Ταξιδιωτικός Απολογισμός 2018

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Φέτος ήταν μια υπέροχη χρονιααα! Πήγα σε τόσα μέρη που ούτε που το περίμενα και γνώρισα παρα πολύ κόσμο, και η αρχή για όλα αυτά ήταν το Ερασμους.
Όποτε έχουμε και λέμε, γύρισα αρκετα στην Πολωνία, Ποζναν,πήγα δυο φορες Κρακοβια, αλλες δυο στην Βαρσοβια, Τορουν, Γκντανσκ, Κατοβιτσε...
Πήγα Βερολίνο τρεις φορές :icon_redface:, Δρεσδη, Πράγα, Στοκχόλμη, Βουδαπέστη. Μετά το καλοκαίρι και αφού γύρισα Ελλάδα πήγα και μια Βαρκελώνη :p
Η νέα χρονιά προβλέπεται εξίσου καλή, αφού μέχρι το καλοκαίρι έχω κανονισμένο ένα ταξίδι κάθε μήνα :icon_redface: Να είμαστε καλά να ταξιδεύουμε! Και λεφτά να έχουμε :p
 
Μηνύματα
111
Likes
265
Το 2018 δεν με άφησε καθόλου παραπονούμενο με δύο δεκαπενθήμερα ταξίδια στην Ασία.Αρχίς γενομένης με το Βιετνάμ το Μάρτιο και τις Φιλιππίνες που μου άφησαν τις καλυτερες εντυπώσεις το Δεκέμβριο ενώ στο ενδιάμεσο έπαιξε και μια Κύπρος.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
με ράϊαν πχ κάποιο φθηνό εισιτήριον για ένα ΠΣΚ αλλά ποτές δεν το πετυχαίνω. .
Το ΣΚΔΤ στη νησο του Διονυσιου του Πρεσβυτερου συνεχιζει να εχει 19,98€.
 

evi01

Member
Μηνύματα
1.089
Likes
1.659
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Δεν έχω κανένα παράπονο το 2018, έκανα αρκετά ταξίδια κοντινά και μακρινά.

Μαρτιος: 12 μέρες Νεα Υορκη-Βοστώνη
Ιούνιος : 6 μέρες Αγία Πετρούπολη
Αύγουστος : 22 ημέρες Λάος, Ταυλάνδη, Σιγκαπούρη
Οκτώβριο : 3 μέρες Τελ Αβίβ
Νοέμβριος: 3 μέρες Βαρκελώνη
Νοέμβριος: 5 μέρες Μαρακές

και τα κοντινά
Κως, Ζάκυνθος, Λίμνη Πλαστήρα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Καλαμάτα, Πάτρα, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

Κάποια ήταν για δουλειά αλλά τα ευχαριστήθηκα και γι αυτό τα αναφέρω!
 

Hugin

Member
Μηνύματα
606
Likes
1.873
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Δεν έχω παράπονο για το 2018! Πάσχα ένα τεραήμερο στη Πράγα, τον Ιούλιο ενα τριήμερο στη Φιλιππούπολη, τον Αυγουστο 10 μέρες σε Ιορδανία και Ισραήλ, μέσα Δεκεμβρίου 2 μέρες Μόναχο και για Χριστούγεννα 8 μέρες στο Λονδίνο.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.261
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το 2018 σε ταξιδιωτικό επίπεδο ήταν για μένα καλή χρονιά μεν, αλλά όχι τόσο "γκράντε" όσο οι αμέσως προηγούμενες. Ήταν μια χρονιά που για διάφορους λόγους έκανα τρομερή κακοδιαχείριση της (ούτως ή άλλως περιορισμένης) άδειάς μου, αλλά και μια χρονιά με πολλά πολλά μη ταξιδιωτικά έξοδα που μείωσαν το budget μου. Ευτυχώς τα περισσότερα έγιναν για πολύ ευχάριστους λόγους (πχ κουμπαριά και οργάνωση ταξιδιών για αγαπημένα πρόσωπα). :)

Για να περάσω στο ψητό έκανα έξι ταξίδια στο εξωτερικό και κάμποσες εγχώριες αποδράσεις. Επισκέφτηκα 8 χώρες εκτός Ελλάδος, εκ των οποίων οι 4 ήταν καινούριες για μένα (Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία, Αρμενία, άντε 4.5 αν μετρήσουμε και την Υπερδνειστερία :p ). Πιο αναλυτικά:

Ιανουάριος: πολύ χαλαρός μήνας, δεν πήγα πουθενά αν εξαιρέσουμε κάποιες μικρές μονοήμερες αποδράσεις στο Ν. Αττικής.
Φεβρουάριος: μέσα του μήνα τετραήμερο στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν η πέμπτη μου επίσκεψη στην πόλη και πέρασα φανταστικά! Προς το τέλος μονοήμερη στην (ανέλπιστα όμορφη) Λιβαδειά!
Μάρτιος: 3ήμερη απόδραση στην ορεινή Αχαϊα για ένα υπέροχο yoga retreat, περιπάτους στη φύση και χαλάρωση.
Απρίλιος: επίσκεψη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι αγαπημένης φιλενάδας και συμφορουμίτισσας για το Πάσχα. Κοριτσοπαρέα, ατελείωτες βόλτες και συζητήσεις, συναντήσεις με αγαπητά μου πρόσωπα. Τέλος του μήνα μονοήμερη για πεζοπορία στο Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών στη Φθιώτιδα.
Μάιος: ξεκίνησε με πεζοπορία στο Βουραϊκό, ενώ στα μέσα του είχα ένα από τα ταξιδιωτικά highlights της χρονιάς. Πενθήμερο σόλο ταξίδι σε Κισινάου, Τιρασπόλ και Οδησσό. Πολύ ιδιαίτερη εμπειρία, πολύ ενδιαφέρουσες πόλεις, πολλές όμορφες, αλλά και ζόρικες στιγμές (πχ το ότι έπεσα θύμα κλοπής στην Οδησσό και βολόδερνα άφραγκη για δυο μέρες-τα έχω ξαναπεί! :p ). Ο μήνας έκλεισε με τριήμερη εκδρομή Ζαγοροχώρια και Γιάννενα, όπου διέσχισα το φαράγγι του Βίκου και έκανα rafting στον ανοιξιάτικο, αλλά πάντα κρύο, Βοϊδομάτη!
Ιούνιος: μονοήμερες εντός Αττικής για μπάνια, βόλτες και ουζοκατανύξεις, αλλά και μια ημερήσια απόδραση στις Σπέτσες.
Ιούλιος: ο μήνας ξεκίνησε με μια μονοήμερη για πεζοπορία και μπάνιο στην Εύβοια (φαράγγι Στροπώνων και Χιλιαδού), συνεχίστηκε με ένα weekend στην Κορινθία, ενώ προς το τέλος του έκανα μια πενθήμερη απόδραση στην Πολωνία για το γάμο μιας καλής μου φίλης. Το πρόγραμμα, πέρα από το γάμο, περιλάμβανε Κρακοβία και Πόζναν. Ήταν η τρίτη μου επίσκεψη στην Πολωνία, μια χώρα που πάντα περνάω καλά και έχω αγαπημένους φίλους. Αυτή η φορά ήταν ακόμα πιο ιδιαίτερη λόγω της χαρούμενης περίστασης! :)
Αύγουστος: μέχρι το τέλος του μήνα δουλειά και πήξιμο, με εξαίρεση μερικές αποδράσεις Κορινθία για μπάνια κλπ. Στη συνέχεια μια εβδομάδα στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας για χαλάρωση (Σωζόπολη, Μπουργκάς και λίγο Σόφια). Η Σωζόπολη ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα και γενικά εκπλήρωσα ένα ταξιδιωτικό μου απωθημένο (να κολυμπήσω στον Εύξεινο Πόντο-καθένας με τα χούγια του! :p ).
Σεπτέμβριος: ξεκίνησε με ένα τετραήμερο στην Κρήτη, στο Νομό Χανίων, όπου γύρισα διάφορα μέρη, χαλάρωσα πολύ και πέρασα πολύ όμορφα! Στη συνέχεια έκανα τις τελευταίες αποδράσεις της σεζόν για μπάνια στο Ν. Αττικής.
Οκτώβριος: δεκαήμερο backpacking Γεωργία-Αρμενία. Γύρισα αρκετά μέρη στις δύο χώρες, έκανα πολλές εκδρομές, πεζοπορία, sightseeing, γενικά ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο ταξίδι!
Νοέμβριος: μήνας αγρανάπαυσης, περισυλλογής και ταξιδιωτικού στερητικού! Έχω την αίσθηση ότι δεν έκανα ούτε μια μονοήμερη!
Δεκέμβριος: ο μήνας άρχισε με το τελευταίο εκτός συνόρων ταξίδι του έτους, ένα τριήμερο Σικελία (Παλέρμο και Τσεφαλού). Πέρασα πάρα πολύ όμορφα και κατάλαβα ότι η Νότια Ιταλία μου ταιριάζει καλύτερα από τη Βόρεια. :) Προς το τέλος έκανα και μια διήμερη εκδρομή Κορινθία για οικογενειακές στιγμές και χαλάρωση.

Όσο για τα highlights; Μερικά που μου έρχονται έτσι πρόχειρα:

- Οι ατελείωτες βόλτες στην Κωνσταντινούπολη, η εξερεύνηση του Kadikoy, το φέρρυ Eminonu-Sariyer με τους αναρίθμητους γλάρους, η χάρα του ότι μετέδωσα τις ομορφιές της Πόλης σε ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο.
- Η σοβιετική χρονοκάψουλα της Υπεδνειστερίας, η πανέμορφη Οδησσός, τα δάκρυα χαράς όταν πρωτοαντίκρυσα τη Μαύρη Θάλασσα, η αίσθηση ελευθερίας που μου προσφέρει το να ταξιδεύω μόνη.
- Η πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού του Βίκου με τον αγαπημένο μου, πολύ ιδιαίτερη εμπειρία! Και το ότι έκανα rafting για πρώτη φορά σε ένα υπέροχο ανοιξιάτικο τοπίο.
- Το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην πολωνική λίμνη τη βραδιά του γάμου της φίλης μου και το μοναδικό πολωνο-σικελο-σκωτσέζικο γλέντι που ακολούθησε!
- Το πρώτο μου μπάνιο στα νέρα της Μαύρης Θάλασσας στη Σωζόπολη.
- Το road trip με τον αγαπημένο μου στη Νότια Κρήτη.
- Η πεζοπορία για την εκκλησία της Αγίας Τριάδος στη Γεωργία και η κυριακάτικη λειτουργία στο μοναστήρι Khor Virap στην Αρμενία, δίπλα στα κλειστά σύνορα με την Τουρκία και το όρος Αραράτ στο βάθος.
- Η Σικελία, γενικά.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, να είμαστε καλά να ταξιδεύουμε!



 
Last edited:
Μηνύματα
171
Likes
805
Η καλύτερη ταξιδιωτική χρονιά μέχρι τώρα για μένα

Γάνδη, Μπρυζ, Αμβέρσα, Ρόττερνταμ, Ντελφτ, Ντινάν, Λουξεμβούργο (όλα με βάση τις Βρυξέλλες, όπου δούλευα στην αρχή του χρόνου)
Βενετία, Ζάγκρεμπ (+Samobor και Plitvice), Βελιγράδι
Λονδίνο, Οξφόρδη, Εδιμβούργο (όλα για δουλειά, αλλά εξακολουθούν να είναι ταξίδια)
Σικάγο (που μένω πλέον μόνιμα) και από εκεί Virginia Beach και Washigton DC
Bonus: Μία γρήγορη γεύση από Κωνσταντινούπολη στο layover Αθήνα - Σικάγο
Εντός Ελλάδας: Χανιά, Σαντορίνη, Τήνος, Θεσσαλονίκη

Καλή χρονιά
 
Last edited:

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Ας δούμε λοιπόν τι κάναμε το 2018….

View attachment 260101

  • Έκανα 17 ταξίδια, εκ των οποίων κανένα δεν ήταν επαγγελματικό. 4 από αυτά ήταν εντός Ελλάδας και 13 ήταν διεθνή.
  • Επισκέφτηκα 13 διαφορετικές χώρες (εκτός από την Ελλάδα): Το Ηνωμένο Βασίλειο 3 φορές, τη Γαλλία και την Κίνα από 2 φορές, και την Ισπανία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Τσεχία, την Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν, το Νεπάλ, το Μπουτάν και τη Βόρεια Κορέα από μία φορά.
  • Οι 4 χώρες ήταν καινούργιες για μένα, καθώς τις επισκέφθηκα για πρώτη φορά: Νεπάλ, Μπουτάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ομαν (συν το Θιβέτ για όποιον το θεωρεί χώρα).
  • Επιβιβάστηκα σε 51 πτήσεις (6 εκ των οποίων σε Business Class), από 15 διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες, που εκτελέστηκαν από 43 διακριτά αεροσκάφη 9 διαφορετικών τύπων: A321, A320, A319, A321neo, A330, B737, Tu204, B777 και Embraer 190. 4 πτήσεις ήταν με αεροπλάνα δυο διαδρόμων. Από όλες αυτές τις πτήσεις, 6 ήταν πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα, 2 ήταν πτήσεις εσωτερικού σε Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία), 25 διεθνείς πτήσεις εντός Ευρώπης, 6 πτήσεις μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, 8 διεθνείς πτήσεις εντός Ασίας, και 4 πτήσεις εσωτερικού στην Κίνα.
  • Έμεινα 55 βράδια σε 32 διαμονές σε 29 διακριτά καταλύματα. Επίσης, άλλες 17 νύκτες σε σπίτια (οικογένειας ή φιλων, οτιδήποτε εκτός από το σπίτι μου στην Αθήνα), και είχα και 4 ολονύκτιες πτήσεις χωρίς διαμονή κάπου.
  • Μόνο 2 ήπειροι φέτος (Ευρώπη και Ασία).
  • Πήρα 15 υπεραστικά τρένα σε 6 διαφορετικές χώρες (Το ένα από αυτά διεθνές). Επίσης, έκανα 11 υπεραστικές μετακινήσεις με οδικά μέσα λεωφορεία/βανάκια/ταξί, εκτός από αυτές στα τουρ.
  • Νοικιάσαμε 2 φορές αυτοκίνητο, για 8 ημέρες συνολικά, σε 2 διαφορετικές χώρες (με κάποιο φίλο πάντα να οδηγεί, γιατί εγώ δεν…)
  • Είχα πολλά οργανωμένα φέτος. Ένα 4ήμερο στο Μπουτάν, ένα 6ήμερο στο Θιβέτ, και ένα 3ήμερο στη Βόρεια Κορέα. Δεν είμαι των οργανωμένων, αλλά αυτές είναι χώρες που δε γίνεται να πας αλλιώς.
  • Χρησιμοποίησα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς σε 13 πόλεις. Επίσης, πήρα ταξί σε 10 πόλεις και Uber σε 4 πόλεις (χωρίς την Αθήνα όλα αυτά).
  • Χρησιμοποίησα μετρητά 10 διαφορετικών νομισμάτων.
  • Είχα 10 φορές μετεπιβίβαση σε άλλη πτήση χωρίς να βγω από το αεροδρόμιο (2 φορές στη Μαδρίτη, 2 στην Κωνσταντινούπολη, 2 στη Φρανκφούρτη, 1 στο Ερεβάν, 2 στη Ντόχα και 1 στο Πεκίνο.
  • Πήγα σε 21 διαφορετικά lounges αεροδρομίων για Business/Gold επιβάτες.
  • Πέρασα 2 φορές επίγεια σύνορα.
  • Στον ταξιδιωτικό μου χάρτη στο travelstories (όσο ακόμα λειτουργούσε) προστέθηκαν 50 πινέζες.
  • Διανυκτέρευσα 31 Σαββατόβραδα στο σπίτι μου στην Αθήνα, και 21 Σαββατόβραδα σε ταξίδια...
Τα Highlights (χωρίς σειρά):
  • Τα Mass Games και η στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα.
  • Το όρος Έβερεστ
  • Το παλάτι της Ποτάλα στη Λάσα
  • Το Μπουτάν
  • Οι Κινεζικές μεγαλουπόλεις
  • Ο Πήλινος Στρατός
  • Τα σημάδια της καταστροφής από το σεισμό στο Νεπάλ
  • Ο Θιβετιανός πολιτισμός
  • Η Νεπαλέζικη Πρωτοχρονιά.
  • Τα τοπία στο Ομάν: Έρημοι, Βουνά, Παραλίες και πόλεις/χωριά.
  • Το παζάρι ζώων στη Nizwa του Ομάν.
  • Οι διακοσμήσεις από οστά στο οστεοφυλάκιο του νεκροταφείου Sedlec, στην Kutna Hora της Τσεχίας
  • Τα γεγονότα που έτυχε να ζήσω: Την αλλαγή πολιτικής προς την Ειρήνη από πλευράς του Kim Jong Un στην Κορέα, τα κίτρινα γιλέκα στο Παρίσι, κ.α.
  • Το σπήλαιο της Altamira στη Βόρεια Ισπανία, με τις εντυπωσιακές προϊστορικές τοιχογραφίες
  • Το Gdansk στην Πολωνία.
Κώστα, ανυπομονούσα αλλά και φοβόμουν (λόγω ζήλειας φυσικά) τη στιγμή που θα έγραφες στο ποστ.
Να εισαι καλα!
 
Last edited:

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Aπό τις πιο γεμάτες ταξιδιωτικές χρονιές το 2018:
Η αρχή έγινε με ένα διήμερο στο Μελένικο της Βουλγαρίας τον Μάρτιο και ενώ δεν φαινόταν ότι η χρονιά θα είναι γεμάτη, τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία με Βρυξέλλες, Γάνδη, Μπρυζ τον Μάϊο και με Βερολίνο τον Ιούνιο, για να φτάσουμε στον Οκτώβριο που κάναμε ένα υπέροχο ταξίδι σε Τορόντο(+καταρράκτες Νιαγάρα)-Φάργκο-Νέα Υόρκη.
Εύχομαι το 2019 να είναι εξίσου γεμάτο ή και ακόμα καλύτερο.
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.321
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Iανουαριο 4 μερες στο Τορινο.Μαρτιο 4 μερες στην Πολη.Απριλιο 6 μερες road trip στην επαρχια της Ατταλειας.Ιουνιο 3 μερες στη Σοφια.Ιουλιο 12 μερες στη Ναξο.Αυγουστο 12 μερες Ρουμανια.Σεπτεμβριο 3 μερες Φιλιππουπολη.Δεκεμβριο 6 μερες Ιερουσαλημ και Τελ αβιβ.Μια χαρα δηλαδη.
 

ElinakiK

Member
Μηνύματα
165
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Βένετο
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Σας διαβάζω κ σας χαίρομαι μιας και εγώ εχω πρόβλημα με το θέμα άδειας.
Οπότε έχουμε κ λέμε
4ημέρες Νάπολη τέλος Φεβρουαρίου
9ημέρες Παρίσι τον Αύγουστο
5ημέρες Λονδίνο για Πρωτοχρονιά
Και ένα πληρωμένο αλλά χαμένο ΠΣΚ στη Ρώμη το Νοέμβριο (λόγω έλλειψης άδειας την Παρασκευή!)
Αα και πολλές εγχώριες αποδράσεις ΣΚ του Ιουλιου-Σεπτεμβρίου για μπάνια
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.124
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom