Απροσδόκητα όμορφες χώρες/πόλεις και χώρες/πόλεις απογοήτευση..

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.409
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Μια πόλη που προσωπικά βρήκα πανέμορφη κ άκρως ενδιαφέρουσα (χωρίς μάλιστα να βρίσκεται υπερβολικά ψηλά στο "τουριστικό χρηματιστηριο" της Ευρώπης), αν κ σχετικά ακριβή για τα ελληνικά βαλάντια, ήταν η Ζυρίχη. Μια αλλη πολη που με εξεπληξε πολυ ευχαριστα ηταν το Μπραιτον της Αγγλιας. Ακρως ζωντανη, με ωραια θαλασσινη αυρα, αρκετά αξιοθέατα για το μέγεθός της, κ μια ακρως γραφικη βικτωριανη γειτονια.
Θα έλεγα ότι σε όλες τις άλλες χώρες κ πόλεις που εχω επισκεφθει λίγο πολύ ήταν όπως τις περίμενα. Να κάνω επισης μια αναφορά στην Κοπεγχάγη την οποία βρήκα πολύ πιο ζωντανή απ'όσο περίμενα (την επισκέφθηκα βέβαια καλοκαίρι).
Τέλος στα εντός Ελλάδος θα συμφωνήσω με τον yorgos πιο πάνω απόλυτα για την πόλη της Ρόδου στην οποία έχω ζήσει. Για 8 με 9 μήνες το χρόνο είναι φανταστική κ μπορεί να προσφέρει ακόμα κ το χειμώνα πολλά περισσότερα απ'όσα νομίζει ένας απλός επισκέπτης. Το καλοκαιρινό όμως τρίμηνο υπάρχουν στιγμές που μπορεί να γίνει οριακά εφιαλτική τόσο για τον κάτοικο όσο κ για τον τουρίστα
 

STKF

Member
Μηνύματα
1.147
Likes
5.364
Τελικά για όσους δεν την έχουμε επισκεφτεί αξίζει τόσο όσο λέγεται ή είναι όλα φήμες και υπερβολές;
Ως συνήθως παίζει ρόλο, το τι ζητάς από την πόλη που επισκέπτεσαι.
Η Βαρκελώνη είναι όμορφη πόλη.Έχει αρκετά όμορφα σημεία. Είναι πόλη που μπορείς εύκολα να μιλήσεις με κόσμο πέρα από το να ρωτήσεις πως πάω από εδώ στο τάδε μέρος. Έχει και νυκτερινή ζωή. Μην σου πω και απογευματινή. Από την ώρα που ανοίγουν τα tapas bar. :)
Έχει ζωντάνια και γίνονται πράγματα, εκδηλώσεις κ.λ.π
Με δυό λόγια αν θες περνάς καλά στην Βαρκελώνη. Πολύ καλά.
Δεν την βάζω όμως στους κορυφαίους ευρωπαικούς προορισμούς. Για τον εξής λόγο.
Πάσχει από αξιοθέατα. Λείπει το αξιοθέατο που σπάει κόκκαλα. Αν εξαιρέσουμε βέβαια την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα.
Σεβαστός ο Γκαουντί αλλά μέχρι ημίωρη εξωτερική περιήγηση στην Sagrada.
Ο Καθεδρικός είναι καλός αλλά μπροστά σε αυτούς της Σεβίλλης και της Κόρδοβα...
Το γοτθικό κομμάτι, ωραίο σε γενικές γραμμές (και με ωραία μαγαζάκια) αλλά καμία σχέση με άλλες πόλεις που επιβιώνουν ολόκληρα κομμάτια από παλαιότερες εποχές.
Συμπαθητικό το κάστρο και εξαιρετικό σημείο θέας αλλά μπροστά στην Αλάμπρα....
Τώρα κάποια πράγματα που λογίζονται ως αξιοθέατα και εννοώ κάτι πεζόδρομους, κάτι πάρκα, κάτι μαγικά συντριβάνια ας μην τα σχολιάσω καλύτερα γιατί μπορεί να παρεξηγηθεί κανείς...:cool:
 

TravelHunter

Member
Μηνύματα
26
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Ιαπωνία
Και εγώ την ίδια γνώμη είχα αλλά τώρα τουλάχιστον θα έχει high rises που το βρίσκω εξαιρετικό για την πόλη.
Το Λονδίνο δεν έχει χρώμα? απίστευτο να το λέει κάποιος αυτό!
Ναι είναι υπό ανέγερση ένα high rise των 135 μέτρων, αλλά της Λεμεσού στο παραλιακό μέτωπο είναι πιο εντυπωσιακοί.
Απλά το Λονδίνο έχει πολλά να προσφέρει δεν λέω, απλά δεν είχε κάτι που να με εντυπωσιάσει. Έκανα και δεύτερη επίσκεψη, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι ο τοπ ευρωπαϊκός προορισμός (μάλλον δεν είναι του γούστου μου). Αποτελεί το δυνατό χαρτί της Αγγλίας, αλλά στην ύπαιθρο και στις μικρότερες πόλεις έχει να δώσει περισσότερα σαν προορισμός (πχ. περιοχή Jurassic Coast-Durdle Door στο Dorset, Bath)
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
Τελικά όλα είναι θέμα προσδοκιών-απαιτησεων ,φυσικά επιλογών, προτεραιοτήτων, οργανωσης, παρέας, εννοηται διάθεσης και επίσης θα έλεγα και "ταξιδιωτικής ωριμότητας"...
...Ποτέ δε μπορούσα να φανταστώ πόσο θα ξετρελαθω με τη Μάλτα!
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.038
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αποτελεί το δυνατό χαρτί της Αγγλίας, αλλά στην ύπαιθρο και στις μικρότερες πόλεις έχει να δώσει περισσότερα σαν προορισμός (πχ. περιοχή Jurassic Coast-Durdle Door στο Dorset, Bath)
Δεν είμαι λάτρης του Λονδίνου αλλά μπορείς να εξηγήσεις τι ακριβώς έχει να δώσει ένα χωριό της αγγλικής υπαίθρου που αφού το περπατήσεις σε μισή ώρα, θα καταλήξεις να πίνεις τσάι σε ένα καφέ; Eίναι σα να συγκρίνεις τη Δεσκάτη με την Αθήνα.
 

TravelHunter

Member
Μηνύματα
26
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού-Ιαπωνία
Δεν είμαι λάτρης του Λονδίνου αλλά μπορείς να εξηγήσεις τι ακριβώς έχει να δώσει ένα χωριό της αγγλικής υπαίθρου που αφού το περπατήσεις σε μισή ώρα, θα καταλήξεις να πίνεις τσάι σε ένα καφέ; Eίναι σα να συγκρίνεις τη Δεσκάτη με την Αθήνα.
Την περιοχή του Jurassic Coast σίγουρα δεν μπορεί να την δει κανείς σε μισή ώρα, ούτε καν το Μπάθ που ανέφερα. Ανέφερα ότι το Λονδίνο έχει πολλά αξιοθέατα, τα οποία μπορεί ούτε μια εβδομάδα να σου φτάσει για να τα δεις, όμως η γραφικότητα της αγγλικής υπαίθρου είναι αυτή που μου έμεινε από τα δύο μου ταξίδια στην Αγγλία, ακόμη και αυτά τα μικρά χωριά που λες.
Δεν έκανα ακριβώς σύγκριση, απλά είπα ότι το Λονδίνο θεωρείται σούπερ προορισμός, αλλά δεν δικαιολογεί την φήμη του.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.482
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Η Βαρκελώνη ήταν ένας από τους προορισμούς που είχα πάντα πολύ υψηλά στη λίστα των προς επίσκεψη πόλεων, χάρη στον Θαφόν ίσως, ανυπομονούσα να βιώσω την ατμόσφαιρά της. Πολλοί στο φόρουμ βλέπω την θάβουν, όπως κι άλλες πόλεις που πάντα ήθελα να επισκεφτώ, όπως το Άμστερνταμ, την Πράγα, τη Βουδαπέστη. Σ’ όλες αυτές όμως θέλω να πάω, δεν με πτοούν τα σχόλια, απλώς μου μειώνουν τις προσδοκίες, κάτι που μάλλον σε καλό θα μου βγει, καλύτερα να εκπλαγείς ευχάριστα παρά δυσάρεστα. Και πλέον για σχεδόν ό,τι προορισμό θέλω να επισκεφτώ, αρχίζω να αναπτύσσω έναν μηχανισμό άμυνας (ή επίθεσης), να μειώνω από μόνος μου τις προσδοκίες: ο τάδε περιγράφει το Περού σαν να είναι από άλλο Γαλαξία, ο δείνα την Ταϋλάνδη σαν τον παράδεισο επί της γης, ένας τρίτος μιλάει για Ισλανδία και στάζει μέλια, ας μην συγχέω τα προσωπικά βιώματα/γούστα/εμμονές του καθενός με τον αντίκτυπο που θα έχουν οι προορισμοί σ' εμένα.

Δεν πετυχαίνει πάντα. Ίσως και σπάνια, εδώ που τα λέμε.

Πάντως έχουν ενδιαφέρον όλα αυτά τα τόπικ. Αφενός, γιατί έτσι μπορεί να ανακαλύψεις κάποιο μέρος που δεν είχες κατά νου. Αφετέρου, γιατί βλέπεις πόσες διαφορετικές είναι οι γνώμες, τα γούστα, ο τρόπος που βιώνει ο καθένας μας το ίδιο μέρος. Δεν ξέρω αν κάπου συμπίπτουν τα γούστα όλων. Ίσως μόνο για την Κωνσταντινούπολη να υπάρχει κοινή αποδοχή, δεν έχω διαβάσει για κανέναν που να τον απογοήτευσε (σας προκαλώ να βγείτε οι αντιφρονούντες να μιλήσετε), ενώ για σχεδόν κάθε άλλο μέρος θα βρεις συμμάχους και πολέμιους.

Επίσης, εδώ συγχέονται δυο πράγματα, νομίζω. Άλλο υπερεκτιμημένες/υποτιμημένες πόλεις (υπάρχει και άλλο τόπικ, που από το πρώτο ποστ γίνεται αναφορά στο τωρινό μήλον της έριδος) κι άλλο πόλεις που ξεπέρασαν/δεν έφτασαν τις προσδοκίες μας. Για το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα έχω υψηλές προσδοκίες, αυτό δεν σημαίνει ότι θα τη χαρακτηρίσω γενικώς και αορίστως υπερεκτιμημένη αν δεν μου αρέσει. Με την ίδια λογική θεωρώ άστοχο τον χαρακτηρισμό υποτιμημένη για το Μπαθ (όμορφη, δεν λέω, αριστοκρατική πολύ, αλλά τρώει εύκολα τη σκόνη του Εδιμβούργου σε γραφικότητα), καθώς και πολύ τουρισμό έχει βάσει στοιχείων (τα λουτρά του είναι η πιο τουριστική ατραξιόν της χώρας έξω από το Λονδίνο), αλλά και προσωπικά, από όσα μέρη επισκέφτηκα Αγγλία low-season (Λονδίνο, Μπρίστολ, Μάντσεστερ, Εδιμβούργο) ήταν το μόνο που μου φάνηκε τουριστικό.
Εγώ πάντως δεν τρελάθηκα με την Κωνσταντινουπολη . Ενδιαφέρουσα ήταν, δεν απογοητευτηκα αλλά δεν τη βάζω στις τοπ-20 ας πούμε. Βέβαια πήγα μια φορά μόνο και πριν πολλά χρόνια, πολλές φορές η δεύτερη φορά είναι διαφορετική και παίζει ρόλο και η ηλικία.
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.364
Likes
3.409
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Ακριβώς την ίδια αίσθηση μου άφησε και εμένα η Κων/πολη. Δεν ένιωσα να με τρελαίνει ούτε να με συνεπαίρνει. Όμως κακά τα ψέμματα, θεωρώ σε κάποιο βαθμό το να λέμε εάν μας αρέσει το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Βερολίνο ή η Κων/πολη κουβέντα τύπου "να'χαμε, να λέγαμε...". Οι μεγάλες μητροπόλεις (όπως οι προαναφερθείσες) θεωρώ ότι ουσιαστικά αποτελούνται από πολλές "υπο-πόλεις" και σε καμία περίπτωση δεν εξαντλούνται σε ένα μόνο ταξίδι. Μπορεί να λεώ ότι δεν τρελάθηκα με την Κων/πολη (η κάποιος άλλος να λέει ότι δεν τρελάθηκε με το Λονδίνο), ξέρω όμως καλά ότι μπορεί εάν ξαναπάω και δω κάποιες άλλες γωνιές, ή έστω εάν ξαναδω τις ίδιες γωνιές με πιο χαλαρή διάθεση (γιατί κακά τα ψέμματα όταν ως τουρίστες πάμε κάπου για πρώτη φορά, πάντα έχουμε έστω και ένα υποσυνείδητο άγχος να "ρουφήξουμε" όσα περισσότερα μπορούμε σε - συνήθως- λίγο χρόνο) να αλλάξω τελείως γνώμη. Επομένως ειλικρινά η κουβέντα στο συγκεκριμένο thread θεωρώ ότι ουσιαστικά μπορεί να έχει κάποια μεγαλύτερη ουσία μόνο για σχετικά μικρότερες πόλεις, οι οποίες μπορούν με κάποιο τρόπο να "ειδωθούν" επαρκώς και σε ένα ταξίδι. Εκτός κι αν κάποιος έχει πάει πάρα πολλές φορές ή έχει ζήσει σε μια συγκεκριμένη μητρόπολη, οπότε πια εκεί η θεώρηση των πραγμάτων αλλάζει
 

alma

Member
Μηνύματα
3.718
Likes
15.052
Την 1η φορά που πήγα Λονδίνο στην εφηβεία μου,ήμουν ενθουσιασμένη με όσα είδα.Μάλιστα έλεγα λες να βαρεθώ την 2η φορά;:haha::haha: Τελικά ανακάλυψα ότι δεν είχα δει σχεδόν τίποτα την 1η, μπορεί ούτε και την 2η φορά αν το συγκρίνω με το μέγεθος των αξιοθεατων του Λονδινου. Με τα χρόνια είδα πως όσες φορές και να πάω δεν θα βαρεθώ ποτέ μάλλον. Κάποια επίσκεψη την είχα αφιερώσει κυρίως σε μουσεία. Άλλη κυρίως σε πάρκα. Άλλη σε βόλτες σε υπαίθριες- και όχι μόνο- αγορές με προιόντα από όλο τον κόσμο. Άλλη σε λίγο από όλα. Πάντως κάθε φορά δεν καταλάβαινα πότε τελείωνε το ταξίδι κι ερχόταν η ώρα της επιστροφής.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
@thanos75 έχεις εν μέρη ένα δίκιο αλλά από την άλλη μήπως και αυτοί που κατοικούν σε μια πόλη και την ξέρουν καλύτερα, δεν αμφισβητούνται από τους άλλους που δεν πείθονται με τίποτα? Από την άλλη η αίσθηση που σου αφήνει μια πόλη, η αύρα της δεν εξηγείται πολλές φορές και δεν χρειάζεται να την επισκεφτείς 10 φορές ούτε να βάλεις κάτω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της για να δεις αν σου άρεσε ή όχι.

Οι μεγάλες πόλεις είναι ανεξάντλητες. Το Παρίσι μπορεί να μη με ενθουσίασε, μπορεί να μην αποτελεί την αγαπημένη μου πόλη όμως δεν θα το αποκαθηλώσω ούτε θα το αφορίσω. Σαν πρώτη αίσθηση το θεωρήσα υπερεκτιμημένο για την τόση λατρεία που του έχουν, αλλά από την άλλη κατανοώ απόλυτα την φήμη του. Και φυσικά θα ήθελα να ξαναπάω για να το δω με άλλη οπτική και σίγουρα άλλη εποχή. Όμως το Λονδίνο όπως λέει και η @alma δεν μπορείς να το βαρεθείς ποτέ. Και δεν χρειάζεται να πάω πολλές φορές για να διαπιστώσω ότι το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά.

Οπότε αυτό εδώ
απλά είπα ότι το Λονδίνο θεωρείται σούπερ προορισμός, αλλά δεν δικαιολογεί την φήμη του.
Το θεωρώ βλασφημία! :p Δηλαδή συγνώμη αν δεν δικαιολογεί τη φήμη του το Λονδίνο, ποιο την δικαιολογεί. Η μητρόπολη του Λονδίνου για αυτά που σου προσφέρει, για την ποικιλία της και την πολυμορφία της, απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις αλλά ίσως μόνο με της Αμερικής. Γι'αυτό και συχνά λέμε Λονδίνο ή Νέα Υόρκη! Η γραφικότητα των χωριών και των μικρών πόλεων είναι κάτι άλλο και δεν μπορεί να συγκριθεί με μια μητρόπολη σαν το Λονδίνο. Δεν μπορείς να συγκρίνεις μια πόλη των 90 χιλιάδων με μια πόλη των 7 εκατομμυρίων!
 

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.075
Likes
2.491
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Ωωωωχ... Μας βλέπω για δεύτερο γύρο φαγωμάρας με μήλο της έριδος το Λονδίνο αυτή τη φορά, μετά τη Βαρκελώνη!!

Κάτω τα χέρια από το Λονδίνοοοοοο είναι η αγαπημένη μου πόλη εεεε

Ελπίζω να μη πιάσετε κ τη Βενετία μετά που είναι η δεύτερη αγαπημένη ....

Και για να είμαι εντός θέματος, έχουμε κ λέμε:

Κατώτερες προσδοκιών: Κωνσταντινούπολη (ίσως είχα πολύ υψηλές προσδοκίες τι να πω, όχι ότι δε μου άρεσε απλά δε τρελάθηκα), Μαδρίτη-Τολέδο (ίδια περίπτωση με Κων/πολη), Βουδαπέστη (μπλιαχ), Σαν Φρανσίσκο (έτσι κ έτσι, το περίμενα πιο exciting αλλά σκυλοβαρέθηκα), Μιλάνο (Πάλι καλά που είδα το Μυστικό Δείπνο κ έχω να το λέω), York (περίμενα την "επιστροφή στο Μεσαίωνα" κι είδα μια ψιλοβαρετή Αγγλική επαρχιακή πόλη με ένα πολύ μικρό ιστορικό κέντρο και πολλούς τουρίστες), Βρυξέλλες επίσης.. Κοπεγχάγη (καλή για μια πρώτη επαφή με Σκανδιναβία αλλά επίσης βαρέθηκα), Μόναχο.. Νυρεμβέργη (εκεί έφαγα μεγάλη ήττα, κάτι σα περίπτωση York), Βέρνη (ένας δρόμος άντε δύο πάνω κάτω τι να σου κάνει)

Ευχάριστες εκπλήξεις: Άμστερνταμ (για κάποιο λόγο δε το είχα σε υπόληψη, έπαθα πλάκα όμως), Βερόνα, Νίκαια, η Άρλ στη Γαλλία (με χτύπησε έρωτας κατακούτελα), το Μονπελιέ επίσης πολύ πιο ωραίο από ότι περίμενα, η Ζυρίχη (περίμενα μια ξενέρωτη πόλη, αλλά πέρασα ένα φανταστικό Χριστουγεννιάτικο weekend κ είδα ΠΟΛΥ χιόνι!), το Whitby στην Αγγλία (αδυνατώ να περιγράψω.. απλά απερίγραπτο κ θα ήθελα να έμενα περισσότερο εκεί να το απολαύσω αλλά είχα πάει τουρ με γκρουπ :(), Στρασβούργο επίσης ωραίο κ δε του τόχα..

Εν ολίγοις, τα περισσότερα μέρη που επισκέφτηκα ως τώρα, αποδείχτηκαν αντάξια προσδοκιών.. Είτε ήταν υψηλές είτε όχι... Αλλά κ από αυτά τα μέρη που με ψιλοαπογοήτευσαν κάτι μου έμεινε... κάτι κέρδισα... κ σε όλα θα ξαναπήγαινα (εκτός Βουδαπέστης.. δε ξέρω βρε παιδιά, ντε μου άρεσε καθόλου)
 
Last edited:

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.830
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
xm...κάτι που ξέχασα...Ουαλία..
είχα πάει για 2 χρονια για σπουδές, με χαμηλές προσδοκίες (που πάω μες t a πρόβατα τώρα) αλλα τελικά μου άρεσε παρα πολύ...εκτος από το Swansea που ήταν αδιάφορο...η ύπαιθρος ήταν φανταστική

πολύ ωραία k τα Highlands, k το Δουβλίνο...
Αδιάφορο το Manchester

ωραία k τα χωρια της Ιταλίας στα σύνορα πριν την Γαλλία...
αρκεί να έχεις κάποιον να σε πάει εκεί που πρέπει k να είσαι ερωτευμένος με αυτόν
αλλιώς ψάχνεις μαχαίρι να κόψεις τις φλέβες σου

από γερμανία για Στουτγκάρδη δεν μπορώ να πω γιατί είμαι προκατειλημμένος...
από πόλεις? Μοναχο ωραίο, Würzburg ωραίο, Freiburg αδιάφορο τελικά, Kiel ωραίο ειδικά αν πας καλοκαίρι

για Austria δεν μπορώ να πω γιατί είναι μεγάλος ερωτας...αλλα σαν το Innsbruck δεν έχει...
είναι αυτό που είπε ένας φίλος παραπάνω...σε κάποιες πόλεις πας, k από την πρώτη στιγμή η αύρα σε μαγνητίζει....k βλέπεις τα πάντα τέλεια
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom