Κάτι που να εξιτάρει;

MVSylvia

Member
Μηνύματα
589
Likes
2.388
Με όσα έχεις ήδη δει σε συνδυασμό με όσα ζητάς, δεν νομίζω ότι πρέπει να πας Φιλιππίνες. Για να καλύψεις χάρτη ναι, για να σε εξιτάρει όμως όχι. Σκυλοπνίχτρες που σε πάνε σε νησάκια έχει και τις παίρνουν οι ντόπιοι και όντως σκυλοπνίγονται οι άνθρωποι.

Περίεργους ντόπιους δεν έχει, εκτός από τα περιστασιακά παππούδια με τις στολές στα ψηλά του Λουζόν, άντε και πουθενά στο Μιντανάο.

Αρχαία μηδέν. Όταν σου λέω μηδέν, μηδέν.
 

zafirenia_83

Member
Μηνύματα
74
Likes
103
Με τη σειρά μου, θα προτείνω τη γαλλική επαρχία! Μπορεί να ακούγεται λίγο "ξενέρωτο" μπροστά σε άλλους μακρινούς προορισμούς. Είναι όμως ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ, είναι χαλαρή, το φαγητό είναι το καλύτερο του κόσμου (!!) και μάλιστα σε τιμές πολύ πιο προσιτές από την πρωτεύουσα, φύση κτλ.
Αν είσαι φίλος του κρασιού θα ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙΣ στη Βουργουνδία με τις μεσαιωνικές πόλεις και τα πιο διάσημα chateauxτου κόσμου. Το ίδιο και στο Μπορντό προφανώς, στο Λίγηρα μαζί με τα ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ του κάστρα και πάει λέγοντας..
Ένα μήνα ήθελα τουρ στη γαλλική επαρχία!
 

xalara

Member
Μηνύματα
217
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
Απο περιέργεια πως και σου χει ξεφύγει το Βιετναμ? Αρχαία εδω κοντα εχει και η Τυνησία
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ρε συ Γιώργο, σε 22 μέρες θα είσαι Νέα Ζηλανδία με τον admin. Θα πάμε να δούμε όλα τα αρχαία βουνά, τι άλλο θες πια. Κανόνισε την πορεία σου να με ζαλίζεις όλο το ταξίδι "Δευκαλίωνα δε βλέπω αρχαία".
 

North66

Member
Μηνύματα
4.303
Likes
5.039
Επόμενο Ταξίδι
Γεωργία
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Κοίτα και το Ομάν.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, ορισμένες πολύ καλές ιδέες και κάποιες αναφορές πολύ ιντριγαδόρικες για να αρχίσω να ψάχνω πραγματάκια.

Βαλκάνια οδικώς, με κανά lada ή zastava έτσι για την αλητεία.
Να οδηγώ δεν ξέρω, αλλά ναι, τα Βαλκάνια θα είναι ταξιδάρα και θα γίνουν μόνο με τα αγαπημένα μου ΚΤΕλ, τα road trips τα αποφεύγω αν δεν είναι υποχρεωτικά.
Έχεις πάει στο Arkaim? Να δεις και λιγο περισσότερο από Ρωσία ίσως...
Μωρέ μπράβο! Ούτε που το είχα ακουστά, σε ευχαριστώ πολύ!

νησιά Σβάλμπαρντ
Καλά ακούγονται, όντως.
Βλέπω και το κενό της Μογγολίας εκεί στην Ασία. Από άποψη φύσεως και ανθρώπων νομίζω σκοράρει καλά, όσο λίγο έχω μια ιδέα.
Μμμμ, δεν ξέρω φοβάμαι ότι θα είναι όλο στέπα, τζιπ και νομάδες με whatsapp.
Για Νησιά Φαρόε τι λές? Έχεις πάει?
Δεν έχω πάει. Τα φαντάζομαι ολίγον στιλ Φώκλαντ: ανεμοδαρμένα, καταθλιπτικά, φλατ, μηδέν ιστορία. Όχι;

Και βλέπω σου ξέφυγε η Ιρλανδία... Ναι ΟΚ, αν έχεις πάει Σκωτία ίσως σου φανεί μια από τα ίδια, αλλά συνδυάζει όλα αυτά που θες... Ακόμα και αρχαία..
Όπααααααααα. Είσαι δυνατή.

Δεν έχεις πάει Κένυα? Ούτε Μαδαγασκάρη?
Μμμ πήγα Τανζανία, δεν ξέρω αν είναι τόσο υποδέεστερη η Κένυα όσο λένε. Για Μαδαγασκάρη δεν ξέρω... Μεγάλες αποστάσεις, πολλή ξεραϊλα, λίγη ιστορία και με την παρατήρηση μη μεγάλων ζώων δεν πολυτρελαίνομαι. Θα πάω κάποια στιγμή.

Λοιπόν... Απωθημενο δικό μου είναι Καμτσάτκα..
Νομίζω γίνεται μόνο καλοκαίρι. Κακό αυτό.

Χαλκιδική έχεις πάει ??
Ποτέ! Γενικάσ τη βόρεια Ελλάδα λείπουν πολλά πράγματα, από τη Θράκη μέχρι Σαμοθράκη (που πιστεύω θα μου αρέσει πάρα πολύ) και Ικαρίες κλπ. Γενικώς η Ελλάδα έχει πολύ υλικό ακόμη. Μου χρωστάω 2-3 εβδομάδες στην Κρήτη που πήγα μόνο...στην πενταήμερη (που ήταν εννιαήμερη). Το πιο κουφό δε σας το είπα... δεν έχω πάει ποτέ στην Τοσκάνη...

Κι εγώ έχω σε αυτά που θα ήθελα να δω στην ζωή μου νησιά Φερόε οπότε συμφωνώ. Για Αζόρες που λένε τα παιδιά είναι γνωστή η άποψη μου. Φύση απίστευτη, σε αρχαία δεν έχει όσα θες μάλλον, αλλά ιστορία έχει και ιστορικά κτίρια και κάποια μουσεία και η πόλη της Angra do Heroismo είναι κούκλα.Εκτός από Αζόρες, βάλε και καμιά Μαδέιρα, αφού έχεις χρόνο.
Καλά Ρωσία είναι τόσα τα μέρη που θα ήθελα να δω που τι να πρωτογράψω. Νήσος Сахалин, πόλεις του Χρυσού δακτυλίου έξω από τη Μόσχα, περιοχή Καρέλια κλπ.
Μέσα οι Αζόρες, μου άρεσε και η ιστορία σου. Από αυτά που γράφεις για Ρωσία θέλω διάβασμα, για Καρέλια πχ ξέρω μόνο πως εκεί φυλάκισε ο Βλαδίμηρος της καρδιάς μας τον Χοντορκόφσκι.

Ρωσία - Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια - Ινγκουσετία - Τσετσενία - Νταγκεστάν (τα δύο τελευταία δύσκολα αλλά νομίζω όχι ακατόρθωτα) - Αζερμπαιτζάν - Αρμενία - Γεωργία.
Θέλω καλή παρέα γι αυτό γιατί θα είναι ταξίδι μεγάλο, δύσκολο και με απρόοπτα. Αλλά ναι, στα υπόψιν! Μόνο καλοκαίρι ή πάω και άνοιξη που τη συμπαθώ;

Γιατί να πας; για τους εγκαταλελειμμένους μεσαιωνικούς πύργους και τον τρόπο ζωής της Ινγκουσετίας, λαούς πολεμιστές, τις πανάρχαιες πόλεις της Ανατολής του Νταγκεστάν, τους βράχους που ζωγραφίζανε οι Καυκάσιοι πρόγονοί μας στο Αζερμπαϊτζάν, μεγαλιθικούς πολιτισμούς, ερήμους, την γενέτειρα του Στάλιν, πολεμικές ζώνες, ελληνιστικούς ναούς στην Αρμενία., μήξη Χριστιανικών με Ισλαμικών πολιστισμών σε όλο το ταξίδι. Ο Β. και ο Ν. Καύκασος φαίνεται πανέμορφος!
Έχει και μεγαλιθικά;;;;; ΣΕ ΑΓΑΠΩ.

Συγκρίνοντας το χάρτη σου με ένα που είχες δημοσιέυσει κάπου αλλού πέρυσι, βλέπω ότι ξε-πήγες Νορβηγία και Αυστραλία, αλλά πήγες εν τω μεταξύ στη Νέα Ζηλανδία και στο Νότιο Σουδάν.
Προφανώς έχει λάθη... Ξέχασα να βάλω την Αυστραλία και τη Νορβηγία, τη ΝΖ την έβαλα γιατί θα πάω οσονούπω. Χαρά στην παρατηρητικότητά σου ρε γκεσταπίτη!

Pitcairn αν θες να το κανονίσουμε μαζί κάποια από τις επόμενες χρονιές. (Και Σαουδική Αραβία, εννοείται).
Κώστα μέσα για τα Pitcairn είναι και μακρύ το καράβι και βαρετό, αλλά θέλω να πάω οπωσδήποτε. Σαουδική Αραβία γίνεται;;;; Με ξεσηκώνεις...

Στη Γροιλανδία το "special" είναι η παρατήρηση των παγόβουνων στο disco bay (Illulisat).
Μμμμ, πόσο ποιο διαφορετικό από Ανταρκτική θα είναι;

Λίβανο, αν περιμένεις λίγο θα μπορείς να το συνδιάσεις με Συρία (αν και η τελευταία ακούγεται ότι ξανα-έκλεισε πάλι).
Μωρέ πάω και μόνο του το Λίβανο και πετάγομαι κι από Ομάν.

Βόρεια Ινδία έχει πολύ ψωμί. Δες ιστορίες από Κασμίρ - Λαντάκ κλπ. Αλλά την έχεις γυρίσει αρκετά, οπότε δες που δεν έχεις πάει.... Πακιστάν πάλι έχει κάποια θέματα ασφάλειας, αλλά για το κλασσικό route από Islamabad ως το Xinjang είσαι safe (αλλά έχουμε πιο αρμόδιους να σου πουν).
Θέλω διάβασμα για Βόρεια Ινδία κι έχω και το Τζόρντι που έχει λυσσάξει με το Κασμίρ. Αλλά ναι, είναι στα υπόψιν.

Μπαγκλαντες, εκτός από τα κλασσικά (Cox Bazaar, Dhaka, Chittagong) μπορείς πλέον να επισκεφθείς και προσφυγικούς καταυλισμούς των Rohinga (δεν ξέρω σε τί βαθμό είναι στημένο, just saying).
Ούτε ξέρω τι είναι αυτά που αναφέρεις στο Μπαγκλαντές αλλά μια είναι η ερώτηση: αρχαία έχουν;;

Πώς το είχα ξεχάσει αυτό;;; Τσερνόμπιλ μπράβο, καταπληκτική ιδέα!!

Β Ι Ε Τ Ν Α Μ. Και αρχαία, και φύση, και φαί, και πόλεις, και νεότερη ιστορία...
Ναι, πήγα σε πολλά στη ΝΑ Aσία και το άφησα μην πάθω overdose... Ένα ταξίδι μόνο του ή μαζί με ΠΝΓ. Στη λίστα κι αυτό.

Αλγερία / Τυνησία. Αρκετά αρχαία κι εκεί, και σχετικά βατές χώρες δεδομένης της ηπείρου.
- Δε βλέπω καλά την απόχρωση του Μπουτάν, αλλά ΘΕΣ να την κάνεις πιο έντονα γαλάζια.
Με το Μπουτάν έπαθα αυτό που έπαθα και με το Αφγανιστάν. Διάβασα ιστορίες (τη δική σου και του @hydronetta) και έχασα ενδιαφέρον... Αλγερία μπαίνει κανείς εύκολα; Είχα την εντύπωση πως όχι.

Με όσα έχεις ήδη δει σε συνδυασμό με όσα ζητάς, δεν νομίζω ότι πρέπει να πας Φιλιππίνες. Για να καλύψεις χάρτη ναι, για να σε εξιτάρει όμως όχι.
Με εξιτάρει η φύση με τα τρεκ, το απομονωμένο του θέματος και... μιλάμε για απίστευτους μπασκετόφιλους. Να βλέπω ορυζώνες και να παίζω 3on3 με κανά περίεργο φαγητάκι μιλώντας Ισπανικά, στο στοιχείο μου θα είμαι.

Ρε συ Γιώργο, σε 22 μέρες θα είσαι Νέα Ζηλανδία με τον admin. Θα πάμε να δούμε όλα τα αρχαία βουνά, τι άλλο θες πια. Κανόνισε την πορεία σου να με ζαλίζεις όλο το ταξίδι "Δευκαλίωνα δε βλέπω αρχαία".
Αρχαίοι θα είμαστε εμείς, μπος. ΓΕΡΑΣΑΜΕΕΕΕΕΕ.

Στα Σκόπια έχεις πάει;
Ποτέ. Αρχαία έχουν; Αν όχι τι διάολο Μακεδόνες είναι;

Κοίτα και το Ομάν.
Ναι ναι, αυτό είναι στη λίστα.

Ωραία, με ανανεωμένο ενδιαφέρον πλέον έχουμε και λέμε:
Ευρώπη:
Γαλλία με επαρχία (έχει και αρχαία και σπηλαιογραφίες τώρα που το σκέφτομαι!)
Ουκρανία με Τσερνόμπιλ
Νορβηγία με Σβάλμπαρντ
Γροιλανδία... θα περιμένει
Βαλκάνια όλα μαζί
κι ένας γύρος Ιταλίας
Ρωσία με επαρχία μόνο
Γεωργία και Καύκασος γενικότερα με Αμπχαζίες, Οσετίες και Νταγκεστάνια

Αφρική:
Τυνησία και Αλγερία
Νότια Αφρική (αφού λένε ότι είναι τόσο ωραία)

Ασία:
Βιετνάμ
Φιλιππίνες
ΠΝΓ
Βόρεια Ινδία
Λίβανος

Ωκεανία:
Pitcairn

Αμερική:
Έχει μείνει χρωστούμενο ένα ταξίδι από Σηάτλ προς Mt Rushmore με μπόλικα εθνικά πάρκα...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αμερική:
Έχει μείνει χρωστούμενο ένα ταξίδι από Σηάτλ προς Mt Rushmore με μπόλικα εθνικά πάρκα...
Μη τυχόν και κάνεις καμιά λαλακία και κανονίσεις αυτό το ταξίδι χωρίς να μου πεις, τόχω ψηλά ψηλά στη λίστα μου...
 

MVSylvia

Member
Μηνύματα
589
Likes
2.388
Ισπανικά δεν μιλάει κανείς στις Φιλιππίνες, μόνο ισπανικά ονόματα έχουν. Η νέα γενιά μιλάει αγγλικά σε επίπεδο μητρικής αλλά ακόμα και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μιλάνε τα βασικά.

Τρεκ έχει, δεν τα βρίσκει κανείς εύκολα γιατί άντε εκτός από τη Sagada δεν υπάρχει υποδομή τουρισμού. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα βρεις την άκρη αλλά είναι κουραστικό και χρονοβόρο και σε πολλές περιπτώσεις δεν θα μπορείς να πας χωρίς ντόπιο μαζί σου. Οι δημοφιλείς διαδρομές έχουν εσωτερικό τουρισμό τα ΣΚ. Όλα αυτά για τα βόρεια βέβαια. Στα νησιά υπάρχουν υποδομές γιατί έχουν πολύ τουρισμό. Στα βόρεια θα βρεις ξένο τουρίστα μόνο στη Sagada και αν πας να βρεις την Whang od που πλέον πάει και ο τελευταίος τρεκκερ/μπακπακερ και έχει καταντήσει αηδία.

Ο βορράς μυρίζει τρία πράγματα. Πεύκα, μπετελ νατ φτυσμένο παντού (γίνονται προσπάθειες να περιοριστεί η μάστιγα) και ψοφίμι από τα κρέατα που τρώνε.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Λοιπόν μουσιέ Γιωργο, ας σου δωσω και εγω ιδεες. Δυσκολες αλλά ιδέες.
Καζακσταν. Πως θα σου φαινοταν να εισαι εκει στην προσγειωση των αποστολων στο διάστημα?
Γινεται θα μου πεις? Ευκολα θα σου πω. Χρημα και χρονο να εχεις γιατι φυσικά δεν προσεδαφιζονται συμφωνα με το δικο σου χρονοδιάγραμμα αλλά συμφωνα με το δικο τους (25 Ιουνιου 2019 ο Soyuz MS11 και3 Οκτωβριου ο Soyuz MS12). Στην Καραγκαντα.
https://www.space-affairs.com/index.php?wohin=soyuz_landing
Φυσικά θα διανυκτερευσεις στο Chaika. Σοβιετικο
παμπαλαιο ξενοδοχειο, που εκει θα δεις και τους αστροναυτες γιατί εκει τους βαζουν να μεινουν.
Εκει κοντα υπάρχει ενας δρομος με φυτεμενα δενδρα δεξια αριστερα. Και οχι δεν ειναι φυτεμενα απο
καποιον τυχαιο κηπουρο Νικολαιδη, αλλά απο τους αστροναυτες που παραδοσιακα φυτευουν
μετα την επιστροφη τους απο ενα δενδρο. Το δένδρο με την μεγαλυτερη ιστορική αξία ειναι του Γκαγκαριν. Δεν θυμαμαι διευθυνση αλλά το έχει και η Booking.
Καζακσταν. Επισκεψη στο μεγαλυτερο σοβιετικό πυρηνικό πεδιο δοκιμων του ντουνιά. Ακριβό. Εγω ειχα παει πριν λιγα χρονια με 20 ευρω το άτομο οταν δεν πηγαιναν τουριστες. Περιμενε 300 τωρα. Επισκεψη καθοδον στην Σαγκαν.
Εγκατελειμενη πολη φαντασμα πρωην σοβιετικη αεροπορική βαση. Απο εκει προσγειωνονταν τα αεροπλανα για να φερουν προμηθειες για το πυρηνικό προγραμμα του Κρουτσατοφ. Μου άρεσε. Ειχα
βρει και αντικειμενα στα μισογκρεμισμενα κτηρια των κατοικων. Προσοχή γιατι καταρρεει.
Κρουτσατοφ. Ημιεγκατελειμενη σοβιετική πόλη. Εκει εδραζει η Υπηρεσια που ασχολειται
με τα πυρηνικά του Καζακσταν. Απαγορευμενη κάποτε, πας ελευθερα τωρα. Τη βρηκα φωτογενη και μυστηρια.
Σε ολα τα παραπάνω θα πας απο το Σεμευ, πρωην Σεμιπαλατινσκ. Εκει θα επισκεφτεις το
Πανεπιστημιο της Ιατρικής Σχολής. Θα ζητησεις την υπευθυνη και θα ξεκλειδωσει ενα δωματιο. Τι θα δεις? Παραμορφωμενα μωρα ή εμβρυα μεσα σε βαζα με φορμολη. Απαγορευεται η φωτογραφηση, αλλά
οι μισθοι δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλοι (αν καταλαβαινεις...). απλά θα μπεις μεσα στο Πανεπιστημιο και
θα πεις "μουσειο". Εγω εντυπωσιάστηκα. Λιγους μηνες αργοτερα οταν πηγα στο Τσερνομπιλ, τα
συνδυασα, αφου τα εμβρυα ειναι παραμορφωνα απο την ραδιενεργεια των πυρηνικών δοκιμων
που έκαναν οι Σοβιετικοί στο Πολυγωνο , που ανεφερα πιο πάνω.
Πάμε στα καλυτερα. Μπαικονουρ. Δεν χρειάζονται συστασεις. Το παλαιοτερο κοσμοδρομιο του κοσμου.
Πανακριβη εκδρομη. Απο 600-700 και πάνω. Αν ψαξεις ημερομηνιες μπορεις να παρευρισκεσαι ακόμα
και στην εκτοξευση πυραυλου, ακόμα και επανδρωμενου. Χρειαζονται ειδικες άδειες 2-3 μηνες
απο πριν. Επελεξε απλά γραφειο και θα το κανονισουν. Θα δεις μεχρι κι την στολή του Γκαγκάριν, ο οποιος στις πρωην ΕΣΣΔ θεωρειται κάτι παραπάνω απο ηρωας. Υπαρχει και η πολη της Μπαικονουρ.
Απαγορευεται η εισοδος στους μη κατοικους της πολης, ακόμα και οι Καζακστανοι βγάζουν άδεια. ΑΛΛΑ:
Αν θες να πας κρυφά, υπάρχει τροπος. Θα το δοκιμάσω σε λίγο καιρο. Το μυστικό ειναι απλά να μπεις
(οχι βεβαια απο την εισοδο, φρουρειται) και να το παιξεις αδιάφορος. Αν σε πιάσουν οι ρωσοι (η πόλη διοικειται απο Ρωσους) απλά θα σου πάρουν αποτυπωματα και θα σε διώξουν στην όμορη πόλη με περιπολικό.
Συγγνωμη αλλά εσυ ζητησες εξτριμ και την Γαλλική επαρχία εγω δεν τη θεωρώ εξτριμ. Πάμε παρακάτω.
Ας πουμε οτι θελεις να δεις εκτοξευση πυραυλου από το Μπαικουρ αλλά δεν διαθετεις το ποσό. Αλλά το είναι σου το ζητάει. Σε καιει. Θες να εχεις να λες κάτι στα εγγονια σου "εμενα που με βλέπεται δεν ημουν πάντα φαφουτης , με μαγκουρα και εκτοξευτης σαλιών όταν μιλαω.... εγω κάποτα ειχα μπει παρανομα στην πολη της Μπαικονουρ και ειδα εκτοξευση πυραυλου .... πιάσε μου τωρα την μαγκουρα να παω προς νερυ μου γιατι αυτα τα φάρμακα μου φερουν συχνοουρία.... ατιμα γερατεια..".
Και εκει ερχεται η Dim Kyr και σου λεει Ναι Γιωργο... μπορεις. Σχετικά ευκολα. Θα σου πω στις 22
Αυγουστου που θα το επιχειρησω , γιατι τοτε ειναι η εκτοξευση του μη επανδρωμενου Soyuz ISS.
Λεπτομερειες εν καιρω (αν δεν με μπουζουριάσουν φυσικά οι Ρωσοι). Σημαντικό μειονεκτημα: θα εισαι μακρυά (27 χλμ. πριπου ή ακομα πιο λίγο) αλλά συμφωνα με ερευνα που έκανα δεν πειραζει ιδιαιτερα, διότι διάολε! πυραυλος εκτοξευεται, και ως εκ τουτου οι ηχοι και το θέαμα που παρουσιάζεται εκτός απο απόκοσμο ειναι ορατο σε ακτινα δεκάδων χιλιομετρων.
Λιοπον ολα τα παραπάνω αφορουν μονο το Καζακσταν. Φυσικά μπορω να γραψω ολοκληρες λίστες
για διαφορες χωρες και αυτό θα κάνω αλλά αυτό απαιτεί χρόνος και ο Γκιουλιβερ απαιτεί κανά πλυμενο σώβρακο που και που (δυνάστης... ναι... ναι.. το ξέρω).
Οσο για Αρχαια που γουστάρεις, εχω μια θεια 103 χρονων. Ενδιαφερον κομμάτι. Αν θες σε φερνω σε
επαφη. Δυστυχως ο Ζολωτας και ο Μητσοτακης,μας άφησαν χρόνους...

ΘΑ (με πολιτική χροιά το θα) επανελθω με άλλη χωρα...

Kazakhstan 2016 405.jpg
 
Last edited:

panlek30

Member
Μηνύματα
1.559
Likes
4.010
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Λοιπόν μουσιέ Γιωργο, ας σου δωσω και εγω ιδεες. Δυσκολες αλλά ιδέες.
Καζακσταν. Πως θα σου φαινοταν να εισαι εκει στην προσγειωση των αποστολων στο διάστημα?
View attachment 266221
:shock::shock::shock: Έχω μείνει.... Τι λες τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.367
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom