Ισλανδία Ισλανδία - Camping

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.129
Likes
20.384
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πιο είναι το μέγιστο ποσό ανα άτομο, για να διανυκτερεύσεις σε ένα κάμπινγκ με δικό σου όχημα, και πιο το ελάχιστο;
 

George Ef

Member
Μηνύματα
44
Likes
267
Επόμενο Ταξίδι
Στρασβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πιο είναι το μέγιστο ποσό ανα άτομο, για να διανυκτερεύσεις σε ένα κάμπινγκ με δικό σου όχημα, και πιο το ελάχιστο;
Δεν δώσαμε κατ'ατομο κάτω από 8 και πάνω από 12 σε κανένα.Πληρώνεις τον αριθμό των ατόμων,όχι το αυτοκινήτο.
 

8avos

Member
Μηνύματα
651
Likes
6.359
Μου κάνει εντύπωση γιατί σε όσα κάμπινγκ γνωρίζω χρεώνουν ακόμη και το μηχανάκι,ως παροχή πάρκινγκ, πόσο δε ένα αυτοκίνητο ή αυτοκινούμενο ακόμη χειρότερα το οποίο ζητά ρεύμα για φόρτιση μπαταριών, νερό για το ντους και κουζίνα και για την χημική τουαλέτα ένα μέρος που θα καθαρίζεται.
 

George Ef

Member
Μηνύματα
44
Likes
267
Επόμενο Ταξίδι
Στρασβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μου κάνει εντύπωση γιατί σε όσα κάμπινγκ γνωρίζω χρεώνουν ακόμη και το μηχανάκι,ως παροχή πάρκινγκ, πόσο δε ένα αυτοκίνητο ή αυτοκινούμενο ακόμη χειρότερα το οποίο ζητά ρεύμα για φόρτιση μπαταριών, νερό για το ντους και κουζίνα και για την χημική τουαλέτα ένα μέρος που θα καθαρίζεται.
Σε οσα σταματησα εγω αυτα τα ειχαν στην στανταρ τιμη τους.Μονο σε ενα θυμαμαι χρεωναν αν ηθελες να νοικιασεις πολυμπριζο και σε ενα αλλο που χρεωναν το απορυπαντικο για το πλυντηριο για τα ρουχα σου!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.129
Likes
20.384
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πιο είναι το μέγιστο ποσό ανα άτομο, για να διανυκτερεύσεις σε ένα κάμπινγκ με δικό σου όχημα, και πιο το ελάχιστο;
Μετά το πέρας του ταξιδιού τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Αεροπορικά & Διάρκεια ταξιδιού
Αναχώρηση SKG-ARN-KEF (ενιαίο εισιτήριο) 21,72€ και 15000 μίλια/άτομο με SAS. Επιστροφή KEF-CPH 163,20€/άτομο με Icelandair και CPH-SKG 21,57€ και 15000 μίλια/άτομο με SAS. Σύνολο 206,49€/άτομο με χειραποσκευή και μεγάλη βαλίτσα/άτομο.
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019. Οι διανυκτερεύσεις ήταν συνολικά 14 εκ των οποίων οι 13 στην Ισλανδία και όλες σε κάμπινγκ, και μία στη Στοκχόλμη στο Radisson Blu Arlandia Hotel, κατά την αναχώρηση, με κόστος 33,31€/άτομο (δίκλινο, χωρίς πρωινό και δωρεάν μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο). Στην Ισλανδία μείναμε 14 γεμάτες μέρες.

Διαμονή & Όχημα
Αυτά τα δύο ήταν σε ένα. Διαλέξαμε να κάνουμε το ταξίδι μας με ένα 4χ4 campervan. Μετά από πολύ ψάξιμο και πριν το κλείσουμε, είχαμε κάνει έρευνα για να δούμε πόσο θα ήταν το κόστος αυτών των δύο (διαμονή & όχημα) αν τα κλείναμε χωριστά. Η διαφορά ήταν πολύ μικρή υπέρ της χωριστής ενοικίασης. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό μπροστά στη δυνατότητα που σου δίνει ένα campervan, να διανυκτερεύσεις όπου εσύ επιθυμείς, σε μία χώρα που είναι γεμάτη κάμπινγκ και δεν νυχτώνει τον Ιούλιο, καθώς και να ετοιμάζεις τα γεύματα σου σε αυτό με προμήθειες αποκλειστικά από supermarket.

Η εταιρεία ενοικίασης ήταν η Cozy Campers. To όχημα που επιλέξαμε ήταν το Cozy 3 - Auto - Volkswagen Τ6 4x4 - Diesel, για 13 μέρες. Το συνολικό κόστος ήταν 4403€/2 άτομα και συμπεριλάμβανε πλήρη ασφάλεια (Premium Package*), έναν επιπλέον οδηγό, δωρεάν τη μεταφορά μας στις εγκαταστάσεις τους από το αεροδρόμιο για την παραλαβή του οχήματος, δωρεάν τη μεταφορά μας στο Ρέικιαβικ κατά την παράδοση του οχήματος, παραλαβή και παράδοση γεμάτου ντεπόζιτου και 4 μποτίλιες αερίου για το camping gas (κατά την παράδοση επιστρέψαμε μία μποτίλια που δεν χρησιμοποιήσαμε και πήραμε πίσω τα 6€ που κόστιζε η κάθε μία). Η ενοικίαση έγινε 3 μήνες πρίν το ταξίδι, δίνοντας τα μισά προκαταβολή με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και τα υπόλοιπα κατά την παραλαβή του οχήματος, με δυνατότητα ακύρωσης της ενοικίασης μέχρι και 100%, αν γίνει ακύρωση 15 μέρες πριν, ενώ μετά το πέρας αυτής της περιόδου επιστρέφουν το 85% του συνολικού ποσού ενοικίασης.

*Διαλέξαμε τη Premium ασφάλεια, δλδ το μεγαλύτερο πακέτο ασφάλειας που συμπεριλάμβανε ασφάλιση SCDW (ασφάλιση αστικής ευθύνης και ασφάλιση ατυχημάτων), ασφάλιση GP (Gravel Protection για ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε χωματόδρομους από πέτρες και χαλίκια) και ασφάλιση SAAP (ασφάλεια που καλύπτει ζημιές στο χρώμα, τα παράθυρα, τα φώτα και τα εξαρτήματα του οχήματος λόγω καταιγίδων άμμου και τέφρας).

Με το πακέτο Premium είχαμε ευθύνη για ζημιές μέχρι ποσού 300 €. Αυτό σήμαινε ότι κατά την παραλαβή τσεκάραμε το αυτοκίνητο για τυχόν ζημιές, γδαρσίματα κτλ, ώστε να σημειωθούν. Επίσης να πω ότι η εταιρεία, μας επέτρεπε να κινηθούμε σε οποιονδήποτε δρόμο εκτός από τους 622, F-578, F-337, F-210, F-821, F-910 και F- 980. Τώρα που μπήκα στο site τους είδα ότι απαγορεύουν και τον F-88. Εμάς δεν τον απαγόρευαν (μετά από ερώτηση που είχα κάνει για να είμαι σίγουρη) αλλά μας είπαν ότι η ασφάλεια δεν καλύπτει την διάσχιση ποταμών….Τέλος να πω ότι καμία ασφάλεια, που δίνουν οι εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων στην Ισλανδία γενικώς, δεν καλύπτει την διάσχιση ποταμών!

Δεν μας κράτησαν κανέναν ποσό στην κάρτα ως εγγύηση. Όταν παραδώσαμε όμως το όχημα, καθαρισμένο μέσα έξω (για να μην πληρώσουμε καθάρισμα 50€ που ζητούσαν), μας είπαν ότι είχαμε κάνει μία γρατσουνιά (η οποία μάλλον έγινε από τις βούρτσες καθαρίσματος στα πρατήρια) και μας είπαν ότι θα μας κρατούσαν 300€ στη κάρτα μας, μέχρι να έρθει ο υπεύθυνος, να δει τη «ζημιά» και να μας πει αν τελικά θα κοστίσει κάτι ή όχι έτσι ώστε να μας επιστρέψουν τα υπόλοιπα χρήματα!....o_O Αφού τους δώσαμε να καταλάβουν ότι αυτό που ζητάν δεν μας αρέσει καθόλου…, καθώς γυρίσαμε ένα ατρακάριστο και πεντακάθαρο όχημα μετά από 13 μέρες ενοικίασης και ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τον κάθε υπεύθυνο πότε θα έρθει για να ελέγξει το όχημα (αν ήθελε να το ελέγξει ήξερε τι ώρα θα το επιστρέφαμε, οπότε ας ήταν εκεί!) γιατί είχαμε να κάνουμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα αλλά και να προλάβουμε μία πτήση, κράτησαν τα 300€ τελικά, τα οποία μας επέστρεψαν πίσω δύο μέρες μετά την άφιξη μας στην Ελλάδα, λαμβάνοντας εγώ ένα mail από τον «άφαντο» υπεύθυνο, το οποίο έλεγε ότι οι υπάλληλοι είχαν υποχρέωση να κρατήσουν τα 300€ βάση οδηγιών που ακολουθούν και ότι δεν κράτησαν κανένα ποσό τελικά, καθώς το όχημα επιστράφηκε σε άριστη κατάσταση και η γρατσουνιά ήταν ασήμαντη….

Στην τελική, αν ήθελαν να κρατήσουν κάποια εγγύηση θα έπρεπε να το κάνουν στην αρχή και όχι αφού γίνει η επιστροφή του οχήματος και μάλιστα με μία τόσο ηλίθια δικαιολογία και για μία μικρή γρατσουνιά(!)….η πολιτική τους ήταν τελείως λάθος!

Διανυκτερεύσεις για 2 άτομα με campervan:
1η: Snorrastadabuid camping 2500 ISK = 18.01€
2η: Budardalur camping 3000 ISK = 21.59€
3η: þingeyri camping 3733 ISK = 26.91€
4η: Saeberg camping 3300 ISK = 23.77€
5η: Godafoss camping, δεν πληρώσαμε κάτι γιατί δεν βρήκαμε κανέναν υπεύθυνο
6η: Godafoss camping, τα ίδια
7η: Hengifoss Guesthouse camping 3133 ISK = 22.56€
8η: Hofn camping 3750 ISK = 27.07€
9η: Klaustur camping 3300 ISK = 23.77€
10η: Vik camping 3500 ISK = 25.28€
11η: Landmannalaugar camping 1000 ISK = 7.28€ (αφορούσε μόνο την χρήση των λουτρών και των τουαλετών, γιατί διανυκτερεύσαμε στο πάρκινγκ που είναι απέναντι από το κάμπινγκ και όχι μέσα στο κάμπινγκ)
12η: Reykholti camping 2700 ISK = 19.60€
13η: Reykjavik camping 4800 ISK = 34.95€
Σύνολο: 125,40€/άτομο

Άλλα μέσα μεταφοράς
Την μεταφορά μας από το Ρέικιαβικ στο αεροδρόμιο, μετά την παράδοση του οχήματος, την πληρώσαμε μόνοι μας και επιλέξαμε Flybus από το σταθμό BSI με κόστος 25,48€/άτομο.

Στο τερματικό σταθμό BSI υπάρχει σημείο φύλαξης αποσκευών. Ένα μεγάλο ντουλάπι που χωρούσε 1 μεγάλη βαλίτσα, μία χειραποσκευή και μία τσάντα πλάτης κόστισε 10,85€ για 24 ώρες.

Καύσιμα
Για τα καύσιμα χρησιμοποιήσαμε τις κάρτες Ν1, που προμηθευόμασταν από τα πρατήρια όταν τα βρίσκαμε ανοιχτά. Υπήρξαν και δυο φορές που γεμίσαμε με την χρήση της πιστωτικής, καθώς δεν βρίσκαμε ανοιχτό το πρατήριο ή βρίσκαμε μόνο αντλίες, με την αναπόφευκτη δέσμευση ποσού στη πιστωτική κάρτα. Τα ποσά αυτά αποδεσμεύτηκαν από την κάρτα μου σε 2-3 μέρες, όταν πήρα τηλέφωνο στη τράπεζα. Το παράδοξο όμως της υπόθεσης ήταν ότι αποδεσμεύτηκε και ένα ποσό που δεν είχε χρεωθεί στη κάρτα μου, μετά το πέρας του ταξιδιού, ενώ θα έπρεπε, γιατί είχα βάλει καύσιμο!....
Το συνολικό κόστος για τα καύσιμα θα έπρεπε να ήταν 610,78€, αλλά τελικά ήταν 546,36€/2 άτομα. Διανύσαμε 4150 χλμ. H τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν 231,5 ISK ~ 1.676€/lt

Πάρκινγκ
Τα μοναδικά σημεία που πληρώσαμε πάρκινγκ ήταν:
  • Seljalandfoss 5,06€ για 24 ώρες
  • Skaftafell Park 7,24€ για 24 ώρες
Edit: Το πάρκινγκ το πληρώνεις μόνο με κάρτα. Γενικώς τα πάντα τα πληρώναμε μόνο με κάρτα!

Φαγητό – Διασκέδαση
Το camperavan μας διέθετε νεροχύτη, όλα τα βασικά κουζινικά σκεύη και μία εστία μαγειρέματος με μποτίλιες αερίου. Πριν φύγουμε από Ελλάδα ξοδέψαμε 100€ για ψώνια στο Supermarket, τα οποία πήραμε μαζί μας και καταλάμβαναν την μισή χωρητικότητα μιας μεγάλης βαλίτσας, μιας χειραποσκευής (ως check-in βαλίτσα) και 2 σακίδια πλάτης για χειραποσκευές. Κατά την διαμονή μας εκεί ξοδέψαμε άλλα 125€ σε supermarket. Όλα τα γεύματα μας, εκτός από 2 μεσημεριανά γεύματα, τα ετοίμασα στο campervan με θέα την Ισλανδική φύση! Οπότε:
  • Supermarket 112,50€/άτομο
  • Fish & chips – Husavik 12,96€/άτομο
  • Μπύρες – Hofn 24,85€/άτομο
  • Φαγητό & ποτά – Reykjavik 60,50€/άτομο
  • Αεροδρόμιο KEF 5.99/άτομο
  • Αεροδρόμιο CPH 21,69€/άτομο
Σύνολο 238,49€/άτομο

Αξιοθέατα – Μουσεία – Δραστηριότητες
  • Whale watching 78.32€/άτομο (North Sailing)
  • Ice walking 78.25€/άτομο ((Icelandic Mountain Guides)
  • Μinjasafn Egils Olafssonar Museum - Hnjotur 7,20€/άτομο
  • Τοπικό λαϊκό μουσείο – Ιsafjordur 9,37€/άτομο
  • Μουσείο αρκτικής αλεπούς – Sudavik 8,65€/άτομο
  • Glaumbær turf-museum 12,37€/άτομο
  • Μουσείο φαλαινών – Husavik 11,52€/άτομο
  • Myvatn Nature Baths 38,17€/άτομο
  • Vesturhorn mountain & υπαίθριο μουσείο (Viking Café) 6,50€/άτομο
  • Skógar museum (Παραδοσιακό Μουσείο, Μουσείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών & Υπαίθριο Μουσείο) 14,44€/άτομο
  • Hekla Center 6,50€/άτομο
  • Kerid crater 2,91€/άτομο
Σύνολο 274,20€/άτομο

Ταξιδιωτική ασφάλεια
Ταξιδιωτική ασφάλεια έκανα στην TrueTraveller με κόστος 73,48€/άτομο, για 16 συνολικά μέρες ταξιδιού. Μεταξύ όλων, συμπεριλάμβανε κάλυψη για πεζοπορία σε παγετώνα και κάλυψη για φυσικές καταστροφές και ηφαιστειακή τέφρα.

Τηλέφωνο
Χρησιμοποιήσαμε κανονικά τα πακέτα τηλεφωνίας που έχουμε και στην Ελλάδα

Edit: Τούνελς
Η διάσχιση των τούνελς στην Ισλανδία είναι δωρεάν εκτός από ένα τούνελ. Το Vaðlaheiði τούνελ έχει διόδια τα οποία τα πληρώνεις μόνο on line από την σχετική ηλεκτρονική τους σελίδα. Τα διόδια πρέπει να πληρωθούν σε διάστημα 3 ωρών πρίν ή μετά την διάσχιση του, αλλιώς υπάρχει πρόστιμο.
Εμείς επιλέξαμε να μην τα πληρώσουμε και να κάνουμε έναν μικρό κύκλο. Από το Ακουρέιρι φτάνοντας στο τούνελ υπάρχει ένας κυκλικός κόμβος. Εκεί βγήκαμε στον 83, μετά στρίψαμε δεξιά στον 84 μέχρι να ξαναβρούμε τον ring road (1).
Για το παραπάνω τούνελ ενημερωθήκαμε από την εταιρεία ενοικίασης του campervan, οι οποίοι μας έδωσαν τις οδηγίες αυτές



Πριν το ταξίδι είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ ότι για να περάσεις το Hvalfjörður τούνελ έπρεπε να πληρώσεις διόδια. Όταν τους ρώτησα αν υπάρχουν διόδια και σε αυτό το τούνελ μου είπαν όχι, δεν υπάρχουν πουθενά αλλού διόδια εκτός από το Vaðlaheiði τούνελ.
Μία τελευταία σημείωση. Υπάρχουν κάποια τούνελ που έχουν μονή λωρίδα κυκλοφορίας. Σε αυτά υπάρχουν κάποια σημεία-ανοίγματα, όπου μπαίνει εκεί το όχημα που το έχει στη δική του μεριά το άνοιγμα, και αυτό το άνοιγμα σηματοδοτείται με μία μπλέ τετράγωνη πινακίδα που δείχνει το γράμμα Μ.
Τέλος, αυτή την πινακίδα με το γράμμα Μ, θα την συναντήσετε και εκτός τούνελ σε στενούς χωματόδρομους που έχουν σημεία διέλευσης, για να γίνεται ομαλά η κυκλοφορία των οχημάτων από εκεί.




Το συνολικό κόστος ήταν 3463,11€/άτομο.
Αν κάποιος με ρωτούσε αν άξιζε θα του απαντούσα χωρίς καθόλου σκέψη, ότι άξιζε μέχρι και την τελευταία δεκάρα!
DSC00387.JPG
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Μετά το πέρας του ταξιδιού τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Αεροπορικά & Διάρκεια ταξιδιού
Αναχώρηση SKG-ARN-KEF (ενιαίο εισιτήριο) 21,72€ και 15000 μίλια/άτομο με SAS. Επιστροφή KEF-CPH 163,20€/άτομο με Icelandair και CPH-SKG 21,57€ και 15000 μίλια/άτομο με SAS. Σύνολο 206,49€/άτομο με χειραποσκευή και μεγάλη βαλίτσα/άτομο.
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019. Οι διανυκτερεύσεις ήταν συνολικά 14 εκ των οποίων οι 13 στην Ισλανδία και όλες σε κάμπινγκ, και μία στη Στοκχόλμη στο Radisson Blu Arlandia Hotel, κατά την αναχώρηση, με κόστος 33,31€/άτομο (δίκλινο, χωρίς πρωινό και δωρεάν μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο). Στην Ισλανδία μείναμε 14 γεμάτες μέρες.

Διαμονή & Όχημα
Αυτά τα δύο ήταν σε ένα. Διαλέξαμε να κάνουμε το ταξίδι μας με ένα 4χ4 campervan. Μετά από πολύ ψάξιμο και πριν το κλείσουμε, είχαμε κάνει έρευνα για να δούμε πόσο θα ήταν το κόστος αυτών των δύο (διαμονή & όχημα) αν τα κλείναμε χωριστά. Η διαφορά ήταν πολύ μικρή υπέρ της χωριστής ενοικίασης. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό μπροστά στη δυνατότητα που σου δίνει ένα campervan, να διανυκτερεύσεις όπου εσύ επιθυμείς, σε μία χώρα που είναι γεμάτη κάμπινγκ και δεν νυχτώνει τον Ιούλιο, καθώς και να ετοιμάζεις τα γεύματα σου σε αυτό με προμήθειες αποκλειστικά από supermarket.

Η εταιρεία ενοικίασης ήταν η Cozy Campers. To όχημα που επιλέξαμε ήταν το Cozy 3 - Auto - Volkswagen Τ6 4x4 - Diesel, για 13 μέρες. Το συνολικό κόστος ήταν 4403€/2 άτομα και συμπεριλάμβανε πλήρη ασφάλεια (Premium Package*), έναν επιπλέον οδηγό, δωρεάν τη μεταφορά μας στις εγκαταστάσεις τους από το αεροδρόμιο για την παραλαβή του οχήματος, δωρεάν τη μεταφορά μας στο Ρέικιαβικ κατά την παράδοση του οχήματος, παραλαβή και παράδοση γεμάτου ντεπόζιτου και 4 μποτίλιες αερίου για το camping gas (κατά την παράδοση επιστρέψαμε μία μποτίλια που δεν χρησιμοποιήσαμε και πήραμε πίσω τα 6€ που κόστιζε η κάθε μία). Η ενοικίαση έγινε 3 μήνες πρίν το ταξίδι, δίνοντας τα μισά προκαταβολή με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και τα υπόλοιπα κατά την παραλαβή του οχήματος, με δυνατότητα ακύρωσης της ενοικίασης μέχρι και 100%, αν γίνει ακύρωση 15 μέρες πριν, ενώ μετά το πέρας αυτής της περιόδου επιστρέφουν το 85% του συνολικού ποσού ενοικίασης.

*Διαλέξαμε τη Premium ασφάλεια, δλδ το μεγαλύτερο πακέτο ασφάλειας που συμπεριλάμβανε ασφάλιση SCDW (ασφάλιση αστικής ευθύνης και ασφάλιση ατυχημάτων), ασφάλιση GP (Gravel Protection για ζημιές που μπορεί να προκληθούν σε χωματόδρομους από πέτρες και χαλίκια) και ασφάλιση SAAP (ασφάλεια που καλύπτει ζημιές στο χρώμα, τα παράθυρα, τα φώτα και τα εξαρτήματα του οχήματος λόγω καταιγίδων άμμου και τέφρας).

Με το πακέτο Premium είχαμε ευθύνη για ζημιές μέχρι ποσού 300 €. Αυτό σήμαινε ότι κατά την παραλαβή τσεκάραμε το αυτοκίνητο για τυχόν ζημιές, γδαρσίματα κτλ, ώστε να σημειωθούν. Επίσης να πω ότι η εταιρεία, μας επέτρεπε να κινηθούμε σε οποιονδήποτε δρόμο εκτός από τους 622, F-578, F-337, F-210, F-821, F-910 και F- 980. Τώρα που μπήκα στο site τους είδα ότι απαγορεύουν και τον F-88. Εμάς δεν τον απαγόρευαν (μετά από ερώτηση που είχα κάνει για να είμαι σίγουρη) αλλά μας είπαν ότι η ασφάλεια δεν καλύπτει την διάσχιση ποταμών….Τέλος να πω ότι καμία ασφάλεια, που δίνουν οι εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων στην Ισλανδία γενικώς, δεν καλύπτει την διάσχιση ποταμών!

Δεν μας κράτησαν κανέναν ποσό στην κάρτα ως εγγύηση. Όταν παραδώσαμε όμως το όχημα, καθαρισμένο μέσα έξω (για να μην πληρώσουμε καθάρισμα 50€ που ζητούσαν), μας είπαν ότι είχαμε κάνει μία γρατσουνιά (η οποία μάλλον έγινε από τις βούρτσες καθαρίσματος στα πρατήρια) και μας είπαν ότι θα μας κρατούσαν 300€ στη κάρτα μας, μέχρι να έρθει ο υπεύθυνος, να δει τη «ζημιά» και να μας πει αν τελικά θα κοστίσει κάτι ή όχι έτσι ώστε να μας επιστρέψουν τα υπόλοιπα χρήματα!....o_O Αφού τους δώσαμε να καταλάβουν ότι αυτό που ζητάν δεν μας αρέσει καθόλου…, καθώς γυρίσαμε ένα ατρακάριστο και πεντακάθαρο όχημα μετά από 13 μέρες ενοικίασης και ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τον κάθε υπεύθυνο πότε θα έρθει για να ελέγξει το όχημα (αν ήθελε να το ελέγξει ήξερε τι ώρα θα το επιστρέφαμε, οπότε ας ήταν εκεί!) γιατί είχαμε να κάνουμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα αλλά και να προλάβουμε μία πτήση, κράτησαν τα 300€ τελικά, τα οποία μας επέστρεψαν πίσω δύο μέρες μετά την άφιξη μας στην Ελλάδα, λαμβάνοντας εγώ ένα mail από τον «άφαντο» υπεύθυνο, το οποίο έλεγε ότι οι υπάλληλοι είχαν υποχρέωση να κρατήσουν τα 300€ βάση οδηγιών που ακολουθούν και ότι δεν κράτησαν κανένα ποσό τελικά, καθώς το όχημα επιστράφηκε σε άριστη κατάσταση και η γρατσουνιά ήταν ασήμαντη….

Στην τελική, αν ήθελαν να κρατήσουν κάποια εγγύηση θα έπρεπε να το κάνουν στην αρχή και όχι αφού γίνει η επιστροφή του οχήματος και μάλιστα με μία τόσο ηλίθια δικαιολογία και για μία μικρή γρατσουνιά(!)….η πολιτική τους ήταν τελείως λάθος!

Διανυκτερεύσεις για 2 άτομα με campervan:
1η: Snorrastadabuid camping 2500 ISK = 18.01€
2η: Budardalur camping 3000 ISK = 21.59€
3η: þingeyri camping 3733 ISK = 26.91€
4η: Saeberg camping 3300 ISK = 23.77€
5η: Godafoss camping, δεν πληρώσαμε κάτι γιατί δεν βρήκαμε κανέναν υπεύθυνο
6η: Godafoss camping, τα ίδια
7η: Hengifoss Guesthouse camping 3133 ISK = 22.56€
8η: Hofn camping 3750 ISK = 27.07€
9η: Klaustur camping 3300 ISK = 23.77€
10η: Vik camping 3500 ISK = 25.28€
11η: Landmannalaugar camping 1000 ISK = 7.28€ (αφορούσε μόνο την χρήση των λουτρών και των τουαλετών, γιατί διανυκτερεύσαμε στο πάρκινγκ που είναι απέναντι από το κάμπινγκ και όχι μέσα στο κάμπινγκ)
12η: Reykholti camping 2700 ISK = 19.60€
13η: Reykjavik camping 4800 ISK = 34.95€
Σύνολο: 125,40€/άτομο

Άλλα μέσα μεταφοράς
Την μεταφορά μας από το Ρέικιαβικ στο αεροδρόμιο, μετά την παράδοση του οχήματος, την πληρώσαμε μόνοι μας και επιλέξαμε Flybus από το σταθμό BSI με κόστος 25,48€/άτομο.

Στο τερματικό σταθμό BSI υπάρχει σημείο φύλαξης αποσκευών. Ένα μεγάλο ντουλάπι που χωρούσε 1 μεγάλη βαλίτσα, μία χειραποσκευή και μία τσάντα πλάτης κόστισε 10,85€ για 24 ώρες.

Καύσιμα
Για τα καύσιμα χρησιμοποιήσαμε τις κάρτες Ν1, που προμηθευόμασταν από τα πρατήρια όταν τα βρίσκαμε ανοιχτά. Υπήρξαν και δυο φορές που γεμίσαμε με την χρήση της πιστωτικής, καθώς δεν βρίσκαμε ανοιχτό το πρατήριο ή βρίσκαμε μόνο αντλίες, με την αναπόφευκτη δέσμευση ποσού στη πιστωτική κάρτα. Τα ποσά αυτά αποδεσμεύτηκαν από την κάρτα μου σε 2-3 μέρες, όταν πήρα τηλέφωνο στη τράπεζα. Το παράδοξο όμως της υπόθεσης ήταν ότι αποδεσμεύτηκε και ένα ποσό που δεν είχε χρεωθεί στη κάρτα μου, μετά το πέρας του ταξιδιού, ενώ θα έπρεπε, γιατί είχα βάλει καύσιμο!....
Το συνολικό κόστος για τα καύσιμα θα έπρεπε να ήταν 610,78€, αλλά τελικά ήταν 546,36€/2 άτομα. Διανύσαμε 4150 χλμ. H τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν 231,5 ISK ~ 1.676€/lt

Πάρκινγκ
Τα μοναδικά σημεία που πληρώσαμε πάρκινγκ ήταν:
  • Seljalandfoss 5,06€ για 24 ώρες
  • Skaftafell Park 7,24€ για 24 ώρες
Φαγητό – Διασκέδαση
Το camperavan μας διέθετε νεροχύτη, όλα τα βασικά κουζινικά σκεύη και μία εστία μαγειρέματος με μποτίλιες αερίου. Πριν φύγουμε από Ελλάδα ξοδέψαμε 100€ για ψώνια στο Supermarket, τα οποία πήραμε μαζί μας και καταλάμβαναν την μισή χωρητικότητα μιας μεγάλης βαλίτσας, μιας χειραποσκευής (ως check-in βαλίτσα) και 2 σακίδια πλάτης για χειραποσκευές. Κατά την διαμονή μας εκεί ξοδέψαμε άλλα 125€ σε supermarket. Όλα τα γεύματα μας, εκτός από 2 μεσημεριανά γεύματα, τα ετοίμασα στο campervan με θέα την Ισλανδική φύση! Οπότε:
  • Supermarket 112,50€/άτομο
  • Fish & cheeps – Husavik 12,96€/άτομο
  • Μπύρες – Hofn 24,85€/άτομο
  • Φαγητό & ποτά – Reykjavik 60,50€/άτομο
  • Αεροδρόμιο KEF 5.99/άτομο
  • Αεροδρόμιο CPH 21,69€/άτομο
Σύνολο 238,49€/άτομο

Αξιοθέατα – Μουσεία – Δραστηριότητες
  • Whale watching 78.32€/άτομο (North Sailing)
  • Ice walking 78.25€/άτομο ((Icelandic Mountain Guides)
  • Μinjasafn Egils Olafssonar Museum - Hnjotur 7,20€/άτομο
  • Τοπικό λαϊκό μουσείο – Ιsafjordur 9,37€/άτομο
  • Μουσείο αρκτικής αλεπούς – Sudavik 8,65€/άτομο
  • Glaumbær turf-museum 12,37€/άτομο
  • Μουσείο φαλαινών – Husavik 11,52€/άτομο
  • Myvatn Nature Baths 38,17€/άτομο
  • Vesturhorn mountain & υπαίθριο μουσείο (Viking Café) 6,50€/άτομο
  • Skógar museum (Παραδοσιακό Μουσείο, Μουσείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών & Υπαίθριο Μουσείο) 14,44€/άτομο
  • Hekla Center 6,50€/άτομο
  • Kerid crater 2,91€/άτομο
Σύνολο 274,20€/άτομο

Ταξιδιωτική ασφάλεια
Ταξιδιωτική ασφάλεια έκανα στην TrueTraveller με κόστος 73,48€/άτομο, για 16 συνολικά μέρες ταξιδιού. Μεταξύ όλων, συμπεριλάμβανε κάλυψη για πεζοπορία σε παγετώνα και κάλυψη για φυσικές καταστροφές και ηφαιστειακή τέφρα.

Τηλέφωνο
Χρησιμοποιήσαμε κανονικά τα πακέτα τηλεφωνίας που έχουμε και στην Ελλάδα


Το συνολικό κόστος ήταν 3463,11€/άτομο.
Αν κάποιος με ρωτούσε αν άξιζε θα του απαντούσα χωρίς καθόλου σκέψη, ότι άξιζε μέχρι και την τελευταία δεκάρα!
View attachment 279499
Τι είπες τώρα; Τόση λεπτομέρεια, μπραβο!! ;)
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες @Sassenach77 ... Μια ερώτηση έχω. Κάνετε κάμπινγκ γενικότερα- σε βόλεψε - ήταν καθαρά/ προσεγμένα -υπήρξε κατι που σας δυσκόλεψε?
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Όσον αφορά τα κάμπινγκ στην Ισλανδία, να συμπληρώσω ότι υπάρχει μια κάρτα που μπορείς να προμηθευτείς, με την οποία έχεις πρόσβαση σε 38 campsites στη χώρα, για μέγιστο αριθμό 28 διανυκτερεύσεων. Η κάρτα κοστίζει 159 ευρώ αν την αγοράσετε από το πλοίο (όσοι πάτε με πλοίο).
Υπάρχει όμως παντού στη χώρα, στα ταχυδρομεία (δουλεύουν ως τις 16:00). Εκεί πληρώνετε φυσικά σε κορόνες, και είναι 19900, δηλαδή 15 ευρώ λιγότερο. Με την κάρτα μπορούν να διανυκτερεύσουν μέχρι 2 ενήλικες και δύο παιδιά με ένα όχημα. Είναι σαν προπληρωμένη ουσιαστικά, που την σκανάρουν και αφαιρείται μία διανυκτέρευση κάθε φορά.

Εμείς την αγοράσαμε με σκοπό να τη χρησιμοποιήσουμε 17-18 από τις 21 νύχτες του ταξιδιού. Τελικά φιλοξενηθήκαμε λίγες παραπάνω μέρες σε σπίτια, οπότε την χρειαστήκαμε 13 νύχτες.

Δείτε εδώ: http://www.campingcard.is/

Σημαντικό: Όπως είπα, με την εν λόγω κάρτα η πρόσβαση είναι για συγκεκριμένα campsites, όχι για όλα ανεξαιρέτως στη χώρα. Εμείς την επιλέξαμε και μας βόλεψε, κανονίσαμε ανάλογα το πρόγραμμά μας, και ειδικά στα Westfjords και στη βόρεια - βορειοανατολική Ισλανδία που θέλαμε να πάμε, έχει πολλές επιλογές. Υπάρχει ένα θέμα με τη νότια ακτή, από το τέλος των ανατολικών φιορδ μέχρι και το Vik, αλλά τα είχαμε δει αυτά τα μέρη την προηγούμενη φορά μας στην Ισλανδία.
Η αγαπητή @Sassenach77 , με το απίστευτο σχέδιο και οργάνωση που έκανε (ακόμα κοιτάω τη λίστα σου και χαζεύω!!!!), θεώρησε ότι δεν τους βόλευε, μιας και κινήθηκαν αρκετά και στα Highlands, σωστά;
Γι' αυτό μπορεί κανείς να δει πού είναι τα campsites και αναλόγως πράττει. :)

Τα campsites στην Ισλανδία εμάς μας άρεσαν γενικά. Κάποια όχι τόσο, αλλά η γενική εντύπωση καλή. Ειδικά στο Raufarhofn, που ήμασταν μόνοι, ω ναι! :D
 

panlek30

Member
Μηνύματα
1.554
Likes
4.005
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Όσον αφορά τα κάμπινγκ στην Ισλανδία, να συμπληρώσω ότι υπάρχει μια κάρτα που μπορείς να προμηθευτείς, με την οποία έχεις πρόσβαση σε 38 campsites στη χώρα, για μέγιστο αριθμό 28 διανυκτερεύσεων. Η κάρτα κοστίζει 159 ευρώ αν την αγοράσετε από το πλοίο (όσοι πάτε με πλοίο).
Υπάρχει όμως παντού στη χώρα, στα ταχυδρομεία (δουλεύουν ως τις 16:00). Εκεί πληρώνετε φυσικά σε κορόνες, και είναι 19900, δηλαδή 15 ευρώ λιγότερο. Με την κάρτα μπορούν να διανυκτερεύσουν μέχρι 2 ενήλικες και δύο παιδιά με ένα όχημα. Είναι σαν προπληρωμένη ουσιαστικά, που την σκανάρουν και αφαιρείται μία διανυκτέρευση κάθε φορά.

Εμείς την αγοράσαμε με σκοπό να τη χρησιμοποιήσουμε 17-18 από τις 21 νύχτες του ταξιδιού. Τελικά φιλοξενηθήκαμε λίγες παραπάνω μέρες σε σπίτια, οπότε την χρειαστήκαμε 13 νύχτες.

Δείτε εδώ: http://www.campingcard.is/

Σημαντικό: Όπως είπα, με την εν λόγω κάρτα η πρόσβαση είναι για συγκεκριμένα campsites, όχι για όλα ανεξαιρέτως στη χώρα. Εμείς την επιλέξαμε και μας βόλεψε, κανονίσαμε ανάλογα το πρόγραμμά μας, και ειδικά στα Westfjords και στη βόρεια - βορειοανατολική Ισλανδία που θέλαμε να πάμε, έχει πολλές επιλογές. Υπάρχει ένα θέμα με τη νότια ακτή, από το τέλος των ανατολικών φιορδ μέχρι και το Vik, αλλά τα είχαμε δει αυτά τα μέρη την προηγούμενη φορά μας στην Ισλανδία.
Η αγαπητή @Sassenach77 , με το απίστευτο σχέδιο και οργάνωση που έκανε (ακόμα κοιτάω τη λίστα σου και χαζεύω!!!!), θεώρησε ότι δεν τους βόλευε, μιας και κινήθηκαν αρκετά και στα Highlands, σωστά;
Γι' αυτό μπορεί κανείς να δει πού είναι τα campsites και αναλόγως πράττει. :)

Τα campsites στην Ισλανδία εμάς μας άρεσαν γενικά. Κάποια όχι τόσο, αλλά η γενική εντύπωση καλή. Ειδικά στο Raufarhofn, που ήμασταν μόνοι, ω ναι! :D
Κωνσταντίνε γυρίσατε; Περιμένουμε λεπτομέρειες απο το επικό σας ταξίδι!!!
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
4.332
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
@Sassenach77 , ευχαριστούμε που είσαι τόσο κατατοπιστική και ακριβής! :)
Σε κάποια ταξιδιωτική τηλεοπτική εκπομπή ο παρουσιαστής είχε διανυκτερεύσει σε τροχόσπιτο που βρισκόταν μέσα σε κάμπινγκ. Κατά πάσα πιθανότητα δίπλα στον Gljufrabui. Νοίκιασε δηλαδή το τροχόσπιτο ως κατάλυμα/δωμάτιο.
Όσο κι αν το έψαξα δεν βρήκα κάτι.
Μήπως εσείς που γυρίσατε τόσα κάμπινγκ είδατε κάτι τέτοιο;
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.793
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom