Airbnb

underwater

Member
Μηνύματα
2.703
Likes
11.141
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
μπορει να κανει κακο σε κοινωνιες και χωρες αλλα πιστεψε με ενα τουριστα δεν τον ενδιαφερει καθολου,ειδικα οταν εχει μειωμενο μπατζετ
Συγγνώμη, αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχουν τουρίστες που μπορεί να μην τους ενδιαφέρει το όποιο αντίκτυπο μπορεί να έχουν οι χ, ψ κινήσεις τους σε οποιοδήποτε επίπεδο και να κοιτάνε απλά την πάρτη τους, αλλά θέλω να ελπίζω ότι αποτελούν τη μειοψηφία. Προσωπικά θεωρώ σημαντική την ενημέρωση, για να μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους πριν επιλέξουμε ένα χ τρόπο ταξιδιού, μια πλατφόρμα κλπ. Στο συγκεκριμένο νήμα έχω διαβάσει αρκετές "άχρηστες", ατεκμηρίωτες απόψεις, αλλά και πολλές που θεώρησα χρήσιμες για να αποκτήσω μια ευρύτερη άποψη για το ζήτημα.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.184
Likes
4.034
τα ξενοδοχεια εχουν τριπλες τιμες απο οτι το airbnb.
Μήπως είστε λίγο έως υπέρ του δέοντος υπερβολική; Έχετε έστω μπει ποτέ στην πλατφόρμα να ελέγξετε τιμές; Εκτός και αν η σύγκριση είναι του τετραστερου με υπόγειο στο Δεντροποταμο.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.554
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
μπορει να κανει κακο σε κοινωνιες και χωρες αλλα πιστεψε με ενα τουριστα δεν τον ενδιαφερει καθολου,ειδικα οταν εχει μειωμενο μπατζετ
Καλυτερα τον πληθυντικό να μην το χρησιμοποιείς τόσο και να μιλας μονο για τον εαυτό σου. Φυσικά πολλοι τουρίστες προβληματιζονται με το φαινόμενο και πολύ πιθανόν να αλλάζουν και τις ταξιδιωτικες τους συνήθειές εξαιτίας του.
Προσωπικά αν και ειμαι εθισμένη σχεδόν με το airbnb εχω λίγο παγώσει και βαζω πολύ συγκεκριμένα κριτήρια πλέον στην επιλογή σπιτιου.
Το θέμα προς το παρόν θα μείνει ως έχει.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
.μπορει να κανει κακο σε κοινωνιες και χωρες αλλα πιστεψε με ενα τουριστα δεν τον ενδιαφερει καθολου,ειδικα οταν εχει μειωμενο μπατζετ
Εμείς να κάνουμε φτηνές διακοπές κι ας πάνε να γ@μηθούν οι άλλοι.!!!!!!!!
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
οταν τα ξενοδοχεια εχουν τριπλες τιμες απο οτι το airbnb
Με μεγάλη σιγουριά μπορώ να σου πω ότι όπου έχω πάει (Παρίσι, Μαδρίτη, Βρυξέλλες που έχω κλείσει να πάω Δεκέμβριο, Λονδίνο, Μπρατισλάβα, Βιέννη, Βουκουρέστι, Βαρσοβία, Ρώμη, Μιλάνο, Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Βουδαπέστη κτλ) που όπως βλέπεις δεν είναι λίγες πόλεις, ένα 3* ξενοδοχείο με πρωινό (κοντά στο κέντρο έως 1.5 - 2 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο) είχε παρόμοια τιμή με ένα διαμέρισμα.
Ξενοδοχείο στο κέντρο είχε π.χ. 75€ με πρωινό, ένα διαμέρισμα χωρίς πρωινό στα 60€.

Εντάξει 7.5€ / άτομο με πρωινό θα ξοδέψει κάποιος σε 1 καφέ και 1 sandwich.

Οι μεγάλες διαφορές προκύπτουν μόνο σε μεγάλες παρέες.

Κάτσε να δεις τώρα που το airbnb θα αυξήσει την προμήθεια (αν δεν το έκανε ήδη) που θα φτάσουν οι τιμές.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.939
Likes
40.786
Ξενοδοχείο στο κέντρο είχε π.χ. 75€ με πρωινό, ένα διαμέρισμα χωρίς πρωινό στα 60€.

Εντάξει 7.5€ / άτομο με πρωινό θα ξοδέψει κάποιος σε 1 καφέ και 1 sandwich.

Οι μεγάλες διαφορές προκύπτουν μόνο σε μεγάλες παρέες.
Οχι μονο. Φυλαξη αποσκευων απο νωρις το πρωι της αφιξης ως αργα το βραδυ της αναχωρησης, αυτοματα τσεκ ιν και τσεκ αουτ χωρις τηλεφωνα κι αναμονες, τακτοποιηση δωματιου, πλυμενα πιατα πρωινου, καθαρο μπανιο καθε μερα, δεν χανεις χρονο σε σουπερμαρκετ. Ειναι πολλες οι υπηρεσιες για 7,5 ευρω ανα ατομο κι ολες μεταφραζονται σε χρονο= χρημα, εκτος απο τη φυλαξη αποσκευων που ειναι και χρημα (ακομη θυμαμαι τα 12 ευρω ανα αποσκευη στο Δουβλινο και κλαιω).
 

maria91

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
1.941
Εχουμε καταλαβει οτι στο συγκεκριμενο φορουμ ειναι το ηλικιακο γκρουπ και το οικονομικο συγκεκριμενο...με τα δικα σας θελω λοιπον το κατακρινετε και καλα κανετε αλλα υπαρχουν παρα πολλα ατομα εκει εξω που θα το προτιμησουν το airbnb απ οτι ενα ξενοδοχειο..δε μπορω να ρχομαι σε αντιπαραθεση αλλο γιατι βλεπω οτι απλα χανω το χρονο μου,οτι λετε εσεις ειναι σωστο παντα!αλλο ενα τοπικ unfollow και αλλοι ποσοι ανθρωποι που θα μπουν στο τοπικ και δε θα βοηθηθουν καθολου..κραξτε ελευθερα
 

kokoui

Member
Μηνύματα
369
Likes
486
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινικη Αμερικη
ΞΕΚΑΘΑΡΑ το airbnb ειναι η ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ λυση οσο και να ψαξεις νωριτερα
Φθηνότερα ποσο;;; Από τη στιγμή που τονίζεις το ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ αφήνεις να εννοηθεί ότι η διαφορά παίζει να είναι στο μισό ή και λιγότερο. Ε λοιπόν σου λέω ότι κανεις λάθος. Ψάχνω 6 μήνες πριν και οι τιμές είναι σχεδόν οι ίδιες, αν παίζει μια διαφορά μέχρι 5-10 € την ημέρα αυτό θα είναι το πρόγευμα και οι υπηρεσίες. Γι’ αυτό ρώτησα αρχικά, γιατί να επιλέξω το ένα ή το άλλο.
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
461
Likes
1.501
Προσωπικώς πιστεύω ότι η τάση επιστροφής προς τους κλασσικους ενοικιαστές έχει να κάνει και με το γεγονός ότι πλέον αυξηθηκαν κατά πολύ τα διαθέσιμα προς Airbnb οικήματα, ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Σημαντικό ρόλο επίσης επαιξε το γεγονός ότι, οπως προείπε ο Γιωργος, η διαφορά δεν είναι και τοσο μεγάλη και το Airbnb εχει απαιτησεις , καθαρίσματα κτλ. Επιπρόσθετα η πλατφόρμα πλεον ειναι ελεγχόμενη με δήλωση στο Υπουργειο Οικονομικών ώστε να μην αποτελούν τα έσοδα μαύρα χρήματα. Τον περασμενο μηνα εγινα εγώ ο ίδιος μάρτυρας ελεγχου στο δωματιο που διεμεινα απο το ΥΠ. Οικ. ( στην ουσια την ιδιοκτηρια ελεγξαν).

Οσον αφορα την συγκριση στο ερωτημα ξενοδοχειο ή airbnb η απαντηση ειναι πολυ σχετικη και φυσικα μοναχα οταν συγκρινονται ιδιας κατηγοριας δωματια - υπηρεσιες. Σε πιο ανοικτες οικονομιες που τα πανεπιστημια εχουν υποδομες για να φιλοξενησουν φοιτητες, οι εργαζομενοι εχουν πολλες επιλογες βαση εισοδηματων και διαθεσιμοτητας να βρουν κατοικια κλτ το airbnb προμοταρεται. Οχι μονο δεν περιοριζεται αλλα με το να προσφερει εσοδα μεσω φορολογιας ή εισαγωγης τουριστων, θεωρειται εργαλειο οικονομικων εσοδων για το κρατος. Δυστυχως στην Ελλαδα οπως προειπε και ενας φιλος δημιουργει προβλημα στο να βρει καποιος κατοικια ( φοιτητης ή εργαζομενος). Μοιραια βραχυπροθεσμα ή μακροπροθεσμα αυτο θα εχει επακολουθο στις τοπικες κοινωνιες. Πιθανον καποια τμηματα πχ στη Κρητη καποια στιγμη να μην τα επιλεγει ανθρωπος, εφοσον διαδοθει οτι η ευρεση κατοικιας ειναι δυσκολη ή παρα πολυ δαπανηρη. Τωρα το αν ειναι μεμπτο ή ηθικο καποιος να "καταστρεφει" την κοινωνια με σκοπο προσωπικα εσοδα και εκμεταλλευση της κατοικιας του μεσω βραχυπροθεσμης μισθωσης, μην το αναλυσουμε πολυ. Ειναι σαν να λεμε γιατι καποιοι θελουν τις loco ενω αλλοι οχι....
 

kokoui

Member
Μηνύματα
369
Likes
486
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινικη Αμερικη
Σκοπός του Airbnb είναι να δώσει την ευκαιρία στον καθένα να ενοικιάσει το υποστατικό του ή μέρος αυτού. Αυτό δίνει πνοή στον τουρισμό και συνεπακόλουθα στην οικονομία. Δεν γίνεται να δαιμονοποιείται το Airbnb επειδή η κάθε χώρα δεν μπορεί να πάρει μέτρα που να προστατέψει τον πολίτη της ( σε κάποιες μεγαλουπόλεις έχει αρχίσει να γίνετε). Και το αστείο;;;; τις ίδιες υπηρεσίες προσφέρει πλέον και το Booking.
 

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
.δε μπορω να ρχομαι σε αντιπαραθεση αλλο γιατι βλεπω οτι απλα χανω το χρονο μου
Μην χάνεις το χρόνο σου, απλά την επόμενη φορά ψάξε καλύτερα να δεις ότι αυτά που λέμε είναι αλήθεια.
Προσωπικά για την ίδια τιμή δεν έχω ακούσει ποτέ ανθρώπους να λένε ότι τους αρέσει το airbnb. Είναι σαν να λες ότι για 10 ευρώ το άτομο θα προτιμήσεις την Ryanair αντί για την Aegean (μιλάω για ίδιες ώρες σε πτήσεις κτλ)


Ψάχνω 6 μήνες πριν και οι τιμές είναι σχεδόν οι ίδιες, αν παίζει μια διαφορά μέχρι 5-10 € την ημέρα αυτό θα είναι το πρόγευμα και οι υπηρεσίες.
Αυτό συζητάμε, για αυτό πλέον επανέρχονται τα ξενοδοχεία.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.786
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom