Γερμανία Konstanz και εκδρομές στα περιξ βοήθεια!!!

Giannis-ktm

New Member
Μηνύματα
3
Likes
1
Καλησπέρα συμφορουμιτες μου.Εε μία εβδομάδα θα φύγω για Konstanz (νοτιοδυτική Γερμανία) στην οποία θα μείνω 8 μέρες στην κοπέλα μου που σπουδάζει εκεί.Θα ήθελα τα φωτα σας για εκδρομές με απόσταση ας πούμε μέχρι 3 ώρες.Εχω διαβάσει πολλά και έχω μπερδεύτει.Θα έχω 3 με 4 ημέρες για μονοήμερες.Σκεφτομαι την μία μέρα να κατευθυνθεί προς Ελβετία με διαδρομή Konstanz- stein am Rhein-shauffhausen(αν είναι ανοιχτή η χριστουγεννιάτικη αγορά)--freimbug και πάλι πίσω Konstanz.Εχω δει ότι αξίζει μια ημέρα Χαιδελβεργη.Και μετά είμαι ανάμεσα σε κατεύθυνση προς Μόναχο η και αυστρια.Θα ήθελα επίσης να επισκεφτώ κάστρα όσο είναι δυνατόν.Απο ότι καταλαβαίνετε έχω χαθεί λιγάκι...please help
 

giorgoStar

Member
Μηνύματα
50
Likes
316
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Καλησπέρα Γιάννη.
Δεν κατάλαβα αν θα έχεις αυτοκίνητο ή θα χρησιμοποιήσεις συγκοινωνίες. Τόσο το Μόναχο όσο και η Χαϊδελβέργη είναι αρκετά μακρυούτσικα για αυθημερόν, δεν τα προτείνω, βγάλ´τα απ´τη λίστα.
Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Σαφχάουζεν ξεκινά την 01.12. Στην περιοχή του όμως αξίζουν οι καταρράκτες και το Stein am Rhein όπως σωστά επεσήμανες, η πόλη είναι απλά 3 κεντρικοί δρόμοι. Μπορείς να κολλήσεις Ζυρίχη με αυτά, στην οποία τα χριστουγεννιάτικα φώτα ανάβουν στις 22.11 στις 18.00 το απόγευμα. Την ίδια μέρα ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Freiburg αλλά για να πας σκέτο Freiburg δεν πολυαξίζει. Αν το συνδυάσεις μόνο με Ζυρίχη ή αν επειγόντως θέλεις και κάτι άλλο, το κάνεις με Colmar στη Γαλλία που θα βγει σύνολο 5 ώρες.
Στον περίγυρο της λίμνης της Κωνστανς, είχα γράψει το παρακάτω
https://www.travelstories.gr/community/threads/o-γύρος-της-bodensee-σε-μία-ημέρα.59449/#post-703529
όπου ουσιαστικά μπαινοβγαίνεις σε χώρες σε σύντομο διάστημα και βλέπεις αρκετά μέρη, αρκετά κάστρα και πιστεύω θα καλυφθείς. Εγώ είχα συμπεριλάβει Bregenz(Αυστρία), Lindau-Friedrichshafen-Κωνστανς (Γερμανία) αλλά εσύ αφού θα μένεις εκεί μπορείς να δεις και το St Gallen (Ελβετία) και το πριγκηπάτο του Λίχτενσταϊν που είναι πάνμικρο αλλά είναι όλα γύρω απ´τη λίμνη βολικά.
Αλλά Χαϊδελβέργη και Μόναχο για την απόσταση και τον κόπο που θέλουν, θα τα άφηνα εκτός.
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.503
Διάλεξε από τα παρακάτω. Ότι και να επιλέξεις είναι όμορφο. Αν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε και καμία διανυκτέρευση σε κάποιο μέρος τότε μπορείτε να συνδυάσετε πολλά από τα παρακάτω...για να μην πηγαινοέρχεστε!
Καλά να περάσετε!

1. Hμερήσια Stein am Rhein, καταρράκτες Ρήνου και Σαφχάουζεν. Τη μία διαδρομή Stein am Rhein - Σαφχάουζεν (αν δεν νοικιάσεις αυτοκίνητο, αν έχει καλό καιρό και αν λειτουργούν τα καράβια) μπορείς να την κάνεις και με ποταμόπλοιο.
2. Ημερήσια Ζυρίχη
3. Ημερήσια St Gallen & winterthour
4. Ημερήσια Lindau, Bregenz, friedrichshafen
5. Αλπικό τρένο Chur-St Moritz
6. Λίμνη Titisee, Freiburg, triberg
7. Στρασβούργο, Κολμαρ
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Για κοντινή βόλτα ωραία είναι και στο Meersburg (εντός Γερμανίας) ακριβώς απέναντι από την Konstnaz, με το πλοιαράκι πας.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ εντυπωσιακός είναι και ο βοτανικός κήπος του Mainau εκεί κοντά σας αλλά δεν ξέρω πώς θα είναι χειμωνιάτικα. Καλοκαίρι που πήγαμε μας άρεσε πολύ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.792
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom