Ταξίδι μόνος ή μόνη??

Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Δεν θα πήγαινα εκτώς ευρώπης, αλλά το χειμώνα δεν κάνει πουθενά ζέστη.
Μάλτα Νοέμβριο δεν έχει ζέστη? Ίμπιζα?
Μια καλή πρόταση είναι η Κύπρος...που έχει ζέστη ,έχεις πάει;;
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
Robert δεν ξέρω τι ώρες ξεκινάνε οι πτήσεις στο τσιαμπίνο αλλά τα τελευταία χρόνια κλείνει το βράδυ για κάποιες ώρες λόγω του φόβου για τρομοκρατικά χτυπήματα από ότι είχα ακούσει. Το 2015 την είχαμε βγάλει το βράδυ με παρέα στο αεροδρόμιο στον χώρο των αφίξεων. Ο χώρος των αναχωρήσεων ήταν και τότε κλειστός από ότι θυμάμαι. Από το 2016 η το 2017 κλείνουν και τον χώρο των αφίξεων και ο κόσμος που πάει εκεί από νωρίς την βγάζει έξω από το κτίριο. Μου το έχουν επιβεβαιώσει και φίλοι αλλά το γράφει και στο παρακάτω site που έχει πληροφορίες για ύπνο σε όλα τα αεροδρόμια (ναι υπάρχει τέτoιο site:) )
https://www.sleepinginairports.net/guides/rome-ciampino-airport-guide.htm

paefstra δεν μπορώ να μείνω σε hostel με αγνώστους με τίποτα. Άσε που έχω θέμα και με τον ύπνο και εκεί είναι που δεν θα κοιμηθώ με τίποτα :) Στην Βουδαπέστη πάντως αν πας με Ryanair πρέπει να πας το λιγότερο 3 ημέρες
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
@kabamarou εφόσον οι επιλογές είναι τόσες λίγες από Θεσσαλονίκη δεν βρίσκω το λόγο να απορρίψεις το Βερολίνο από τη στιγμή που έχεις πάει στη Ρώμη. Γιατί σε φοβίζει τόσο πολύ το κρύο του Βερολίνου το Νοέμβριο? Στατιστικά έχει γύρω στους 5 βαθμούς το Νοέμβριο. Έχει τύχει να έχει και 20 έστω και σπάνια! Με ένα καλό ζεστό ντύσιμο θα είσαι μια χαρά να τριγυρνάς όλη τη μέρα.

Επίσης γιατί δεν σκέφτεσαι την εναλλακτική να πας κάπου κοντά με λεωφορείο? Μέχρι τη Σόφια είναι 5 ώρες. Αν φύγεις με το δρομολόγιο των 1:30 από το ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα είσαι εκεί 7 το πρωί. Επιστροφή από Σόφια με των 19:00, δηλαδή 12 ώρες στην πόλη. Ξενύχτι δεν έχεις αλλά δεν θα περάσεις άσχημα τη μέρα και θα δεις αρκετά πράγματα από το κέντρο. 42€ με επιστροφή. Για Σόφια έχει πολλά δρομολόγια καθημερινά οπότε αν θες έλεγξε τα ωράρια από το site του ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Άλλη εναλλακτική να πας Κων/πολη. Φεύγεις με των 10:00 το πρωί και είσαι εκεί 7 το απόγευμα. Γυρνάς, ξενυχτάς και στις 10 το πρωί παίρνεις το λεωφορείο για επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. 72€ με επιστροφή πάλι από το ΚΤΕΛ. Αν δεν θες ξενύχτι στην Κων/πολη τότε φεύγεις με το βραδινό δρομολόγιο των 10 και είσαι Κων/πολη 7 το πρωί. Βλέπεις την πόλη 15 ώρες περίπου και επιστρέφεις πάλι στις 10 το βράδυ από Κων/πολη.

Σου προτείνω και αυτές τις επιλογές γιατί ξέρω πως είσαι άνθρωπος που δεν μασάς από ταλαιπωρίες.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
Σε ευχαριστώ πολύ για την ψαγμένη απάντηση καταρχάς.

Το τι είναι κρύο και τι όχι έχει να κάνει με το πώς το αντιλαμβάνεται το σώμα του καθενός. Εμένα σε αυτές τις θερμοκρασίες το σώμα μου υποφέρει ειδικά μετά από πολύωρη έκθεση. Και γενικά όσα ρούχα και να φορέσω κρυώνει το πρώσοπο μου.


Σόφια έχω πάει και δεν με τραβάει ιδιαίτερα να ξαναπάω ειδικά με τόσες ώρες πάνω στα λεωφορεία και για λίγες ώρες μόνο.


Για τον ίδιο λόγο αποκλείεται και η Κωνσταντινούπολη που είναι ακόμη περισσότερες ώρες. Εντάξει αντέχω ταλαιπωρίες αλλά αυτό το πρόγραμμα είναι για πολύ σκληροπυρηνικούς. Το έχει κάνει άραγε κανείς το πάνε έλα για τουριστικούς λόγους με ΚΤΕΛ αυθημερόν; Θα με ενδιέφερε η καταγραφή της εμπειρίας του. Με τόσα χρήματα που κοστίζουν τα ΚΤΕΛ πάλι μπορώ να πληρώσω για Ρώμη αεροπορικά και ξενοδοχείο.
 
Last edited:

Dora300683

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Η κρίση έχει κτυπήσει όλη την παρέα, αλλά και εμένα προσωπικά. Όμως θα σκάσω αμα δεν πάω κάπου έστω και για λίγες μέρες...βλέπω για βουδαπέστη με κάτι φθηνα αεροπορικά...αλλά μόνος? μάλλον θα το τολμήσω..τι λέτε?

Do it πηγα τον Ιουνιο μονη μου περασα φοβερα για λιγες μερες ειναι καλα
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
Με αφορμή το μήνυμα της paefstra που αναρωτήθηκε για το αν το κάνω αυτό για λόγους περιπέτειας η οικονομικούς παραθέτω την περίπτωση ενός τύπου που ξεκίνησε από Σκωτία μόνος του για να γυρίσει τον κόσμο με το ποδήλατο.
https://www.lifo.gr/now/world/23301...to-vrike-mia-gata-kai-taksidepsan-pantoy-mazi
Στην πορεία βρήκε και ένα πολύ συμπαθητικό γατάκι. Το απίστευτο είναι ότι ενώ έχει μαζέψει πάνω από 20000 λίρες από δωρεές αυτός συνεχίζει να κοιμάται πολλές φορές σε εγκαταλειμμένα κτίρια η έξω με την σκηνή του όπου βρει και δεν παίζει να το κάνει από τσιγκουνιά γιατί παράλληλα τρώει σε ταβέρνες:)

Εγώ πάντως τα αυθημερόν ταξίδια τα κάνω για οικονομικούς λόγους πρώτα από όλα αλλά μου αρέσει και το στοιχείο της περιπέτειας
 

Popeto

Member
Μηνύματα
33
Likes
59
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπάι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιράν
Πρώτη φορά νιώθω την ανάγκη να απομονωθω από όλα! Σχετικά οικονομικός κ ενδιαφέρον προορισμός για μόνη γυναίκα ταξιδιωτισσα? Έχω σκεφτεί για κάποιο ανεξήγητο λόγο τη Σικελία.. ιδέες???
 
Μηνύματα
45
Likes
45
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Καλησπέρα σε όλους. Βλέπω έχετε πάει σε διάφορους προορισμούς για ξενύχτι και επιστροφή το πρωί. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι, αξίζει; Μου φαίνεται κάπως κουραστικό να πας για μία μόνο μέρα
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.825
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Καλησπέρα σε όλους. Βλέπω έχετε πάει σε διάφορους προορισμούς για ξενύχτι και επιστροφή το πρωί. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι, αξίζει; Μου φαίνεται κάπως κουραστικό να πας για μία μόνο μέρα
Γι αυτούς που το κάνουν (υποθέτω πως) αξίζει. Γι αυτούς που δεν το κάνουν (υποθέτω πως) δεν αξίζει. Ο καθένας κρίνει με τις ορέξεις και τις αντοχές του. Εγώ θα έκλεινα ξενοδοχείο/hostel/κάτι.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.528
Likes
8.463
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω πάει 3 φορές στην Ρώμη για ξενύχτι και επιστροφή το πρωί αλλά ήμουν με άλλα άτομα και εκεί δεν φοβόμουν και τόσο. Οπότε ρώτησα για να μάθω μήπως υπάρχει κάποιο επικίνδυνο σημείο που δεν το είχα υπόψη και θα έπρεπε να αποφύγω

Από το ξενύχτι θα ξεκουραστώ στο σπίτι όταν γυρίσω αν τελικά το τολμήσω :) Δεν βολεύει με τις πτήσεις της Ryanair για να φύγω το απόγευμα η το βράδυ οπότε μόνο την άλλη ημέρα το πρωί

Έχεις πάει μήπως Μπολόνια; Σχετικά μικρή πόλη, με μονοημερη θα πάρεις μια καλή γεύση. Επίσης είναι φθηνότερη από Ρώμη και κατά τη γνώμη μου έχει και καλύτερη νυχτερινή ζωή, τα μαγαζιά είναι μαζεμένα σε μια περιοχή. Φυσικά είναι μια πολύ ωραία πόλη έτσι κι αλλιώς.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.505
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom