Airbnb

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
1) Τα νούμερα δεν είναι ίδια , αλλά δεν μπορεί ο ξενοδόχος να πληρώνει ΕΦΚΑ, φορολογία και 100% προκαταβολή, εισφορά αλληλεγγύης κτλ. Επιχειρηματίας είναι ο περιπτεράς , επιχειρηματίας και αυτός με τα super market. Προσοχή να πληρώνουν τα αντίστοιχα (όχι τα ίδια)


2) Αυτό εννοώ ότι τα κέρδη ήταν πολλά γιατί ήταν αδηλωτα

3) Προφανώς δεν εννοώ ότι εξαφανίστηκαν με την ακριβή έννοια του όρου. Αλλά νομίζω σε μερικές περιοχές μειώθηκαν αισθητά.

4) Φυσικά σχετίζεται με το airbnb απλά όχι στο βαθμό που νομίζουν όλοι. Γνωστός μου με διαμέρισμα δίπλα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν διανοείται να το ξανά βάλει σε μακροχρόνια μίσθωση. Βγάζει τουλάχιστον τα τριπλάσια μέσω airbnb.

Κάποιες περιοχές στο κέντρο επηρεάστηκαν παρά πολύ (Κουκάκι κτλ)
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. υπαρχει συγχυση βλεπω μεταξυ μας. αφηστε τουριστικες επιχειρησεις. απλα δεν πρεπει να υπαρχει διαφορα μακροχρονιας-βραχυχρονιας μισθωσης. νοικιαζω την περιουσια μου για οσο χρονο θελω κ πληρωνω τους αντιστοιχους φορους.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.873
Likes
26.672
απλα δεν πρεπει να υπαρχει διαφορα μακροχρονιας-βραχυχρονιας μισθωσης.
Υπάρχει.Στο ένα νοικιάζεις το διαμέρισμα σου και σου αποφέρει ένα εισόδημα.Ενώ στο άλλο εκτός από το διαμέρισμα
παρέχεις υπηρεσίες.πχ.ρεσεψιόν,καθαριότητα,σεντόνια,τα ηλεκτρικά του σπιτιού,Φως -νερό το πληρώνεις εσύ και όχι
ο ενοικιαστής.κλπ-κλπ.Είναι μια επιχείρηση,μικρού μεγέθους ,αλλά επιχείρηση παροχής υπηρεσιών.
Αυτά από μένα γιατί αισθάνομαι ότι βγαίνουμε εκτός θέματος.Καλή συνέχεια.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.360
Likes
9.285
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Υπάρχει.Στο ένα νοικιάζεις το διαμέρισμα σου και σου αποφέρει ένα εισόδημα.Ενώ στο άλλο εκτός από το διαμέρισμα
παρέχεις υπηρεσίες.πχ.ρεσεψιόν,καθαριότητα,σεντόνια,τα ηλεκτρικά του σπιτιού,Φως -νερό το πληρώνεις εσύ και όχι
ο ενοικιαστής.κλπ-κλπ.Είναι μια επιχείρηση,μικρού μεγέθους ,αλλά επιχείρηση παροχής υπηρεσιών..
εισαι λαθος. διαβασε καλα το νομο. θεωρειται εισοδημα απο ακινητη περιουσια και απαγορευεται αυστηρα η παροχη υπηρεσιων. ειδικα η καθαριοτητα.
 
Last edited:

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Να κάνω μια ερώτηση; Έκλεισα ένα διαμέρισμα χθες και πλήρωσα όλο το ποσο, μου είχε ερθει η σχετική απόδειξη ότι έγινε η πληρωμή. Αλλά σήμερα μου ήρθε ένα μειλ που λέει ότι έγινε επιστροφή των χρημάτων που πλήρωσα. Η κράτηση όμως φαίνεται κανονικα στον λογαριασμό μου στο Airbnb και δεν μου έχει έρθει (ακόμα; ) κάποιο μειλ ή μήνυμα που να με ενημερώνει για ακύρωση της κράτησης. Γιατί ακριβώς μου επιστράφηκαν τα χρήματα; Θα επικοινωνήσω και με τον host αλλά είπα να ρωτήσω και εδώ.
 

IonioAgaphmou

Member
Μηνύματα
26
Likes
17
Κάπου εδω οφείλω κι εγω να προτρεψω να μην δίνει κανεις λεφτά σ αυτήν την εταιρεια που μονο ληστρική μπορεί να ονομαστεί(airbnb). Ειναι πολύ ωραίο βέβαια να μαζεύονται δυο τρεις φιλοι και να βρίσκουν ενα διαμέρισμα σε σκοτωμενη τιμη στη Ρωμη κι αλλου και ξέρω οτι κι εγω αν δεν το κάνω αυτό ισως δε θα καταφέρω να ταξιδεψω εκεί που θέλω ποτε.Όμως δεν θα το κάνω ποτε γιατί το συγκεκριμένο θέμα είναι μια χαινουσα πληγή για τον ντόπιο πληθυσμο.Εχω προτιμησει μην κοιμηθω ολοκληρες νυχτες (στην ιδια μου την πολη,οχι σε ταξιδι) απο το να δωσω τα λεφτα μου σε μια εταιρεια που πλουτιζει απο την εξαθλιωση: Ο δάσκαλος , ο φοιτητής, ο εργαζόμενος, οικογένειες ολοκληρες δεν μπορούν στην κυριολεξια να βρουν στέγη πανω απο το κεφάλι τους, τα ενοικια γινονται απλησιαστα και δυσβασταχτα και βασιλευει η αισχροκερδεια και η λογική "γ@μω και δέρνω" των ελληναρων ιδιοκτητων που απέκτησαν κάπως μια τρύπα(γιατι και για τις κυριολεκτικα τρυπες ζητανε απιστευτα ποσα πια) παλιότερες δεκαετιες.Ολόκληρες πολεις η συνοικίες χαριζονται στους τουριστες.Αυτα τα οργια που συμβαινουν στην Αθηνα και τις ζούνε τις συνέπειες τους χιλιαδες άνθρωποι στο πετσί τους, σε ολες τις πολεις της κρητης οπου τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο, στο Ιονιο(ηταν που ηταν ασχημη η κατασταση και πριν) μην τα ενθαρρυνουμε αλλου.Μονο υγιη δεν ειναι.Αυτός δεν είναι τροπος να ταξιδευεις ουτε να προσφέρεις στον εαυτό σου. πανω στο ευκολο χρήμα που βγάζουν κάποιοι καταστρεφοντας τον κοινωνικό ιστό.Γιατί να μπορεί να μείνει κάποιος στη χώρα του και να κανει τη δουλειά του είναι βασική προϋπόθεση για την στοιχειώδη ύπαρξη κοινωνικού ιστού. Σε παρα πολλές πόλεις του εξωτερικού έχουν γίνει μεγάλες διαμαρτυρίες χρόνια πριν για αυτό το θέμα, έχουν ληφθεί δραστικά μετρα,όπως πχ στη Ν Υ. (Οπου πριν εξαθλιωθει τελείως η πολη επιβλήθηκε όριο 30 ημερών για κάθε σπίτι)εδω ακόμα κοιμομαστε η κάνουμε οτι κοιμομαστε.Και κάποιες δεκαδες χιλιαδες ανθρωποι υποφερουν και δεν μπορούν να προχωρησουν τη ζωή τους.
Αν το ποστ είναι σε λάθος θέμα ας το μεταφέρουν οι admins. Ήθελα πολύ καιρό να το πω αυτό, και κυρίως κάθε φορά που βλέπω με πόση ευκολία λένε κάποιοι ταξιδιώτες "βρήκα αιρβνβ σε φοβερή τιμή". Επιτεθείτε μου αν θέλετε για το αυτονόητο που λέω.Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να μη μιλάμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο.Όσοι διαφωνειτε σας προκαλώ να ανοιξετε αγγελιες να δειτε ποση αναγκη υπαρχει και ποση αισχροκερδεια,προσπαθησετε να βρείτε κάπου να μείνετε σαν άνθρωποι(πληρωνοντας όχι φεσωνοντας) η να μιλήσετε με καποιον συνανθρωπο σας που ψάχνει για σπιτι στις πολεις που ανεφερα.Καποιον φοιτητη πχ η την οικογενεια του, μιας κι ερχεται η περιοδος που πολλοι πρωτοετεις αρχιζουν σπουδες.Σας προκαλω.Να δείτε μόνοι σας την τραγική κατασταση που επικρατεί, την τραμπούκα ,τις εκδιώξεις απο σπιτια με το ζόρι, την παρανομία, την αισχροκέρδεια,την απελπισία των οικογενειών για τα παιδιά τους και των εργενηδων. Τα σπίτια δεν είναι ξενοδοχεία, δεν πληρώνουν οι εξυπνακηδες ιδιοκτήτες τους ανάλογους φόρους και δεν μπορεις να αγνοοεις στο διηνεκές τον πόνο των αλλων γιατί μοιραία ερχεται η στιγμη που θα τον βρεις κι εσυ μπροστα σου με τον ενα η αλλο τροπο.Εκτός κι αν νομίζουμε οτι ειμαστε οι μεγάλοι καταφερτζηδες που τίποτα δεν μας επηρεάζει και τίποτα δεν πρεπει να μας απασχολεί
Edit: το αρχικό ποστ ηταν στο νήμα "περιοχη για διαμονή στη Ρωμη" και με αφορμή τα λεγόμενα εκει
 
Last edited:

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
@IonioAgaphmou
Αντίστοιχη φορολογία είτε έχεις airbnb είτε έχεις 5στερο ξενοδοχείο. Θα λυθούν όλα τα προβλήματα.

Επίσης όπως έχει ειπωθεί και άλλες φορές, το airbnb συμφέρει συνήθως από 5 άτομα και πάνω.

Η τιμή ενός δίκλινου σε 3* κεντρικό ξενοδοχείο έχει ίδια τιμή με το διαμέρισμα (αντίστοιχης κατηγορίας).
 

maria91

Member
Μηνύματα
2.081
Likes
1.950
Ρε πατε καλα?σας χτυπησε η ζεστη?η βρηκατε το thread του airbnb να ξεδιπλωσετε ολοι τα παραπονα σας??:haha::haha:ΞΕΚΑΘΑΡΑ το airbnb ειναι η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ λυση οσο και να ψαξεις νωριτερα,το ξεκαθαριζουμε αυτο..οπως εχουμε ξεκαθαρισει οτι οποιος θελει υπηρεσιες ξεονοδοχειου,κοιτα για ξενοδοχειο σαφως..αν λοιπον εχετε πεσει σε καλο προορισμο και ποσους μηνες πριν βρισκετε ξενοδοχειο και airbnb στην ιδια τιμη,τι το συζηταμε βρε παιδια????με τα μπουνια στο ξενοδοχειο δε βρισκω το λογο ταλαιπωριας για airbnb..οτι μερικοι πεσατε σε λαθος ατομα οκ το δεχομαι αλλα 2 σελιδες τωρα διαβαζω μονο ολα τα κακα του κοσμου για το airbnb λες και αν μεινει καποιος εκει θα πεσει φωτια να τον καψει!χαλαρωστε!αν παλι το μονο που σας νοιαζει σ ενα ταξιδι ειναι να βρειτε κατι οικονομικο και κατι για ενα μπανιο και ενα υπνο τοτε μονοδρομος το airbnb..κλεινεις και μονο σε superhost και ολα καλα..μην τρομοκρατειτε τον κοσμο τσαμπα:bleh:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.658
Likes
50.480
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το airbnb δεν έχει ίδιες επιπτώσεις σε όλες τις κοινωνίες. Στην Κούβα δεν έχει ούτε μια αρνητική:
- δημιουργεί εισοδήμτα (νόμιμα! ανήκουστο στην Κούβα) σε ανθρώπιυς που κέρδιζαν 15$/μήνα
- δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας με μισθούς πολλαπλάσιους αυτών που παίρνει ο καθηγητής πανεπιστημίου
- απελευθέρωσε τους εργαζόμενους στον τουρισμό από το βραχνά της μαφίας των jineteros
- εξάπλωσε το τουριστικό εισόδημα σε περιοχές πέραν της ακτίνας των 3 τετραγώνων από τις κεντρικές πλατείες
- έφερε ανταγωνισμό σε μια οικονομία που δεν υπήρχε και βελτίωσε τις τουριστικές υπηρεσίες ασύγκριτα
- έφερε τουρίστες στη χώρα που αλλιώς δε θα ερχόντουσαν (τα ξενοδοχεία είναι πανάκριβα και κρατικά στην Κούβα)
- δεν έχει επιφέρει καμία αύξηση στα ενοίκια διότι πολύ απλά αυτά απαγορεύονται (Κουβανός δεν επιρέπεται να νοικιάζει σε Κουβανό και στην τελική πόσοι Κουβανοί είχαν το εισόδημα να νοικιάσουν έτσι κι αλλιώς; )

Μιλάω τώρα μόνο για μια κοινωνία, έχει κι άλλες που οι επιπτώσεις ήταν πλειοψηφικά θετικές. Κι κεεί που είναι πλειοψηφικά αρνητικές, βασικά είναι λόγω έλλειψης κανόνων από πλευράς των αρχών.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.005
Likes
40.909
Ενα κρατος ευνομουμενο μπορει παρα πολυ ευκολα να φριντισει για το στεγαστικο θεμα των φοιτητων, την αξιοπρεπεια των δικων το ΔΥ που στελνει να εργαστουν στις τουριστικες ζωνες και βρισκονται σε αντισκηνα στην παραλια κλπ. Εξαλλου απο τα φορολογικα εσοδα ωφελειται.
Αλλα ποια φορολογικα εσοδα? Σε μια οικονομια που τα μισα airbnb δουλευουν μαυρα και αδηλωτα και υπαρχει "αδυναμια" να ελεγχθουν αλλα περιμενουν την "αυτορρυθμιση" της αγορας, αυτα θα βλεπουμε.
 

kokoui

Member
Μηνύματα
369
Likes
490
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινικη Αμερικη
Ληστρική η Airbnb με προμήθεια 3%;;;;
Για την Booking που είναι 20% τι να πούμε;;;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom