας Πετρούπολης είναι μία ταξιδιωτική ιστορία από μόνη της).

Συνεχίζω με Αγία Πετρούπολη: να είμαι ειλικρινής η Μόσχα μου άρεσε πιο πολύ, ίσως γιατί η Μόσχα είναι πιο πολύ Ασία ενώ η Αγία Πετρούπολη πιο πολύ Ευρώπη.. επίσης λέγανε παραμυθένια η Αγία Πετρούπολη αλλά δεν είδα κάτι τέτοιο, οκ, ωραία πόλη με το θαλάσσιο μέτωπό της αλλά ως εκεί… αξίζει βέβαια να πας για το Ερμιτάζ (ίσως στο top3 καλύτερων μουσείων στο κόσμο) και φυσικά για το παλάτι Πίτερχοφ (μαζί με τις Βερσαλίες τα πιο ωραία βασιλικά παλάτια στον κόσμο..)

Ξεκινάμε την βόλτα μας από το κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα από το δυτικό μέρος του νησιού του δέλτα όπου εκβάλει ο ποταμός Νέβα, Βασιλιέφσκι. Στην μύτη αυτού του νησιού μπροστά από τους στύλους με τα Ακρόπρωρα (εντυπωσιακοί στύλοι που παλιά χρησιμοποιόντουσαν σαν φάροι) θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα απέναντι, είναι ένα από τα πιο καλά φωτογραφικά σημεία της πόλης, δεν το χάνεις!!!. Πίσω ακριβώς είναι το ναυτικό μουσείο και κολλητά είναι το Κούνστκάμερ, ένα μουσείο με πολύ παράξενα αξιοθέατα ενός ανατόμου εποχής. Παραδίπλα το ανάκτορο Μέσκικοφ, τα δώδεκα κολλέγια, ο καθεδρικός ναός Αγίου Ανδρέα και η ακαδημία Τεχνών. Σήμα κατατεθέν της περιοχής η γέφυρα Μπλαγκοβεσένσκι (η πρώτη μόνιμη γέφυρα στον ποταμό Νέβα).

Απέναντι στην άλλη πλευρά του ποταμού Νέβα είναι η περιοχή Πέτρογκραντ. Σημαντικότερο σημείο το φρούριο Πέτρου και Παύλου #76 t.a. Ένα φρούριο που στην μέση περίπου έχει ένα καθεδρικό ναό του Πέτρου και Παύλου και πολλά μικρά μουσεία με είσοδο! Παραδίπλα είναι το μέγαρο του διοικητή, ο προμαχώνας Τρουμπετσκόι ενώ έξω από το κάστρο είναι το πάρκο Αλεξάντροφσκι. Τέλος από την πλατεία της αγίας Τριάδας ξεκινάει η λεωφόρος καμενοαστρόφσκι, αξίζει να την περπατήσουμε και να θαυμάσουμε τα αρ νουβό κτίρια ενώ στο ποτάμι είναι και το θρυλικό πλοίο μουσείο Αβρορα, οι κανονιβολισμοί του οποίου στα ανάκτορα βοήθησαν στην νίκη των κουμουνιστών.

Στην απέναντι τώρα πλευρά είναι η αποβάθρα του ανακτόρου. Η πιο ωραία περιοχή της πόλης και από τις πιο ωραίες στον κόσμο. Γρανιτένιες προβλήτες, πολυτελή ανάκτορα και περίτεχνες γέφυρες είναι φημισμένα σε όλο τον κόσμο. (εκεί βεβαίως βεβαίως είναι και το ξενοδοχείο μας..) Σήμα κατατεθέν της πόλης δίπλα από το μπρούτζινο άγαλμα του καβαλάρη του Μεγάλου Πέτρου είναι ο καθεδρικός ναός του αγίου Ισαάκ. Η πανοραμική θέα από τον τρούλο είναι εντυπωσιακή, δεν την χάνεις!!!. Δίπλα και φάτσα στο ποτάμι είναι δίπλα δίπλα η πλατεία δεκεμβριστών και η πλατεία του Αγίου Ισαάκ ενώ κοντά είναι το κτίριο του Ναυαρχείου και η σχολή της έφιππης φρουράς. Από τις πλατείες αυτές ξεκινάει ο παραδοσιακός δρόμος Μάλαγια Μαρσκάγια που θυμίζει προηγούμενο αιώνα και καταλήγει στην εντυπωσιακή ανακτορική πλατεία #16 t.a.. Κολλητά τώρα το παγκοσμίου φήμης μουσείο Ερμιτάζ #3 t.a. Κλείνουμε την βόλτα μας διασχίζοντας την οδό εκατομμυριούχων και χαζεύοντας το μαρμάρινο ανάκτορο καταλήγουμε για βόλτα στον θερινό κήπο summer garden και το πεδίο του Άρεως. Δεν χάνεις την βόλτα στον πιο γνωστό δρόμο της πόλης, το nevsky, ο πιο εμπορικός με μαγαζιά, καφέ και άλλα πολλά σημεία ενδιαφέροντος.

Συνεχίζουμε την βόλτα μας νότια στην περιοχή Γκαστιν Ντβορ. Πυρήνας της περιοχής είναι η πλατεία των τεχνών, μία δημιουργία του Κάρλο Ρόσι που αποκαλύπτει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Σήμα κατατεθέν είναι η εκκλησία της Αναστάσεως (ή του χυθέντος αίματος του Χριστού) #1 t.a., αξίζει να το επισκεφθεί κανείς και εσωτερικά, μέρα και νύχτα, ένα όργιο χρωμάτων ενώ στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερα από είκοσι ορυκτά. Γειτονικά είναι το κάστρο Μιχάηλοφσκι, το grand hotel Europa και το ρώσικο μουσείο (με έργα κυρίως Ρώσσων ζωγράφων). Διάσημος δρόμος της περιοχής είναι η λεωφόρος Νιέφσκι Κατά μήκος του δρόμου θα θαυμάσουμε απέξω όμορφα κτίρια όπως η αρμένικη εκκλησία, η στοά γκαστίνι ντβορ, το ανάκτορο Ανίτσκοφ και Στρογκανόφ, την λουθηριανή εκκλησία, τον καθεδρικό ναό Παναγίας Καζάν, το Γελισέγεφ, την πλατεία Αστρόφσκι ενώ θα διασχίσουμε και την κεντρική οδό Ζοντσέβα Ρόσι. Δυτικά στο τέλος της λεωφόρου Νιέφσκι να επισκεφθούμε την Anichkov Bridge ενώ δίπλα είναι Faberge Museum #22 t.a.: είναι η μεγαλύτερη συλλογή σε αβγά Faberge.. Τέλος κλείνουμε το κέντρο της πόλης με την περιοχή Σενάγια Πλοσάντ. Σημείο ορόσημο της περιοχής είναι η πλατεία θεάτρου. Εκεί θα δούμε παράσταση στο θέατρο Μαρίινσκιι

Έξω από την πόλη τώρα το πανέμορφο: Πέτερχοφ..: το μεγάλο θερινό ανάκτορο με τα ξακουστά συντριβάνια του και σημεία ενδιαφέροντος την κεντρική σκάλα, τις αίθουσες τελετών και τον μεγάλο καταρράκτη. Ένα παλάτι μαγεία, εσωτερικά εάν και αρκετοί στο forum λέγανε δεν αξίζει, μπορώ να πω ότι μου άρεσε.. τα συντριβάνια μέσα στο χρυσό είναι μαγεία και μόνο που από το παλάτι ξεκινάει ένα μικρό κανάλι που βγάζει στην Βαλτική, το κάνει αυτό το παλάτι να ξεχωρίζει αφού δεν θυμάμαι άλλο παλάτι τόσο δίπλα στην θάλασσα.. πας είτε με καράβι (ακριβό) είτε με ταξί μέσω της εφαρμογής που προανέφερα και είναι πολύ φθηνό…

Συμπέρασμα: το ταξίδι στην Ρωσία είναι ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις, είναι μία ιστορία!!! Και κάνε το άμεσα όσο το ρούβλι είναι χαμηλά…

 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ ωραία ιστορία.
Θαυμάσια περιγραφή των αξιοθέατων, πανέμορφες φωνογραφίες, υπέροχο βίντεο.
Είχατε και υπέροχο καιρό όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.
Να είστε καλά να ταξιδεύετε.
 

sotoscivil

Member
Μηνύματα
67
Likes
217
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
road trip στις ΗΠΑ
Πολύ ωραία ιστορία.
Θαυμάσια περιγραφή των αξιοθέατων, πανέμορφες φωνογραφίες, υπέροχο βίντεο.
Είχατε και υπέροχο καιρό όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.
Να είστε καλά να ταξιδεύετε.
Σε ευχαριστώ πολύ και αντεύχομαι και σε σένα υγεία και πολλά ταξίδια
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.807
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom