Αυστρία Γερμανία 8 μέρες Βαυαρία-Αυστρία

Μηνύματα
26
Likes
219
ΗΜΕΡΑ ΕΒΔΟΜΗ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
Βγαίνοντας απο το σταθμό ακριβώς απέναντι υπάρχει μια πύλη, από κάποιο μεσαιωνικό τοίχος το Handwerkerhof οπού μέσα βρίσκεται ενα περιτοιχισμένο μικρό χωριό με μαγαζάκια και εστιατόρια και πραγματικά μοιάζει με ψεύτικο,λες και είναι στούντιο για ταινίες!!
DSC04077.1.jpg

Ο σταθμός της Νυρεμβέργης ειναι μέσα στη πόλη,οπότε σε πολύ λίγα λεπτά μπαίνεις στο κέντρο της πόλης,αμέσως αντιλαμβάνεσαι οτι πρόκειται για μεγάλη πόλη ,με διαφορετικό παλμό απο το Μπαμπεργκ,άλλωστε πως να συγκριθεί μια πόλη 75.000 κατοίκων με μια των 500.000.
Μεγάλοι δρόμοι,πολλές μεγάλες πλατείες και εντυπωσιακά κτήρια,καταστήματα,νεολαία είναι μια πόλη με ρυθμό..
20190703_153855.jpg
20190703_153946.jpg
20190703_154332.jpg
DSC01870.JPG
Πριν ακόμα φτάσεις στη πρώτη μεγάλη πλατεία τα πανύψηλα καμπαναριά του Αγίου Λαυρεντίου St Lorenz σου τραβούν το βλέμμα..
DSC01871.JPG

Ναος γοτθικού ρυθμού,απο κοντά ακόμα πιο τεράστιος και εντυπωσιακός
20190703_154513.jpg

Σε λιγα μέτρα φτάσαμε στον ποταμό Pegnitz οπου εκει σε μια πέτρινη γέφυρα ειναι ένα απο τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της πόλης το Heilig geist hospital,πρόκειται για ένα μεσαιωνικό νοσοκομείο που χτίστηκε το 1330,σήμερα λειτουργεί ως γηροκομείο.
DSC01877.JPG
και η θέα απο την άλλη πλευρά της γέφυρας οπου είχε ενα ωραίο καφέ-εστιατόριο πάνω στο ποτάμι
DSC01879.JPG
Συνεχίζοντας προς το κάστρο βρίσκουμε αλλη μια πλατεία Hauptmarkt οπου ξεχωρίζει άλλος ένας όμορφος Γοτθικός ναός,church of our Lady(Frauenkirche)είναι ο γνωστός ναός και πλατεία οπου γίνεται η περίφημη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης
DSC01880.JPG

DSC04097.1.jpg

Σε αυτή τη μεγάλη πλατεία βρίσκεται και αυτο το όμορφο και ιδιαίτερο συντριβάνι Schöner Brunnen
20190703_171834.jpg

Ακολουθώντας την ανηφόρα.....
20190703_172351.jpg

φτάσαμε στο κάστρο Kaiserburg,δε μπήκαμε μέσα,η αλήθεια είναι πως σε μια μονοήμερη ο χρόνος είναι περιορισμένος και ειδικά έτσι όπως την κάναμε εμείς με 2 πόλεις δεν υπήρχε χρόνος για κάτι καλύτερο,αν είχα περισσότερο χρόνο θα ήθελα να δω τουλάχιστον το Nuremberg palace of justice οπου εδώ έγινε η περίφημη δίκη της Νυρεμβέργης...
Πάντως απο τον προαύλιο χώρο του και απο τις μεσαιωνικές βεράντες του κάστρου έχει ωραία θέα,οπότε ακόμα και αν δεν μπείτε μέσα,αξίζει να ανεβείτε επάνω..
DSC01885.JPG
κατεβαίνοντας σε αυτη την όμορφη πλατεία ακριβώς κάτω απο το κάστρο,είδαμε οτι ηταν στέκι νεολαίας που άραζαν παντού γύρω απο αυτα τα πανέμορφα μεσαιωνικά σπίτια..
20190703_174200.jpg

Σε αυτο το δρόμο βρίσκεται και το σπίτι του διάσημου ζωγράφου Αlbrecht Durer
20190703_175136.jpg

Προχωρώντας τον όμορφο πλακόστρωτο βγήκαμε σε μια άλλη πολύ διάσημη γειτονιά,την οδο Weissgerbergasse πανέμορφος δρόμος με απίστευτης ομορφιάς σπίτια...
DSC01891.JPG
DSC01893.JPG

Εκει κάπου κεντρικά κάτσαμε και για φαγητό σε ενα πολύ ωραίο εστιατόριο Bratwurst Roslein πολύ κοντά στη Hauptmarkt το οποίο είχε τραπέζια σε ενα ομορφο πλακόστρωτο χώρο,δοκιμάσαμε τα φημισμένα τοπικά λουκάνικα,κλασικά ξανά σνίτσελ το οποίο συνοδευόταν με μαρμελάδα κεράσι ή βατόμουρο που στην αρχή μας ξένισε αλλά πιστέψτε με,οπου το βρείτε δοκιμάστε το...Τα λουκάνικα τα περισσότερα ηταν πολυ πικάντικα αλλα νοστιμότατα δε μπορούσα να σταματήσω,λουκάνικο και γουλιά μπύρα..
Εδώ δοκιμάσαμε την τοπική καπνιστή κόκκινη μπύρα,αλλά εγώ μετά το πρώτο ποτήρι το γύρισα παλι στη ''ξανθιά'' βαρελίσια ,η καπνιστή δε μου άρεσε,γούστα είναι αυτά..Η μπύρα που είχε εδώ ήταν η Tucher τοπική απο το 1672...
Οι τιμές ίδιες με Μόναχο,τουριστικές μάλλον..
Ξανα κινηθήκαμε προς το κέντρο αφου πήραμε πάλι κάποιες όμορφες λήψεις οπως εδώ σε άλλη μια όμορφη γέφυρα τη Maxbrucke
DSC04141.1.jpg

DSC01897.JPG
DSC01899.JPG
και αφού κάναμε και τις βόλτες μας στο εμπορικό κομμάτι της πόλης,οπου έχει πολύ ωραία αγορά ολη σχεδόν πεζοδρομημένη.
DSC04149.1.jpg
DSC01911.JPG

DSC04150.1.jpg

Κάτσαμε να πιούμε και ενα αναγκαστικά ζεστό καφέ σε μια πολυ ωραία και μοντέρνα καφετέρια das Paul στη kaiserstrabe οπου το παιδί στο σέρβις ηταν ενα ευγενέστατο Ελληνόπουλο δεύτερης γενιάς και τα είπαμε ευχάριστα και ετσι πέρασε η ώρα,μάλιστα χαμογέλασε οταν του είπαμε ''κανά φρεντάκι παίζει''?'
Όπως επίσης όταν κατάλαβε ότι ήμαστε διακοπές,με απορία μας ρώτησε ''και τι ήρθατε να κάνετε εδώ?Τότε καταλαβαίνεις ότι,ότι λείπει στον καθένα του βγαίνει έντονα,όπως για το παλικάρι θα ήταν όνειρο να βρισκόταν καλοκαιριάτικα στην Ελλάδα μας,έτσι και για εμάς που δε μας λείπει η θάλασσα,ήταν όνειρο τα εκπληκτικά τους μέρη..
Λίγο πριν τις εννιά πήγαμε στο σταθμό και στις 21.00 πήραμε το τρένο της επιστροφής και λιγο πριν της 23.00 ήμασταν ξανά στο Μόναχο..
Αυτη η ημερήσια εκδρομή ήταν απο τις καλύτερες μέρες,οι 2 πόλεις που επισκεφθήκαμε ηταν φανταστικές και ειδικά η Νυρεμβέργη με εντυπωσίασε,αν το είχαμε μελετήσει καλύτερα ίσως να κάναμε μια διανυκτέρευση εδώ,τόσο πολύ μου άρεσε...
Στο ξενοδοχείο πια,μας έπιασε μια μελαγχολία η ζυγαριά πλέον είχε γείρει προς την επιστροφή,αύριο ήταν η τελευταία μισή μέρα μας στο Μόναχο....
 

Attachments

Last edited:

Itch

Member
Μηνύματα
16
Likes
24
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Χιλή-Αργεντινή
Αν και διαβάζω πολλά χρόνια το σάιτ και το φόρουμ αυτό, δεν είχα ασχοληθεί ποτέ ενεργά...το άρθρο σου με έκανε όμως να γίνω μέλος και να 'μαι που σχολιάζω κιόλας!
Ζω αρκετά χρόνια στο Σάλτσμπουργκ και βρήκα ενδιαφέρουσα την περιγραφή και τις φωτογραφίες σου- άλλωστε έχει πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις τα γνώριμα για εσένα μέρη μέσα από τα μάτια ενός επισκέπτη.
Το ότι δυσκολευτήκατε με τα νερά, το καταλαβαίνω...Εκτός σούπερ μαρκετ είναι παντού πολύ ακριβά και δεν συμφέρει να αγοράσεις. Επίσης τα ανθρακούχα είναι πολύ δημοφιλή εδώ και όντως δεν είναι εύκολο να τα ξεχωρίσεις. Και δυστυχώς, ιδίως στα τουριστικά εστιατόρια, χρεώνεται και το νερό της βρύσης. Πάντως και να μην πέφτατε πάνω στον Παύλο, τον σερβιτόρο στην πιτσαρία, πάλι θα συνεννοούσασταν μια χαρά, οι σερβιτόροι εδώ, με τόσους τουρίστες, είναι μαθημένοι ;)
Κάνατε πολύ καλά που επισκεφθήκατε έστω για λίγο το Wolfgangsee, είναι από τις ωραιότερες λίμνες της περιοχής, αν και σίγουρα όχι τόσο τουριστική όσο το Hallstatt (το οποίο ωραίο μεν, αλλά όντως πολύ μικρό).
Όσο για το Σάλτσμπουργκ, πέσατε πάνω στις μέρες του καύσωνα...μιας και ήταν και Σαββατοκύριακο, οι ντόπιοι είχαν εξαφανιστεί όλοι προς λίμνες και πισίνες και στην πόλη κυκλοφορούσαν μόνο τουρίστες. Και την Δευτέρα, μετά την κακοκαιρία είχαν κλειστεί όλοι μέσα. Είναι γεγονός όμως, ότι η Getreidegasse σφύζει από ζωή κατά τη διάρκεια της μέρας και μόλις κλείσουν τα μαγαζιά ψιλονεκρώνει.
Έχει πολλά μέρη να δεις στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά από φύση, αλλά νομίζω ότι κάνατε καλή αρχή:)
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.503
Πολύ κατατοπιστική και καλογραμμένη ιστορία, εκπληκτικές εικόνες από όμορφα μέρη και πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Αξιοποιήσατε τις ημέρες σας στο maximum και δεν σας φόβισε ο καύσωνας.... Έχω επισκεφτεί αρκετά από τα μέρη που περιέγραψες, αλλά μου έδωσες ιδέες για μελλοντική επίσκεψη στα μέρη της περιοχής που δεν έχω πάει.
 
Μηνύματα
26
Likes
219
ΗΜΕΡΑ ΟΓΔΟΗ
Σήμερα ξυπνήσαμε χαλαρά,ήταν η τελευταία μας μέρα..Το πρόγραμμα θα ήταν ελεύθερο,οπότε ρωτήσαμε τα κορίτσια μας,τι ήθελαν να κάνουν..Μας είπαν σας ακολουθούμε για λίγο το πρωί και μετά θέλουμε ψώνια και δώρα για τα παιδιά..
Αφήσαμε τις βαλίτσες μας σε μια αποθηκούλα στη ρεσεψιόν και πήγαμε στο σταθμό των τρένων,μιας και το απόγευμα θα πηγαίναμε στο αεροδρόμιο βγάλαμε απο τα αυτόματα μηχανήματα το group day ticket που είναι για ολες τις ζώνες για να το εκμεταλλευτούμε για όπου πηγαίναμε,αυτό κοστίζει 24,30 ευρω..
Βγήκαμε στη πίσω πλευρά του σταθμού,όπου από εκεί παίρνεις το τραμ 16 ή 17,αυτα τα 2 τραμ κάνουν τη καλύτερη διαδρομή,χωρίς αλλαγές για το Nymphenburg palace,πρόκειται για τα θερινά ανάκτορα των ηγεμόνων της Βαυαρίας. Μπαρόκ παλάτι με μεγάλους κήπους..
Το τραμ σε 15 περίπου λεπτά τερματίζει στη Romanplatz και απο εκεί έχει ένα περπατηματάκι γύρω στα 10-15 λεπτά,ώσπου φτάνεις στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του παλατιού..
20190704_092721.jpg
20190704_093332.jpg
20190704_094155.jpg

Εδώ ζαλίσαμε και ξεσηκώσαμε τις πάπιες και τις χήνες για να τις βάλουμε μέσα στα πλάνα μας..
DSC01920.JPG
DSC01921.JPG
Η ώρα ήταν 10.00 και κάναμε μια μικρή σύσκεψη ή θα μπαίναμε στο παλάτι και λογικά θα μας έπαιρνε μεσημέρι ή θα επιστρέφαμε κέντρο..
H πλειοψηφία πρότεινε να γυρίσουμε για τους δικούς τους λόγους,οι γυναίκες για ψώνια,εμείς για που αλλού,για Allianz arena!!!
Εκ των υστέρων θεωρώ οτι αυτό ήταν το μοναδικό λάθος της εκδρομής,δε θα έπρεπε να μπει το δίλημμα για όλο το παλάτι,που σίγουρα θα ήταν χρονοβόρο αλλα ίσως και παρόμοιο με το Ρεσιντενζ,αλλά να μπαίναμε να δούμε μόνο τους εσωτερικούς τεράστιους κήπους με τα αγάλματα με 4 ευρω νομίζω αντίτιμο.Τέλος πάντων μια άλλη φορά!!
Σε μισή ωρα ήμασταν πάλι στο σταθμό με το τραμ,και απο εκεί με το μετρό U4 ή u5 σε 2 στάσεις αφήσαμε τα κορίτσια στην odeonplatz.
Απο την ίδια στάση του μετρό εμείς πήραμε το U6,είναι η μοναδική γραμμή που πάει στο γήπεδο,και μετά απο 10 στάσεις κατεβήκαμε στη Frottmaning,τη στάση αυτή δε τη χάνεις,έχει σήμα μια μπάλα ποδοσφαίρου!!H διαδρομή κρατάει 15 λεπτά με το συρμό και άλλα 15 λεπτά περπάτημα για το γήπεδο(εντελώς μέσα στον ήλιο)..
20190704_110441.jpg
DSC01928.JPG

Το γήπεδο εξωτερικά ειναι εντυπωσιακό ,απο τα πιο εντυπωσιακά παγκοσμίως.Εδώ να πούμε οτι σταθήκαμε λίγο άτυχοι.Πρώτον γιατί το επίσημο ''Bayern mega store'' η μπουτίκ δηλαδή βρισκόταν σε ανακαίνιση και ετσι είχαν μεταφέρει τα προιόντα σε κάτι πρόχειρα αντίσκηνα,με αποτέλεσμα να μην είναι επαρκής ο χώρος και να μη βρούμε πολλές προσφορές.
Δεύτερον: η ξενάγηση του γηπέδου στα Αγγλικά θα άρχιζε στις 14.00,και έχει μια ώρα διάρκεια συν το μισάωρο της επιστροφής...Ηταν πολυ...γιατί θα έπρεπε να βρούμε τα κορίτσια,να πάμε κάπου να φάμε,να πάμε ξενοδοχείο να πάρουμε βαλίτσες να πάμε αεροδρόμιο..Δε το θέλαμε τελευταία μέρα τέτοιο τρέξιμο με τίποτα..Πληροφοριακά το τουρ του γηπέδου κοστίζει 12 ευρω και διαρκεί 1 ώρα..
Οπότε αρκεστήκαμε σε κάποια σουβενίρ της ομάδας,εγώ λάτρεψα αυτά..
DSC01933.JPG

Ετσι πήραμε ξανά το U6 και σε ενα μισάωρο ήμασταν Marienplatz,οπου συναντηθήκαμε με τα κορίτσια μας..
Συμβουλή προς γονείς:δυσκολευτήκαμε πολύ με παιχνιδάδικα,ίσως να τα έχουν έξω απο τις πόλεις σε μεγάλα εμπορικά κέντρα mall,στο Μόναχο το μόνο μεγάλο κατάστημα βρίσκεται ακριβώς στη Karlsplatz(obletter λέγεται)
Ημασταν έτοιμοι πια για φαγητό και μιας και θά ήταν το τελευταίο του ταξιδιού μας,είπαμε να πάμε στη μπυραρία που είχε αρέσει σε όλους μας την 6η μέρα,στη Wiener platz..μετρό απο karlsplatz U4 ή U5,σε 3 στάσεις κατεβήκαμε στη Max-Weber platz και σε 200 μέτρα ήμαστε στη Wiener platz
20190702_164237.jpg

εκει ακριβώς στη άκρη της πλατείας είναι η είσοδος της Hofbraukeller
20190704_142234.jpg

Αφού ήδη λοιπόν ξέραμε,φάγαμε πολύ Ελληνικά,ψητό κοτόπουλο,χοιρινή μπριζόλα καλοψημένη, συνοδεία με τηγανητές πατάτες και τους κάναμε τη χάρη και πήραμε και ένα τεράστιο πρετσελ μιας και ήταν η τελευταία μας μέρα,μπύρα πάντα σε λίτρο-πότηρο,η συγκεκριμένη μπυραρία δουλεύει με τη μπύρα HB Hofbrau,που για μένα σε βαρελίσια ''ξανθιά'' αυτή ήταν η καλύτερη μπύρα που ήπια απο όλες..
Ετσι αναπολώντας το ταξίδι μας κάτω απο τον ίσκιο σε αυτή τη θαυμάσια μικρή για τα δεδομένα του Μονάχου μπυραρία,μακριά απο βαβούρα και τουρίστες πέρασε ή ώρα μέχρι πού πήγαμε πάλι με το μετρό στο ξενοδοχείο και από εκεί για τελευταία φορά στον σταθμό των τρένων hauptbahnhof,πήραμε τον προαστιακό S, και με τον S1 ή S8 σε 45 λεπτά,ήμασταν στο αεροδρόμιο Flughafen...
Τώρα ξέραμε,απο το terminal 1,πήραμε το εσωτερικό τρενάκι,βγήκαμε στον terminal 2 ήπιαμε και ένα ρημαδό καφέ,περάσαμε τον έλεγχο και αφου ψώνισα απο τα duty free το αγαπημένο μου ποτήρι μπύρας με το λογότυπο HB ήμασταν έτοιμοι για την επιστροφή μας στο μικρό αεροδρόμιο της όμορφης Καλαμάτας.
Με μια καλή πτήση 2 και 20 λεπτών το βραδάκι ήμασταν στη πόλη μας...
IMG_20190627_190856.jpg

AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Τι να πρωτοπώ,πέρσι τέτοιο καιρό ρώταγα εδώ στο travestories για ενα 5 ήμερο ταξίδι στη Βιέννη με πρακτορείο,που θα μου στοίχιζε πολύ περισσότερα και θα έβλεπα πολύ λιγότερα,πολύ χάρηκα που ακυρώθηκε!!
Να πω για διαφορετικό τρόπο ζωής,για την ησυχία,για το σεβασμό,για την παιδεία που έχουν?

Οδηγική Συμπεριφορά: Πολιτισμικό σοκ για εμάς τους απαίδευτους Έλληνες,το κόκκινο φανάρι είναι κόκκινο για όλους,είτε κόκκινο οχημάτων είτε κόκκινο πεζών,στα πεζοδρόμια μονό οι πεζοί και όχι μηχανάκια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα,τα ποδήλατα στους ποδηλατόδρομους και ναι,υπακούν και τα ποδήλατα στον Κ.Ο.Κ,δεν ακούς κόρνες,δε περνούν ηλίθιοι με μουσική διαπασών και κακοφτιαγμένα αυτοκίνητα με εξατμίσεις,τα όρια ταχύτητας τηρούνται ευλαβικά παντού..
Καθαριότητα: Σε ολες τις πόλεις,τα χωριά και στην ύπαιθρο,τι να πω...δεν έβλεπες ούτε χαρτάκι κάτω,αυτό μας έκανε τρομερή εντύπωση...η μόνη παρατήρηση που θα κάνω στο θέμα καθαριότητας,ήταν κάποιους δρόμους κοντά στο σταθμό των τρένων στο Μόναχο που είδα βρωμιά και αποτσίγαρα κάτω,ήταν γειτονιές με έντονο το Αραβικό στοιχείο,δεν υπονοώ τίποτα,γιατί οι λέξεις παρεξηγούνται εύκολα σήμερα,λέω απλά τι είδαμε με τα μάτια μας...
Συνεννόηση: Kάτι που φοβόμασταν στην αρχή,ήταν η συνεννόηση,τέτοιο θέμα δεν αντιμετωπίσαμε,ούτε στη Γερμανία ούτε στην Αυστρία.όλοι ευγενικοί και όσους ρωτήσαμε,με λίγα ή πολλά Αγγλικά προσπάθησαν να μας εξυπηρετήσουν,πιστέψτε μας ρωτήσαμε πολύ κόσμο και εργαζόμενους και τυχαία στο δρόμο..
Φύση: πόσο όμορφη φύση και την έχουν εκμεταλλευτεί όπως μπορούν,παντού ασφαλές μονοπάτια για πεζοπορία,παντού ποδηλατόδρομοι ακόμα και στο πουθενά,στην επαρχία απο χωριό σε χωριό...
Καθημερινότητα:Στις πόλεις που επισκεφθήκαμε αμέσως καταλαβαίνεις τη ποιότητα ζωής που έχουν οι κάτοικοί τους,τους έβλεπες το απόγευμα μετα τίς δουλείες τους,να βγαίνουν οικογενειακώς,είτε για περπάτημα στα ωραία και ασφαλή πεζοδρόμια τους,παράλληλα στα πεντακάθαρα ποτάμια τους,ή στα πάρκα.Τους έβλεπες με τα ποδήλατα τους,μπροστά οι γονείς πίσω με τα ποδηλατάκια τους τα 3χρονα-4χρονα,το έβλεπες,δεν ανησυχούσαν δεν κοίταγαν καν πίσω τους,γιατί ήξεραν οτι δε θα βρεθεί ο κόπανος που θα κόψει κάθετα το ποδηλατόδρομο με το αμάξι του..
Χαζό να αναφερθώ σε αντικαπνιστικό νόμο,εδώ τηρείται στη Βουλγαρία οπως μου έχουν πει φίλοι,που εχουν επισκεφθεί τη Σόφια...
Φαγητό: δε θα δυσκολευτείτε,μπορεί το μενού να μην είναι πλούσιο,αλλά δε θα πεινάσετε..οι τιμές ελαφρώς πιο αυξημένες απο τιμές Ελλάδας,όχι σε όλα πάντως,κάποια ήταν σχεδόν ίδιες..
Οικονομικά:Το δικό μας ταξίδι στοίχισε ανα ζευγάρι,226 αεροπορικά,530 διαμονή 7 βράδια,αυτοκίνητο για 4 ημέρες 120 ευρώ συν 30 ευρώ βενζίνη το ζευγάρι..και ότι μετά χαλάσαμε σε διατροφή,εισόδους,ψώνια κ.τ.λ
Σε γενικές γραμμές βρεθήκαμε σε πόλεις με πολύ υψηλό βιωτικό επίπεδο σε σχέση με το δικό μας,οπότε γνωρίζαμε εκ των προτέρων οτι οι τιμές γενικά θα ήταν υψηλές,δεν ήταν όμως τόσο εξωφρενικές οσο εχώ ακούσει σε άλλες μεγάλες Ευρωπαικές πόλεις,θα τις έλεγα ελαφρά πιο ακριβές απο τιμές Αθήνας,σε καφέ-εστίαση...το μόνο εξωφρενικό ήταν οι τιμές του νερού στα μαγαζιά,οχι στα σούπερ-μάρκετ.
Ασφάλεια:Δε νιώσαμε κάπου ανασφάλεια,ούτε τις βραδυνές ώρες,ίσως το Σαλσμπουργκ και το Ιννσμπρουκ ένα τικ παραπάνω αίσθηση ασφάλειας απο Μόναχο..εννοείτε σε συνωστισμούς κάναμε τις απλές κινήσεις ασφαλείας με τις τσάντες ειδικά οι γυναίκες σε πιο ασφαλή θέση.
Ηταν ένα ταξίδι ονειρικό,είδαμε απίστευτη ομορφιά,διασχίσαμε ένα μεγάλο κομμάτι των Άλπεων,είδαμε πανέμορφη φύση,βουνά μέσα στα έλατα,τεράστιες καθαρές λίμνες,ποτάμια μικρά και μεγάλα,5 πανέμορφες πόλεις ή καθεμιά με το χαρακτήρα της με απίστευτης ομορφιάς κτιρίων διαφορετικής αρχιτεκτονικής και είδαμε και 6 κουκλίστικα χωριά,που όλα έμοιαζαν λες και είναι βγαλμένα από παραμύθια..

Υ.Γ Κάνοντας edit στην ιστορία έχω κάνει κάποιες τελευταίες διορθώσεις και έχω βάλει μερικές επιπλέον φωτογραφίες,επίσης διαπίστωσα οτι το Ινσμπουρκ,πρέπει να το έχω γράψει με 10 διαφορετικούς τρόπους!!!
 
Last edited:

Itch

Member
Μηνύματα
16
Likes
24
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Χιλή-Αργεντινή
Πολύ ωραία η περιγραφή σου και όντως γεμάτο ταξίδι!

Χαζό να αναφερθώ σε αντικαπνιστικό νόμο,εδώ τηρείται στη Βουλγαρία οπως μου έχουν πει φίλοι,που εχουν επισκεφθεί τη Σόφια...
Ίσως να έτυχε να πήγατε στην Αυστρία σε μαγαζιά μη καπνιζόντων, πάντως εδώ ο αντικαπνιστικός νόμος δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι ακόμα. Απλά υπάρχουν μαγαζιά (ιδίως καφέ) στα οποία απαγορεύεται το κάπνισμα. Σε πολλά εστιατόρια υπάρχει ξεχωριστά χώρος καπνιζόντων, και στα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά επιτρέπεται, τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο, οπότε και θα απαγορευτεί παντού...
 
Μηνύματα
26
Likes
219
Πολύ ωραία η περιγραφή σου και όντως γεμάτο ταξίδι!



Ίσως να έτυχε να πήγατε στην Αυστρία σε μαγαζιά μη καπνιζόντων, πάντως εδώ ο αντικαπνιστικός νόμος δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι ακόμα. Απλά υπάρχουν μαγαζιά (ιδίως καφέ) στα οποία απαγορεύεται το κάπνισμα. Σε πολλά εστιατόρια υπάρχει ξεχωριστά χώρος καπνιζόντων, και στα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά επιτρέπεται, τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο, οπότε και θα απαγορευτεί παντού...
Eσυ μας τη γλίτωσες,έπρεπε να σε πετύχουμε να σε πάρουμε μαζί μας για tour operator:):)Για να ξέρεις και τον Παύλο εκ Τρικάλων,είσαι δυνατός!!!
Εκανα και edit στις μέρες του Σάλσμπουργκ και έβαλα και 2-3 φώτο για σένα εξτρά!!!
Στα σοβαρά τώρα,η αλήθεια ότι λόγω καιρού στα περισσότερα καθίσαμε σε ανοικτούς χώρους,μόνο στο Βurgerista κάτσαμε μέσα,εκεί δεν είδα να καπνίζουν,στα υπόλοιπα σίγουρα θα ισχύει αυτό που είπες.
 
Last edited:

Itch

Member
Μηνύματα
16
Likes
24
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Χιλή-Αργεντινή
Eσυ μας τη γλίτωσες,έπρεπε να σε πετύχουμε να σε πάρουμε μαζί μας για tour operator:):)Για να ξέρεις και τον Παύλο εκ Τρικάλων,είσαι δυνατός!!!
Εκανα και edit στις μέρες του Σάλσμπουργκ και έβαλα και 2-3 φώτο για σένα εξτρά!!!
Στα σοβαρά τώρα,η αλήθεια ότι λόγω καιρού στα περισσότερα καθίσαμε σε ανοικτούς χώρους,μόνο στο Βurgerista κάτσαμε μέσα,εκεί δεν είδα να καπνίζουν,στα υπόλοιπα σίγουρα θα ισχύει αυτό που είπες.
Δεν είναι πολλοί οι Έλληνες που είναι εδώ, οπότε γνωριζόμαστε γενικά.
Χαχαχα! Έχει πολύ πράγμα να δεις στα μέρη εδώ, οπότε σε επόμενο ταξίδι σας, πολύ ευχαρίστως να σας κάνω την ξεναγό!
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
Ήμουν και εγώ κάπου εκεί(για 4η φορά στην περιοχή) μια εβδομάδα αργότερα με πολύ δροσερό καιρό... (η βουτιά στη wolfgangsee πάντως έγινε!)
Εγώ έχω λόξα με τα χωριουδάκια, τις μικρές πολίχνες, τη φύση ... Ούτε σε μια πόλη δεν μπηκαμε, η αλήθεια!
Μόλις διάβασα το όμορφο
ταξίδι σας, εύχομαι να ξαναβρεθειτε προς τα εκεί και το χειμώνα, στη μαγεία των Χριστουγέννων!
 
Μηνύματα
26
Likes
219
Ήμουν και εγώ κάπου εκεί(για 4η φορά στην περιοχή) μια εβδομάδα αργότερα με πολύ δροσερό καιρό... (η βουτιά στη wolfgangsee πάντως έγινε!)
Εγώ έχω λόξα με τα χωριουδάκια, τις μικρές πολίχνες, τη φύση ... Ούτε σε μια πόλη δεν μπηκαμε, η αλήθεια!
Μόλις διάβασα το όμορφο
ταξίδι σας, εύχομαι να ξαναβρεθειτε προς τα εκεί και το χειμώνα, στη μαγεία των Χριστουγέννων!
Σε ευχαριστούμε Eftichia,πραγματικά τα Βαυαρικά και τα Τυρολέζικα χωριά ήταν μαγευτικά,η δε παρέλαση που πετύχαμε στο Kitzbuhel ήταν απο τα καλύτερα κομμάτια της εκδρομής...Βουτήξατε ε?Το συζητάγαμε απο την λίμνη Plansee που είδαμε πολύ κόσμο να κάνει μπάνιο,πως ήταν, κρύα?γιατι απο άποψη εικόνας,οι λίμνες αυτές ήταν πανέμορφες και πεντακάθαρες..
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
Σε ευχαριστούμε Eftichia,πραγματικά τα Βαυαρικά και τα Τυρολέζικα χωριά ήταν μαγευτικά,η δε παρέλαση που πετύχαμε στο Kitzbuhel ήταν απο τα καλύτερα κομμάτια της εκδρομής...Βουτήξατε ε?Το συζητάγαμε απο την λίμνη Plansee που είδαμε πολύ κόσμο να κάνει μπάνιο,πως ήταν, κρύα?γιατι απο άποψη εικόνας,οι λίμνες αυτές ήταν πανέμορφες και πεντακάθαρες..
Κι όμως η θερμοκρασία του νερού ηταν υψηλότερη απο την εξωτερική(που ηταν 20 βαθμοί)! Και το μπάνιο υπέροχο και αναζωογονητικό !
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.686
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom