Ισλανδία Ισλανδία των 7,κρύο,bonus,σπασμένα τζάμια Ρέκιαβικ,τροχαία στη μέση της στέπας και παγωμένοι δρόμοι

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.732
Likes
14.348
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Και παρά την καλή θέληση των πλοηγών να μας οδηγήσουν στην σημερινή μας περιοχή του Hvolsvollur για διανυκτέρευση η προσπάθεια ανεύρευσης του airbnb ήταν μια δύσκολη υπόθεση κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά !!
Στο ίδιο χωριό (Hotel Smaratun) κοιμηθήκαμε κι εμείς (το 2009). Βέβαια λόγω καλοκαιριού το βρήκαμε εύκολα, και φυσικά χωρίς GPS. Μάλιστα την επόμενη μέρα το πρωί προχωρήσαμε για λίγο προς το εσωτερικό της χώρας και είδαμε υπέροχους μικρούς καταρράκτες:
upload_2018-12-19_21-44-18.jpeg


upload_2018-12-19_21-45-25.jpeg


upload_2018-12-19_21-47-29.jpeg
 

popotus

Member
Μηνύματα
60
Likes
434
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Ημέρα 6ή: Hvolsvöllur ή για την ακρίβεια στη μέση του πούθενα- Ρεικιαβικ (πρωτεύουσα της πιο ασφαλούς χώρας στον κόσμο...μπουχαχαχα!!)


Λίγες ημέρες μέτα την άφιξη μας στην Ελλάδα έπεσε στην αντίληψη μου ένα άρθρο για τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου. Η πρώτη θέση δεν μου προκάλεσε απορία αλλά χαμόγελα ότι τελικά κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του και ότι οι στατιστική δεν είναι τίποτα αλλό παρά αριθμοί. Όχι ότι η Ισλανδία είναι Ονδούρα και Ελ Σαλβαδόρ (στον αντίποδα της παραπάνω λίστας) αλλά ότι όλος ο κόσμος είναι μια γειτονιά και η ασφάλεια είναι πάντα ένα σχετικό ζήτημα είτε πας στη Σαν Πέδρο Σούλα είτε στην Οζάκα! Αύτα σαν πρόλογο της 6ης και τελευταίας ημέρας μας στην Ισλανδία!

Ξυπνώντας στη μέση του πουθενά με κάτω του μηδενός θερμοκρασίες συνηθισμένοι πιά αλλά χωρίς προβλήματα παγετού στους δρόμους ξεκινάμε για την τελική επιστροφή μας στην πρωτεύουσα. Η απορία μας τι γύρευε ένα ακόμα airbnb σε αυτή την ερημιά λύνεται γρήγορα σε λίγα χιλιόμετρα προς τον κεντρικό δρόμο που τη νύχτα που είχαμε ξαναπεράσει δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε τίποτα. Ε ναι λοιπόν ακόμα ένας καταρράκτης o Seljalandsfoss εντυπωσιακός και λόγω ότι μπορείς να περάσεις και από το πίσω σημείο του με το ρίσκο να γίνεις εν μερει μούσκεμα και με ένα βαθμό δυσκολίας ότι στο μονοπάτι είχε σχηματιστεί πάγος που προκάλεσε και την πτώση κάποιων συμπαθών βρετανών. Το πέρασμα του με τις απαραίτητες φωτογραφίες μία ακόμα στάση η τελευταία για καύσιμα και σειρά είχαν σήμερα τα πιο mainstream αξιοθέατα της χώρας που συνάμα ήταν και τα λιγότερα εντυπωσιακά ίσως λόγο και της παρουσίας υπερβολικού αριθμού τουριστών το Geysir με τους θερμοπίδακες του, ο μεγαλύτερος και για πολλούς πιο εντυπωσιακός καταρράκτης της χώρας ( περισσότερο λόγω του μεγέθους) ο Gullfoss που μαζί με το Pingvellir που είδαμε την 1η ημέρα αποτελούν το Golden Circle πιο κοινό τουριστικό προορισμό της Ισλανδίας με πλήθη τουριστών να τα συνοδεύουν!!


Οι θερμοπίδακες- γκαιζερ αγγλιστί - που πήραν και το όνομα τους από την ομώνυμη περιοχή αποτελούν το "δώρο της φύσης " στην Ισλανδία αφού μαζί με τις γεοθερμικές πηγές της αποτελούν και πηγές ενέργειας ζωτικές για το κρύο της χώρας και τουριστική ατραξιόν για τον συνεχώς αυξανόμενο τουρισμό!! Τα καραβάνια τουριστών που πρώτη φορά συναντούσαμε στο δρόμο μας στο εως τώρα ταξίδι, δεν μας ενθουσίασαν και ιδιαίτερα αλλά περιηγήθηκαμε μαζί τους αναμένοντας την εκτίναξη του νερού με το κινητό στο χέρι!! Το διπλανό τουριστικό μαγαζί απλησίαστο για τα δεδομένα μας και εν μέσω λευκού τοπίου αναχωρούμε για τους καταρράκτες.Με τον μικρότερο βαθμό δυσκολίας αφόυ πρακτικά τους βλέπεις από πάνω και σε μία εύλογη απόσταση ασφαλείας για ακόμα μία φορά με το ποτάμι τουριστών. Σίγουρα τα μεγέθη και ο όγκος του νερού δεν συγκρίνονται με όλους τους υπόλοιπους καταρράκτες που είχαμε δει μέχρι στιγμής αλλά λίγο το άκρως τουριστικό τοπίο λίγο το απόμακρο του καταρράκτη λίγο η εύκολη πρόσβαση δεν μας ενθουσίασαν τρομερά! Αυτό πάλι που μας ενθουσίασε ήταν το μαγαζί με τα τουριστικά λίγο δίπλα που εκτός ότι μας ζέστανε μας πρόσφερε και το σύνολο των σουβενίρ και λοιπών δώρων για συγγενείς και φίλους!!


Και έφτασε η ώρα της επιστροφής μας στο Ρέικιαβικ που ξανά για μία ολιγωρία του πλοηγού μας χάσαμε ακόμα λίγο χρόνο! Το πρόγραμμα για απόψε έλεγε μιας και είναι τελευταία βραδιά μας εδώ να πιούμε ένα ποτό σαν άνθρωποι και να μην οδηγηθούμε ξανά εξαντλημένοι στο airbnb μας για φαγητό και ανάπαυση!! Να γνωρίσουμε και το Reykiavik by night που ομολογουμένως το λες όμορφο τη νύχτα παρά τα ευτράπελα μας. Οι 2 παρέες φτάνουν στην πόλη και παρκάρουν σε διαφορετικά σημεία. Το εύκολο παρκινγκ μας χαροποιεί και η ανέμελη σε βαθμό κακουργήματος Κίρκη που είχε εξελιχθεί σε μασκότ του ταξιδιού πιά ξεχύνεται τόσο εύθυμα από το αμάξι που αφήνει πίσω της την φωτογραφική μηχανή dslr αξίας αρκετών ευρώ και μάλιστα δανεισμένη γεμάτη ένα σωρό φωτογραφίες από όλο το ταξίδι παρά τις συστάσεις-προβλέψεις του Ορέστη ότι θα μας σπάσουν το αυτοκινήτο δεν δίχνει να την συγκινεί. Η πρόχειρη λύση εκ μέρους μου να πετάξω ένα φούτερ πάνω δεν στάθηκε τυχερή να αποφύγουμε τα δυσάρεστα. Το μπαράκι/pub σε μικρή απόσταση από το αυτοκίνητο με ωραιά μουσική και άφθονη ισλανδική μπύρα και οι συζητήσεις του Ορέστη με τους ιδιοκτήτες μπαρμεν για τις συγκρίσεις της ελληνικής με την ισλανδική οικονομική κρίση φαινόντουσαν σαν ο ιδανικός αποχαιρετισμός στη χώρα αυτή...Αμ δε!!

Η επιστροφή στο αμάξι μας, μας προσφέρει ακόμα μια δυνατή σκήνη με το αμάξι παραβιασμένο με σπασμένο το δεξιό πίσω τζάμι. Τα σπασμένα γυαλιά παντού στα πίσω καθίσματα και το σοκ της Κίρκης μη βρίσκοντας την φωτογραφική της μηχανή το οποίο εν τέλει το περιμέναμε μετά τις εύστοχες προτροπές του Ορέστη να μην αφήσει έτσι τη μηχανή. Αυτό που δεν περιμέναμε και φυσικά δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην προγραμματισμένη αυριανή αναχώρηση της παρέας ήταν ότι εκτός από τη φωτογ. μηχανή είχε αφήσει και το πορτοφόλι της με ολά τα ντοκουμέντα και ταξιδιωτικά έγγραφα μέσα...Ριγός!! Και ξαναπάρε την αστυνομία και ξαναπάρε την εταιρεία rent a car και καθάρισε τα πίσω καθίσματα και βρες τρόπο να φύγει την επόμενη μέρα η Κίρκη...Μύλος!!!

Με βάση τα λεγόμενα των αστυνομικών και των ντόπιων συμβαίνει αρκετά σπάνια κάτι τέτοιο. Πέσαμε στα σπάνια. Εχώ γυρίσει σχεδόν όλα τα Βαλκάνια και κάποιες αραβικές χώρες της Μεσογείου. Δεν μου συνέβει κάτι τέτοιο.Θα μου πέιτε δεν αφήναμε πράγματα αξίας ή χρήματα μέσα.Αλλά... Αφού μαζεύουμε τα κουράγια μας και φτιάχνουμε αυτοσχέδιο φινεστρίνι γιατί το κρύο δεν αστειευόταν καθόλου ξεκίναμε περασμένα μεσάνυχτα για το τελευταίο airbnb και το τελευταίο δείπνο. Φυσικά η νύχτα δεν κύλησε καλά, αλλά πια τα είχαμε συνηθίσει όλα.

ΥΓ 1: Ώπα πήγα να ξεχάσω τις θερμοπηγές!! Στον δρόμο της επιστροφής είχαμε από την προηγούμενη εντοπίσει την Secret lagoon hot spring που τελικά δεν είναι τόσο secret πιά αλλά ευτυχώς κάποια αναζήτηση στο διαδίκτυο του διδύμου Ορέστη και Κίρκης μας οδήγησε στην πραγματική μυστική θερμοπήγη αυτοσχέδια θαρρώ στη μέση του πουθενά με το εύκολο τοπωνύμιο Hrunamannahreppur λίγο έξω από το Fludir και το secret lagoon!! Απερίγραπτες σκηνές γέλιου (ναι είχαμε και από αυτές μπόλικες) και αμοντάριστα πλάνα στην είσοδο και έξοδο από την μικροσκοπική θερμοπηγή. Το κρύο να βρίσκεσαι γυμνός λίγο πριν και αφού βγείς βρεγμένος κιόλας ήταν απερίγραπτο!! Το Brennivin μας έκανε μια μοναδική συντροφιά!!!
AB913932-07F0-4022-A949-B9EEE7953CBF.jpeg
7068CBA6-F281-4FDE-97DF-C61B9B360998.jpeg
A75F6E21-5A4E-4F3C-84DE-706FC47C2E76.jpeg
C9EC5431-BAA1-4BDF-9478-51E9B4DEF767.jpeg
CEDD96A9-4F6D-4C40-913B-CB3E24E08CCD.jpeg
67D11966-9E6B-448F-8EF1-EB4CA2916406.jpeg
 
Last edited by a moderator:

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.732
Likes
14.348
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Το ατυχές συμβάν με την κλοπή της μηχανής ας μας γινει μάθημα.
Την εχω πατησει κι εγω σε χωρα που κόβουν τα χερια αν κλεψεις. Έτσι μας έλεγαν. Την βιντεοκάμερα όμως την έκλεψαν μέσα απο το δωμάτιο καλου ξενοδοχειου.
Όμως αυτό που μένει είναι το ταξίδι.
 

popotus

Member
Μηνύματα
60
Likes
434
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Gran finale!!

Πέμπτη λοιπόν 1/11 μια βδομάδα αφότου ήρθαμε στην Ισλανδία και ημέρα αναχώρησης για Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού το Λονδίνο. Το Ρέικιαβικ σκέφτεται να μας αποχαιρετήσει με μια πρωινή χιονόπτωση και η επιχείρηση "Επαναπατρισμός της Κίρκης " ξεκινάει νωρίς το πρωί. Ευτυχώς η πτήση μας ήταν το μεσημεράκι. Αφού έγιναν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα σε πρεσβείες και προξενεία και καθότι κυπριακής υπηκοότητας η συμπαθής μας Κίρκη δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την διαδικασία. Φυσικά διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των 2 χωρών δεν υπάρχουν ( εννοώ που να δικαιολογούν κάποιο διπλωματικό σώμα στην χώρα ) όποτε μέσω Δανίας και Ηνωμένου Βασίλειου η λύση. Η οποία ευρέθη μεν αλλά με καθυστέρηση δε οπότε η μοναδική λύση η παραμονή στη πρωτεύουσα μια ακόμα ημέρα και αναχώρηση την επόμενη !! Χωρίς να χάνει την διάθεση της και αφού βρίσκουμε και ένα κατάλυμα στο κέντρο της ευχόμαστε καλή τύχη την προμηθευούμε με ότι θα της χρειάζονταν για τις επόμενες 24 ώρες και με το εντυπωσιακό ενοικιαζόμενο αμάξι μας με ένα φανελάκι της Κίρκης αντί για παραθύρου συνεχίζουμε την επιστροφή στο Airbnb μας για να μαζευτούμε και να αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο.


Η χιονόπτωση σταματά και ένα 2ωρο νωρίτερα φτάνουμε στο αεροδρόμιο Κεφλάβικ για να παραδώσουμε και τα αυτοκίνητα μας. Φυσικά ο υπάλληλος δεν πίστευε αυτά που έβλεπε η πρώτη κοπέλα της υποδοχής που μας είχε προφητεύσει(ευχηθεί; γκαντεμιασει; προβλέψει ; ) δυστυχώς έλειπε όπως και ο συμπατριώτης μας από τη Β.Ελλαδα στο τεχνικό μέρος. Να πω οτι τους ευχαρίστησα ή θα τους πρότεινα και άλλου θα πω ψέματα!! Η πιο άτυχης εμπειρία μέχρι στιγμής από rent a car. Όποτε παίδες συμβουλή ψάξτε το λίγο περισσότερο το θέμα αυτοκινήτου σε αυτή τη χώρα όπως επίσης και τα συμβολαία για μεικτή ασφαλεία που προσφέρουν με μια μικρή επιβάρυνση πάντα μέσω Διαδικτύου και αν όντως καλύπτουν αυτό που εννοούμε μικτή ασφάλεια δλδ και το δικό μας σφάλμα σε ένα ατύχημα. Η αντίστοιχη κάλυψη από το τοπικό γραφείο είναι ίση με το ποσό της ενοικίασης(υπερβολή !!!)
Το αεροδρόμιο εύχρηστο και μαζεμένο κάποιες τελευταίες αγορές περισσότερο σε υγρά και αναχώρηση τελικά απόγευμα από τη νησί των παγετώνων για το Λονδίνο.


8 ημέρες γεμάτες συγκινήσεις. Περιπέτεια, εντάσεις, δυσκολιες, γέλιο, κρύο, εντυπωσιακές εικόνες, μεγάλες αποστάσεις, ηφαίστεια, παγετώνες, καταρράκτες πολλοί καταρράκτες και ακρίβεια!!!


Τι κρατάω από το ταξίδι; Χωρίς χρονολογική σειρά όπως μου έρχονται στο μυαλό.
Η ανάβαση στο ηφαίστειο Krafla δίπλα στο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και η θέα της παγωμένης λίμνης Viti. Θερμοκρασίες αρκετά υπό του μηδενός σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της χώρας σε λευκό φόντο.
Το άκρως γραφικό ψαροχώρι του Seydisfjordur στα δυτικά του νησιού με το ψιλόβροχο να μας περιμένει και με το καλύτερο Airbnb που είχαμε επιλέξει.
Η εντυπωσιακή διαδρομή στο εθνικό πάρκο Snæfellsjökull και η άκρως εντυπωσιακή μαύρη παραλία Londrangar που συνιστώ να την βάλετε στο gps σας εκεί που είναι ο φάρος και όλο το τοπίο από Ιούλιο Βερν!
Η μυστική θερμοπηγή Hrunamannahreppur κοντά στο Fludir κοντά στην επανομαζόμενη secret lagoon που θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω!!
Και φυσικά ο μεγαλύτερος παγετώνας του κόσμου ο Βατναγιοκούλ!! Με την παγωμένη λίμνη Jokulsarlon να σου κόβει την ανάσα!!

Όπως παρατηρήσατε δεν αναφέρθηκα σε κάποιο από τους δεκάδες καταρράκτες όχι γιατί στερούνται ομορφιάς και αξιοθαυμασμού αλλά γιατί θα είναι στο προγραμμα σας έτσι και αλλιώς και είναι στα highlights του νησιού. Αν και μετά από λίγο αρχίζεις να συνηθίζεις η αλήθεια είναι.

Θα επανέλθω με ένα τελευταίο μήνυμα με όσο περισσότερα tips θα έχω μαζέψει για την Ισλανδια για τους επόμενους ταξιδιώτες. Όπως καταλάβατε άξιζε το κόπο..
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Αφού άργησαν πέραν της μιας ώρας να μας παραλάβουν από το αεροδρόμιο άρχισαν τα προεόρτια νωρίς νωρίς. Μας πρότειναν/απείλησαν να προτιμήσουμε την μεικτή ασφάλεια που χρέωναν όσο η κράτηση του αυτοκινήτου γιατί η Ισλανδια είναι μια ιδιαίτερη χώρα με δύσκολους δρόμους και καιρικές συνθήκες και η πιθανότητα να έχουμε ατύχημα ήταν στο 40%!! Μαααλιστα!!! Οι ευχές τους προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν τελικά
Τελικά την κάνατε τη μικτή ασφάλεια; Για να πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει....
Ποιά εταιρεία ήταν by the way? Διάβασα δύο φορές την ιστορία και δεν θυμάμαι να το διάβασα κάπου αυτό...

Φυσικά ο υπάλληλος δεν πίστευε αυτά που έβλεπε η πρώτη κοπέλα της υποδοχής που μας είχε προφητεύσει(ευχηθεί; γκαντεμιασει; προβλέψει ; ) δυστυχώς έλειπε όπως και ο συμπατριώτης μας από τη Β.Ελλαδα στο τεχνικό μέρος. Να πω οτι τους ευχαρίστησα ή θα τους πρότεινα και άλλου θα πω ψέματα!!
Αντιλαμβάνομαι οτι έχεις ένα βαθμό προκατάληψης (φιλικά το λέω). Απο όλα όσα γράφεις, εγώ συμπεραίνω οτι η εταιρεία ενοικίασης έκανε την δουλειά της μια χαρά (αν και δεν έχω καταλάβει αν κάνατε την μικτή ασφάλεια). Την επιδιόρθωση ποιός την πλήρωσε; Έτσι όπως τα γράφεις έχω αρκετές απορίες...
Σε μία χώρα σαν την Ισλανδία, "επιβάλλεται" να κάνεις μικτή ασφάλεια (εννοείται οτι επιλέγεις τι ασφάλεια θα κάνεις, απλά μετά δεν είναι σωστό να σου φταίνε οι άλλοι...). Οι λόγοι είναι πολλοί! Και μάλιστα το πιο συνετό είναι να κάνεις και προσωπική ασφάλεια. Ένα ηφαίστειο να ξυπνήσει και μπορεί να μείνεις εκεί μέρες...
Χειμώνα με συμβατικό αυτοκίνητο και χωρίς μικτή ασφάλεια; Καλό το φθηνό, αλλά μπορεί να αποβεί και ακριβό τελικά. Και σίγουρα δεν είναι γκαντεμιά της υπαλλήλου....
 

popotus

Member
Μηνύματα
60
Likes
434
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Λοιπόν να ευχαριστήσω την συμφορουμίτισα @Sassenach77 που μου δίνει την πάσα να αναφερθώ στα επιμέρους του ταξιδιού μας. Να σημειώσω ότι συμφωνώ απόλυτα με τα προλεγομενά της, είμαι της άποψης ότι παίρνεις πάντα ότι πληρώνεις οπότε δεν μου φταίει σίγουρα η όντως μη τυχερή σίγουρα για μας υπάλληλος του rent a car. Δεν γνωρίζω αν από τους όρους του φόρουμ επιτρέπεται να αναφέρθω στην εταιρεία ενοικίασης ( μια και ήδη την έλουσα μέχρι στιγμής) αλλά προς υπεράσπιση θέλω να προσθέσω τα παρακάτω.

Σίγουρα όπως έγραψα και στο κείμενο η Ισλανδία τους χειμερινούς μήνες δεν είναι Ελλάδα και δεν έχει και πολύ σχέση η οδήγηση εδώ και εκεί. Αλλά με συγχωρείτε κιόλας σε ποίον άνθρωπο και δή μετά από 2 πτήσεις και με καθυστέρηση από την εταιρεία να μας παραλάβει από το αεροδρόμιο κοντά στην μία ώρα και ενώ είχαν πλησιάσει τα μεσάνυχτα, με μια ανυπόφορη ωτοδυνία του γραφόντα (καλά αυτό το λές και προσωπικό πρόβλημα ) θα άρεσε να του λένε για να τον πέισουν να κάνει την μικτή ασφάλεια ότι η πιθανότητα ατυχήματος είναι στο 60%!!! Δεν μου έχει ξανατύχει και έχω νοικίασει αυτοκίνητο σε πιο δύσκολες οδηγικά χώρες (Ιορδανία και Μαρόκο). Το εαν θα ρισκάρεις να πάρεις μικτή ασφάλεια (φυσικά πια το συνιστώ ανεπιφύλακτα) είναι θέμα του μίνι γκρούπ του ταξιδιού. Όχι προιόν εκφοβισμόυ ειδικά από βορειοευρωπαίους.

Για προσωπική ασφάλεια δεν το έχω κάνει ποτέ σε ευρωπαικό έδαφος αλλά μονάχα σε Μ.Ανατολή και Β.Αφρική. Αν και πρέπει να πω ότι λόγω επαγγέλματος γνωρίζω ότι η ευρωπαική κάρτα ασφάλειας ασθένειας καλύπτει και τα 28 κράτη της ΕΕ και Ισλανδία,Νορβηγία και Ελβετία. Τώρα για ηφαίστεια τι να πω! Παίρνεις ένα καποίο ρίσκο όπου και να πας. Και για να κλείσω με το θέμα ενοικίασης αυτοκινήτου να ανεφέρω ακόμα 2 πράγματα. Πρώτα ότι την φοβηθήκαμε περισσότερο ίσως από ότι έπρεπε την Ισλανδία σαν budget και θεωρήσαμε ότι θα ξεπεράσουμε το όριο των 1000 ευρώ που είχε τεθεί σαν προαπαιτούμενο από κάποια μέλη του γκρούπ και δεχθήκαμε παμψηφέι, όποτε οι περικόπες ήταν αναγκαίες. Και ως δεύτερο πού έμαθα τελευταιά η μικτή ασφάλεια που προσφέρουν τα site ενοικίασης (σαν third party) δεν είναι και τόσο μικτή. Οπότε τα μάτια και τα αυτιά ορθάνοιχτα!! Μην σας βγεί η Ισλανδία και Ν.Αφρική (σαν τελικό budget)!!

Οποιοσδήποτε χρειαστεί πληροφορίες στη διάθεση του αφού τα έχω ακόμα φρέσκα!! Χρωστάω έναν επίλογο για το ταξίδι αυτό!!!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Να σημειώσω ότι συμφωνώ απόλυτα με τα προλεγομενά της, είμαι της άποψης ότι παίρνεις πάντα ότι πληρώνεις οπότε δεν μου φταίει σίγουρα η όντως μη τυχερή σίγουρα για μας υπάλληλος του rent a car.
Δεν νομίζω οτι συμφωνούμε ακριβώς, αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό άλλωστε. Συζήτηση κάνουμε.
Σίγουρα πάντως, έχουμε πολύ διαφορετική αντίληψη γι' αυτό που ονομάζουμε "τύχη".

Δεν γνωρίζω αν από τους όρους του φόρουμ επιτρέπεται να αναφέρθω στην εταιρεία ενοικίασης
Αν κάνεις μία "βόλτα" εδώ στο φόρουμ, θα δείς οτι έχουν αναφερθεί πολλές εταιρείες ενοικιάσεως. Επειδή με ενδιαφέρει η πληροφορία αυτή, αν έχεις κάποιον ενδοιασμό, μπορείς να μου την αναφέρεις, στέλνοντας προσωπικό μήνυμα.

Τώρα για ηφαίστεια τι να πω!
Θα μπορούσες να πείς οτι κινδυνολογώ και οτι υπερβάλω. Δεν θα ήσουν ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που θα μου το έλεγε. Άλλωστε μιλάμε για μια απλή χώρα της Ευρώπης, την Ισλανδία. Η οποία θεωρείτε μία απο τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης....αλλά σας έκλεψαν!

Υ.Γ. Αυτό το τελευταίο είναι καθαρά λογοπαίγνιο και έχει σχέση με το θέμα "τύχη" που προανέφερα. Δεν είναι ειρωνικό.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Το εύκολο παρκινγκ μας χαροποιεί και η ανέμελη σε βαθμό κακουργήματος Κίρκη που είχε εξελιχθεί σε μασκότ του ταξιδιού πιά ξεχύνεται τόσο εύθυμα από το αμάξι που αφήνει πίσω της την φωτογραφική μηχανή dslr αξίας αρκετών ευρώ και μάλιστα δανεισμένη γεμάτη ένα σωρό φωτογραφίες από όλο το ταξίδι παρά τις συστάσεις-προβλέψεις του Ορέστη ότι θα μας σπάσουν το αυτοκινήτο δεν δίχνει να την συγκινεί.
Βρέθηκα σε μια περιοχή του κέντρου αργά το βράδυ, το Hlemmur, εκεί βρίσκεται ο κεντρικός σταθμός αστικών λεωφορείων και το κεντρικό αστυνομικό τμήμα, όπου είδα πολύ περίεργες φάτσες για τα δεδομένα της Ισλανδίας ή όπως τέλος πάντων τη διαφημίζουν σαν μια απ' τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου. Οπότε δεν ξέρω αν το περιστατικό έγινε κάπου εκεί.

Υ.Γ. Υπάρχει μια καταπληκτική ταινία που λέγεται Hlemmur και παρουσιάζει τη ζωή κοινωνικά περιθωριοποιημένων Ισλανδών οι οποίοι τριγυρίζουν γύρω απ' το σταθμό λεωφορείων Hlemmur πριν καταλήξουν ένα βράδυ στη φυλακή.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Η διαδρομή πρός το εθνικό πάρκο μαγευτική με έναν δυνατό άνεμο να μας συνοδεύει σε όλη την διάρκεια της και με highlight την φαντασία του Ιούλιου Βέρν με το υποτιθέμενο πέρασμα στο κέντρο της γης!! Πρώτη στάση στο Arnastapi που η παρέα διχάζεται εαν αυτό που βλέπαμε στο βάθος του ωκεανού είναι φάλαινες ή όχι. Και ακολούθως στο Londrangar με μία πανέμορφη μαύρη παραλία και έναν φάρο βγαλμένο σίγουρα από Ι.Βερν!! Από τα πίο όμορφα σημεία του ταξιδιού μας δεν ήταν σε οδηγούς ή στο πρόγραμμα απλά το βρήκαμε στο διαδίκτυο και ευτυχώς που το επισκεφτήκαμε τελικά.Αφού χαρήκαμε σαν μικρά παιδιά η επόμενη στάση ήταν ένας σβηστός κρατήρας του Saxholl με θέα την παγωμένη λάβα που κυριαρχεί σε όλο το γύρω τοπίο!

Στάση εν μέσω σφοδρών ριπών αέρα (δεν θυμάμαι πόση ώρα προσπαθούσα να ανοίξω την πόρτα ) για καφέ και γλυκό στο γραφικό ψαροχώρι στο Grundarfjordur
Η διαδρομή που περιγράφεις βλέπω πως είναι περίπου 160 χλμ. Η google το υπολογίζει 2 ώρες και 15΄.
Η ερώτησή μου είναι: Αν την κάνει κάποιος καλοκαίρι, νομίζεις θα βγεί άνετα;
Πόσο χρόνο προτείνεις/κρίνεις για κάθε αξιοθέατο;
 

popotus

Member
Μηνύματα
60
Likes
434
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Η διαδρομή που περιγράφεις βλέπω πως είναι περίπου 160 χλμ. Η google το υπολογίζει 2 ώρες και 15΄.
Η ερώτησή μου είναι: Αν την κάνει κάποιος καλοκαίρι, νομίζεις θα βγεί άνετα;
Πόσο χρόνο προτείνεις/κρίνεις για κάθε αξιοθέατο;

Η διαδρομή κατά τη γνώμη του είναι από τις ομορφότερες του οδικού μας ταξιδιού και με τον σχετικά δύσκολο καιρό την έκανε ακόμα ομορφότερη!! Κανονικά εάν έχετε χρόνο και λογικά και το φως της ημέρας στα υπέρ σας θα μπορούσατε να αφιερώσετε μία ολόκληρη ημέρα και γιατί όχι ανάλογα τις αντοχές να φτάσετε μέχρι τα Westfjords οπού να διανυκτερεύσετε εκεί.(εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία να τα επισκεφτούμε δυστυχώς).


Βρέθηκα σε μια περιοχή του κέντρου αργά το βράδυ, το Hlemmur, εκεί βρίσκεται ο κεντρικός σταθμός αστικών λεωφορείων και το κεντρικό αστυνομικό τμήμα, όπου είδα πολύ περίεργες φάτσες για τα δεδομένα της Ισλανδίας ή όπως τέλος πάντων τη διαφημίζουν σαν μια απ' τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου. Οπότε δεν ξέρω αν το περιστατικό έγινε κάπου εκεί.


Υ.Γ. Υπάρχει μια καταπληκτική ταινία που λέγεται Hlemmur και παρουσιάζει τη ζωή κοινωνικά περιθωριοποιημένων Ισλανδών οι οποίοι τριγυρίζουν γύρω απ' το σταθμό λεωφορείων Hlemmur πριν καταλήξουν ένα βράδυ στη φυλακή.
Ο δρόμος ήταν ο Bergstadastraeti λίγο πριν το Kaffibarinn από τα πιο κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας εξ'ου και η μεγάλη μας διπλή έκπληξη για το δυσάρεστο αυτό γεγονός.
 

popotus

Member
Μηνύματα
60
Likes
434
Επόμενο Ταξίδι
Νότιος Αφρική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Επίλογος:

Έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του οδικού αυτού ταξιδιού μας θα προσπαθήσω να κάνω μία σύνοψη και να παραθέσω κάποια πράγματα που μου έχουν μείνει ακόμα χαραγμένα στη μνημή. Θετικά κατά τον πλείστον και ορισμένα αρνητικά σε αυτό το 8ήμερο προορισμό στην βορειοδυτική γωνία της Ευρώπης.

Για αρχή οι ημέρες ήταν ακριβώς για οδική εξερεύνηση της Ισλανδίας οπότε εαν έχετε ακόμα 2 ημέρες μπορείτε να τις προσθέσετε άνετα για λιγότερα χιλιόμετρα άνα ημέρα. Η χρονική περίοδος που επιλέξαμε πρώτον λόγω διάρκεια ημέρας (5:30 ώρα άρχιζε να νυχτώνει ) και λόγω του επικείμενου χειμώνα τους (κρύο και παγωμένοι δρόμοι) εν μέρει λίγο λανθασμένη άλλα ελπίζαμε να δούμε το βόρειο σέλας οπότε το ρισκάραμε. Το οικονομικό θέμα τόσο υπό σκέψη προ ταξιδιού που τελικά μας ώθησε να μην ξεπεράσουμε ούτε καν τα 900 ευρώ όχι το χιλιάρικο που είχαμε βάλει ταβάνι στην αρχή, μας περιόρισε στο θέμα φαγητού κατ' οίκον με μία εξαίρεση αλλά δεν μας φάνηκε καθόλου δεσμευτικό (λόγω και της πολυάριθμης παρέας) στο θέμα διαμόνη αφού τα περισσότερα καταλύματα μέσω airbnb αποδείχθηκαν πολύ καλές επιλογές με μέση τιμή και για τα 7 άτομα τα 200 ευρώ τη βραδιά. Το θέμα αμαξιού και ασφάλειας το παρααναλύσαμε παραπάνω τα δικά μου highlights τα παρέθεσα επίσης στο τελευταίο μήνυμα.

Προτείνω ανεπιφύλακτα αυτό το ταξίδι σε λάτρεις και μη της Ισλανδίας, οργανωθείτε από νωρίς, επιλέχτε μεγάλες ημέρες, ετοιμάστε το προγραμμά σας ανάλογα με το τι προτιμάτε να δείτε, προσαρμόστε τις ενδυματικές και όχι μόνο συνήθειες στα δικά τους δεδομένα και οπλιστείτε με πολύ όρεξη για περιπέτεια στα χνάρια του Ιουλίου Βέρν προς ένα ταξίδι στο κέντρο της Γης!!!

Αφιερωμένο στην τρελοπαρέα της παγωμένης γης!! Brennivin χικ χικ!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.747
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom