Ταξιδιωτικός Απολογισμός 2018

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ταξίδι-Όνειρο
Στο κεντρο της Γης
Η περασμενη χρονια ηταν μια χρονια που καταφερα να καθησω ελαχιστα στην Ελλαδα συγκριτικα με αλλες χρονιες:

Ιανουαριος: Μπηκε με λιγες ημερες χαλαρωσης στην Ελβετια και ενα ταξιδι εξπρες στο αγαπημενο μου Τορινο και συνεχιστηκε με μια βολτα στην Θεσσαλονικη (μετα απο σχεδον 10 χρονια) για την Κοπη της πιτας του Travelstories

Φεβρουαριος: ο Φεβρουαριος ειχε ενα ταξιδι εξτρες Dubai και προς το τελος του Βαρκελωνη για μια εκθεση οπου βρηκα χρονο να παω και Βαλενθια για 2 ημερες

Μαρτιος: Η Αφρικη ειχε την τιμητικη της, Τανζανια και Κενυα

Απριλιος: Ξεκινησε με μια ομορφη βολτα στο Καταρ και μετα απο λιγες ημερες αναφωνησα επιτελους διακοπες και εβαλα ωτοασπιδες στις φωνες του Big Boss που ωρυόταν που εφευγα ενω γινοταν της μουρλης. Οποτε εκανα τσαρκα λιγες ημερες στην Ιταλια, δλδ, Mantova, Padova, κλασσικα Τορινο και απο εκει Γαλλια (Παρισι λιγες ημερες, Μετς 2 μερες) και συνεχισα ενα μινι roadtrip σε Λουξεμβουργο, Βελγιο (Λιεγη), Ολλανδια (Μααστριχτ) και απο κει μια πτηση για Σοφια Βουλγαρια.

Μαιος: Ξεκινησε με Κενυα και ενα υπεροχο σαφαρι.

Ιουνιος: Η μεση Ανατολη ειχε την τιμητικη της με ταξιδια σε Λιβανο και Συρια καθως και Ντουμπαι

Ιουλιος: Ξεκινησε με ολιγοημερες διακοπες στην Πολωνια (Gdansk, Krakow, Katowice) και συνεχιστηκε με μια βολτα στην ομορφη Χαλκιδικη για μερικες βουτιες και συνεχιστηκε με ενα ταξιδι στα Τιρανα Αλβανιας.

Αυγουστος: τελικα διακοπες δεν καταφερα να κανω αλλα πεταχτηκα Λονδινο για μερικες ημερες

Σεπτεμβριος: Το τελευταιο κομματι της σεζον ξεκινησε με ενα ταξιδι στην Νιγηρια και συνεχιστηκε με Γερμανια (Βερολινο) και Γαλλια (Παρισι)

Οκτωβρης: Ξεκινησε με ενα ταξιδι Τιρανα Αλβανιας, εκανα και 2 διανυκτερευσεις (οι μονες απο τις τοσες φορες που προσγειωθηκα το 2018) στην Κωνσταντινουπολη, και τελειωσε με ταξιδι στην Μοζαμβικη .

Νοεμβριος: Ηταν ο μηνας που εσπασα καθε ρεκορ και καθησα Ελλαδα μολις 27 ωρες συνολικα. Ξεκινησε με ενα ταξιδι στην Νοτια Αφρικη (Cape Town, Cape Point και περιξ), συνεχιστηκε με διακοπες, Λονδινο, Πορτογαλια (Πορτο, Λισσαβωνα), και Ελβετια

Δεκεμβριος: Το κλεισιμο της χρονιας με βρηκε να πηγαινω Dubai και συνδιαστηκα και Ριαντ και ολοκληρωθηκε με ταξιδι στο Λιβανο.

ΥΓ: Τελικα δεν καταφερα να παω Malawi (ελπιζω να μπει η πινεζα φετος) :haha:
ΥΓ: Τα stopover δεν τα βαζω γενικα, ειδικα την Κωνσταντινουπολη
 

Eurotraveler

Member
Μηνύματα
464
Likes
1.769
Επόμενο Ταξίδι
Γκντανσκ
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Για μένα το 2018 ήταν εξίσου καλό ταξιδιωτικά με το 2017, δηλαδή η μία από τις δύο πιο πλούσιες σε ταξίδια χρονιές μου μέχρι τώρα. Το 2017 υπερέχει σε πλήθος ημερών στο εξωτερικό, αλλά αυτό δε με πειράζει.

Φεβρουάριος: Βουδαπέστη 4 μέρες
Ιούλιος: Γκντανσκ με Σόποτ και Τορούν 4 μέρες
Οκτώβρης: Σόφια 2 μέρες
Δεκέμβριος: Τρεντίνο-Άλτο Άντιτζε και Μπολόνια 6 μερες

Πρώτη φορά στην Ουγγαρία, δεύτερη φορά στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, δέκατη φορά στην Ιταλία.
Πρώτη φορά στη Βουδαπέστη, το Γκντανσκ, το Σόποτ, το Τορούν και τις πόλεις του Τρεντίνο-Άλτο Άντιτζε. Δεύτερη φορά στη Σόφια και την Μπολόνια.

Από Ελλάδα ένα αυγουστιάτικο τετραήμερο στο Ναύπλιο με εκδρομή στην Επίδαυρο και ένα διήμερο στις Σπέτσες το Σεπτέμβρη. Επίσης μια μονοήμερη στην Κορινθία τον Ιανουάριο και μια στην Αρκαδία το Δεκέμβρη.

Ας είναι και το 2019 εξίσου καλό!
 

dimaq

Member
Μηνύματα
630
Likes
1.908
Επόμενο Ταξίδι
ΜΑΔΡΙΤΗ
Για μενα ηταν μια πολυ καλη χρονια.
Εχουμε και λεμε:
Μιλανο για 3 μερες το φλεβαρη.
Μοναχο το Πασχα.
Ζυριχη για 3 μερες τελος Απριλη.
Βερολινο για 5 μερες το Μαιο και για δουλεια.
Θεσσαλονικη τον Ιουνιο.
Βουκουρεστι τον Ιουλιο.
Νυρεμβεργη τον αυγουστο για 7 ημερες και road trip στα γυρω μερη :μπαμπεργκ,βυρτζμπουργκ,χαιλδεβεργη,ροτενμπουργκ ομπερ ντε ταουμπερ και δυο μερες στουτγκαρδη.
Κρακοβια τον σεπτεμβριο για 3 μερες.
Παρισι τον οκτωβριο.
Κωνσταντινουπολη τα χριστουγεννα για 3 μερες και μολις γυρισα απο Μαδριτη που εμεινα 5 ημερες.
Ευχομαι να μαστε καλα, να κανουμε οσα ταξιδια λαχταραμε!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.498
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το σπήλαιο της Altamira στη Βόρεια Ισπανία, με τις εντυπωσιακές προϊστορικές τοιχογραφίες
Για πες λίγα γι αυτό γιατί θα πάω κι εγώ σύντομα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.498
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Άργησες 17 ετη. Τωρα θα δεις μια ωραια ρεπλικα αλα ντισνευλαντ. Θα μπορούσε να ηταν στο βεγκας. Περιξ αδιαφορα.
Για τη τελικά ρωτάω, πώς του φάνηκε. Για το αυθεντικό αν έχω καταλάβει καλά γίνεται κάθε πρωί κλήρωση στο μουσείο;
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Για τη τελικά ρωτάω, πώς του φάνηκε. Για το αυθεντικό αν έχω καταλάβει καλά γίνεται κάθε πρωί κλήρωση στο μουσείο;
Πιθανο να διαφέρουν οι γνωμες γι αυτο ειπα μια πριν τη δικη του. Οκ, παιρνεις μια ιδεα αλλα ειναι ολα πλαστικ. Θα μπορουσε να ηταν οπουδηποτε. Η επισκεψη εκει κ μονο ειναι απογοητευτικη για οποιον εχει υψηλες προσδοκιες. Κ δεν γινοταν καμμια κληρωση, καθολικη απαγορευση. Αν γινεται τωρα δεν ξερω. Για ενα περασμα οκ, αλλα ειναι κ τα περιξ αδιαφορα. Πρέπει να φτασει κανεις σανταντερ για να δει κατι. Με ιχ η επίσκεψη ανετοτερη κ ξεμπερδεύεις γρηγορα.
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
735
Likes
1.883
Επόμενο Ταξίδι
Ουζμπεκισταν
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Πολυ καλη και για μενα η χρονια που περασε. Παρολο που ο αριθμος των ταξιδιων ηταν μικροτερος απο αλλες χρονιες, το συνολο των ημερων υπερεχει κατα πολυ.
Ο Γεναρης ξεκινησε με ενα 6ημερο ταξιδι σε 3 πολεις της Γερμανιας που δεν ειχα ξαναεπισκεφθει. Αμβουργο, Βρεμη και Αννοβερο.
Το Μαρτη ξεκινησε ενα πολυημερο, 25ημερο, ταξιδι απο το Αμστερνταμ -καθησα 3 μερες- στο Μεξικο. Ξεκινωντας απο Μεξικο σιτυ, πηγα Οαχακα, Τςιαπας και Γιουκαταν. Εκκρεμοτητα δυστυχως το Καμπετσε που δεν χωρουσε στο προγραμμα με τιποτα. Απο Κανκουν πεταξα Γουατεμαλα οπου καθησα για 5 μερες στην Αντιγκουα και παρακολουθησα τους εορτασμους της Μεγαλης Εβδομαδας. Φοβερη εμπειρια!!!
Αρχες Μαιου ενα 8ημερο σε Ιορδανια. Το προγραμμα ηταν το κλασσικο που κανει ο καθε επισκεπτης που θελει να δει ολα τα ενδιαφεροντα σημεια της χωρας.
Τελη Μαιου 8 μερες Ουκρανια - Λβιβ, Οδυσσος και Κιεβο.
Το καλοκαιρι περασε μεταξυ πελοπονησσου και Αθηνας.
Αρχες Σεπτεμβρη για πρωτη φορα Αμερικη. Το ταξιδι κρατησε 40 μερες εκ των οποιων οι 20 ηταν στη Νεα Υορκη. Οι υπολοιπες Βοστωνη, Φιλαδελφεια, Βαλτιμορη, Ουασιγκτον, Σικαγο, Σαιν Λουις.
Η χρονια εκλεισε με ενα 8ημερο στη στολισμενη Τσεχια. Εκτος απο Πραγα που πηγαινα για δευτερη φορα, πηγα Μπρνο, Ολομουτς, Πιλσεν, κουτνα Χορα.
Ελπιζω το ιδιο καλη ταξιδιωτικα να ειναι και η επομενη.
Καλα και ασφαλη ταξιδια σε ολους μας!!!!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για τη τελικά ρωτάω, πώς του φάνηκε. Για το αυθεντικό αν έχω καταλάβει καλά γίνεται κάθε πρωί κλήρωση στο μουσείο;
Αν και εκτός θέματος:
- Ναι, είναι κατασκευασμένο, αλλά παίρνεις καλή αίσθηση και το συνδέεις με το περιβάλλον. Θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε, αλλά δεν είναι οπουδήποτε, είναι εκεί. Μπαίνεις με γκρουπάκι και ξεναγό, αλλά είναι εύκολο να τους χάσεις εκεί μέσα - αφού μπεις κινείσαι με το δικό σου ρυθμό αν θες. Και τo Lascaux II είναι παρόμοιο setup, με ελαφρώς καλύτερη οργάνωση όμως.
- Το να δεις το αντίγραφο ίσως να είναι και καλύτερο, καθώς όπως διαβάζω το original είναι γεμάτο υποστηλώσεις κλπ που προστέθηκαν για να αποτρέψουν μια κατάρρευση, ενώ έχει κατασκευαστεί ξανά η original είσοδος της σπηλιάς που κατέρρευσε κάποια στιγμή αργότερα από την εποχή των τοιχογραφιών.
- Αν θες να συμμετάσχεις στην κλήρωση (νομίζω πως δεν είναι κάθε μέρα, τσέκαρέ το) πρέπει να είσαι εκεί πρωί-πρωί με το άνοιγμα, και μπορεί να είσαι ένας από τους 5 τυχερούς. Επίσης χρειάζεται εξοπλισμός (υποθέτω πως παρέχεται).
- Το σύμπλεγμα βρίσκεται στην εξοχή. Αν θες να πας από το Santander με χρήση δημοσίων μέσων, απέφυγε να πας Σαββατοκύριακο. Τα λεωφορεία το Σ/Κ είναι σπάνια (1 ή 2 τη μέρα) σε αντίθεση με το κάθε 1-2 ώρες τις καθημερινές. Εγώ αναγκάστηκα και έδωσα €60 σε ένα ταξιτζή για roundtrip με ~1,5 ώρα αναμονή (μετά από παζάρια από τα περίπου €100 που ήθελε αρχικά, και είναι το νόμιμο). Ταξί από κει δεν υπάρχουν, πρέπει να κατέβεις στη Santillana αν θες (ούτε uber ούτε cabify δουλεύουν στην περιοχή).
 

misha19

Member
Μηνύματα
359
Likes
1.274
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Round the world
Καθόλου άσχημα το 2018 αν και δεν υπήρχε κάποιο πολύ μακρινό ή πολυήμερο ταξίδι όπως στα προηγούμενα 3 (2015 Αυστραλία - 2016 Ασία - 2017 Εκουαδόρ ) .
Πρώτο ταξίδι της Χρονιάς τελευταία ημέρα Ιανουαρίου για Κάιρο και Αλεξάνδρεια για 1 εβδομάδα.
Μάρτιο 5 μέρες στη πανέμορφη Μόσχα !!
Τέλη Απριλίου για 2η φορά στην Ιορδανία για 4 μέρες , ναι θα ξανα πάω και 3η και 4η φορά!
Αρχές Μαίου 4 μέρες Αθήνα και 3 μέρες Σαντορίνη.
Απο μέσα Μαίου μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου δεν βγήκα απο την Μεγαλόνησο... Απόλαυσα όμως μετα απο πολλά χρόνια ενα non stop summer στη Κύπρο με την πρώτη βουτιά στις 31 Μαρτίου και την τελευταία στις 7 Οκτωβρίου γυρίζοντας όλοι την ελεύθερη Κύπρο .
Μεσα Σεπτεμβρίου για 4 μέρες στο Λίβανο μετά απο 12 χρόνια απο την 1η επίσκεψη μου.
Μεσα Οκτωβρίου ενα 3μερο στη Σόφια .
 

Nick_St

Member
Μηνύματα
136
Likes
2.237
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
  • 8 μέρες Κωνσταντινούπολη για ένα training course Erasmus+ το Μάρτιο
  • 5 μέρες Δουβλίνο, Μπέλφαστ και πέριξ με την οικογένεια τον Απρίλιο
  • 4 μέρες Βερολίνο και από μία σε Αμβούργο και Αννόβερο τον Απρίλιο
  • 9 μέρες Σουηδία-Δανία το Μάιο, 5 στο Έρεμπρο σε φίλο που σπουδάζει εκεί και τις υπόλοιπες τις χώρισα μεταξύ των Κοπεγχάγη, Χέλσινγκορ, Μάλμε, Λουντ, Χέλσινμποργκ, Γκέτεμποργκ, Στοκχόλμη
  • 6 μέρες Κρακοβία για ένα youth exchange Erasmus+ τον Οκτώβριο και 1 ημέρα Βαρσοβία
  • 7 μέρες Ιορδανία απ'άκρη σ'άκρη το Νοέμβριο
  • 10 μέρες Ιταλία το Νοέμβριο, 4 με βάση το Σαλέρνο όπου σπουδάζει φίλος και εκδρομές σε Νάπολη και Ακτή Αμάλφι και 6 μέρες σε Ρώμη, Φλωρεντία, Πίζα, Μπολόνια, Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο
  • 9 μέρες στην Τυνησία για ένα youth exchange Erasmus+ το Δεκέμβριο, 7 στη Ναμπέλ για το πρόγραμμα κάνοντας ένα μονοήμερο σε Τύνιδα, Καρχηδόνα, Σίντι Μπου Σαιντ, 1 μέρα εξ'ολοκλήρου στην Τύνιδα και ένα μονοήμερο σε Καϊρουάν, Ελ Τζεμ, Μοναστίρ και Σους
Παρ'όλο που στην αρχή η χρονιά δε διαφαινόταν και τόσο ταξιδιάρικη, εν τέλει βγήκε πολύ καλά χάρις κυρίως στο Erasmus και στις ευκαιρίες που υπάρχουν σε αυτόν τον κλάδο. Σχεδόν δύο μήνες εκτός Ελλάδος, 20 πτήσεις, μπόλικα λεωφορεία και τρένα, πολλά hostels και ολίγον couchsurfing, εξαιρετικές αναμνήσεις και όμορφες γνωριμίες.

Καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και στις οικογένειες σας και εννοείται όσα περισσότερα ταξίδια γίνεται!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.880
Likes
14.416
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αρκετά ευχαριστημένη από τη χρονιά που μας πέρασε.
Τον Απρίλη βρέθηκα στο Κίεβο και επισκεφτηκα και το Τσέρνομπιλ.
Τον Ιούνιο ταξίδεψα στις μακρινές στεπες του λατρεμένου Κιργιστάν με ολίγο από Καζακστάν.
Τον Ιούλιο ταξίδεψα στο Ιάσιο της Ρουμανίας, στο Κισινάου της Μολδαβίας και στην Υπερδνειστερία.
Τον Αύγουστο στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας.
Τον Οκτώβρη στη λατρεμενη Γεωργία.
Από εσωτερικό : Αθήνα, Ζαγοροχώρια, Καστοριά, Λουτρά Πόζαρ, Κομοτηνή.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom