Συνέντευξη μέλους - hydronetta

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Για τη σημερινή συνέντευξη μέλους έχουμε τον @hydronetta :clap:

Φύγαμε!

1. Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τα ταξίδια;

Γυρνώ σχεδόν τρείς δεκαετίες πίσω…. Η πρώτη εμπειρία ταξιδιού στο εξωτερικό ήταν με interail σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για να γνωρίσω από κοντά τους φίλους μου δι’αλληλογραφίας. Μόλις είχα αποφοιτήσει από το λύκειο. Νομίζω εκεί κόλλησα το μικρόβιο και πλέον νοσώ...βαρύτατα! Ίσως να φταίνε και τα γονίδια. Θυμάμαι πάντα τον πατέρα μου να μελετά γεωγραφία και να ταξιδεύει νοερά στο χάρτη.

2. Ποιο είναι το ταξίδι που σου έχει μείνει περισσότερο στη μνήμη και γιατί;

Δύσκολη απάντηση… γιατί υπάρχουν αρκετά μέρη που με γοήτευσαν. Εντούτοις θα επιλέξω το Αφγανιστάν. Πήγαινα κόντρα σε αυτό που μου επέβαλε η λογική, είχα την ψευδαίσθηση ότι ήμουν ο μόνος αλλοδαπός ταξιδιώτης, εντυπωσιάστηκα, προβληματίστηκα, συγκινήθηκα, έκλαψα. Μια παλέτα συναισθημάτων.

3. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός; πέσμας λίγα λόγια γιατί.

Μάλλον η Ινδία… γιατί έχει απ’όλα σε έναν γοητευτικό αχταρμά: μνημεία, φύση, κουζίνα, υπέροχες παρουσίες τυλιγμένες με πολύχρωμα σάρι, κυρίως όμως διαθέτει την απαραίτητη δόση μπίχλας ώστε να αισθάνομαι οικεία ως γουρούνι :haha:. Και βέβαια το βαθυγάλανο Αιγαίο πάντα μιλάει στη ψυχή μου.

4. Η ομορφότερη πόλη που έχεις δει;

Sanaa (Υεμένη). Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο πουθενά στο κόσμο. Σκηνικό άλλων εποχών.

5. Σε ποιο μέρος συμπάθησες περισσότερο τους ανθρώπους και σε ποιο τους αντιπάθησες;

Αγάπησα τους Ιρανούς, αντιπάθησα τους κινέζους.

6. Ποιο είναι τα αγαπημένο σου μουσείο/εστιατόριο/μνημείο;

Γενικά προτιμώ τα αρχαιολογικά/λαογραφικά μουσεία χωρίς να ξεχωρίζω κάποιο. Πρόσφατα εντυπωσιάστηκα από το Tribal Museum στο Bhopal της Ινδίας.

Αν και εκτιμώ το καλό φαγητό, δεν είναι κάτι που αναζητώ σ’ένα ταξίδι. Αν θελήσω όμως να ανακαλέσω την πιο όμορφη γευστική εμπειρία (εκτός κάτι εξαιρετικών σπιτικών γευμάτων στην Κόρινθο...) αυτή ήταν σε ένα αγροτουριστικό κατάλυμα στην Λομβαρδία όπου μαγείρεψαν ειδικά για μας. Κάθε πιάτο συνοδευόταν κι από διαφορετικο κρασί δικής τους παραγωγής. Ήπιαμε το Βόσπορο αλλά παραδόξως δεν μεθύσαμε…

Σαν μνημεία με γοητεύουν οι λατρευτικοί χώροι (είτε λέγονται βυζαντινές εκκλησιές, στούπες, τζαμιά κλπ)

7. Ποιο είναι το χειρότερο ταξίδι που έχεις κάνει; τι συνέβη;

Χωρίς δεύτερη σκέψη: Κίνα. Δεν συνέβει κάτι δυσάρεστο. Απλά μας σπάσανε τα νεύρα οι κινέζοι. Πώς γίνεται να επιστρέφεις από ένα ταξίδι κι ενώ είδαν πολλά και διάφορα τα ματάκια σου, εσύ να νοιώθεις άδειος στη ψυχή σου;

8. Σε ποιο μέρος δε θα ταξίδευες ποτέ και γιατί;

Δεν κάνουν τέτοιες ερωτήσεις σε ένα πλεονέκτη ταξιδευτή σαν κι εμένα. Κι αν δεν πάω ποτέ πχ στα Saint Kitts & Nevis, δεν θα μείνω με το απωθημένο.

9. Ποιο είναι το ταξίδι-όνειρο που δεν έχεις κάνει ακόμα;

Ως πλεονέκτης όπως προείπα θα ήθελα να πάω όπου δεν έχω πάει. Από τη λίστα προτεραιοτήτων μου θα αναφέρω Υπερσιβηρικό, Β.Κορέα, Αλγερινή Σαχάρα κλπ κλπ. Σαν προτίμηση πάντως λοξοκοιτάω προς ανατολάς.

10. Από τις Ταξιδωτικές Ιστορίες που έχεις γράψει στο φόρουμ ποια είναι η αγαπημένη σου;

Θα επέλεγα δύο. "Οι Βούδες έπαψαν να χαμογελούν" για το Αφγανιστάν (λινκ) και το "Μια φορά κι ένα καιρό ήταν μια χώρα που την έλεγαν Υεμένη" (λινκ). Με συνέλαβα να συγκινούμαι γράφοντάς τες.

11. Ποια ή ποιες είναι οι Ταξιδιωτικές Ιστορίες από άλλα μέλη που έχεις απολαύσει περισσότερο ή που θυμάσαι περισσότερο από το φόρουμ;

Η δυσκολότερη των ερωτήσεων! Ειλικρινά αδυνατώ να επιλέξω γιατί φοβάμαι ότι θα ξεχάσω κάποιες. Υπάρχουν αρκετές καλογραμμένες ιστορίες που κυριολεκτικά σε ταξιδεύουν και απολαμβάνεις να τις διαβάζεις. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους συμφορουμίτες αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί μας.

12. Κάτι άλλο που θα ήθελες να πεις γενικά για τα ταξίδια;

Αν σας κατσικωθεί ένας προορισμός στο μυαλό, ΜΗΝ αναβάλετε το ταξίδι για το απώτερο μέλλον. Ποτέ δεν ξέρετε πώς ένα πρόβλημα υγείας (προσωπικό ή οικογενειακό), μια αλλαγή στα εργασιακά ή τα οικονομικά, ο κόσμος που αλλάζει συνεχώς προς το χειρότερο, μπορεί να συμβάλλουν αρνητικά ώστε να μην πραγματοποιηθεί. Αφεθείτε στην παρόρμησή σας.

13. Μια αγαπημένη σου φωτογραφία από κάποιο ταξίδι σου;

Θα επιλέξω δύο καθώς περιγράφουν διαφορετικά συναισθήματα:

Η πρώτη στη Herat του Αφγανιστάν στο προαύλιο ενός προσκυνήματος. Μια γυναίκα καθισμένη στο χώμα δίπλα στην είσοδο προσδοκά την ελεημοσύνη των προσκυνητών:




Κι ακριβώς στον αντίποδα. Γαλήνη κι απέριττη ομορφιά. Ηλιοβασίλεμα στον Ινδικό ωκεανό, Moheli, Κομόρες:





Ευχαριστούμε πολύ τον @hydronetta για τη συνέντευξη! Μπορείτε να δείτε το προφίλ του και τις Ταξιδιωτικές Ιστορίες που έχει γράψει εδώ.

Δείτε όλες τις συνεντεύξεις μελών εδώ.

Travelstories for ever. :xalara:
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.088
Likes
44.923
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Πάνω που σκεφτόμουν ότι έχω μέρες να μπω στις συνεντεύξεις και ας πεταχτώ να δω αν έχασα καμία, πέφτω πάνω σ'αυτή. Εντελώς διαφορετική η οπτική του φίλου για πολλά πράγματα και μέρη που ούτε καν σου περνούν απο το μυαλό! Χαίρομαι να διαβάζω τέτοιες παραπομπές, ξεκίνησα κιόλας ανυπόμονα την ιστορία για το Αφγανιστάν, που μου είχε διαφύγει όπως οι περισσότερες...Πολλά μπράβο!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Τι να πω για τον Παναγιώτη. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που με προσέγγισε στο φόρουμ, που μου έμαθε πολλά και που με ενέπνευσε να γράψω κι εγώ ταξιδιωτικές ιστορίες. Τον θαυμάζω απεριόριστα για το ταλέντο του στη συγγραφή για τα εκπληκτικά του ταξίδια και για τον χαρακτήρα του. Για μένα είναι ο κορυφαίος εδώ μέσα και τα ταξίδια που έχει κάνει και έχει αποτυπώσει γραπτά θα μπορούσαν να γίνουν ταξιδιωτικές εκπομπές ή βιβλία.

Παναγιώτη εύχομαι υγεία πάνω απ' 'όλα και να συνεχίζεις να γυρνάς σε κάθε γωνιά του πλανήτη!
 

anlazar

Member
Μηνύματα
134
Likes
917
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού,Γαλλική Πολυνησία
Πραγματικά το μόνο ταξίδι μου, που κι εμένα με άφησε "σχετικά ασυγκίνητο" παρά τα μεγάλα και θαυμαστά που είδα ήταν η Κίνα. Τεράστιες αποστάσεις, τεράστιες πλατείες, τεράστια πλήθη....όλα σε υπερθετικό βαθμό με αποτέλεσμα να σε κουράζουν ...αγενής λαός, παντελής αδυναμία επικοινωνίας, δεν γνωρίζεις τί τρως...κι αυτό πια που στη μέση του δρόμου κάνουν το χαρακτηριστικό ήχο για να βγάλουν "σίελο" (για να το θέσω πιο κομψά)... έλεος!!
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ονειρεμένο Ταξίδι
Διάστημα
Το πιο αγαπητό γουρούνι ever!!!
Και να πω και κάτι ακόμα....το vibe αυτού του πλάσματος είναι το κάτι άλλο!!!
Συγχαρητήρια Παναγιώτη!!!
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ωκεανία
Αγαπημένε μας Παναγιώτη πως γίνεται ακόμα και με μια λιτή και απέριττη συνέντευξη να μας γεμίζεις με εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές και μας ξεσηκώνεις να ανακαλύψουμε τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου;;
Αγαπάμε @hydronetta!!!! :clap::clap::clap:
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Μεγάλες αλήθειες Άπτον αγαπητό και όσα λέει στην ερώτηση 12 αλλά και όλα όσα γράφει για τους Κινέζους.
Τα χαιρετίσματα μου και καλό καλοκαίρι.
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στο κεντρο της Γης
Καποιοι ανθρωποι εχουν το χαρισμα να σε ταξιδευουν ακομα και δινοντας μια συνεντευξη
Παναγιωτη, εαν καποια στιγμη θελησεις να κανεις το Υπερσιβηρικό - μιας και παει και μια 15ετια απο οταν το εκανα - θα χαρω να αποτελεσω μερος της παρεας.
 

Giwrgos10

Member
Μηνύματα
219
Likes
926
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κάτι ΜΗ τουριστικό
Κρατάω γερά το νο 12 να το δείξω στη Γιώτα(σύζηγο) που ενώ μου έχει κατσικωθεί στο μυαλό ταξίδι καλοκαιρινό αυτή θέλει να το αναβάλλουμε για του χρόνου.
Κατα τ άλλα οτι και να πω είναι λίγο για τον τρόπου που γράφεις αλλά κυριως για τους προορισμούς που έχεις επισκεφτεί και τον τρόπο που ταξιδεύεις
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.608
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom