Οι γειτονιες του Παρισιου. Ποιες ειναι οι πιο επικινδυνες, ποιες οι πιο ασφαλεις.

kati_pro

Member
Μηνύματα
55
Likes
29
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!Σκέφτομαι να ταξιδέψω με την κόρη μου , η οποία έχει έρωτα με την γαλλική γλώσσα και κουλτούρα-όπως και η μαμά της άλλωστε. Τον Μάιο θα δώσει εξετάσεις για το πτυχίο στα γαλλικά και θέλω να τη βοηθήσω με μια...βιωματική εμπειρία. Ελπίζω να τα καταφέρω.
Η βοήθεια όλων σας σε αυτο το forum είναι απίστευτη γιατί με την πείρα, τις συμβουλές και τις- διαφορετικές πολλές φορές- γνώμες, μπορεί οποιοσδήποτε να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του! Ευχαριστώ και πάλι!
 

KoKo1234

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Θα ταξιδέψουμε οικογενειακώς στο Παρίσι τον Μάρτιο, και σκεφτόμαστε να μείνουμε στο Novotel Paris Gare De Lyon. Ξέρει κάποιος να μας πει για το ξενοδοχείο ή και την περιοχή?
Ευχαριστώ.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen

KoKo1234

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστώ για το tip.
Σε σχετικό άρθρο διαβάζω:
"Έχω μείνει στο Novotel Paris Gare De Lyon, είναι καλό και βολικό για συγκοινωνίες, αλλά δε θα πρότεινα για παιδιά εκείνη την περιοχή (στη μια του πλευρά βλέπει σε μια πολύ κακόφημη πλατεία)."

Το κακόφημη σημαίνει και επικίνδυνη ή απλώς ακατάλληλη για ανηλίκους?
 

avastasios

Member
Μηνύματα
27
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΙΡΟ - Ν. ΥΟΡΚΗ - ΚΟΡΕΑ
Ευχαριστώ για το tip.
Σε σχετικό άρθρο διαβάζω:
"Έχω μείνει στο Novotel Paris Gare De Lyon, είναι καλό και βολικό για συγκοινωνίες, αλλά δε θα πρότεινα για παιδιά εκείνη την περιοχή (στη μια του πλευρά βλέπει σε μια πολύ κακόφημη πλατεία)."

Το κακόφημη σημαίνει και επικίνδυνη ή απλώς ακατάλληλη για ανηλίκους?
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!!!
Πριν λίγο καιρό ήμουν στο Παρισι, πέρασα για λιγο από την περιοχή και νομιζω πως ήταν μια χαρα. Βάζω το νομίζω γιατί δεν έζησα εκεί για ημερες οποτε... Επισης η κίτρινη γραμμή του μετρο είναι μια καλη, χρησιμη κ ασφαλής γραμμη. Γενικά ειναι μια χαρά η πολη από θέμα ασφάλειας. Μόνο στη περιοχή γύρο από τη Μονμάρτη ήταν κάπως ακομα και το πρωί αλλά εσύ αν δεν έχεις λόγο να πας δεν υπάρχει πρόβλημα.
 

jorje13

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Καλησπέρα Χρόνια πολλά με υγεία. Τετραμελής οικογένεια με 2 παιδιά 12 και 10 ετών κλείσαμε για 5 νύχτες σε ένα από τα ξενοδοχεία της Disney. 2 ημέρες θα πάμε disneyland και 3 θα κατέβουμε Παρίσι για τα κυρίως αξιοθέατα και όσα περισσότερα μπορέσουμε να δούμε. Διάβασα στα μηνύματά σας ότι το μετρό και προαστιακός θέλουν προσοχή. Επειδή θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στο Παρίσι και σκοπεύουμε να φεύγουμε σχετικά αργά για disneyland όπου θα διαμένουμε, είναι ασφαλές να παίρνουμε το μετρό/προαστιακό από κεντρικό σημείο (π.χ. eiffell) κατά τις 10 με 11 το βράδυ με απευθείας δρομολόγιο,? ή προτείνετε να αναχωρούμε νωρίτερα και τι ώρα, για να είμαστε ασφαλείς. Υπάρχει κίνδυνος και μέσα στο μετρό ή τον προαστιακό ή να δώσουμε προσοχή μόνο στους σταθμούς? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν γνωρίζετε, εάν την εβδομάδα από 4 έως 9 Μαρτίου 2019 που έχουμε προγραμματίσει την επίσκεψή μας, είναι κάποια γιορτή για τους ντόπιους, ή σχολικές αργίες. Το ρωτάω γιατί κοιτάζοντας για εισιτήρια για την Disneyland μου δίνει την επιλογή μόνο για magic tickets ενώ θεωρούσα ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι low season. Ευχαριστώ και συγνώμη για την κατάχρηση....
 
Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Μηνύματα
7.991
Likes
12.055
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Η γραμμή RER A είναι η ασφαλέστερη του δικτύου του προαστιακού . Προσοχή μόνο σε πορτοφόλαδες και το βράδι κατά την επιστροφή να μπαίνετε σε βαγόνια που έχουν αρκετό κόσμο. Αν δεν είναι Παρασκευή Σάββατο καλό θα ήταν να παίρνετε το δρόμο της επιστροφής 9-10. Έξω από τα τρένα δεν υπάρχει πρόβλημα.

23/2-10/3 είναι οι χειμερινες διακοπές των σχολείων του Παρισιού.
 

PoppyTh

Member
Μηνύματα
44
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Βορεια Αφρικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
Βρισκομασταν Παρίσι την περιοδο του Halloween οποτε κι εμεις αναγκαστικά βρηκαμε μονο magic tickets δυστυχώς. Οσον αφορά την επιστροφή μας με το τρενο, φυγαμε απο την Disneyland λιγο πριν τις 9 (δεν περιμέναμε το σοου με τα πυροτεχνήματα επειδη ήμασταν κατακοποι) δεν νιωσαμε καθολου ανασφάλεια λογω του οτι οσοι ημασταν μεσα ημασταν οικογενειες που γυριζαμε στο κεντρο. Χρηματα για επίδοξους πορτοφολαδες δεν ειχαμε στις τσαντες μας αλλα στις μπροστινες τσεπες του τζην οπως και κινητα στις εσωτερικες του μπουφαν μας. Μπορεις να ρωτησεις στο ξενοδοχειο για τυχον δρομολογια με λεωφορεια για ημερησιες μετακινησεις στο Παρισι. Να περασετε υπεροχα. Το νοσταλγουμε ηδη το Παρισακι
 

Ton1997

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα….ευχαριστουμε για τις πολύτιμες πληροφορίες καταρχάς. Θα τα ταξιδέψουμε Τον Απρίλιο μαζι με τα 2 παιδιά μας κι θα έχουμε 1 κι μιση μερα αφεριωμενη στο Παρίσι. Τι θα προτείνατε σαν τις πιο γραφικές κι α
Safe γειτονιές για να επισκεφτούμε? Επίσης Για την Μοναμαρτη εχω διαβάσει πολλά αρνητικά σχόλια για την ασφάλεια με κλοπές κι διάφορα οπως το κόλπο με τα βραχιόλια που μπορουν να γινουν πολυ βιαοι και επίμονοι, στο τελεφερικ επισης σχολιαζουν οτι εχουν γινει κλοπές κ.α. και φοβάμαι πολύ μιας και θα έχουμε και τα παιδιά μαζι μας? Να την αφήσω εκτός? Υπάρχει κάποια ανάλογα γραφική πιο ασφαλής? Ευχαριστώ πάρα πολύ !!!!
 

trelospektis

Member
Μηνύματα
65
Likes
20
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Nordkapp
Καλημέρα,

θα ήθελα καταρχήν να ευχαριστήσω τον member tripakia για τις πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές.
Διάβασα κάποια σχόλια για το PER που με ανησύχησαν λίγο ομόλογό να πω. Και γενικά δεν μπορώ εύκολα να πιστέψω ότι είναι επικίνδυνα μετά τις 9-10 ο βράδυ. Εννοείται πως όπου και να πας πρέπει να έχεις τον νου σου αλλά το να φοβάσαι 9-10 το βράδυ μήπως είναι υπερβολικό??? Δεν το λέω για να την πω σε κάποιον απλά δεν έχω πάει στο Παρίσι και σχεδιάζω να πάω τον Αύγουστο για 4 μέρες και θέλω ( όπως και σε κάθε ταξίδι μου ) να παίρνω προφυλάξεις και να γνωρίζω τι παίζει γενικότερα.
Επίσης βρήκα ξενοδοχείο στο 8ο διαμέρισμα. Από ότι διάβασα θεωρείται καλή περιοχή, θα ήθελα την γνώμη σας.
 

EVIB

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα σας,

Σαν μελος ειμαι καινούργιο αλλά πολύ συχνά μπαίνω και διαβαζω τις πολυτιμες πληροφορίες που δίνετε για τα ταξίδια. Προκειται να ταξιδεψω με τον αντρα μου στο Παρίσι τον Αυγουστο και εχουμε κλεισει στο ξενοδοχειο Contact Hôtel Alizé Montmartre, 71 rue de Douai, 9ο διαμ. Γνωρίζετε αν είναι ασφαλής ως περιοχή ή να ψαξω για αλλη περιοχή; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.725
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom