Γενικά Διακοπες για ζευγαρι

coco_

Member
Μηνύματα
1.324
Likes
1.798
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Εμένα η γνώμη μου είναι ότι όσο πιο μικρό και χαλαρό είναι ένα νησί τόσο πιο πολυς χρόνος χρειάζεται να ξοδέψεις αν θες να μπεις στους ρυθμους του. Δηλάδή στην Πάρο μπορείς να πας και να παρταρεις ένα τριημερο...στην Ανάφη θες μια βδομαδουλα να χαλαρώσεις και να αρχίσεις να νιωθεις σαν ντοπιος, επειδή ουσιαστικά αυτο έχει να σου προσφέρει το νησί και αυτό αξίζει.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.311
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Είναι κι αυτό μια προσέγγιση. Αναλόγως πάντα τι ψάχνει καθένας, και τι θέλει από τις διακοπές του.
Άλλος προτιμά να ξεκουραστεί, και να δει πχ 1 νησί σε 9 ημέρες.
Άλλος να γεμίσει με εικόνα και παραστάσεις και να δει 3 νησιά σε 9 ημέρες.
Μέχρι πριν 6-7 χρόνια ήμουν της πρώτης περίπτωσης, τα τελευταία χρονια όμως ξεκάθαρα υπέρ της άλλης.
Τεράστιο ρόλο βέβαια παίζει και ο τρόπος που θα πας και θα φύγεις, και τι ταλαιπωρία συμπεριλαμβάνει αλλά και το μέγεθος και η πολυπλοκότητα του νησιού.
Για παράδειγμα 10 μέρες στην Ικαρία είναι οριακά εντάξει, ενώ στις μικρές Κυκλάδες προλαβαίνεις να πάρεις καλή δόση και από τα 4.
Ας μη συγκρίνουμε ανόμοια μέρη.
Καλός ο συνδυασμός νησιών, ενδείκνυται η Ελλάδα για κάτι τέτοιο, και στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, ωστόσο χρειάζονται και κάποιες μέρες για να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι το νησί.
Το καλό βέβαια είναι ότι όπως είναι η δομή, αν σ'αρέσει κάτι πολύ και δε σου φτάσει, το χωράς άνετα στο επόμενο σου τουρ και είσαι ευχαριστημένος ;).
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.311
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Ότι κι αν διαλέξεις πάντως, υπολόγισε τη παράμετρο της ώρας μεταφοράς.
Δεν είναι κι ότι πιο εύκολο οι 9-12 ώρες μέσα σ' ένα πλοίο..
Αυτό, και οι μέρες που έχεις στη διάθεση σου είναι οι κύριοι λόγοι για μένα της επιλογής.
 
Last edited:

orangeglou

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Μπορεί κάποιος να μου πει αν αξίζει η Ικαρία για νεαρό ζευγάρι; Φτάνουμε αεροπορικώς Μύκονο.. και ψάχνουμε να φύγουμε για κοντινά νησιά.. Σκεφτηκάμε για Σύρο,Νάξο,Αμοργό και Κουφονησια..
 

Stellal

Member
Μηνύματα
19
Likes
9
Από όλες τις επιλογές σου,έχω ακούσει αρκετά θετικά σχόλια από φίλους για την Αμοργό ,έχω όμως επισκεφτεί Κουφονησια κ στο προτείνω!! Πραγματικά επιλογή για όμορφες χαλαρές διακοπές! Πολύ ωραίο νησί, μικρό δεν θα χρειαστείτε αυτοκίνητο καθώς η μετακίνηση γίνεται με τα πόδια. Όμορφες καθαρές παραλίες (ανοργανωτές), αρκετά ταβερνάκια, κ 3-4 μπαράκια για ποτό! Το μόνο μείον τα υπερτιμημένα καταλύματα!
 

skout

Member
Μηνύματα
48
Likes
43
Μπορεί κάποιος να μου πει αν αξίζει η Ικαρία για νεαρό ζευγάρι; Φτάνουμε αεροπορικώς Μύκονο.. και ψάχνουμε να φύγουμε για κοντινά νησιά.. Σκεφτηκάμε για Σύρο,Νάξο,Αμοργό και Κουφονησια..
Η Ίκαρια είναι πολύ μεγάλο νησί κ θέλει αυτοκίνητο . Θα υπαρχει ; Πόσες μέρες ; Εκτός αν πάτε μόνο από τη μεριά του ευδηλου αλλά είναι κρίμα να μη δείτε την παραλία Σεϋχέλλες που αν θυμάμαι καλά είναι από την άλλη μεριά κάπως δύσβατη αλλά σούπερ. Κατ τ αλλά το νησί σίγουρα ενδείκνυται για νεαρό ζευγάρι ειδικά αν είστε τύποι του τσίπουρου ρακόμελου κ όχι του κοκτέιλ. Αν ναι στις ράχες θα την καταβρειτε . Στα πανηγύρια γίνεται χαμός από νέους ντόπιους κ μη όλοι μια παρέα χορεύουν από ικαριωτικο κ πως το τρίβουν το πιπέρι μέχρι βαλς !
 

Alpha14

Member
Μηνύματα
119
Likes
203
Και φέτος εδώ για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, μιας και δυο σερί χρονιές με βγάζει ασπροπρόσωπο το φόρουμ:xalara:
(και ειλικρινά ντρέπομαι που δεν έχω βρει ακόμη χρόνο να ανεβάσω προτάσεις και φωτογραφίες από πουθενά...:icon_redface:)

Λοιπόν, πήγαμε πρόπερσι Αμοργό και ήταν πάρα πολύ όμορφα, πέρυσι Ανάφη και μπορώ να πω ότι την αγάπησα ακόμα πιο πολύ, ε φέτος κλασικά ψάχνουμε κάτι στο ίδιο στυλ... :D

  • Νησί (ή συνδυασμό) για καμιά βδομάδα, ίσως και (λίγο) παραπάνω, αν τα καταφέρουμε.
  • Για διαμονή λέμε φέτος να επιστρέψουμε στο κάμπινγκ, είτε σε οργανωμένο, που να έχεις όμως την άπλα και την σκιά σου (όπως στο δημοτικό της Σαμοθράκης, που το θεωρούμε ιδανικό) και να μπορείς να στήσεις και κάπου που να έχεις την ησυχία σου αν θες, είτε ελεύθερο με τις ίδιες προϋποθέσεις (άρα όχι ρούκουνες, κτλ, ο ένας πάνω στον άλλο) + να μην είσαι τελείως στου διαόλου τη μάνα, για οτιδήποτε συμβεί ή χρειαστεί.
  • Θέλουμε αν γίνεται να μπορούμε να γυρίσουμε παραλίες κτλ χωρίς αυτοκίνητο, όπως συμβαίνει πχ πολύ εύκολα στην Πάρο, λόγω πολύ καλής συγκοινωνίας, ή όπως κάναμε στην Ανάφη με το λεωφορείο και λίγο περπάτημα όποτε χρειαζόταν (νέοι άνθρωποι είμαστε στην τελική), ή να χρειαζόμαστε αμάξι μόνο για καμιά μέρα (όπως θεωρώ ότι συμβαίνει στην Αμοργό αν θες να δεις λίγο πιο ανθρώπινα το νότιο τμήμα του νησιού).
    Καταλαβαίνω ότι είναι λίγο δύσκολο αυτό σε συνδυασμό με το camping, αλλά δεν πειράζει μωρέ, βοηθάω τους πιο πολυταξιδεμένους να περιορίσουν τις εναλλακτικές. :p
  • Θέλουμε ομορφιά/γραφικότητα.
    Θέλουμε ωραίες θάλασσες/παραλίες
    να περνάμε τα μεσημέρια μας [μ'αρέσουν οι διαφορετικές· με σπηλιές, με περίεργα χρώματα άμμου όπως η κόκκινη παραλία στη Σαντορίνη, με επιβλητικούς βράχους ή γραφικές εκκλησίες από πάνω... Πχ στην Αμοργό οι αγαπημένες μου ήταν Μούρος/Αγία Άννα (πρωτότυπο...), στην Ανάφη οι μικρές δεξιά από Άγιους Ανάργυρους και Ρούκουνα που συνδύαζαν ησυχία/γραφικότητα και βρίσκαμε σκιά, και περιέργως και αυτή δίπλα στο λιμάνι που πήγαιναν και οι ντόπιοι, στη Σαμοθράκη τρομερές οι βάθρες, ενώ από τα νησιά που θυμάμαι από όταν ήμουν μικρός μάλλον ξεχωρίζω τις παραλίες της Μήλου, αν και δεν ξέρω/θυμάμαι κατά πόσο ενδείκνυνται για να περάσεις ώρες, να ξαπλώσεις, κτλ...]
  • Θέλουμε επίσης ωραία ταβερνάκια/μεζεδοπωλεία (δεν ξεχνιέται το Τρανζιστοράκι στη Χώρα της Αμοργού - ενώ ήταν υπέροχη η θέα από τη χώρα της Ανάφης).
  • Δεν θέλουμε ντάμπα-ντούμπα σε μπιτς μπαρ και κλαμπ (γενικά δεν ψάχνουμε έντονη βραδινή ζωή, κάνα ωραίο χαλαρό μαγαζάκι για καμιά ρακή θέλουμε μόνο, ή αν υπάρχει και κάνα λάιβ καλοδεχούμενο).
  • Δεν θέλουμε μαζικό τουρισμό.
  • Δεν θέλουμε νησιά με ακριβή ζωή, αφού και δεν είναι το στυλ μας, και προτιμάμε να πάμε κάπου αλλού και να καθίσουμε περισσότερες μέρες.
(Είπαμε, δεν άλλαξαν τα γούστα με πέρυσι και πρόπερσι, απλά γράφω τα ίδια με λίγο διαφορετικά λόγια. :D)

  • Δεν έχουμε θέμα Αιγαίο-Ιόνιο.
  • Δεν ξέρω ακόμα πότε θα πάμε, οπότε και φέτος δεχόμαστε διαφορετικές προτάσεις ανάλογα με την περίοδο (πχ. ένα νησί μπορεί να είναι τελείως νεκρό ή να έχει κακές συγκοινωνίες εκτός 15αυγουστου, ενώ ένα άλλο μπορεί να είναι "αφόρητο" εκείνη την εποχή).
  • Αποκλείονται Σαμοθράκη, Αμοργός, Ανάφη, καθώς έχουμε πάει μαζί. :)

Ευχαριστώ από τώρα όποιον καθίσει να το διαβάσει όλο.:lol:
Έχω ήδη κάποια πράγματα κατά νου (με βάση και τις περσινές προτάσεις κ' τα ψαξίματα που έκανα, και δεν τα αναφέρω για να μην επηρεάσω κάποιον), αλλά φέτος το έκανα ακόμα πιο συγκεκριμένο, οπότε περιμένω να δω τι ταιριάζει καλύτερα, μήπως υπάρχει κάποια διαφορετική πρόταση, κοκ...

@psilos3 να ξες περιμένω τη γνώμη σου και φέτος :D

 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.311
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Και φέτος εδώ για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, μιας και δυο σερί χρονιές με βγάζει ασπροπρόσωπο το φόρουμ

@psilos3 να ξες περιμένω τη γνώμη σου και φέτος :D
Αρχικά να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σου. Με τιμά.
Δεύτερον, να σου πω ότι με προβλημάτισαν ιδιαίτερα οι φετινές σου απαιτήσεις. Δεν είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο αυτό που ψάχνεις, είναι όμως πολύ δύσκολο να βρεθούν όλα αυτά μαζί συνδυαστικά...
Θα απαντήσω ξεχωριστά για να αρχίσει το ψάξιμο, αφού αναφέρω πρηροφοριακά ότι δεν έχω μείνει ποτέ σε καμπινγ σε νησί γιατί δε βολεύει να πάω τόσο οργανωμένα, ωστόσο έχω επισκεφτεί αρκετά για να έχω άποψη.

Μία καλή περίπτωση που μου έρχεται κατά νου, είναι οι μικρές Κυκλάδες, και περισσότερο δε η Δονούσα σε συνδυασμό με άλλο νησί. Είναι στάνταρ προορισμός για ελεύθερο καμπινγκ, ωστόσο οι συνθήκες τους μήνες αιχμής δεν είναι οι καλύτερες. Ο ένας πάνω στον άλλο και καθόλου σκιά. Θέλει ψάξιμο. Σχοινούσα κάπως καλύτερα τα πράγματα. Βάζεις και μία Ηρακλειά, κι έχεις ένα πολύ ωραίο island hopping έτοιμο!

Βολεύει επίσης και στη πρόσβαση χωρίς αυτοκίνητο, μιας και μιλάμε για μικρά νησάκια. Για ομορφία/γραφικότητα και παραλίες δε το συζητάμε, είναι αρκετά ικανοποιητικά. Ντάμπα ντουμπα δεν υπάρχουν, ούτε τόσο μαζικός τουρισμός όπως τα μεγαλύτερα νησιά. Οι τιμές είναι νορμαλ. Το φαγητό πολύ καλό και οι επιλογές πολλές!

Δεύτερη επιλογή που μου έρχεται είναι η Αντίπαρος (χωρίς να έχω άποψη για το καμπινγκ, αλλά σίγουρα μπορείς να βρεις πληροφορίες γι αυτό) η οποία επίσης συνδυάζεται με λίγη καλή θέληση με κάποιο από τα παραπάνω. Λίγο πιο ακριβή σε τιμές, αλλα νορμαλ. Περισσότερο κοσμική αλλά με διαφορετικού είδους κόσμο.

Καλό καμπινγκ με σκια είχε και στη Σέριφο, με σίγουρα αρκετό και πολύ νέο κόσμο όμως. Εκεί φυσικά είναι δύσκολη η πρόσβαση στις παραλίες χωρίς μέσο, και το νησί γενικά λίγο ακριβό.

Τέλος, ένας ωραίος συνδυασμός είναι οι Λειψοί όπως προαναφέρθηκε, είτε με Πάτμο, είτε με Λέρο ακόμη καλύτερα.
Δε ξέρω βέβαια τι παίζει με καμπινγκ εκεί. Σίγουρα στα δύο μεγάλα έχει, για Λειψούς όμως δε θυμάμαι να παρατηρησα κάτι πέρα από ελεύθερο, που είναι μες τι επιλογές σου! Νομίζω πολύ καλή περίπτωση.

Ξεκίνα το ψάξιμο, βάλε κάτω τους χάρτες κι εδώ είμαστε!
 

Alpha14

Member
Μηνύματα
119
Likes
203
Ευχαριστώ καταρχάς για τις άμεσες απαντήσεις. :)

Το ξέρω ότι είναι δύσκολος ο συνδυασμός, αλλά ρωτάω πρώτα μπας και βρεθεί κάτι να τα καλύπτει (σχεδόν) όλα, κι αν όχι τότε αναπροσαρμόζουμε το πλάνο...;)

Οι Μικρές Κυκλάδες ήταν αυτό που είχα κι εγώ στο μυαλό μου, με την ίδια ακριβώς ανησυχία ως προς τον κόσμο (κυρίως για τη Δονούσα, που παίζει πολύ τελευταία ως εναλλακτικός προορισμός).

Και τα Βόρεια Δωδεκάνησα που αναφέρετε μου φαίνονται ενδιαφέροντα σαν προοπτική, θυμάμαι ότι μου είχες σχολιάσει και πέρυσι για τους Λειψούς...

Έτσι όπως τα'χω στο μυαλό μου, κάτι από Αρκούς-Λειψούς-Λέρο-Πάτμο-Αγαθονήσι μου φαίνεται καλή επιλογή αν βολέψει να πάμε μεταξύ 15 Ιουλίου-15 Αυγούστου, ενώ αν πάμε σε άλλες ημερομηνίες λέω να κοιτάξουμε πρώτα για Μικρές Κυκλάδες.
Δεν ξέρω βέβαια αν έχει νόημα αυτό που λέω ή αν κάνω κάπου λάθος... (πχ να αρχίζει πιο νωρίς το τουριστικό πικ στη Δονούσα ή να μην ενδείκνυνται τα περισσότερα από τα Βόρεια Δωδεκάνησα για κάμπινγκ +να μην βρίσκεις σ'αυτά ούτε δωμάτια την περίοδο αιχμής, λόγω περιορισμένων επιλογών)

ΥΓ. Τελευταία ερώτηση (προς το παρόν :D) και ξεκινάω ψάξιμο.
Αν έβαζα και μηχανάκι στην εξίσωση θα πρότεινες (εσύ ή κάποιος άλλος) κάτι διαφορετικό;
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.311
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Τελευταία ερώτηση (προς το παρόν :D) και ξεκινάω ψάξιμο.
Αν έβαζα και μηχανάκι στην εξίσωση θα πρότεινες (εσύ ή κάποιος άλλος) κάτι διαφορετικό;
Το τουριστικό πικ στη Δονούσα όσον αφορά το ελεύθερο κάμπινγκ διαρκεί αρκετούς μήνες μεχρι και μέσα Σεπτεμβρίου που έχει το πανηγύρι του νησιού. Κι εγώ δε το πίστευα αλλά συμβαίνει Δωμάτια παίζουν, και πολυ όμορφα και οικονομικά.
Οσον αφορά τα Βόρεια Δωδεκάνησα, εγκρίνω κι επαυξάνω. Λατρεμένο τουρ, Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκιοι, Λερος, Πάτμος, απο τσ καλύτερα της ζωής μου.
Το μηχανάκι θα σου λύσει τα χέρια, οπουδήποτε κι αν είσαι. Αν το έχεις είναι σημαντικό!
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.554
Likes
4.005
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Ευχαριστώ καταρχάς για τις άμεσες απαντήσεις. :)

Το ξέρω ότι είναι δύσκολος ο συνδυασμός, αλλά ρωτάω πρώτα μπας και βρεθεί κάτι να τα καλύπτει (σχεδόν) όλα, κι αν όχι τότε αναπροσαρμόζουμε το πλάνο...;)

Οι Μικρές Κυκλάδες ήταν αυτό που είχα κι εγώ στο μυαλό μου, με την ίδια ακριβώς ανησυχία ως προς τον κόσμο (κυρίως για τη Δονούσα, που παίζει πολύ τελευταία ως εναλλακτικός προορισμός).

Και τα Βόρεια Δωδεκάνησα που αναφέρετε μου φαίνονται ενδιαφέροντα σαν προοπτική, θυμάμαι ότι μου είχες σχολιάσει και πέρυσι για τους Λειψούς...

Έτσι όπως τα'χω στο μυαλό μου, κάτι από Αρκούς-Λειψούς-Λέρο-Πάτμο-Αγαθονήσι μου φαίνεται καλή επιλογή αν βολέψει να πάμε μεταξύ 15 Ιουλίου-15 Αυγούστου, ενώ αν πάμε σε άλλες ημερομηνίες λέω να κοιτάξουμε πρώτα για Μικρές Κυκλάδες.
Δεν ξέρω βέβαια αν έχει νόημα αυτό που λέω ή αν κάνω κάπου λάθος... (πχ να αρχίζει πιο νωρίς το τουριστικό πικ στη Δονούσα ή να μην ενδείκνυνται τα περισσότερα από τα Βόρεια Δωδεκάνησα για κάμπινγκ +να μην βρίσκεις σ'αυτά ούτε δωμάτια την περίοδο αιχμής, λόγω περιορισμένων επιλογών)

ΥΓ. Τελευταία ερώτηση (προς το παρόν :D) και ξεκινάω ψάξιμο.
Αν έβαζα και μηχανάκι στην εξίσωση θα πρότεινες (εσύ ή κάποιος άλλος) κάτι διαφορετικό;
Αν υπαρχει μηχανακι, μηπως Ικαρία; Νομιζω καλυπτει ολα οσα θες...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.785
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom