Αυστρία Εκλεισα για Βιεννη!Τη βοηθεια σας παρακαλω..!!

Stellal

Member
Μηνύματα
19
Likes
9
Θα ηθελα αν ξερει καποιος να μου προτεινει περιοχες για καφε κ εξοδο το βραδυ!
 
Last edited by a moderator:

carouzos

Member
Μηνύματα
218
Likes
62
Επόμενο Ταξίδι
Μακαρι να ξερα...
Θα ηθελα αν ξερει καποιος να μου προτεινει περιοχες για καφε κ εξοδο το βραδυ!
Για καφε το central ειναι must με απιστευτη σοκολατα...Το καφε του ξνοδοχειο με την αυθεντικη sacher επισης must και το καφε hawelka...ελπιζω να Το γραφω σωστα!!
 
Last edited by a moderator:

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Θα ηθελα αν ξερει καποιος να μου προτεινει περιοχες για καφε κ εξοδο το βραδυ![/QUO
Υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες και για την πρόσβαση απο το αεροδρόμιο (πάρε το S7 όχι το express ) στην πόλη και για τα εισιτήρια 24, 48, 72 ωρών, εβδομάδας κ.λ.π. Μπορείς να τα εκδώσεις και να τα τυπώσεις και απο το σπίτι σου...:haha: (οι αυστριακοί στην οργάνωση δεν παίζονται). Τύπωσε οπωσδήποτε εισιτήρια για κάποια Μουσεία αν σε ενδιαφέρουν για να παρακάμψεις τις ουρές. Δεν ξέρω τα γούστα σου αλλά θα πρότεινα το Φυσικής Ιστορίας (τεράστιο) και της Τέχνης (είναι δύο δίδυμα κτήρια το ενα απέναντι απο το άλλο). Αν βρεθείς εκεί την πρώτη κυριακή του μήνα η είσοδος σε κάποια μουσεία είναι δωρεάν (μουσείο της Βιέννης). Eπίσης τα θερινά ανάκτορα του Schönbrunn και τον ζωολογικό κήπο, την ξενάγηση στην όπερα (αξίζει ακόμη και να μπεις απλά μέσα στο κτήριο) και φυσικά το λούνα παρκ στο prater (όχι πολύ αργά γιατί η περιοχή είναι λίγο υποβαθμισμένη εκεί). Γενικά το βράδυ κυκλοφορείς άνετα και με ασφάλεια στο κέντρο (εμεις είχαμε πάει καλοκαίρι και σουλατσάραμε οικογενειακώς με μικρά μέχρι της 12 :eek: ...no problem) Μόνο ένας πρεζάκιας μας "κόλλησε" στο μετρό του westbanhof προφανώς λόγω της εγγύτητας με το μουσείο κάνναβις (Ναι υπάρχει και είναι και κεντρικά) λίγο πιο κάτω σε ενα στενό στην πολυσύχναστη με καταστήματα maria hilfestrasse
 
Last edited by a moderator:

Stathis37

Member
Μηνύματα
137
Likes
34
Επόμενο Ταξίδι
Austria Stubaital για ski
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χιλιανές άνδεις για σκι!
Θα ηθελα αν ξερει καποιος να μου προτεινει περιοχες για καφε κ εξοδο το βραδυ!
Επίσης μην κάνεις το λάθος να πας στο λουνα παρκ και να μπεις στη "ρόδα".Πεταμένα λεφτά.Εντελώς όμως.Αν έχεις όρεξη για μονοήμερη εκδρομή,Mariazell να πας!Με το τραίνο όμως.Ή φυσικά στο Hallstatt.Και πάλι με τραίνο.Δε θα το μετανιώσεις!
 
Last edited by a moderator:

Stellal

Member
Μηνύματα
19
Likes
9
Η Βιέννη έχει όχι απλά καλό σύστημα ΜΜΕ αλλά τέλειο ! Διάλεξε όποιο ξενοδοχείο αντέχει η τσέπη σου αρκεί να είναι κοντά σε σταθμό του μετρό. Υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες και για την πρόσβαση απο το αεροδρόμιο (πάρε το S7 όχι το express ) στην πόλη και για τα εισιτήρια 24, 48, 72 ωρών, εβδομάδας κ.λ.π. Μπορείς να τα εκδώσεις και να τα τυπώσεις και απο το σπίτι σου...:haha: (οι αυστριακοί στην οργάνωση δεν παίζονται). Τύπωσε οπωσδήποτε εισιτήρια για κάποια Μουσεία αν σε ενδιαφέρουν για να παρακάμψεις τις ουρές. Δεν ξέρω τα γούστα σου αλλά θα πρότεινα το Φυσικής Ιστορίας (τεράστιο) και της Τέχνης (είναι δύο δίδυμα κτήρια το ενα απέναντι απο το άλλο). Αν βρεθείς εκεί την πρώτη κυριακή του μήνα η είσοδος σε κάποια μουσεία είναι δωρεάν (μουσείο της Βιέννης). Eπίσης τα θερινά ανάκτορα του Schönbrunn και τον ζωολογικό κήπο, την ξενάγηση στην όπερα (αξίζει ακόμη και να μπεις απλά μέσα στο κτήριο) και φυσικά το λούνα παρκ στο prater (όχι πολύ αργά γιατί η περιοχή είναι λίγο υποβαθμισμένη εκεί). Γενικά το βράδυ κυκλοφορείς άνετα και με ασφάλεια στο κέντρο (εμεις είχαμε πάει καλοκαίρι και σουλατσάραμε οικογενειακώς με μικρά μέχρι της 12 :eek: ...no problem) Μόνο ένας πρεζάκιας μας "κόλλησε" στο μετρό του westbanhof προφανώς λόγω της εγγύτητας με το μουσείο κάνναβις (Ναι υπάρχει και είναι και κεντρικά) λίγο πιο κάτω σε ενα στενό στην πολυσύχναστη με καταστήματα maria hilfestrasse
Σ'ευχαριστώ πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες!Σιγουρα θα επισκευτουμε καποια απο τα μουσεια! Επισης θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το μετρο ειναι 24 ωρο?Κ αν θυμασαι καποια ιδιαίτερη περιοχή που αξιζει να επισκεφτουμε?
 
Last edited by a moderator:

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Σ'ευχαριστώ πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες!Σιγουρα θα επισκευτουμε καποια απο τα μουσεια! Επισης θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το μετρο ειναι 24 ωρο?Κ αν θυμασαι καποια ιδιαίτερη περιοχή που αξιζει να επισκεφτουμε?
Νομίζω Παρασκευή & Σάββατο είναι και μετά τις 12 το βράδυ αλλά δεν θυμάμαι τσέκαρε το στα λινκ που σου δίνω για πληροφορίες, χάρτες του μετρό και εισιτήρια. Σε καμία περίπτωση μην πάρεις το γρήγορο τραίνο το CAT απο το αεροδρόμιο αλλά το S7 . Εχει τακτικά δρομολόγια και εύκολη πρόσβαση στο Mitte (κεντρικό σημείο διασταύρωσης γραμμών του μετρό και τραίνων).

Εγω για να μην καθυστερούμε είχα τυπώσει εισιτήρια για 48 ώρες απο Ελλάδα (δηλώνεις την ημερομηνία και την ώρα ενεργοποίησης όταν τα αγοράζεις στο https://www.wienerlinien.at/eportal3/ep/channelView.do/pageTypeId/66533/channelId/-47345

και καθώς πηγαίνεις στη διαδρομή απο την παραλαβη των αποσκευών προς τις αποβάθρες των τραίνων στα δεξιά σου (πριν την ράμπα που κατεβαίνεις) υπάρχει γραφείο με υπάλληλο και του λες (Αγγλικά ή Γερμανικά) να σου βγάλει ενα συμπλήρωμα εισιτηρίου που να καλύπτει και την διαδρομή απο το αεροδρόμιο μέχρι την κεντρική περιοχή της πόλης, ή αν θες βγάζεις όλα τα εισιτήρια εκεί, ή και πιο κάτω μόνος σου απο τα μηχανήματα στις αποβάθρες.

Αν μείνεις 5 ημέρες μπορείς να βγάλεις ενα 48 ωρο και ενα 72 ωρο εισιτήριο, αν δεν μεσολαβεί ΣΚ και είναι κανονική εβδομάδα δηλ. Δ-Τ-Τ-Π-Π ίσως συμφέρει να βγάλεις εβδομαδιαίο εισιτήριο. Μη βγάζεις Vienna card δεν νομίζω να κάνεις απόσβεση...σε πόσα μουσεία να πας ; Επίσης δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τα τουριστικά λεωφορεία (Hop-on, hop-off) ή τα κίτρινα τραμ για να κάνεις το γύρω της ringstrasse και να δεις τα αξιοθέατα. Εμεις ενα πρωινό που έβρεχε πήραμε ενα τραμ απο το σημείο Χ (πχ το τραμ Α) κάναμε τον μισό κύκλο και παραπάνω και κατεβήκαμε στην στάση Υ και πήραμε το επόμενο (πχ τραμ Β) και ολοκληρώσαμε τον κύκλο γυρνώντας στο σημείο Χ, χαλαρά και δωρεάν :xalara:

https://www.wien.info/en/travel-info/tourist-info
https://homepage.univie.ac.at/horst.prillinger/ubahn/english/fares.html
https://www.wienerlinien.at/eportal3/ep/channelView.do/pageTypeId/66533/channelId/-47345

Tips
  • Καλό και πολυδιαφημισμένο το σνίτσελ στο Figmuller αλλά να στέκεσαι στην ουρά και να ψιχαλίζει για να φας στα γρήγορα με τους σερβιτόρους πάνω απο το κεφάλι σου ... δεν λέει. Στο ίδιο δρόμο υπάρχουν και άλλα καλά εστιατόρια...εμεις κατεβήκαμε σε μια υπόγα εκεί κοντά (παλιό κελλάρι) νομίζω ήταν το https://www.zwoelf-apostelkeller.at/geschichte_en.html και παρόλο που δεν είχαμε κράτηση για καλή μας τύχη ενας Σέρβος σερβιτόρος που δούλευε εκεί μας κατάλαβε (είμαστε και φωνακλάδες εμείς οι Ελληνες) και μας βόλεψε στο πιτς φυτιλι !! ΕΛΛΑΣ -ΣΕΡΒΙΑ Συμμαχία :clap:. Δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι πάρτε λίγο ρίσκο, το να ανακαλύπτεις πράγματα είναι μια απο τις πιο ευχάριστες εμπειρίες του ταξιδιού, μην επαναπαύεστε στις έτοιμες πληροφορίες.
  • Το ίδιο ισχύει και για τα cafe. Bαρέθηκα να ακούω για το cafe central λες και δεν υπάρχει καλός καφές και γλυκάκι στα άλλα Βιεννέζικα καφέ :bleh:
  • Τα λουκάνικα που δοκιμάσαμε στο δρόμο απο καντίνες κοντά στον Αγιο Στέφανο δεν λένε :( καμία σχέση με τα αντίστοιχα στην Πράγα, το ίδιο ισχύει και για τις μπύρες τους. Απεναντίας λίγο πιο κάτω στο δρόμο που περνά μπροστά απο την εκκλησία θα βρείτε μια πιτσαρία με το κομμάτι (αλλά μπορείς και να καθίσεις) οικονομική και καλή !
  • Πολύ νόστιμο παγωτό :rolleyes: σε ενα μαγαζάκι πάνω στην ringstrasse κοντά στα δίδυμα μουσεία (Φυσικής Ιστορίας και Τέχνης).
  • Πάντα καλοκαίρι - χειμώνα έχει εκδηλώσεις μπροστά απο το Δημαρχείο τους Rathaus. To καλοκαίρι είχε συναυλίες και προβολή μουσικών ταινιών. Μπορείτε να παντρέψετε την αγάπη για την κλασική μουσική με κρασάκι, ή μπυρίτσα στο χέρι στην εξέδρα. Φοβερή εμπειρία να βλέπεις μπαλέτο Λίμνη των Κύκνων, να ακούς Τσαικόφσκι και να πίνεις παγωμένη μπυρίτσα απολαμβάνοντας το γεμιστό λουκανικάκι με τυρί :haha:
  • Πιείτε άφοβα νερό απο βρύση (έρχεται απο Αλπεις).
  • Περπατήστε το βράδυ στο κέντρο με τα φωταγωγημένα κτήρια.
  • Μην κολλάτε στο θέμα γλώσσα, όλοι σχεδόν μικροί - μεγάλοι μιλούν Αγγλικά.
 
Last edited:

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Εγω που έφτασα Δευτέρα και έφυγα Παρασκευή, πήρα το εβδομαδιαίο εισιτήριο. Εγραφε Δευτέρα με Δευτέρα και κοστίζει όσο το τριήμερο 17.10 ευρω. Οπότε αυτό να ξερεις πως πάντα αρχίζει Δευτέρα και τελειώνει την επόμενη Δευτέρα δεν μπορείς να τροποποιήσεις τις μέρες. Αν το βγάλεις στη μέση της εβδομάδας πάλι θα τελειώσει Δευτερα. Προσοχή πριν το τυπώσεις απο το μηχάνημα να δεις σε ποια εβδομάδα αναφέρεται.... π.χ. αν το βγαζεις Τετάρτη 9/1 του μήνα μπορεί να γράφει from 7/1-14/1 'η να έχει ήδη πάρει την επόμενη εβδομάδα π.χ. 14/1-21/1 Τότε πατάς τροποποίηση και πριν αγοράσεις το εισιτήριο διορθώνεις την εβδομάδα όπως και προσθέτεις πόσα εισιτήρια θέλεις
Στην περιοχή της ¨Όπερας διπλα στο Μουσειο Μουσικής (που δεν εντυπωσιάστηκα παρεμπιπτοντως ) πήγα για μπύρες και καφέ στο 1516 . Εχει δικές του μπύρες, φαγητό καφε κτλ δουλεύουν και αρκετοί Ελληνες οπότε το βράδυ που πίναμε, τιμής ένεκεν ακούγαμε και λίγα ελληνικά τραγούδια χα χα!!. Απέναντι έχει ένα ιρλανδικό μπαρ (δεν έκατσα εκεί) ...
 

fraulina

Member
Μηνύματα
217
Likes
402
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Σ'ευχαριστώ πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες!Σιγουρα θα επισκευτουμε καποια απο τα μουσεια! Επισης θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το μετρο ειναι 24 ωρο?Κ αν θυμασαι καποια ιδιαίτερη περιοχή που αξιζει να επισκεφτουμε?
Το μετρό είναι 24ωρο Παρασκευή και Σάββατο, το τραμ όχι αλλά έχει πολλά νυχτερινά λεωφορεία. Γενικά δεν θα έχεις πρόβλημα με τις μετακινήσεις, καμία ώρα της ημέρας.
 

Stellal

Member
Μηνύματα
19
Likes
9
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Πραγματικά με βοηθήσατε! Το μόνο τελευταίο που μας προβληματίζει είναι η ώρα άφιξης στο αεροδρομιο της Βιέννης (περίπου 23:00)..Δεν μπόρεσα να βρω δρομολόγια αλλά από ότι είδα έχει συγκοινωνία έως τις 00:00!Ξερεις κάνεις?
 

fraulina

Member
Μηνύματα
217
Likes
402
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Πραγματικά με βοηθήσατε! Το μόνο τελευταίο που μας προβληματίζει είναι η ώρα άφιξης στο αεροδρομιο της Βιέννης (περίπου 23:00)..Δεν μπόρεσα να βρω δρομολόγια αλλά από ότι είδα έχει συγκοινωνία έως τις 00:00!Ξερεις κάνεις?
Το τελευταίο δρομολόγιο του s7 από το αεροδρόμιο είναι στις 00.18 (https://www.schnellbahn-wien.at/web/flughafen_wien-schwechat.html), οπότε αν δεν έχετε κάποια μεγάλη καθυστέρηση, δεν θα υπάρξει πρόβλημα.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Πραγματικά με βοηθήσατε! Το μόνο τελευταίο που μας προβληματίζει είναι η ώρα άφιξης στο αεροδρομιο της Βιέννης (περίπου 23:00)..Δεν μπόρεσα να βρω δρομολόγια αλλά από ότι είδα έχει συγκοινωνία έως τις 00:00!Ξερεις κάνεις?
Υπάρχει S7 αλλά το γραφείο με τα εισιτήρια θα είναι κλειστό οπότε θα βγάλεις στο μηχάνημα.... Εκεί θα έχει πολύ κόσμο οπότε αν χρειάζεσαι κατι ζήτα βοήθεια!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ πάρε το εισιτήριο για να φτάσεις Βιέννη και μόλις κατέβεις π.χ. Mιtte βγάλε εκει εβδομαδιαία καρτα.... Στο μηχάνημα στο αεροδρόμιο είναι εύκολο το 24,48,72, ώρες και κάπως μπερδεμένο το weekly..... βγάζει και για περίχωρα της Βιέννης οπότε πρεπει να εισαι σίγουρη πως εχεις επιλέξει το κέντρο. (εγώ που δεν το πρόσεξα πήρα ενα weekly που δεν ισχυε για το κέντρο και ξανά έβγαλα ένα καινούριο μόλις έφτασα) ενώ μεσα στη Βιέννη ειναι πανευκολο οπο μονο του βγάζει για κέντρο.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.725
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom