Ταξίδι μόνος ή μόνη??

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Θα συμφωνήσω με @paefstra και με όλους όσους εκφράζουν προβληματισμούς πάνω στο να ταξιδέψει κανείς με "άσχετο" κόσμο προκειμένου να μην το κάνει μόνος. Προσωπικά έχω κάνει πάρα πολλές φορές μοναχικά ταξίδια και ακόμα περισσότερες έχει τύχει να περάσω μόνη μέρος ενός ευρύτερου ταξιδιού. Πάντα ενθαρρύνω τους άλλους να ταξιδεύουν solo και πάντα υποστήριζα ότι "καλύτερα μόνος/η παρά με χλιαρή παρέα/καλύτερα μόνος/η παρά να καταλήξεις να μην πας καν το ταξίδι".

Παρ' όλα αυτά, άνθρωπος είμαι κι εγώ και ενίοτε "λυγίζω". Πριν 3μιση περίπου χρόνια είχα χωρίσει από μακροχρόνια σχέση και είχα περάσει και κάποια γενικότερα ζόρια και ήμουν σε μια περίοδο τρελής ανακούφισης και απελευθέρωσης, όπου ήθελα να κάνω συνέχεια πράγματα, να γνωρίζω ανθρώπους, να κοινωνικοποιούμαι και γενικά επεδίωκα να περνάω καλά με θετικούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Σε αυτό το πλαίσιο είχα κλείσει απανωτά ταξίδια στο εξωτερικό, τα περισσότερα με εξαιρετικές παρέες, αλλά όχι όλα. Έκλεισα λοιπόν (και εν τέλει πήγα) δύο (!) ταξίδια με ένα άτομο το οποίο θεωρώ αξιόλογο μεν, πολύ ιδιόρρυθμο δε, με το οποίο δεν είχε τύχει να συναναστραφούμε επαρκώς πριν και με το οποίο σίγουρα έχουμε αρκετά διαφορετικά γούστα, τρόπο σκέψης, αντιδράσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψουμε από το δεύτερο ταξίδι μες στην ψυχρότητα (χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος), να μην περάσει κανένας μας όσο καλά θα μπορούσε και στο τέλος να καταλήξουμε να κάνουμε έναν από τους πιο ομηρικούς καυγάδες στην ιστορία των ομηρικών καυγάδων. :D Στα παραπάνω με δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άτομο έπρεπε για διάφορους λόγους να το βλέπω μετά πάρα πολύ συχνά.

Από εκείνη τη στιγμή λοιπόν αποφάσισα να ξαναγυρίσω στην παλαιότερη "ακαμψία" μου σχετικά με το ζήτημα. Ταξίδια μόνο με το σύντροφό μου, την αδερφή μου και λίγους αλλά καλούς φίλους, με τους οποίους υπάρχει χημεία, αλληλοκατανόηση και κοινά "θέλω" (πχ @fenia42 ). Και όταν για κάποιο λόγο δε γίνεται ή δε μπορεί να ακολουθήσει κάποιο από αυτά τα άτομα πηγαίνω μόνη. Και σε φάσεις που μπορεί να μην έχω κέφι να ταξιδέψω μόνη απλά δεν ταξιδεύω. Όχι πειραματισμοί, όχι χλιαρές καταστάσεις, όχι εντάσεις.

(Υποσημείωση: και με το σύντροφό μου έχει τύχει να διαφωνήσω σε ταξίδι και με την αδερφή μου και με φίλους μου. Δε λέω ότι τα πάντα είναι συνέχεια ιδανικά. Αλλά παιδιά είναι τελείως διαφορετικό να διαφωνήσεις με κάποιον που ξέρεις ότι υπάρχει μια χ κατανόηση, αγάπη και σεβασμός από το να διαφωνήσεις με κάποιον άσχετο/ιδιόρρυθμο/νευρικό. Σε αυτή τη φάση προτεραιοποιώ την ψυχική μου υγεία, αν είναι να γυρίσω από κάπου περισσότερο τσιτωμένη από όσο έφυγα, εντάξει, καλύτερα να κάτσω σπίτι μου).
Με κάλυψες απόλυτα !
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.710
Likes
11.219
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ξερω οτι η ταση στο φορουμ ειναι να γινονται ταξιδια απο single ατομα αλλα θα τολμησω να βαλω την παραμετρο "μαμαδες με παιδια" . Τι να κανουμε, εκπροσωπω αυτη τη συνομοταξια :haha:.
Χωρίς να έχω παρόμοιες εμπειρίες, ομολογώ ότι μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να πάει κάποιος κάπου με το παιδί του και να βρει έναν ταιριαστό συνδυασμό συνταξιδιωτών (ενήλικας που να ταιριάζει με εκείνον και ταυτόχρονα παιδί που να ταιριάζει με το δικό του). Προσωπικά δεν ξέρω αν θα το τολμούσα.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.878
Likes
14.388
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Από εκείνη τη στιγμή λοιπόν αποφάσισα να ξαναγυρίσω στην παλαιότερη "ακαμψία" μου σχετικά με το ζήτημα. Ταξίδια μόνο με το σύντροφό μου, την αδερφή μου και λίγους αλλά καλούς φίλους, με τους οποίους υπάρχει χημεία, αλληλοκατανόηση και κοινά "θέλω" (πχ @fenia42 ). Και όταν για κάποιο λόγο δε γίνεται ή δε μπορεί να ακολουθήσει κάποιο από αυτά τα άτομα πηγαίνω μόνη. Και σε φάσεις που μπορεί να μην έχω κέφι να ταξιδέψω μόνη απλά δεν ταξιδεύω. Όχι πειραματισμοί, όχι χλιαρές καταστάσεις, όχι εντάσεις.
Γλυκουλα μου ❤
Με σένα και την αδερφή σου περνάμε παρα πολύ όμορφα γιατί θελουμε στο ταξίδι τα ίδια πράγματα.
Κάτι που με κουραζει εμένα είναι ότι δεν έχω ίδια ταξιδιωτική αντίληψη με τους δικούς μου ανθρώπους, γι’αυτο προτιμώ να ταξιδεύω μόνη μου ή με συγκεκριμένα -δοκιμασμένα- άτομα όπως η @underwater . Ακόμα και με την κολλητή μου που είμαστε 30 χρόνια φίλες, δε την αντέχω ταξιδιωτικά γιατί δε προσαρμόζεται στο ταξίδι και το αντιλαμβάνεται τελείως διαφορετικά από ότι εγώ. Αντιθετα την αδερφή μου με την οποια είμαστε τελείως διαφορετικές και δεν είμαστε καν φίλες, την προτιμώ για συνταξιδιωτισσα και είναι το μόνο πράγμα στο οποίο ταιριαζουμε.
Τέλος, δε μπορώ εκείνους που διαρκώς φλυαρούν χωρίς ειδικά να λένε τίποτα, και κυρίως όσους φλυαρούν μέσα σε μμμ. Το ταξίδι για μένα χρειάζεται σιωπή κι αν γίνει με συνταξιδιώτη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σέβεται τη σιωπή μου.
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Τέλος, δε μπορώ εκείνους που διαρκώς φλυαρούν χωρίς ειδικά να λένε τίποτα, και κυρίως όσους φλυαρούν μέσα σε μμμ. Το ταξίδι για μένα χρειάζεται σιωπή κι αν γίνει με συνταξιδιώτη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σέβεται τη σιωπή μου.
Χαρακτηριστικά, είχα υποχρεώσει τη φίλη μου κ συνταξιδιώτισσα στη Μάλτα να πάρει μαζί της βιβλίο για τις "ώρες της σιωπής" (ήξερα εκ των προτέρων ότι δε θ αντέχω κάποιες στιγμές τη γνωστή φλυαρία της!). Η ατάκα έχει μείνει από τότε:haha:
 

sinefoula

Member
Μηνύματα
451
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
;;;;;;;;;;;;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Αίγυπτος,Μαρόκο!
χαχαχα σας διαβαζω ολους και γελαω να στε καλα...
θα θελα να εκανα ταξιδια με τα παιδια μου,αλλα ουτε καν......μονο με ενα παιδι καθε φορα,γιατι πολυ απλα ακομα και τα παιδια μου ειναι πολυ διαφορετικα μεταξυ τους,ποσο μαλον να ειχα και φιλους των παιδιων μου και τα παιδια τους....τωρα που μιλαμε,εχουν παει εκδρομη με το σχολειο,ο γιος μου πρωτη γημνασιου 5ημερη και η κορη μου τριτη λυκειου 5ημερη κι εκεινη.....ο μικρος ανεξαρτητος και αγενης οσες φορες τον πηρα τηλ μου το κλεισε στη μουρη,σε φαση ασε με ρε μανα μ επρηξες ειμαι με τους φιλους μου καλα ειμαι........δε με κλεβουν τι να με κανουν;
η κορη μου με περνει συνεχεια να την παρω.......μου εχει πει λεπτομερειες απ ολο το ταξιδι,και με ξαναπηρε να μου πει να πω στο γιαννη(το γιο μου και αδελφο της)οτι ολοι οι καθηγητες εχουν μαζευτει στο μετσοβο να ερθει κι αυτος...τον πηρα τηλ το σηκωνει μου λεει ωωωωωωωωωωωωωω με το που ακουσε καθηγητες........ειμαι με συμμαθητες μου και τρωμε σουβλακια δε θελω να παω στη ταβερνα.........μια χυμα κατασταση.........και σεβαστη η επιθυμια του καθε παιδιου......αν ημουν κι εγω θα ειχα γινει 2 κομματια να ικανοποιησω τα παιδια και δε θα το φχαριστιομουν........
ταξιδι με φιλους τωρα.......το χω κανει με φιλους που ακομα ειναι φιλοι αλλα κουραστηκαμε με το ταξιδι......και ψιλοχαλαστηκαμε........πλεον κανουμε σχεδια για ταξιδια,αλλα χωριστα με τα συγκεκριμενα φιλαρακια που παντα ειναι φιλαρακια,αλλα οχι συνταξιδιωτες πια.
ταξιδι με οικογενεια,ουτε καν.......με τον αδελφο μου πηγα και βρεθηκαμε στο αεροδρομιο,μια που τον ειδα και μια που τον ξαναειδα........
περασαμε καλα,αλλα ηταν σαν σολο ταξιδι.
ταξιδι με φιλες.....χμμμμμμμμ η μια ειναι μικρη και τριανταφυλλενια,η αλλη χτιζει το σπιτι της,η αλλη δεν εχει να αφησει τον αντρα της(λες και θελει νταντα ο αντρας της τες πα)η αλλη δεν εχει ορεξη,η αλλη δε το βλεπει λογικο..........

παω σολο και ξεμπερδευω.....τελευταιο ταξιδι μαλτα χαχαχαχα κλαιω και γελαω......δεν ειχα λεφτα ειχα κλεισει χοστελ,υπεροχο χοστελ καθαρο,τιμιο,αλλα 4κληνο με αλλες 3 αγνωστες κοπελες.......η χατιτζε τουρκαλα,γαμω τα ατομα.........απλη,λιγομιλητη,καθαρη και απομακρη.....συστηθηκε,κι οκ...........η αλλη η πατριτσια ιταλιδα,χαρουμενη,κοινωνικη,καθαρη,ευχαριστη,αλλα δεν ηξερε τη γλωσσα και δε μπορεσαμε να πουμε οσα θελαμε,κρατησαμε ομως επαφη........και το κλου της βραδιας........η τρελη.........και λιγα λεω....καθε βραδυ ξυπναγε και μας τσιμπαγε,γιατι λεει την ενοχλουσαμε και καλα ροχαλιζαμε..........τη πρωτη βραδυα ειπα οκ σορυ......τη δευτερη νευριασα,την εβρισα δε γραφεται τι της ειπα......εκει αυτη.......καθε 5 λεπτα πανω στο γλυκο του υπνου μας τσιμπαγε και κοπαναγε ενα παγουρινο στο κρεβατι......εκατσα ξυπνια να δω τι στο καλο γινεται.....ενα φυσιολογικο χρρ εκαναν οι αλλες κοπελιες προφανως καπως ετσι εκανα κι εγω.....οταν ομως κοιμηθηκε εκεινη η τρελη.....εκανε σα το βοδι......παρολα αυτα εμεις την ενοχλουσαμε...... νυχτες στη μαλτα δεν κοιμηθηκα......η τυπισα δεν συστηθηκε δεν εδωσε καν χειραψια,ειπε μονο united kingdom κι αυτο ηταν ολο της απαντησα στα π@π@ρι@ μας...........ελληνικα........απογοητευση.......γιαυτο σας λεω και οκ πειτε οτι κανετε γκρουπ καποιοι.......και πατε και καλως να πατε........αν κατσει μια στραβη ετσι τυπου θελω σκοταδια,θελω ησυχια και απολυτη σιωπη τη νυχτα,θελω να μην πατε τουαλετα το βραδυ κι αν σας φυγει και καμια.........να την στριψετε.......αερια you know? τι θα κανατε;ρωταω εγω τωρα........
προσωπικα δεν εχω εξιδανικευσει τιποτα,βλεπω τα πραγματα οπως ειναι....και προτιμω σολο και παλι σολο ταξιδι....
 

angie82

Member
Μηνύματα
93
Likes
193
Λοιπόν...τελειωνω το στρατιωτικό μέσα Αυγούστου και θέλω μέχρι να Χριστούγεννα να πάω κάπου αλλά παρέα δεεε.. Προβλέπεται μάλλον:rolleyes-80:!! Σκέψεις γυρίζουν στο μυαλό μου για κάποια γκρουπακια ομαδικά που δημιουργούνται μέσω φβ, από την άλλη solo που το έχω σκεφτεί πόσες φορές κολλάω στο τέλος κ δε το παίρνω απόφαση ! Δε ξέρω γιατί αλλά .. Για κάποιο λόγο σκέφτομαι ότι θέλω να το ευχαριστηθώ με κάποιον/α άτομα είτε 1,2 είτε παραπάνω γιατί με πιάνουν τα ψυχολογικά μου ώρες ώρες και τρελαίνομαι .. Από την άλλη θέλω να τολμήσω πράγματα! :confused: μάλλον αυτός ο στρατός πάει να με αποτελειωσει o_O

Υ. Γ Κανονίζουμε από εδώ κάνα γκρουπακι για πουθενά; έχει ξανααναφερθει αλλά μένει στάσιμο.. Ίσως οι διαχειριστές θα έπρεπε να το δουν ζεστά να κάνουμε λίγο χαμό :)
Καλησπέρα, ωραια ιδεα!! και εχω και τελειο προορισμο!!! ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ :)
 

kosta1987

New Member
Μηνύματα
4
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Έκανα το πρώτο μου ταξίδι πέρυσι μόνη. Ο λόγος ο γνωστός συζητούσαμε συζητούσαμε δεν κλείναμε και είπα να πάω Ρώμη΄, που κανείς δεν ήθελε. Πέρασα τέλεια. Αρχικά φοβόμουν, μόλις πάτησα έτρεμαν τα πόδια μου νόμιζα ότι θα χαθώ, μετά σκέφτηκα ότι σπούδαζα σε μία ξένη πόλη χρόνια ολομόναχη, ταξίδευά μόνη οπότε η μόνη διαφορά ήταν ο λόγος τους ταξιδιού. Αν και βέβαια ούτε ο λόγος ήταν διαφορετικός. Επιλέγω ταξίδι με παρέα σίγουρα. Δεν λέω ότι θα ταξιδεύω συνέχεια μόνη, όμως σίγουρα θα το ξανακάνω όχι αναγκαστικά αλλά πλέον από επιλογή.
Ενώ αρχικά νόμιζα ότι όλοι με κοιτάνε μετά χαλάρωσα και πέρασα τέλεια και τελικά δεν έχει καμία διαφορά του να ταξιδεύεις μόνη. Να πω την αλήθεια δεν τόλμισα να καθίσω μόνη μου σε εστιατόριο!
Ταξίδευα πάντα με οικεία πρόσωπα τόσο που οι όποιες γκρίνιες είναι στα οραία του ταξιδιού. Ναι λείπει λίγο το να μιλήσεις και να μοιραστείς αυτά που βλέπεις αλλά οι εικόνες είναι εντονότερες(και άλλα δεν σου λείπουν καθόλου!). Αλλάζει όμως μέσα σε λίγες μέρες όλα αυτά που πιστεύεις, ο κόσμος γίνεται μικρότερος και πιο απλός, άλλωστε για να αλλάξουμε ιδέες ταξιδεύουμε ή κάτι τέτοιο.
Δεν μετάνιωσα στιγμή που μπήκα μόνη στην καπέλα σιξτίνα. Με παρέα γελάς διασκδάζεις περισσότερο όμως μόνη το ταξίδι αποκτά τον πραγματικό σκοπό του. Για ψώνια σε άλλη χώρα μόνο με παρέα. Επόμενο ταξίδι Νέα Υόρκη με παρέα. Για να πω την αλήθεια ο λόγος που διάβαζα το συγκεκριμένο πόστ είναι ότι τις τελευταίες μέρες όλο και σκέφτομαι να ετοιμάσω απόδραση μέχρι να πάμε Νέα Υόρκη. Ψάχνω ένα προορίσμο ασφαλή για χαλάρωση ολομόναχη αλλά και ασφαλή..οκ δεν είμαι τόσο ριψοκίνδυνη. Δεν θα πήγαινα εκτώς ευρώπης, αλλά το χειμώνα δεν κάνει πουθενά ζέστη.
Μάλτα Νοέμβριο δεν έχει ζέστη? Ίμπιζα?
 

lyk.an

Member
Μηνύματα
123
Likes
252
Επόμενο Ταξίδι
Baltics/Helsinki
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Solo or not, πονεμένη ιστορία.
Από την (μικρή μάλλον σε σχέση μ' εσάς) εμπειρία μου σε ταξίδια, μέχρι τώρα δεν έχω βρει το ιδανικό travel buddy.
Η αντίληψη μου ότι δεν πηγαίνω στο εξωτερικό για να ξεκουραστώ, η θέληση μου να αξιοποιήσω τις ώρες μου σε κάποιο μέρος με τον τρόπο που θεωρώ καλύτερο και ο προγραμματισμός που κάνω προτού γίνει το ταξίδι για να καταφέρω αυτό το τελευταίο, δεν έχουν βρει μέχρι τώρα έδαφος κάπου. (Δεν είναι τυχαίο που κανείς εκ των συνταξιδιωτών μου δεν γνώριζε τούτο το φόρουμ μάλλον :p )
Ωστόσο, ένεκα ανασφάλειας, μέχρι πριν λίγο καιρό απέρριπτα το σόλο στο μυαλό μου. Αυτό που κυρίως με τρόμαζε είναι η νύχτα. Όχι το πως θα γυρίσεις στο κατάλυμα σου αναγκαστικά, όσο το τι θα κάνεις τις ώρες που συνήθως δεν θα κάνεις sightseeing. Αυτές που αν ήσουν με παρέα είτε θα έβγαινες για ποτό, είτε θα άραζες ξεθεωμένος απ' το περπάτημα παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο ας πούμε.
To turning point στο να μην απορρίπτω πια το ενδεχόμενο ήταν η πρόσφατη πρώτη μου εμπειρία σε hostel (με παρέα).
Όταν είσαι σε ένα μέρος που η νόρμα είναι το solo travelling, σου δίνει κάποιο boost να το τολμήσεις αν είχες ενδοιασμούς η αλήθεια είναι.

Με δεδομένο λοιπόν το παραπάνω κι επειδή ok να μην ταξιδέψεις τον Αύγουστο, αλλά υπερβολή να μην ταξιδέψεις και το Σεπτέμβρη, κανονίστηκε η πρώτη μου (όπως όλα δείχνουν) solo εμπειρία. Υπήρχαν αρχικά προσπάθειες για να μη γίνει solo βέβαια, αλλά ήμουν προετοιμασμένος γι' αυτό απ' όταν ξεκίνησα το ψάξιμο.
Δε θα κρύψω ότι νιώθω κάποια 'αγωνία'. Το να μου βγει πιο 'βαρετό' ή 'sad' απ' ότι θα ήθελα είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά τουλάχιστον πάω με καλή διάθεση και προθέσεις, ικανοποιημένος εκ των προτέρων για το ότι στο ταξίδι αυτό θα γίνει αυτό που θέλω χωρίς κάποιος να κακοκαρδιθεί.
Και βλέπουμε. :rolleyes:
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Σκέφτομαι να πάω στην Ρώμη μόνος για ξενύχτι και επιστροφή το πρωί. Πως το βλέπετε; Υπάρχουν σημεία επικίνδυνα στο κέντρο το βράδυ για κάποιον που είναι μόνος;
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.483
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σκέφτομαι να πάω στην Ρώμη μόνος για ξενύχτι και επιστροφή το πρωί. Πως το βλέπετε; Υπάρχουν σημεία επικίνδυνα στο κέντρο το βράδυ για κάποιον που είναι μόνος;
Στο ιστορικό κέντρο ουδείς κίνδυνος και μετά τις δύο το πρωί είναι που μπορείς να το απολαύσεις χωρίς τριποδα, σελφοκονταρα, κινέζους, αγγλομεθυσμενες και ξεναγούς με μεγάφωνα. Πραγματικό όνειρο.
 
Last edited:

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.503
Σκέφτομαι να πάω στην Ρώμη μόνος για ξενύχτι και επιστροφή το πρωί. Πως το βλέπετε; Υπάρχουν σημεία επικίνδυνα στο κέντρο το βράδυ για κάποιον που είναι μόνος;
Μείνε κ 1 ημερα να ξεκουραστείς από το ξενύχτι.....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.803
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom