Καταδύσεις

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
One Breath Around The World!
Ειδικό θέμα η ελευθερη κατάδυση που ενδιαφέρει λίγους αλλά αρέσει σε αρκετούς. Ο Γάλλος Nερυ είναι παγκόσμιος πρωταθλητής και το 2014 τίμησε την Καλαμάτα με μια βουτιά στα 125 μ που είναι και το ρεκόρ του. Το βιντεάκι έχει αρκετή επεξεργασία αλλά αποτελεί συνθεση από 4λεπτες βουτιές σε βυθούς του κόσμου, Μαυρίκιο, Ιαπωνία, Φινλανδία, Μεξικό κλπ. (πλην Ελλαδας)
Καμεραγούμαν συνήθως η γυναίκα του, επίσης με μια ανάσα.
Μόνο εάν κάποιος είναι δύτης αντιλαμβάνεται την κατάσταση χωρίς βαρύτητα, οπου ορμάς στις χαράδρες του βυθού ή ανεβαίνεις στα βουνά του, πράγμα αδύνατο στη στεριά- πλην εντός ονείρων.
Οι προυποθέσεις είναι πάρα πολλές βέβαια και 100% απαγορευτικές για μη επαγγελματίες απνεΪστες, οι κίνδυνοι απεριόριστοι.
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Αυτή η ιστορία ξεκινάει από το '80, αν είχες γεννηθεί, υπήρχαν τα περιοδικά ελεύθερη κατάδυση, υποβρύχιος κόσμος κ.α με πολλά άρθρα για προτεινόμενο καταδυτικούς παραδεισους στην Ελλάδα, αλλά και πολλές παρατηρήσεις για μετοικηση ψαριών και χλωρίδας από ερυθρα θάλασσα κλπ λόγω αύξησης τότε της θερμοκρασίας της θάλασσας μας κατά κάτι δέκατα του βαθμού Κελσίου. Πελοπόννησος αγαπημένη, Μήλος και άλλοι τόποι. Δεν είμαστε της προκοπής μόνο στους τόπους αλλά και στους αθλητές. Όταν ο νερυ, μοναδικός βέβαια, έκανε τα 125, υπήρχε τουλάχιστον ενας ελληνας που ανεπίσημα το είχε κάνει από το 1997, προσωπικός φίλος, αλλά η Ελλάδα δεν προώθησε ποτέ κανέναν. Εν πασει περιπτώσει, αν κανείς έχει όρεξη για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά, επικοινωνεί.
 
Μηνύματα
210
Likes
859
Πολλά θέματα άνοιξες! επιδερμικά ξέρω κάποια από αυτά. επειδή φέτος δεν βουτάω (για συμπαράσταση) θα έχω όρεξη για κουβέντα.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
2.830
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ω ρε τι μου θυμισες τωρα...


περιοδικά ελεύθερη κατάδυση, υποβρύχιος κόσμος
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Μανώλης συμπαράσταση σε ποιον?

Εγω παντως φευγω για σαντορινη για μια προσπάθεια προπόνησης μετά από αποχή πολλών χρόνων λόγω σοβαρού βαροτραυματος μη αναστρέψιμου και άλλους πολλους περιορισμούς λόγω τραυματισμών αλλά και ασθενειών. Δυστυχώς η ζώνη αρνητικής πλευστότητας είναι πλέον απαγορευμένη για μένα άρα No free fall. Πρόλαβα όμως ωραίους βυθούς στην Ελλάδα, Σικελία, Μάλτα

Turns ήταν και ο "βυθός" αν θυμάστε! Ειχα όλα τα τεύχη βυθου, υποβρυχιου κόσμου, ελευθερης καταδυσης και ψαροντουφεκου από το 1979 αλλά χάθηκαν άδοξα σε μία μετακόμιση, έμεινε μονο ένα τεύχος του βυθού του 1995 που ειχε ξεπεσει σε αλλη κουτα.

Η ελευθερη κατάδυση πάντως που ήταν πιο κυριλέ δημοσίευσε κατά καιρούς απίθανες φωτογραφίες από πανάκριβες αναλογικές κάμερες τότε. Μεξικό με σφυροκέφαλους και άλλα...

Εν πάσει περιπτώσει, οι βυθοί του κόσμου είναι ονειρεμένοι αλλά και της Ελλάδας μοναδικοί.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.481
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Το κολύμπι του τύπου με τις φάλαινες στο one breath είναι πραγματικό, όχι προιόν επεξεργασίας, στο Μαυρίκιο. Οι μεγάλοι σχιστοειδείς ογκόλιθοι, Ιαπωνία.
 

Vasileti

Member
Μηνύματα
478
Likes
1.632
Κορινθιακός, αγαπημένος, με όμορφα πλασματακια.
Liquid Image camera mask HD 320 scuba series παμπαλαια ενσωματωμένη στη μάσκα και πανάκριβη πριν 10 χρόνια με λιγα mp, πολύ έζησε.
Υπάρχει καμιά gopro ευκαιρία?
AMBA00011.png
AMBA00010.png
AMBA00012.png
AMBA0009.png
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.756
Μέλη
38.881
Νεότερο μέλος
Pavlosvalia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom