Τρόποι για να εξοικονομίσουμε λεφτά για ταξίδι

Μηνύματα
626
Likes
2.872
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Δηλαδή γλιτώνεις για 4 βράδια στο δίκλινο 200-400 ευρώ συνολικά όταν κλείνεις 8 μήνες πριν αντί για 3, άρα 50-100 ευρώ λιγότερα τη βραδιά. Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα;
Ρωτάω γιατί η εμπειρία μου έχει δείξει ότι οι τιμές των ξενοδοχείων δεν παίζουν τόσο πολύ ώστε αν το κλείσεις μήνες πριν να γλιτώσεις 100 ευρώ τη βραδιά.
Σε Βενετία και Παρίσι εγώ συγκεκριμένα, έχω κλείσει ξενοδοχεία 9 μήνες πριν με 300€ ενώ 2-3 μήνες πριν είχαν πάνω από 600€. Δεν είναι ο κανόνας, αλλά συμβαινει.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
Μου εχει τυχει καταχειμωνο να βρω καλες τιμες τελευταια στιγμη. Αλλα Πασχα και την καλοκαιρινη περιοδο που ταξιδευουν οι οικογενειες των Αγγλων, των Γερμανων και των Γαλλων επειδη κλεινουν τα σχολεια, δεν το ρισκαρεις. Συνηθως μενουν ανοικιαστα τα πανακριβα η οι πατοι.
 
  • Like
Reactions: Ntt

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Προσωπικά κλείνοντας το warwick στις Βρυξέλλες 6 μήνες πριν στα 390 ευρώ για 3 νύχτες (5 αστέρων με πρωινό) σήμερα είναι στα 530 και έχουμε ακόμη μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο.


Βενετία (που θα πάμε την άνοιξη) έχω κάνει κράτηση το SinaCenturion Palace στα 190 το βράδυ με πρωινό και τώρα είναι πάνω από τα 260 (και που θα φτάσει ακόμη μέχρι την άνοιξη).
 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
για να γλυτωσετε χρηματα στο ταξιδι,αφηστε τα 5αστερα κ 4αστερα ξενοδοχεια κ επιλεξτε ενα ωραιοτατο hostel...ετσι κ χρηματα θα γλυτωσετε κ νεους φιλους θα κανετε!!!;););)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
για να γλυτωσετε χρηματα στο ταξιδι,αφηστε τα 5αστερα κ 4αστερα ξενοδοχεια κ επιλεξτε ενα ωραιοτατο hostel...ετσι κ χρηματα θα γλυτωσετε κ νεους φιλους θα κανετε!!!;););)
Δεν θελω να ανεβασω προσωπικη φωτογραφια, αλλα φαντασου οτι το εχω σε little black dress.

FB_IMG_1564951863518.jpg
 
Μηνύματα
626
Likes
2.872
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Τα hostel μπορεί να είναι ιδανικά για μεμονωμένους ταξιδιώτες αλλά σίγουρα όχι για ένα ζευγάρι.
 

Nikos86

Member
Μηνύματα
547
Likes
4.011
Ταξίδι-Όνειρο
Στον χρονο!
Υπαρχει ενας πολυ εναλλακτικος τροπος να ταξιδεύσεις με ελαχιστα χρηματα και να μην στερηθείς τιποτα από την καθημερινοτητα σου! Πινεις μεχρι να μην ξερεις που βρίσκεσαι! Εγω αυτό κανω και ο δρομος επιστροφης προς το σπιτι μου είναι ένα μακρυ και μεγαλο ταξιδι!
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Ποτέ δεν έχω μείνει σε hostel και ποτέ δεν έχω στο νου μου να μείνω.
Όταν ταξιδεύω συνήθως είμαι με φίλους ή κοπέλα άρα δεν θα πάω σε χοστελ.
Επίσης είμαι παράξενος (ναι δεν ντρέπομαι το λέω).
 

Sam-chal

Member
Μηνύματα
862
Likes
1.909
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Η βασική αρχή είναι συνδυασμός φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων με οικονομικά πλην καλά σε κριτικές καταλύματα. Απαιτεί ώρες σε έρευνα αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει. Θα προτιμήσω να μείνω στο ...παγκάκι παρά σε hostel. Επίσης δεν διανοούμαι να κλείσω κατάλυμα με κοινόχρηστη τουαλέτα (κόκκινη γραμμή για μένα).
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
4.332
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Έχω ταξιδέψει πολλές φορές με το 40% της Aegean κλείνοντας κατάλυμα 6- 8 μήνες πριν.
Στην Βενετία και στην Κων/πολη βρήκα κεντρικά ξενοδοχεία με πρωινό σε πολύ καλή τιμή. Έχοντας δωρεάν ακύρωση τσεκάριζα τις τιμές μέχρι τελευταία στιγμή και δεν βρήκα φθηνότερα. Αν δεν βρω κεντρικά - σε τιμή που να αντέχω - αναζητώ κάπου που να εξυπηρετούν τα ΜΜΜ.

Ως επί το πλείστον όμως μένω σε διαμερίσματα για να έχω την δυνατότητα να φτιάξω μόνη μου πρωινό και κάποια γεύματα (έτσι το φαγητό κοστίζει σχεδόν όσο και στο σπίτι μου).
Αν δε, έχω δώσει βαλίτσα φορτώνω και τα ταπεράκια μου με το μαγειρεμένο. ;)

@paefstra ούτε εγώ χαίρομαι να μαγειρεύω o_O αλλά η βόλτα στο σούπερ μάρκετ με κάνει να νοιώθω λίγο ντόπια κι έτσι παρηγοριέμαι!
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.907
@Dina Z ο καθενας εχει αλλο στιλ στον τροπο που ταξιδευει. Εγω εχω το κολλημα να μην επιστρεφω στο ξενοδοχειο το μεσημερι, αρα μαγειρεμα αποκλειεται, και το βραδινο εξω το θεωρω μερος της αναψυχης του ταξιδιου. Το ιδιο και το περιβαλλον μου, οταν προτεινω εναν προορισμο η δευτερη ερωτηση ειναι "το φαι τι λεει εκει?" (ευτυχως δηλαδη γιατι αλλιως θα ενιωθα πολυ κοιλιοδουλη :haha:). Οποτε προτεινα τροπο για γευματα με εκπτωση μεσω του the fork. Αν το κοστος του φαγητου ειναι τελειως πανω απο τις δυναμεις μας, κανω εκπτωση μενοντας μια μερα λιγοτερη και τρεχοντας λιγο παραπανω στα αξιοθεατα. Η επιλεγουμε λιγο περισσοτερο street food.
Βεβαια το λεω εκ του ασφαλους γιατι συνηθως ταξιδευουμε 2 ατομα μονο. Ολοι οι φιλοι μου που ταξιδευουν οικογενειες των 4 ατομων γονεις και μεγαλουτσικα παιδια αδυνατουν να πληρωνουν γευματα εξω δυο φορες τη μερα και μαγειρευουν. Αν δεν το κανουν αυτο, δεν θα πανε καθολου ταξιδια. .Μια φιλη λογω αδυναμιας να χρεωνεται δυο δικλινα τωρα που μεγαλωσαν τα παιδια της, επιλεγει τα road trips με διαμονη σε camping και φυσικα μαγειρεμα. Υπαρχουν πολλες λυσεις.
Πολλα μελη του φορουμ ειναι single και γι αυτο προτεινονται hostel κλπ. Το να παει μια 4μελης η 5μελης οικογενεια ταξιδι στη Δυτικη Ευρωπη ειναι πραγματικος αθλος με τη διαφορα στο κοστος ζωης σε καποιες χωρες, κατι που κανεις single δεν το υποψιαζεται μεχρι να το ζησει.
 
Last edited:

GiwtaMerlia

Member
Μηνύματα
87
Likes
37
Επόμενο Ταξίδι
Βρυξέλλες-Άμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Εγώ κάνω κάτι που μπορεί να φάω κράξιμο. Επιλέγω πάντα το φίλτρο της δωρεάν ακύρωσης στο booking και κλείνω διάφορα καλύμματα μέχρι να φτάσει η κοντινή ημερομηνία του ταξιδιού και να ακυρώσω αυτά που δε χρειάζομαι και βλέπω ταυτόχρονα αν υπάρχει διαθέσιμη επιλογή στο κατάλυμα χωρίς δωρεάν ακύρωση που συνήθως είναι πιο φθηνή επιλογή.
Σχετικά με τα εισιτήρια, χρησιμοποιώ σχεδόν συνέχεια το skyscanner. Έχω κλείσει εδώ και μερικές μέρες για Πρωτοχρονιά Βρυξέλλες-Άμστερνταμ, ναι από τώρα, γιατί οι τιμές με βάση τις ημερομηνίες ήταν αξιοπρεπέστατές και ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ήταν οι ώρες των πτήσεων. Αναχώρηση πρωί και επιστροφή βράδυ. Σαφώς βρίσκεις λίγο πιο φθηνά για αναχώρηση βράδυ και επιστροφή πρωί αλλά πρέπει να δεις αν αξίζει να πληρώσεις μια επιπλέον διανυκτέρευση για να πας απλά να κοιμηθείς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.781
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom