Καινούριος στην όμορφη παρέα! Ζητώ εναλλακτικούς προορισμούς...

gpan

Member
Μηνύματα
9
Likes
4
Το τι είναι "εναλλακτικό " είναι σχετικό....Από τα νησιά που αναφέρεις στο παρών μήνυμα, έχω πάει στη Καρπαθο, και το μόνο "εναλλακτικό" για μένα στο νησί είναι ο μεγάλος αριθμός Αγγλων τουριστών....
Σε ευχαριστώ! Δεν θεωρώ "εναλλακτικό" την παρουσία πολλών Άγγλων τουριστών βέβαια. Με ενδιαφέρει η κουλτούρα των ντόπιων, και οι τυχόν ιδιαίτερες ομορφιές.
 

tsampi90

Member
Μηνύματα
331
Likes
1.749
Με τσέσνα γίνεται αυτή η πτήση και κάνει 15 ολόκληρα λεπτά για να φτάσει στη Κάσο απο τη Κάρπαθο και το αντίστροφο; :rolleyes:
Κοίτα να δείς προόδους οι Καρπαθιώτες με τους Κασιώτες! :D
Με κάτι παρόμοιο :haha:
 

gpan

Member
Μηνύματα
9
Likes
4
Μαλλον σε ενδιαφερει να επισκεφθεις καποιο νησι που δεν ειναι τοσο "διασημο" ως brand name οπως η Σαντορίνη η η Μύκονος (οπου θα έχεις παει αφου εχεις επισκεφθει ηδη 35 νησια)Σε αυτα που αναφερεσαι,μπορω να εκφρασω αποψη μονο για το Καστελοριζο και την Καρπαθο.
Το Καστελοριζο ειναι πανεμορφο,ησυχο,οταν το επισκέφθηκα ηταν Ιουνιος και δεν υπηρχαν πολλοι τουριστες...Ειναι μια μικρογραφία της Συμης(αν εχεις παει).Στα μειον του οτι δεν εχει παραλιες.Παντως εμενα ακομα με γοητευει το γεγονος οτι καταφερα και επισκεφθηκα ενα τοσο μακρινο σημειο της χωρας μας!Η Καρπαθος εχει ενα φυσικο τοπιο μοναδικο.Ξεχωριζει η Ολυμπος που βρισκεται σχεδον στην κορυφη του βουνου,πανεμορφη πραγματικα...Επισης δεν ειχε πολυ κοσμο, (η επισκεψη εγινε Ιουλιο)
Σωστά, δε θέλω brand name. Και εμένα με γοητεύει το Καστελόριζο λόγω της απόστασης, θέλω να πάω εκεί. Θα σου είμαι ευγνώμων αν έχεις κάτι περισσότερο να μου πεις. Θέλω να επισκεφτώ και τη Ρω. Ναι, έχω πάει στη Σύμη.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.477
Likes
28.937
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

gpan

Member
Μηνύματα
9
Likes
4
Χωρίς να έχω πάει σε κανένα από αυτά, η Ανάφη πλέον έχει γίνει χιτάκι για "εναλλακτικές" διακοπές (ελεύθερο), οπότε αν ψάχνεις νησί να μαζεύει εναλλακτικό κόσμο, θα τον βρεις στην Ανάφη. Σε πλεονασμό. Αν και μάλλον εννοείς το αντίθετο, να μη μαζεύει τόσο κόσμο. Για τα άλλα δεν έχω ιδέα.
Κάτι περισσότερο για την Ανάφη μπορείς να μου πεις;

Καλημέρα. Από αυτά, εχω πάει Κίμωλο.
Ωραίο, ήσυχο νησί με όμορφες παραλίες. Υπάρχει και thread εδώ, με αρκετές λεπτομέρειες. Κάρπαθο εχω μεγάλη περιέργεια κι εγώ να πάω, αλλά θα συμφωνήσω με @Sassenach77 , το ξέρω και από τη δουλειά μου, είναι προορισμός που προωθείται και ενταγμένος στα προγράμματα των μεγάλων αγγλικών και γερμανικών tour operators.
Μπορείς να μου πεις περισσότερα για την Κίμωλο;

Έχω πάει Ανάφη, Κάρπαθο, Καστελόριζο. Το τρίτο δε με τρέλανε. Ανάμεσα σε Κάρπαθο και Ανάφη η Κάρπαθος είναι σαφώς πιο τουριστική. Η Ανάφη πιο ήσυχη μάλλον πιο "ενναλακτική" όπως την έχεις στο μυαλό σου. Μαγευτική. Αν πάντως διαλέξεις Κάρπαθο να πας και στην γειτονική Κάσο. Εγώ τη θεωρώ πολύ υποτιμημένη. Είναι ήσυχη , απόμερη και για εμένα (που μένω Κρήτη και έχω εύκολη πρόσβαση) αγαπημένος προορισμός για απόλυτα χαλαρές διακοπές.
Μπορείς να μου πεις για την Κάσο; Με ελκύει...

Νησί του Πάσχα, Κούβα, Χονσου, Σιγκαπούρη, Ιάβα, Ισλανδία, Σβάλμπαρντ...
Δυτική Σαμόα, Τουβαλού....
 
Last edited by a moderator:

gpan

Member
Μηνύματα
9
Likes
4
Γειά σου και από εμένα και καλώς ήρθες!

Στη Σίκινο έκανα ολιγοήμερες διακοπές στο τέλος Ιουνίου του 2007. Μετά τις κύριες διακοπές μας στη Φολέγανδρο είχαμε εντάξει και μια μικρή απόδραση σε αυτό το όμορφο, αλλά ιδιαιτέρως ήσυχο νησί. Έτσι βρεθήκαμε στην Αλοπρόνοια-το λιμάνι και έναν από τους τρεις οικισμούς του νησιού-

View attachment 271970


View attachment 271972

και μάλιστα μείναμε κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, σε ένα μικρό διαμέρισμα με μια κρεβατοκάμαρα και κουζίνα.

View attachment 271973


View attachment 271974

Καθημερινά κάναμε το μπάνιο μας στην πεντακάθαρη παραλία του λιμανιού, η οποία ήταν δίπλα στο κατάλυμά μας. Η ανοργάνωτη παραλία διέθετε λίγες δωρεάν δημοτικές ομπρέλες, αλλά εμείς προτιμούσαμε να αράζουμε κάτω από τα αλμυρίκια, αφού ο κόσμος ήταν σχεδόν ανύπαρκτος και βρίσκαμε καθημερινά ελεύθερη την καβάτζα μας.

View attachment 271975

Όταν πια βαριόμασταν στην παραλία της Αλοπρόνοιας κάναμε εξορμήσεις με το βαρκάκι στον Άγιο Γεώργιο με το μοναδικό ανοιχτό ταβερνάκι πάνω στην παραλία (ελπίζω να λειτουργεί ακόμα).

View attachment 271976


View attachment 271977


View attachment 271978


View attachment 271979

Το απόγευμα με το λεωφορείο ανεβαίναμε στο Χωριό και στο Κάστρο, τους δύο οικισμούς που απλώνονται αντικριστά στις βουνοπλαγιές. Το Χωριό ήταν εντελώς έρημο από κόσμο και βολτάραμε μόνοι στα λαβυρινθώδη δρομάκια. Καλά...όχι και εντελώς μόνοι!! Είχαμε και κάποιες ιδιαίτερες συναντήσεις.

View attachment 271980

Το Κάστρο χτισμένο στο χείλος του γκρεμού είναι ο παλιός οχυρωμένος οικισμός με τα μαγαζιά, τα καφενεία, την πλατεία, το Δημαρχείο και το Σχολείο.
Μην νομίσετε ότι εδώ σουλατσάριζε πλήθος τουριστών...που και που συναντούσαμε κανέναν κάτοικο να κυκλοφορεί ή γιαγιάδες να κάθονται στα πεζούλια των σπιτιών τους περιμένοντας να κάνουν λίγο χάζι τους πρώτους επισκέπτες που κατέφθαναν στο νησί.

View attachment 271981


View attachment 271982

Επιβεβλημένη επίσκεψη αποτελεί η Επισκοπή-4 χιλιόμετρα από το Κάστρο-ένα προϋπάρχον ρωμαϊκό ταφικό μνημείο με υπόγειες θολωτές κρύπτες, το οποίο στη συνέχεια έγινε ναός του Πυθίου Απόλλωνα, για να τον “καταπιεί” τελικά φευ, ο χριστιανικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου.

View attachment 271983


View attachment 271984

Μάλιστα τον Ιούλιο του 2018 ανακοινώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης του μνημείου βρέθηκε ασύλητος τάφος γεμάτος κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα, ο οποίος ανήκε σε επιφανή γυναίκα της αρχαίας κοινωνίας του νησιού, αφού στην περιοχή ήταν χτισμένη η αρχαία Σίκινος.

Πιο πάνω από την Επισκοπή, στην κορυφή του λόφου υπάρχει ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου με καταπληκτική θέα στο πέλαγος.

View attachment 271985


View attachment 271986

Ακόμα και η θέα ενός μισογκρεμισμένου ανεμόμυλου δένει αρμονικά με το όλο σκηνικό.

View attachment 271987

Μια άλλη υπέροχη εμπειρία είναι η ανάβαση στην κορυφή του βουνού, πάνω από το Κάστρο και η επίσκεψη στην εκκλησία της Παντάνασσας.

View attachment 271988


View attachment 271989

Άπλετη και ανεμπόδιστη θέα στους οικισμούς της Σικίνου, μέχρι κάτω το λιμάνι μπορεί κανείς να απολαύσει από την Παντάνασσα.

View attachment 271990

Με τον ήλιο να βουτάει μέσα στο πέλαγος

View attachment 271991

και το ολόγιομο φεγγάρι να ανατέλλει στον ουρανό

View attachment 271992

ήταν η κατάλληλη στιγμή για φαγητό σε κάποιο ταβερνάκι του Κάστρου.

Γύρω στα μεσάνυχτα, με το τελευταίο λεωφορείο αναχωρούσαμε για το λιμάνι, συνεχίζοντας τη βραδιά μας σε κάποιο μαγαζί για γλυκό ή παγωτό έχοντας αυτές τις εικόνες να μας γαληνεύουν!

View attachment 271993


View attachment 271994

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μετά από τις πολυήμερες διακοπές μας στη Σαντορίνη, βρεθήκαμε για “αποτοξίνωση” στην Ανάφη, στις αρχές Ιουλίου του 2008.

Στην εσχατιά των Κυκλάδων μοναχική, με μια αφοπλιστική απλότητα η Ανάφη αποτελεί ένα νησί μακριά από τους τρελούς ρυθμούς της τουριστικής τρέλας. Συναντήσαμε στην κυριολεξία ένα έρημο νησί.

View attachment 271995

Οι μόνοι άνθρωποι που περπατούσαν στα στενά σοκάκια την ημέρα ήμασταν μόνον εμείς. Πολλά μαγαζιά-αν και αρχές Ιουλίου-δεν είχαν καν ανοίξει. Η χώρα της Ανάφης μας γοήτευσε με την ηρεμία της, με τα μονόχωρα σπίτια της, με τα μπλε παράθυρα και τις ανθισμένες γλάστρες να στολίζουν κάθε γωνιά και μάντρα του οικισμού.

View attachment 271996


View attachment 271997


View attachment 272023

Στενά σοκάκια δημιουργούν έναν λαβύρινθο που οδηγούν στην κορυφή του λόφου, στο Κάστρο την αρχική καρδιά του νησιού.

View attachment 271998


View attachment 271999

Μόνον ο γιος μας-έφηβος τότε-κόντεψε να κόψει φλέβες από την ερημιά του νησιού και την έλλειψη Wi-Fi. Μόνη του παρηγοριά τα σκαλάκια του Ταχυδρομείου ή του Δημαρχείου-δεν θυμάμαι ακριβώς-όπου μπορούσε να τσιμπήσει λίγο internet μονολογώντας: -Kαλά... που με φέρατε εδώ, στην ερημιά του κόσμου?”
Εντάξει, ίσως να υπερβάλλω λίγο! Μας ακολουθούσε αδιαμαρτύρητα παντού....αλλά η ερημιά, ερημιά...είχε δίκιο το παιδί. :):)

Στο Κλεισίδι χάσαμε τα μυαλά μας με την κατάξανθη αμμουδιά και την ήρεμη θάλασσα, με τις “φωλιές” που δημιουργούσαν τα αλμυρίκια προσφέροντας ίσκιο και δροσιά στην κάψα του καλοκαιριού.

View attachment 272000


View attachment 272001


View attachment 272002

Ευτυχώς η Μαργαρίτα ήταν ανοιχτή και αράζαμε μετά το μπάνιο για φαγητό και ξεκούραση.

View attachment 272003


View attachment 272004

Ο Ρούκουνας εξωτικός και σχεδόν έρημος από σκηνίτες και γυμνιστές, που βρίσκουν καταφύγιο στις παχιές σκιές των κέδρων και των αλμυρικιών.

View attachment 272005


View attachment 272006

Αλλά και άλλες μικρότερες παραλίες του νησιού εντελώς μόνες περίμεναν τους αδειούχους του Αυγούστου να καταφθάσουν στο νησί και να αφεθούν στην αγκαλιά των πεντακάθαρων νερών τους.

View attachment 272007

Το must των must είναι βέβαια η ανάβαση στο μοναστήρι της Kαλαμιώτισσας, στην κορυφή του μεγαλοπρεπούς βράχου του Καλάμου.

View attachment 272008


View attachment 272009

H θέση και το θέαμα προκαλούν ίλιγγο και δέος στους τολμηρούς. Oρατός από όλα τα σημεία του νησιού ο Κάλαμος αποτελεί ένα συγκλονιστικό μνημείο της φύσης, ένα πραγματικό στολίδι για την Ανάφη.
Ο ασβεστολιθικός βράχος, ύψους 460 μέτρων συνδέεται μέσω ενός ισθμού με το υπόλοιπο νησί. Θεωρείται ο δεύτερος μεγαλύτερος βράχος της Μεσογείου, μετά το Γιβραλτάρ.

View attachment 272010

Φτάσαμε από ένα μονοπάτι στην άκρη του γκρεμού

View attachment 272011


View attachment 272012

στη Μονή της Καλαμιώτισσας.

View attachment 272013


View attachment 272014


View attachment 272015

“Αεροπλανική” θέα πλημμύρισε τα μάτια μας και κάπου εδώ σωπάσαμε. Τι να πεις? Τι αξία έχουν τα λόγια, όταν τα μάτια απολαμβάνουν ένα από τα ωραιότερα θεάματα που έχω δει στη ζωή μου!

View attachment 272016


View attachment 272017


View attachment 272018

Αξιοσημείωτο είναι και το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στην αρχή του μονοπατιού για τον Κάλαμο, πάνω στον στενό ισθμό που χωρίζει τον κύριο όγκο του νησιού, από τον πανύψηλο βράχο. Χτισμένο στη θέση επιφανούς αρχαίου ναού του Απόλλωνα, διαθέτει ψηφιδωτά αλλά και ευδιάκριτους αρχαίους κίονες.

View attachment 272020


View attachment 272021


View attachment 272022

Ταπεινή και αθόρυβη η Ανάφη μας μάγεψε. Ίσως γι΄αυτό αγαπώ τόσο, μα τόσο πολύ να βρίσκομαι στα Αναφιώτικα στην Πλάκα. Νιώθω ότι ταξιδεύω πίσω στην Ανάφη και χάνομαι στα στενάχωρα, κατάλευκα σοκάκια της, με τις λουλουδιασμένες γλάστρες.

View attachment 272019

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και στην Κίμωλο έχω πάει πριν χρόνια…..πολλά χρόνια!!

Κάναμε ελεύθερο camping σε κάποια παραλία του νησιού. Στις τρεις μέρες, πολύ ουσιαστικές δυσκολίες (έλλειψη βενζίνης για τα 2 φουσκωτά σκάφη και τα αυτοκίνητα, έλλειψη πάγου για τα ψυγεία μας), μας ανάγκασαν να τα μαζέψουμε και να ξαναγυρίσουμε στην αγαπημένη Σέριφο, όπου περάσαμε 17 μέρες σαν ερημίτες, στην απομονωμένη τότε παραλία Γάνεμα.
Δεν ξαναπάτησα από τότε το πόδι μου στην Κίμωλο και δεν ξέρω αν ποτέ θα μπω στη διαδικασία να ξαναπατήσω.

Αυτά τα εναλλακτικά από εμένα. :haha::haha: Καλές διακοπές, όπου κι αν βρεθείς!
Με έλιωσες....!!! Τι είναι αυτά που μου έγραψες... Άσε και οι φωτό... Με τρέλανες!
 
Last edited by a moderator:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.129
Likes
20.371
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Σε ευχαριστώ! Δεν θεωρώ "εναλλακτικό" την παρουσία πολλών Άγγλων τουριστών βέβαια.
Οι Άγγλοι τουρίστες που συνάντησα στη Κάρπαθο δεν είχαν καμία σχέση με τους Άγγλους τουρίστες που συναντάς στον Κάβο της Κέρκυρας ή στα Μάλια της Κρήτης ή στο Σεντ Τζούλιαν της Μάλτας. Οι περισσότεροι ήταν οικογενειάρχες ή μεμονωμένοι που τους έλεγες και "εναλλακτικούς" αλλά ήταν λίγοι. Εγώ είχα πάει Ιούνιο στο νησί και δεν υπήρχαν Έλληνες τουρίστες τότε. Μόνο Άγγλοι και οι ντόπιοι μου μιλούσαν στα αγγλικά :D Κάποια στιγμή η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που νοίκιαζα μου είπε οτι το νησί προωθείται απο τα ξένα πρακτορεία σε συνδυασμό με τη Ρόδο.

Με ενδιαφέρει η κουλτούρα των ντόπιων, και οι τυχόν ιδιαίτερες ομορφιές.
Τότε να πας! Η Κάρπαθος τα πληρεί αυτά τα κριτήρια :) Και αν θες ήσυχες παραλίες υπάρχουν, αλλά θέλει όχημα!

Με κάτι παρόμοιο :haha:
Χαίρομαι πάντως ειλικρινά, που άλλαξαν τα πράγματα προς το καλύτερο!!! :) Ειναι κρίμα να ζούν σε αυτές τις ακριτικές περιοχές και να μην επικοινωνούν μεταξύ τους οι κάτοικοι των νησιών.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.129
Likes
20.371
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εγώ είχα μείνει λίγο πιο έξω απο τη Κάρπαθο, αλλά είχα νοικιάσει αυτοκίνητο. Το νησί είναι μεγάλο. Καλύτερα όμως να σου τα πεί κάποιος που έχει πάει πρόσφατα, γιατί οπως φαίνεται έχουν αλλάξει πολλά πλέον :)
 

Klair

Member
Μηνύματα
2.206
Likes
25.629
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
πριν δύο χρόνια πήγε μια συνάδερφος μου στη Ανάφη, τον Αύγουστο όμως, και ήταν πάτα με να σε πατώ :confused: και η "εναλλακτικότητα" έχει αρχίσει να κάνει περίπατο...
Πλέον και στο φεγγάρι :p :bleh: να πάει κάποιος διακοπές τον Αύγουστο, πάτα με να σε πατώ θα συναντήσει.

Όσοι έχουν την πολυτέλεια να κάνουν διακοπές άλλους μήνες έχουν ελπίδες να βιώσουν ακόμα λίγη "εναλλακτικότητα".
Νομίζω, δεν παίρνω και όρκο γιατί τα τελευταία χρόνια δεν προτιμώ την Ελλάδα, ούτε φυσικά τον Αύγουστο για καλοκαιρινές διακοπές (πλην Κρήτης λόγω του γιου μου που είναι φοιτητής και τον επισκέπτομαι έτσι κι αλλιώς όλες τις εποχές).
 
Last edited:

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
H Κάρπαθος θέλει αμάξι οπωσδήποτε. Οπότε μένεις όπου βρεις καλύτερο για σένα κατάλυμα και βολτάρεις παντού. Η Κάσος είναι μια σταλιά, 5 χωριουδάκια μικρά και κοντά το ένα με το άλλο. Το Φρυ είναι το λιμάνι εκεί να μείνεις.Γενικά όλα είναι ήσυχα. Αν περιμένεις πολλά μαγαζιά και νυχτερινά μπαρ θα απογοητευτείς. Γύρω από το μικρό λιμάνι, τη Μπούκα συνοστίζονται 4-5 καφενεδάκια και το βράδυ 1-2 γίνονται μικρά μπαράκια (μη φανταστείς τίποτα super Paradise). Φαγητό έχει πολύ καλό και ψαράκι φρεσκότατο και φτηνό ! Η Αγία ΜΑρίνα είναι ο μεγαλύτερος οικισμός. Παραλίες έχει και αμουδερές και με πέτρα, ότι γουστάρεις. Πενρτακάθαρα νερά. Ξαπλώστρες (λίγες) υπάρχουν στις περισσότερες παραλίες , δωρεάν. Πας. Αν προλάβεις (συνήθως προλαβαίνεις - δεν έχει δα και τόσο πολύ λαό) κάθεσαι - απλά πράγματα. ΑΤΜ έχει 1. Κράτα μαζί σου κανά ψηλό μην ξεμείνεις.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Κάτι περισσότερο για την Ανάφη μπορείς να μου πεις;
Κοίτα, όπως σου είπα δεν έχω πάει για να ξέρω και πολλά. Από αυτά που έχω ακούσει τελευταίως, χαμός από κόσμο στο ελεύθερο και καθόλου σκιά. Κάτι περισσότερο δεν ξέρω δυστυχώς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.744
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom