Ιταλία Mini ταξίδι σε Cinque Terre-Genova

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795

Η απόφαση ενός σκάρτου 3ημέρου πάρθηκε δύο μήνες πριν το ταξίδι. Ομολογώ πως γενικά δε συνηθίζω να πηγαίνω στο εξωτερικό μόνο για τόσες λίγες μέρες, όμως έφτασε κ για μένα η στιγμή. Σαν επιλογή ήταν η καταλληλότερη κ το timing σωστό. Τις πρώτες πληροφορίες γι’αυτά τα χωριά της Ιταλικής Ριβιέρας τίς άντλησα απ΄αυτό το φόρουμ κ θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς που μπήκατε στη διαδικασία να καταγράψετε τις εντυπώσεις σας. Ήταν υπέροχα κ πιστεύω πως αξίζει να τα επισκεφτεί κανείς.


To ταξίδι, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε 14-16 Σεπτεμβρίου 2018. Τα πιο κοντινά αεροδρόμια είναι αυτό της Γένοβας κ της Πίζας. Πιο φτηνά εισιτήρια βρήκαμε με την Volotea προς Γένοβα κ στην επιστροφή με την Aegean με εξαργύρωση μιλίων.

Ξεκινάμε λοιπόν!

Πρώτη μέρα: Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Η πτήση μας ήταν προγραμματισμένη για τις 9:50 κ στις 11:10 πατήσαμε ιταλικά εδάφη. Το αεροδρόμιο της Γένοβας μικρό κ έτσι δε χάσαμε πολύτιμο χρόνο. Πήγαμε στις πληροφορίες εντός του αεροδρομίου να προμηθευτούμε τον χάρτη της πόλης κ η υπάλληλος μάς κύκλωσε τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Πήραμε το αστικό λεωφορείο «SP» το οποίο ήταν δωρεάν, λόγω της κατάρρευσης της γέφυρας (απ’ότι μάς είπαν) https://www.airport.genova.it/en/transportation-airport/ κ κατευθυνθήκαμε προς τον Σταθμό των τρένων στην Piazza del Principe. Στη διαδρομή είδαμε κ την γκρεμισμένη γέφυρα...ανατριχιαστικό.:confused:

0.JPG


Είχε αρκετή κίνηση στους δρόμους κ παρόλο που είχα διαβάσει πως ήταν κανα 20λεπτο απόσταση, κάναμε αρκετά περισσότερο. Στο σταθμό των τρένων, βγάλαμε εισιτήρια για Monterosso al Mare (το πρώτο χωριουδάκι των Cinque Terre που θα συναντούσαμε), αφήσαμε την αποσκευή μας στον ειδικό χώρο φύλαξης (6 ευρώ) κ μάς είχε πια μείνει, μία ώρα περίπου για να κάνουμε μια σύντομη βόλτα στη Γένοβα. Το καλό είναι πως ο σταθμός των τρένων είναι κοντά στο κέντρο της πόλης κ στο λιμάνι. Εμείς προτιμήσαμε να κετευθυνθούμε προς το λιμάνι. Το βήμα μας ήταν αρκετά γοργό, αλλά την ευχαριστηθήκαμε πολύ τη βόλτα μας.

1.JPG


2.JPG


3.JPG


4.JPG


5.JPG


6.JPG


7.JPG


8.JPG


9.JPG


Αυτή ήταν μια πρώτη γνωριμία με την Γένοβα, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για 2 μέρες μετά, δηλαδή την ημέρα επιστροφής μας.

Πήραμε την αποσκευή μας κ ήμασταν έτοιμοι για παραθαλάσσια πανέμορφα τοπία!


Μετά από 1:15’ περίπου κ μια όμορφη διαδρομή, φτάσαμε στο Monterosso, το πρώτο χωριό των Cinque Terre που συναντήσαμε (σε όλη την ιστορία μου η αρίθμηση των χωριών θα είναι από Monterosso προς Riomaggiore). Νομίζω πως δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη εντύπωση. Με το που κατεβήκαμε από το τρένο, υπήρχαν πολλά άτομα στην αποβάθρα που περίμεναν το τοπικό τρένο κ οι περισσότεροι φορούσαν τα μπανιερά τους: μαγιό, σαγιονάρες, παρεό, κτλ. Στον αέρα πλανιόταν μια μυρωδιά από αντηλιακό κ τηγανιτά θαλασσινά τα οποία έφτιαχνε ένα take away. Απίθανα! Το ήξερα πως είναι παραθαλάσσιο μέρος κ οτι έχει παραλίες, αλλά δεν περίμενα πως το κλίμα θα ήταν φουλ καλοκαιρινό, ούτε είχα προσέξει πως η παραλία βρισκόταν ακριβώς έξω από τον σταθμό των τρένων.

Εμείς είχαμε κλείσει δωμάτιο στο δεύτερο χωριό των Cinque Terre, στη Vernazza. Βγάλαμε, λοιπόν, εισιτήριο κ είχαμε στη διάθεσή μας λίγα λεπτά μέχρι να έρθει το τρένο. Βγήκαμε από τον σταθμό κ βρεθήκαμε στην παραλία.

10.JPG


11.JPG


12.JPG


13.JPG


Βγάλαμε τις φωτογραφίες, χαζέψαμε τους λουόμενους κ στο μεταξύ, ήρθε κ το τρένο. Σε λιγότερο από 5’ φτάσαμε στη Vernazza.

Η πρώτη εντύπωση, πολύ θετική. Πήραμε τον κεντρικό πεζόδρομο (λες κ έχει αλλον;;; ) κ μαζί με όσους κατέβηκαν απο το τρένο, κατευθυνθήκαμε προς το λιμανάκι. Είχε πολύ κόσμο κ όμορφα μαγαζάκια.

Μάς είχε δώσει ραντεβού η κοπέλα που θα μάς έδινε το κλειδί, γιατί μόνοι μας δε θα το βρίσκαμε με τίποτα. Η είσοδος δεν ήταν στον κεντρικό πεζόδρομο που έδινε το booking, αλλά από το παράλληλο μικρούλικο σοκάκι.

Το B&B που είχαμε κλείσει ήταν το A cà di Bafirussi, το οποίο κόστισε για δύο βράδια, 280ευρώ. Το δωμάτιο συμπαθητικό κ καθαρό. Δίπλα από το δωμάτιό μας υπήρχε μια κουζίνα κοινή με ένα άλλο δωμάτιο όπου βρίσκαμε νερό κρύο, καφέ, φρυγανιές με μέλι. Δεν περιλαμβανόταν πρωινό στην τιμή, απλώς αυτό μάς το παρείχαν έτσι. Η θέα μας όμως ήταν καταπληκτική!

14.JPG


Γενικά δε βρήκαμε κάτι φτηνό σε διαμονή κ σχεδόν κανένα δεν παρείχε πρωινό. Ξενοδοχεία δεν υπάρχουν καθώς πρόκειται για μικρά γραφικά χωριά.

Αφήσαμε τα πράγματά μας κ αρχίσαμε την εξερεύνηση!
15.JPG


Κεντρικός πεζόδρομος...
17.JPG


16.JPG


Εντάξει,το μέρος είναι μια σταλίτσα, οπότε ύστερα από λίγο πήγαμε για φαγητό στο «Il Pirata». Η μακαρονάδα με θαλασσινά ήταν πολύ νόστιμη, τα ραβιόλια αν κ νόστιμα, πολύ μικρή μερίδα. Αφού φάγαμε είπαμε να συνεχίσουμε τη βόλτα μας.

Μπήκαμε κ σε μερικά σοκάκια...
18.JPG


Κ ξαναβρεθήκαμε στο λιμανάκι για να χαζέψουμε το ηλιοβασίλεμα...
19.JPG


20.JPG


Φεύγοντας, είδαμε πάνω σ’ένα τραπεζάκι, εκεί στο λιμανάκι, ένα φύλλο Α4 το οποίο έγραφε «Party 22:00». Ωραία διαφήμιση!:haha:

21.JPG


Κάναμε ακόμα μια βόλτα στην άλλη πλευρά, καθήσαμε να χαζέψουμε, να απολαύσουμε τη θέα...
22.JPG


Επιστρέψαμε στο δωμάτιο να ξεκουραστούμε λίγο κ το βράδυ ξαναβγήκαμε...
23.JPG


Πήγαμε για ποτό στο λιμανάκι, σ’ένα μπαράκι με τραπεζάκια έξω “Ananasso” λεγόταν. Όχι οτι είχαμε κ πολλές επιλογές. Απολαύσαμε το Prosecco κ τη θέα! Υπέροχη βραδιά! Στο μεταξύ, απέναντι, βλέπαμε να ετοιμάζουν φωτορυθμικά, μεγάφωνα, κτλ. για το party.

Μετά από λίγη ώρα βρισκόμασταν κ εμείς εκεί.

10:40 ακόμα ήρεμα τα πράγματα...
24.JPG


Σιγά-σιγά μαζεύτηκε κόσμος. Στο κιόσκι που βλέπετε στο βάθος, αγοράζαμε μπύρα κ αναψυκτικά...
25.JPG


Ο dj έπαιζε ωραία μουσική κ χορεύαμε όλοι πολύ! :xalara:

Αφού το διασκεδάσαμε κ ευχαριστηθήκαμε, έπρεπε να κοιμηθούμε γιατί ήμασταν πολύ κουρασμένοι απ’όλη τη μέρα κ η επομένη θα ήταν εξίσου «σκότωμα». Το κακό με το δωμάτιο μας ήταν πως ήταν πάνω στον πεζόδρομο κ πολύ κοντά στο λιμανάκι, οπότε η μουσική του party ακουγόταν μέχρι πολύ αργά κ ακούγαμε κ τις φωνές αυτών που έφευγαν απο το Party οι οποίοι φώναζαν, γελούσαν κ γενικά ήταν σε μια κατάσταση ευθυμίας! :twisted:
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Ωραία ιστορία και πανέμορφες φωτογραφίες.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Δεύτερη μέρα: Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Παρόλο που ξυπνήσαμε νωρίς-νωρίς, δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε το πρόγραμμά μας, έπρεπε να περιμένουμε ως τις 9:00 για να βρούμε να φάμε κάτι. Στο μεταξύ προμηθευτήκαμε μια ημερήσια κάρτα με απεριόριστες διαδρομές για τρένα κ είσοδο στο Βlue path, με 16ευρώ το άτομο.

Τελικά φάγαμε πίτσα, αλλά δε μάς άρεσε, πήραμε ωστόσο δυνάμεις τις οποίες κ χρειαζόμασταν.

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, για το Βlue path, το μονοπάτι που ενώνει τα χωριά των Cinque Terre μεταξύ τους (Monterosso-Vernazza-Corniglia-Manarola-Riomaggiore). Την περίοδο που πήγαμε τα μόνα ανοιχτά κομμάτια ήταν μεταξύ Monterosso-Vernazza κ Vernazza-Corniglia εδώ θα βρείτε πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα μονοπάτια, τις ημερήσιες κάρτες,κτλ.

Εμείς θα κάναμε το κομμάτι Vernazza-Monterosso.

Vernazza...(αν κάνετε ζουμ θα δείτε πως όλες οι πέτρες είναι τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη)
26.jpg


Στενάκια στη Vernazza πηγαίνοντας προς το Blue path...
27.jpg


28.JPG


29.JPG


Ύστερα από λίγη ανάβαση...
31.JPG


Vernazza από ψηλά...
33.JPG


34.JPG


Σιγά-σιγά άρχισαν να πέφτουν κ λίγες ψιχάλες, ύστερα από μια μίνι σύσκεψη πήραμε την απόφαση να το τολμήσουμε! Ήταν ρίσκο καθώς η πεζοπορία θα διαρκούσε 2 ώρες περίπου...κ καλά να μάς έπιανε βροχή κοντά στη Vernazza…θα επιστρέφαμε, αλλά αν μας έπιανε πιο κάτω θα είχαμε θέμα... τελικά οι ψιχάλες σταμάτησαν, ωστόσο είχαμε συννεφιά σε όλη τη διαδρομή κ έτσι η πεζοπορία μας ήταν πολύ ευχάριστη. Σε κάποια φάση μόνο, στα μισά, άρχισε να βρέχει, αλλά δεν πρέπει να κράτησε ούτε 5’ κ φυσικά εκεί δεν μπορούσαμε να προστατευτούμε, απλώς συνεχίζαμε να περπατάμε!

Η διαδρομή ήταν υπέροχη! Σίγουρα αξίζει, αλλά είναι κ κουραστική. Ειδικά τα πρώτα λεπτά που ανεβαίναμε κ ανεβαίναμε. Σε κάποια σημεία είναι τόσο στενό το μονοπάτι που δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να ξεκουραστούμε γιατί υπήρχε κόσμος που ακολουθούσε κ άλλοι από την αντίθετη κατεύθυνση που μάς περίμεναν να περάσουμε, για να περάσουν κ εκείνοι. Όπου μπορούσαμε, λοιπόν, σταματούσαμε για να ξεκουραστούμε λίγο. Φτάνοντας βέβαια προς το Monterosso τα πράγματα έφτιαξαν γιατί αρχίσαμε το κατέβασμα, κ βλέπαμε τους άλλους τους κακομοίρηδες που έκαναν την ανάποδη διαδρομη (Monterosso-Vernazza) κ γι’αυτούς ήταν ανέβασμα να έχουν αναψοκοκκινίσει.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διαδρομή...
36.JPG


37.JPG


38.JPG


Vernazza από -ακόμα- πιο ψηλά...
39.JPG


Στο βάθος το Monterosso...
40.JPG


41.JPG


42.JPG


43.JPG


Πάλι η Vernazza...
44.jpg


46.JPG


47.JPG


Φρέσκος χυμός πορτοκάλι στη μέση του πουθενά...
48.JPG


Στο βάθος το Monterosso...
49.JPG


51.JPG


Είχε πάει περίπου 11:00, πλησιάζοντας στο Monterosso γινόταν χαμός από κόσμο. Ειδικά σε κάποια σημεία που χωρούσε μόνο ένας περιμέναμε πολύ ώρα για να περάσουμε.

Ύστερα από λίγη κατηφορίτσα, φτάσαμε τελικά στο Monterosso (ύστερα από 2 ώρες περίπου)…
52.JPG


Θα σάς πρότεινα να έχετε μαζί σας κ μια επιπλέον μπλούζα για ν’αλλάξετε σε περίπτωση που ιδρώσετε. Οι δικές μας στιβόντουσαν.

Καθήσαμε αρκετή ώρα σ’ένα παγκάκι που βρήκαμε κ χαζεύαμε την παραλία...
53.JPG


Στην οργανωμένη ψυχή δεν υπήρχε:haha:...
54.JPG


Αφού ξεκουραστήκαμε, ξεκινήσαμε τη βόλτα μας.
Εκείνη τη μέρα είχε γιορτή αντζούγιας στο Monterosso
55.JPG


Περιπλάνηση...
56.JPG


57.JPG


58.JPG


59.JPG


60.JPG


61.JPG


Μάς έπιασε μια λιγουρίτσα κ πήγαμε στην Focacceria "Il Frantoio" που είχα διαβάσει πως φημίζεται για την focaccia. Φάγαμε υπέροχες γεύσεις, σάς προτείνω να πάρετε ο,τι βγαίνει από το φούρνο ζεστό-ζεστό.

62.JPG


63.JPG


Συνεχίσαμε τη βόλτα μας...
64.JPG


Περάσαμε κ το πεζο-τούνελ...
65.jpg


Κ βολτάραμε στο πιο σύγχρονο κομμάτι. Κ άλλη παραλία (δεν ξέρω αν ήταν καθαρά τα νερά)...
66.JPG


67.JPG


Καταλήξαμε στο σταθμό, απ’οπου θα παίρναμε το τρένο για το Riomaggiore.
68.JPG


Η απόσταση από το Monterosso ως το Riomaggiore δηλαδή από το πρώτο χωριό ως το πέμπτο (κ τελευταίο) ήταν κανά 20λεπτο. :clap:

Riomaggiore...αχ! τι να πω γι’αυτό το χωριό! Ήταν το αγαπημένο μου! Το λιμανάκι, απλά υπέροχο! Γραφικότατο! Μου άρεσε επίσης που ναι μεν ήταν μικρό, αλλά ευχαριστηθήκαμε τη βόλτα μας.

Βγαίνοντας από το σταθμό οδηγηθήκαμε στον πεζόδρομο...
69.JPG


70.JPG


71.JPG


72.jpg


73.JPG


74.JPG


Πάνω στον πεζόδρομο, βρήκαμε κ το take away τηγανιτών θαλασσινών "Tutti fritti". Γενικά τρελαίνομαι για θαλασσινά κ αυτή τη στιγμή την περίμενα πως κ πως!
75.jpg


Αυτό το χωνί που βλέπετε ήταν το μεγάλο μέγεθος κ κόστισε 8ευρώ, υπήρχε κ το μικρό με 5ευρώ.
76.jpg


Διάλεγες ό,τι ήθελες από τη βιτρίνα. Ακόμα απορώ γιατί οι μπροστινοί μου γέμισαν το χωνάκι μόνο με γαρίδες κ καλαμαράκια. Εγώ πήρα σχεδόν απ’όλα: μύδια, καβουροδαγκάνα, ψαροκροκέτες, γαρίδες, καλαμαράκια κ κάτι που δεν κατάλαβα καν τι ήταν, αλλά ήταν απίθανα!

Με τα θαλασσινά στο χέρι περάσαμε το τούνελ κ βρεθήκαμε στο λιμανάκι...
77.jpg


78.jpg


79.JPG


80.JPG


Αγαπημένη μου φωτογραφία...
81.JPG


82.JPG


83.JPG


Το απολαύσαμε, το χαζέψαμε κ με πόνο ψυχής το εγκαταλείψαμε! Ελπίζω κάποια στιγμή να ξαναβρεθώ εκεί!

Ήμασταν πολύ κουρασμένοι κ έτσι αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο δωμάτιο μας. Πήραμε το τρένο κ ύστερα από 15’ περίπου φτάσαμε.

Μπορεί το δωμάτιό μας να είχε ωραία θέα,αλλά ακουγόταν κ πολύς θόρυβος από κάτω.

Αφού ξεκουραστήκαμε, πήραμε πάλι το τρένο κ μετά από 5’ ήμασταν στην Corniglia, το τρίτο χωριό.
84.JPG


86.JPG


87.JPG


Είναι το μόνο που δεν είναι παραθαλάσσιο κάτι που το κάνει να διαφέρει πάρα πολύ από τα άλλα 4.

Από το σταθμό του τρένου πρέπει ν’ανεβεις πολλάαα σκαλιά!
88.jpg


89.JPG


90.JPG


91.JPG


Όμορφο χωριό, με πολύ ωραία θέα κ το λιγότερο τουριστικό...
92.JPG


93.JPG


94.JPG


Βρεθήκαμε κ σε ένα «μπαλκόνι» από το οποίο βλέπαμε στ’αριστερά το Riomaggiore κ τη Manarola κ στα δεξιά το Monterosso κ τη Vernazza.

Σειρά είχε η Manarola. Με το τρένο ήταν στα 5’. Χαρακτηριστικό του μέρους αυτού είναι οι σκεπασμένες βάρκες αραγμένες στον πεζόδρομο...
95.jpg


96.JPG



97.JPG


Πολύ όμορφο κ το χωριό αυτό, με μια μικρή βόλτα το γυρίζεις.

98.JPG


99.JPG


100.JPG


101.JPG


Μου άρεσε πολύ που μπορούσες να καθήσεις σε πεζούλι κ να θαυμάσεις την ομορφιά του.
102.JPG


103.JPG


104.JPG


105.JPG


106.JPG


Η ώρα είχε πάει 8:00 περίπου, μάς έπιασε λιγουρίτσα κ αφού είχαμε γυρίσει όλα τα χωριά κ είχαμε σχηματίσει άποψη, αποφασίσαμε να πάμε στο “κοσμοπολίτικο” Monterosso. Αρχικός σκοπός μας ήταν να φάμε πάλι focaccia από κει που είχαμε φάει το πρωί, αλλά είχε κλείσει. Κάναμε την ωραία βόλτα μας, αγοράσαμε τα κλασικά souvenirs μας, κ καταλήξαμε στην Pizzeria "La Smorfia". Ωραία φάγαμε!

Μάς άρεσε πολύ το βραδινό Monterosso... όμως η βραδιά έπρεπε να κλείσει με prosecco στη βραδινή Vernazza θαυμάζοντας το λιμανάκι! Γαλήνη!
107.JPG


Αυτά, λοιπόν, τα 5 χωριά συνθέτουν το μοναδικό puzzle των Cinque Terre.

Η έλλειψη αυτοκινήτων, η θάλασσα κ γενικά οι χαλαροί ρυθμοί, κατάφεραν να μάς ξεκουράσουν τόσο πολύ πνευματικά (σωματικά λιώσαμε!!!) που είχαμε την αίσθηση πως λείπαμε καμιά βδομάδα!

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να τα συνδυάσετε κ με Τοσκάνη.

Επίσης, το γεγονός πως βρίσκονται πολύ κοντά το ένα με το άλλο (το πρώτο με το τελευταίο είναι 20’ απόσταση) κ οτι τα δρομολόγια του τρένου είναι πολύ συχνά, κάνουν πολύ εύκολη τη μετακίνηση μεταξύ των χωριών. Πρόκειται κ για μικρά χωριά, οπότε δεν απαιτούνται πολλές μέρες.

Τώρα, για το που να μείνετε...δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη. Παίζει, φυσικά ρόλο κ το υποκειμενικό κομμάτι .

Το Monterosso είναι καλή επιλογή. Πολύ όμορφο χωριό, δεν έχει τη γραφικότητα της Vernazza, του Riomaggiore ή της Manarola, αλλά είναι πραγματικά όμορφο. Έχει περισσότερη ζωντάνια απ’τα υπόλοιπα χωριά, αρκετές επιλογές για φαγητό, souvenirs, ευχαριστιέσαι βόλτα (είναι το μεγαλύτερο από τα 5 χωριά) κ διαθέτει παραλίες για όποιον ενδιαφέρεται. Δεν ξέρω αν τα νερά είναι καθαρά, πάντως πολύς κόσμος έκανε μπάνιο.

Η Vernazza είναι πολύ μικρό μέρος. Ωραία το βράδυ, ειδικά όταν έχουν φύγει οι τουρίστες κ έχεις τη δυνατότητα ν’απολαύσεις το ποτό σου χαζεύοντας την ομορφιά του. Όμως, ένα δωμάτιο πάνω στον κεντρικό πεζόδρομο, ναι μεν έχει ωραία θέα, αλλά είναι κ ιδιαίτερα θορυβώδες εξαιτίας των πολλών τουριστών που μαζεύονται.

Δε θα πρότεινα την Cornilia γιατί ήταν πολύ πιο ήρεμη σε σχέση με τα υπόλοιπα χωριά κ τα πολλάααα σκαλιά δεν βοηθούν στο να μπορείς να πηγαινοέρχεσαι. Όπως, όμως, προείπα, είναι κ αυτό όμορφο χωριό κ διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα.

Η Manarola πολύ μικρή κ αυτή. Μού φάνηκε πως δεν έχει πολλές επιλογές σε φαγητό κ ποτό. Ένα μάς τράβηξε την περιέργεια εστιατόριο, καφετέρια, δεν ξέρω ακριβώς τι ήταν που έμοιαζε να έχει ωραία θέα, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει.
97.JPG


Το Riomaggiore δεν είναι τόσο μικρό όσο η Vernazza κ η Manarola. Εκτός από τα τηγανιτά θαλασσινά δεν ξέρω να σάς πω τι παίζει με φαγητό-ποτό. Σαν ομορφιά δεν το συζητώ πάντως! Το αγαπώ!!!
 
Last edited:

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Τρίτη μέρα: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ξυπνήσαμε πουρνό-πουρνό...
108.JPG


στις 7:25 επιβιβαστήκαμε στο τρένο για Γένοβα. Ευτυχώς ήταν απευθείας κ κόστισε γύρω στα 7 ευρώ. Μετά από 1:40΄ φτάσαμε στον προορισμό μας. Αφήσαμε την αποσκευή μας στη φύλαξη κ με τον χάρτη ανά χείρας ξεκινήσαμε για την εξερεύνηση (μέρος β’).

Ύστερα από διάφορα που είχα ακούσει κ διαβάσει δεν περίμενα να μού αρέσει. Μπορεί, να μην είναι τόσο ωραία όσο άλλες ιταλικές πόλεις, όμως, χάρηκα που τελικά κατάφερα να την δω έστω κ στα γρήγορα. Ήταν μια πολύ ωραία βόλτα κ το οτι ο κεντρικός σταθμός των τρένων βρίσκεται στο κέντρο δε σ’αφήνει να φύγεις χωρίς να το επισκεφτείς!

Μεταξύ άλλων, περάσαμε από την via Baldi κ την Garibaldi με τα πολύ όμορφα κτήρια

109.JPG


110.JPG


111.JPG


112.JPG


113.JPG


114.JPG


Piazza de Ferrari...
115.JPG


116.JPG


117.JPG


118.JPG


119.JPG


120.JPG


Piazza Dante...
121.JPG


Cattedrale si San Lorenzo...
122.JPG


Piazza San Matteo...
123.JPG


124.JPG


125.JPG


126.JPG


127.JPG


Κ καταλήξαμε στο παλιό λιμάνι...
128.JPG


129.JPG


130.jpg


131.JPG


132.jpg


133.JPG


134.JPG


Κρουαζιερόπλοιο... (ωραία θα ήταν κ μια κρουαζιέρα!)
135.JPG


Ύστερα από 3:30‘ περπατήματος ήρθε, δυστυχώς, η ώρα να κατευθυνθούμε προς το αεροδρόμιο. Πήραμε τη βαλίτσα από τη φύλαξη αποσκευών του σιδηροδρομικού σταθμού.

Σιδηροδρομικός Σταθμός...
137.jpg


Έξω ακριβώς από τον σταθμό ήταν η στάση του λεωφορείου «SP». Σε 20’ φτάσαμε στο αεροδρόμιο (δωρεάν).

Ήμασταν 2 ώρες νωρίτερα. Check-in δεν μπορούσε να κάνει κανείς από το κινητό του κ έτσι περιμέναμε στην ουρά. Τελικά άνοιξε 45’ πριν την πτήση. Είναι κ μικρό το αεροδρόμιο κ βαρεθήκαμε να περιμένουμε! Εγώ όσο σκεφτόμουν πως θα μπορούσαμε να βολτάρουμε κι άλλο στο κέντρο κ αντ’αυτού βαριόμασταν στο αεροδρόμιο, εκνευριζόμουν !!!

Η Γένοβα από ψηλά...
138.JPG


Ελπίζω να σάς άρεσε η ιστορία κ να κατάφερα να σάς κάνω να εντάξετε στην ταξιδιωτική σας λίστα αυτά τά πανέμορφα μέρη!

Εις το επανιδειν:photographer:
 

Grtraveler

Member
Μηνύματα
327
Likes
376
Σκέπτομαι να πάω το καλοκαίρι γιατί βλέπω πολλές οργανωμένες εκδρομές που κάνουν πολλά γραφεία. Πολύ γραφικά και κανείς και κανένα μπάνιο το καλοκαίρι ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.749
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom