ΗΠΑ Πρώτο ταξίδι στη Νέα Υόρκη

Rini

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους σας!
Σχεδιάζω ένα ταξίδι στην Νέα Υόρκη για τον Ιούνιο. Οι ημερομηνίες είναι ή 3-14 Ιουνίου ή 17-30. Έχω βρει κάποια οικονομικά για αυτό το ταξίδι εισητήρα με σύνολο για δύο άτομα 820€ από την Air Serbia. Και τα επόμενα οικονομικά εισητήρια είναι 1,150€ για δύο άτομα από την Emirates. Ξέρετε αν είναι και οι δύο εξίσου καλές η να προτιμήσω κάποια περισσότερο; Επίσης να κοιτάζω διαμονή σε ξενοδοχείο που είναι αρκετά τσιμπημένα ή αξίζει περισσότερο το Air bnb;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω απάντηση σας.
 

minas454

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Γεια σας ! θα ήθελα να μου προτείνετε site για τρένα και μετρό για NEW YORK. Θα ηθελα παω σε αυτες τις περιοχες EAST VILLAGE NEW YORK , Greenwich, Connecticut και GREENWICH VILLAGE βρηκα αυτα tripplanner.mta και thetrainline ειναι οκ ? Θα μεινω 3 εβδομαδες τη ειναι ασφαλες και τη συμφέρει bnb, ξενοδοχείο , χοστελ με δικό μου δωματιο και μπανιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

tetelas

Member
Μηνύματα
61
Likes
24
Ετοιμαζομαι και εγω για Νew york

Πεταμε με Emirates 15/2 - 24/2 απο Αθηνα κατευθειαν για Newark.

Δεν ξερω τιποτα ομως , τι πρεπει να δω , κανω , εχω μαζι .....

Το μονο που ξερω ειναι ΕΣΤΑ την οποια την εχω ετοιμη.

Οποια πληροφορια.....

Μου εχουν πει για μια tourist card Που εχει και τα λεωφορεια μεσα .... αξιζει?
 

katerinapap99

Member
Μηνύματα
14
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Γεια σου ! Επέστρεψα από το ταξίδι αυτό τον Δεκέμβριο και θα σε βοηθησω όπως μπορώ ..!
Σχετικά με την κάρτα αυτή που λες δε τη γνωρίζω ,αλλά προσωπικά και όπως έχω δει και σε αλλες απαντήσεις στα φόρουμ,η κάρτα του μετρό συμφέρει κατά πολύ ! Αν σκεφτείς ότι με 3$ / διαδρομή,θες το λιγότερο δύο διαδρομές τη μέρα και την έβγαλες άνετα σε 4-5 μέρες ..προσωπικα δεν χρησιμοποιησαμε λεωφορείο παρά μόνο μια φορα λόγω εργασιών στο μετρο το οποίο δε πληρώσαμε δεδομένου ότι ήταν "ευθύνη" των γραμμών του Μετρό η όλη "ταλαιπωρία"..
Σχετικά με το τι να δεις .. αν και είχαμε παρέα όπου έμενε στο Μπρούκλιν θα σας πρότεινα να κάνετε μια αναζήτηση μόνοι πρώτα σε διάφορα φόρουμ, αρχεία από ταξιδιωτικά γραφεία και αλλα topics για να δείτε πάνω κάτι τι θα σας αρεζε... Η πλειοψηφία αυτών ακολουθει περίπου ένα παρεμφερές πρόγραμμα και ο καθένας το εμπλουτιζει με τις προτιμήσεις του σε μαγαζια, φαγητό κ.α. (με σχετικηαναζητηση στο trip advisor εμεις)...
οι αποστάσεις και τα μέρη ενδιαφεροντος είναι ευκολα προσβάσιμες με το μετρό ..αν κρίνω από την διάρκεια του ταξιδιού το Μανχάταν έχει πολλα να δείτε και οι 8-9 μέρες αρκουν για μια γεύση από τα περισσότερα...
Καλά παπούτσια και ρουχα ζεστά !! Οτιδηποτε για πιο συγκεκριμένο ευχαριστως να βοηθήσω!
 

tetelas

Member
Μηνύματα
61
Likes
24
Ευχαριστω πολυ.

Μου εχουν πει για την καρτα τουριστων https://www.sightseeingpass.com/en/...MI4rP_se7v3wIVyMqyCh2KSwBMEAAYASAAEgLiIfD_BwE που εχεις μεσα διαφορα αξιοθεατα να δεις , με εκπτωση επειδη διαβαζω οτι γενικα τα μουσεια σημεια ενδιαφεροντος ειναι τσουχτερα τα εισιτηρια τους.

θελουμε να δουμε και ενα θεατρο , σκεφτομαστε σοβαρα να δουμε το φαντασμα της οπερας μιας και ειμαστε εκει.
Τωρα θελουμε να παμε να ψωνισουμε κιολας στο woodbury που εκει για να πας θελεις 40$ αν δεν κανω λαθος (αυτο περιλαμβανετε στην καρτα)

Γενικα ειδα οτι συμφερει αρκει να ειναι η τιμες αληθινες και οχι φουσκωμενες
Ας πουμε στο μουσειο φυσικης ιστοριας (Μια νυχτα στο μουσειο) πηγατε? τι δωσατε στην εισοδο?
 

colin

Member
Μηνύματα
22
Likes
12
Για το τι θα κάνετε και τι θα δείτε στη Νέα Υόρκη δες τον παρακάτω πολύ καλό οδηγό:
https://en.guiaturisticanuevayork.com/
Υπάρχουν βασικές επιλογές από αξιοθέατα τα οποία δεν πρέπει να χάσετε (πχ Γέφυρα Μπρούκλιν, Σέντραλ Πάρκ, Άγαλμα της Ελευθερίας κλπ) καθώς και πολλές άλλες επιπλέον επιλογές ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας.

Για τις τουριστικές κάρτες δες εδώ, έχει τις 4 βασικές:
https://en.guiaturisticanuevayork.com/the-best-tourist-card-of-new-york.html
Προσωπικά μετά από αρκετό ψάξιμο, αγόρασα την NYC Sisghtseeing Pass, την επιλογή για 6 αξιοθέατα στα 120 δολάρια περίπου και έμεινα υπερευχαριστημένος, καθώς η συγκεκριμένη κάρτα δίνει ελευθερία και χρόνο στις επιλογές και έχει σχεδόν τα πάντα. Τουριστικό λεωφορείο δεν πήραμε καθώς διαβάσαμε πολλά αρνητικά σχόλια.

Καλό είναι να κάντε από πριν ένα λεπτομερές πρόγραμμα για κάθε μέρα ώστε να μη χάνετε χρόνο ψάχνοντας εκεί.

Από χρήματα πέρα από κάποια ψιλά (200$ για 10 μέρες) που είχαμε μαζί, παντού χρησιμοποιούσαμε την χρεωστική κάρτα (Εθνική τράπεζα) με χρέωση 1% επί του κόστους αγοράς. Η ανάληψη από ΑΤΜ νομίζω έχει την ίδια προμήθεια 1%, δεν ξέρω ακριβώς γιατί δεν χρειάστηκε να κάνουμε.

Για ίντερνετ στο κινητό υπάρχουν καταστήματα στο Μανχάτταν και όχι μόνο που πουλάνε sim ομιλίας και ίντερνετ στα 50-70$ για μια εβδομάδα περίπου. Υπάρχουν όμως πολλά σημεία με δωρεάν wi-fi (κέντρο, σταθμοί μετρό, πολυκαταστήματα, μουσεία κ.α.) που σε μας αρκούσε οπότε δεν αγοράσαμε καθόλου sim.

Μετακινήσεις παντού με μετρό ,εύκολα και πολύ πιο γρήγορα ειδικά από λεωφορεία αλλά και ταξί που συναντούν κίνηση. Αγοράσαμε εβδομαδιαία metrocard απεριορίστων διαδρομών με 32$.

Σας εύχομαι να περάσετε τέλεια και για ότι άλλο θες θα χαρώ πολύ να βοηθήσω!



http://www.jdoqocy.com/ql118qgpmgo39B8CBB53575BAD6C
 

katerinapap99

Member
Μηνύματα
14
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Αυτό με τις τιμές εισιτηρίων ισχύει, σε αντίθεση κιόλας με άλλες ευρωπαικές πόλεις για παράδειγμα, ΑΛΛΑ, στο μουσείο φυσικής ιστορίας που έχει μέσα και το πλανητάριο(η πίσω είσοδος) έχει να δώσεις εσύ το αντίτημο που επιθυμείς, ενώ συμπεριλαμβάνεται σε πολλά πάσο όπως αυτό που αναφέρατε..εμείς δώσαμε 20$ τα 2 άτομα μαζί.
Ουρά δε συναντήσαμε από την πίσω είσοδο, είναι απέναντι σχεδόν από εκεί που σε αφήνει η στάση του μετρό, σε αντίθεση με την κεντρική είσοδο(όπως στην ταινία που είχε τον έφιππο και μπαίνοντας έναν δεινόσαυρο στην αίθουσα) όπου είχε αρκετή ουρά η οποία όμως προχωρούσε σχετικά γρήγορα(από εκεί πήγαμε να βγούμε ).. Το μουσείο αυτό το συνδυάσαμε με βόλτα στο Central Park όπου είναι αχανές (δεν επιλέξαμε ποδήλατα γιατι είχε αρκετο κρύο) και ελάχιστα ψώνια στους 86 δρόμους... Ενας χάρτης μετρό είναι αρκετα βοηθητικός για να κινηθείτε..

Σχετικά με το θέατρο παρακολουθήσαμε παράσταση στο Radio City , το The Rockettes Show μιας και πλησίαζαν Χριστούγεννα και έχω να πω ο,τι άξιζε τα χρήματα που δώσαμε για το θέαμα που προσφέρθηκε.. περίπου 80-90$ για τη μεσιμεριανή κίολας παράσταση..από τα σκηνικά,τα γραφικά, την παράσταση, όλα... κάτι τελείως διαφορετικό και μοναδικό.. Καλό θα ήταν να κλείσετε από τώρα την παράσταση που θέλετε εφόσον υπάρχει διαθέσιμη..οι τιμές των εισιτηρίων δεν αλλάζουν ιδιαίτερα, αλλά εκτιμώ πως αξίζει οποιαδήποτε παράσταση σε θέατρο,ειτε μιούζικαλ στη Νέα Υόρκη.

Στο Woodbury το οποίο επισκεφτήκαμε μεσάνυχτα με αφορμή την Black Friday μιας και ήταν ανοιχτα τα καταστήματα, αξίζει μεν,αλλα δε μπορω να πω το ίδιο στη δική μου περίπτωση καθώς οταν πήγαμε μέχρι και στα κεντρικά καταστήματα του Μανχάταν είχε αρκετά υψηλές εκπτώσεις της τάξης του 60-70% με συνδυαστικά κουπούνια.. Από φίλους που γνωρίζω όμως όλοι έχουν αναφέρει ότι βρίσκεις ευκαιρίες και απόθεμα σε αρκετά brands, από luis vuitton για παράδειγμα μέχρι gap, nike, polo, gant, hilfigger και άλλα πολλά . Υπάρχει σχετικός χάρτης και κατάλογος online στη σελίδα του Woodbury outlet. Η επίσκεψη του εξαρταται πιστεύω από το πώς θελετε να κατανείμετε τις μέρες σας γιατι σιγουρα θα χρειαστεί εκεί από το πρωί έως και το απόγευμα.. Λαβετε υπόψιν οτι τον Φεβρουάριο ακόμα νυχτώνει νωρίς και 5 η ωρα είναι ήδη νύχτα(για εξωτερικα αξιοθέατα).

Επισκεφτήκαμε επιπλέον το Top of the Rock και όχι το Empire States μιας και προσφέρει θέα προστατευμένη από πλέξιγκλας και όχι κάγκελα όπως το δεύτερο. Προσοχή: το κλείνεις online και η τιμή του είναι γυρω στα 38$ αν δεν κάνω λάθος, ενώ αν θέλεις να το επισκεφτείς την ώρα του ηλιοβασιλέματος (14:50 και έπειτα ανεβαίνει κοντά στα 50$ και πεφτει πάλι η τιμή μετα τις 6 το απόγευμα). Εμείς κλείσαμε 14:45 στα 38$ , μέχρι να ανεβούμε πήγε 3+ με τον έλεγχο και επομένως είδαμε και μέρα είδαμε και ηλιοβασίλεμα και νύχτα και δεν υπήρχε κάποιος διαχωρισμός στην ώρα που είχες κλείσει.Μπορείς να κάτσεις όση ώρα θελεις επάνω, αλλά η αλήθεια είναι οτι δεν έχει κάτι παραπάνω να κάνεις. Η θέα σε ανταμοίβει. Υπάρχει και εισητήριο 55-60$ αν θυμαμαι καλά που το επισκέπτεσαι και πρωί και βράδυ.. Την ίδια μέρα, μιας και ήμασταν αρκετά κεντρικά επισκεφτήκαμε και το μουσείου Madame Tussaeuds με τα κέρινα ομοιώματα, 30$ η είσοδος .
 

katerinapap99

Member
Μηνύματα
14
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Διαθέσαμε 400$ μετρητά και οτιδήποτε άλλο μέσω καρτας, πολύ έυκολες συναλλαγές με μικρή προμήθεια ανάλογα την τράπεζα. Μη ξεχασετε να ενημερώσετε τις τράπεζες σας για το διάστημα απουσίας σας.
Αρκετά βασικά αξιοθέατα είναι και εξωτερικά και δεν έχω μια ακριβή άποψη περί ταξιδιωτικού πάσο καθώς δεν το προτίμησα. Σίγουρα Ellis Island+Αγαλμα της Ελευθερίας στα 18$, Central Train Station, Central Park, High Line Manhattan σε συνδυασμό με τις γύρω γειτονιες(Soho, East/West Village), Βrooklyn Bridge/ China town, Top of the Rock. Times Square, μουσείο φυσικής ιστοριας (ελέυθερο αντίτημο), μουσείο Μet(δε θυμάμαι $$), δίδυμοι πύργοι (τώρα είναι μόνο ένας) και σχετικό μουσείο 9/11 με αφηγήσεις και προσωπικά αντικείμενα των θανόντων( περίπου στα 20$). ¨οπου δε γράφω τιμή είναι εξωτερικό)

Λεπτομερώς αναφέρθηκα και πιο πάνω, αλλά και πάλι θα πρότεινα να εξετάσετε πρώτα τι θέλετε να δείτε και να έχετε ένα πλάνο μετακίνησης και επιλογών. Ο,τι χρειαστείτε στη διάθεση σας
 
Last edited:

tetelas

Member
Μηνύματα
61
Likes
24
Μπορω να πω οτι με καλύπτεις αρκετα με τις πληροφοριες που μου δίνεις.

Σε ολα αυτα που αναφέρεις στο τελος θα παμε , μου έχουν πει οτι δεν αξιζει να ανέβουμε στο άγαλμα τις ελευθερίας μιας και δεν προσφέρει κατι.

Όποτε ας μην βγάλω το πάσο να το τουριστικό λεοφωρειο , γιατι το μετρο τα σπαει. Απλα το ηθελα για ταξί ας πουμε γιατι εχει συνεχεια και σε πολλα σημεία


Ελεγα να παρω το πάσο με 7 αξιοθέατα στα 250$ ανα ατομο αλλα μαλλον δεν μου χρειαζεται

Βεβαια μεσα στο πακετο περιλαμβάνει
Top of the rock , μουσεία κλπ

Θα σου πω αυριο που εχω σημειώσει να παμε να δουμε αν τελικα αξιζει τον κόπο
 

tetelas

Member
Μηνύματα
61
Likes
24
καλησπερα και παλι

Αυτα που θελουμε να δουμε μεσα στις ημερες που εχουμε στην ΝΥ ειναι τα παρακατω.


Top of the Rock Observatory Adult gate price (1) € 35.19
Statue of Liberty & Ellis Island Immigration Museum - Ferry Ticket Adult gate price (1) € 18.40
Madame Tussauds New York Adult gate price (1) € 34.16
American Museum of Natural History Adult gate price (1) € 20.65
The Museum of Modern Art (MoMA) Adult gate price (1) € 22.45
The Met Adult gate price (1) € 22.45
Guggenheim Museum Adult gate price (1) € 22.45
Empire State Building Adult gate price (1) € 33.22
Intrepid Sea, Air & Space Museum and Space Shuttle Adult gate price (1) € 29.63

Δεν καιγομαι για το αεροπλανοφορο , ουτε για το empire μιας και θα ανεβω στο top of the rocks.


Σκεφτομαι να βγαλω ενα pass που εχει και τα ανοιχτα λεωφορεια και να κανω με αυτα την βολτα μου , μιας και θελω να παω και για shopping στο woodbury που απ'οτι εχω διαβασει το κοστος μετακινησης ειναι 42$ (ειναι?)

Σε αυτους εδω https://www.smartdestinations.com/new-york-attractions-and-tours/ το κοστος του ΠΑΣΟΥ ειναι 184,84€ χωρις λεωφορεια.

Ενω αυτη εδω με τα λεωφορεια μαζι μετραει ημερες , που λεει οτι εχει απεριοριστη χρηση λεωφορειων και απεριοριστες εισοδους σε attraction
Αν πω οτι θα παρω 6 ημερες - τοτε το κοστος ανεβαινει στα 252$/ατομο

Συμφερει ομως η να κατσω με το πρωτο πακετο και να κανω χρηση του ΜΕΤΡΟ που απ'οτι εχω διαβασει ειναι σουπερ.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
American Museum of Natural History Adult gate price (1) € 20.65
The Met Adult gate price (1) € 22.45
Οι τιμές σε αυτά τα μουσεία είναι προτεινόμενες. Δίνεις όσο θέλεις. Εμείς στο ΜΕΤ δώσαμε 1$.

The Museum of Modern Art (MoMA) Adult gate price (1) € 22.45
Τις Παρασκευές το απόγευμα του 2016 ήταν δωρεάν η είσοδος. Τσέκαρε μπας και ισχύει και τώρα.

θελω να παω και για shopping στο woodbury που απ'οτι εχω διαβασει το κοστος μετακινησης ειναι 42$ (ειναι?)
Μην υποτιμάς και καταστήματα της Νέας Υόρκης όπως το Century 21. Επίσης, μπορεί να πετύχεις προσφορές στη πόλη σε σχετικά καινούργια μοντέλα, τα οποία στα εκπτωτικά δεν θα τα βρίσκεις. Τέτοια καταστήματα μπορεί να ειναι τα footlocker. Τέλος, καλή επιλογή εμπορικού ιδιαίτερα αν πετάς από Newark είναι το Jersey Gardens
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.187
Μηνύματα
883.363
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom