Γαλλία Ποια εποχή να επιλέξω για Παρίσι??

kroti

Member
Μηνύματα
22
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Δαλματικές Ακτές
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΝΔΙΑ
Γεια χαρά σε όλους !
Είμαι σε δίλημμα σε ό,τι αφορά την επιλογή ημερομηνίας για ταξίδι στο Παρίσι το οποίο παλεύω από πέρυσι να κάνω και είναι προορισμός όνειρο απο ευρωπαικές πόλεις και φέτος ελπίζω πως θα μπορέσω να πραγματοποιήσω τελικά.
Η μία επιλογή είναι 21-28 Οκτωβρίου και η άλλη 10-15 Δεκεμβρίου ( με τα χίλια ζόρια γιατι αυτή η περίοδος είναι περίοδος αιχμής στη δουλειά μου).Υπόψιν ότι έχω τρέλα με τη περίοδο που είναι στολισμένες οι πόλεις για Χριστούγεννα και δεν έχει τύχει εως τώρα ποτέ να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι στο εξωτερικό. Μου αρέσει τόσο πολύ αυτη η περίοδος που έχω βάλει στόχο κάθε χρόνο τέτοια περίοδο να κάνω ένα ταξίδι έξω , απλώς όπως προανέφερα αυτη η εποχή είναι περίοδος αιχμής για τη δουλειά μου και δεν μου αφήνει περιθώρια για πολλές διανυκτερεύσεις , εκτός αν οι ημέρες αργίας κολλήσουν με Σαββατοκύριακο και καταφέρω να φύγω για ένα 5ήμερο ,διαφορετικά πάνω απο 3 διανυκτερεύσεις δεν ....
Φέτος είναι μια χρονιά εξαίρεση και μπορώ να κλείσω για 10-15 Δεκεμβρίου . Το θέμα είναι όμως πως συγκεκριμένα για το Παρίσι αυτες οι διανυκτερεύσεις δεν είναι λίγες? 21-28 Οκτωβρίου οι διανυκτερεύσεις είναι περισσότερες. Επίσης συγκεκριμένα για το Παρίσι δεν έχω διαβάσει και τα πιο ενθουσιώδη κείμενα σε ό,τι αφορα τον στολισμό του , βλέπω πως προτίνονται περισσότερο πόλεις όπως Βιέννη , Λονδίνο και κάποιες άλλες που έχουν μεγαλύτερη παράδοση στη Χριστουγεννιάτικη περίοδο. Ο στολισμός στο Παρίσι και η εορταστική ατμόσφαιρα υπερτερούν έναντι του πιο μαλακού καιρού που θα βρω τον Οκτώβρη γεγονός που θα βοηθήσει στις βόλτες και σε έναν καφέ ή φαγητό που θα μπορείς και έξω απο τα μαγαζιά να κάτσεις να απολαύσεις?
Σκέφτηκα ακόμα και την εναλλακτική να πάω κάπου αλλού 10-15 Δεκεμβρίου όπως πχ Βιέννη και να αφήσω το Παρίσι για την άνοιξη που όπως έχω διαβάσει είναι η top περίοδος αλλα είναι πολύ μακρινή περίοδος απο τώρα και με χαλάει , ήδη έχω κάνει 3 ταξίδια Ευρώπη στα οποία δεν συμπεριέλαβα το Παρίσι , δεν ξέρω αν θέλω να το κάνω ξανά αυτό . Σας ζάλισα θέτω πολλά ερωτήματα το ξέρω αλλα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και βοηθητικό για μένα να διαβάσω τη δική σας οπτική . Ευχαριστώ!!
 
Μηνύματα
626
Likes
2.872
Επόμενο Ταξίδι
Νότια Κορέα
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Εγώ πέρσι που πήγα αρχές Δεκέμβρη, δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με τον καιρό. Με το μπουφάν και ήμουν μία χαρά. Όσο από βροχή, από τις 6 μέρες μόνο μία έβρεχε.

Γενικά καθόμασταν πολύ άνετα έξω στα καφέ που όλα σχεδόν έχουν και την σομπίτσα τους και τις κουβερτούλες τους και όλα τα κομφόρ!
 

Pel

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.810
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Το Παρίσι δεν θα έλεγα ότι στολίζεται πολύ εντυπωσιακά για Χριστούγεννα. Σίγουρα στολίζονται οι βιτρίνες, βάζουν λάμπες στους δρόμους, στα δέντρα κτλ, αλλά δεν θυμάμαι να εντυπωσιάζομαι. Είχε και κάποιους πάγκους με ζεστό κρασί και ψιλοσουβενίρ, αλλά φτωχά πράγματα.
Επίσης, τον χειμώνα κάνει πολύ κρύο. Οι ωραιότερες εποχές από άποψη καιρού είναι Σεπτέμβριο - Οκτώβριο και Απρίλιο - Μάιο. Μπορεί κάποιος να αντέχει το κρύο, αλλά γιατί να το υποστείς όταν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη;
Εγώ θα προτιμούσα τις περισσότερες διανυκτερεύσεις προσωπικά. Εκτός του ότι έχει άπειρα μουσεία, αξιοθέατα, μνημεία κτλ, όλη η πόλη είναι ένα μνημείο. Αξίζει να το περπατάς χωρίς βιασύνη, όπως επίσης αξίζει και η ζωή του. Όχι μόνο τα εστιατόρια, η όπερα κτλ, αλλά απλά και μόνο να κάτσεις σε ένα καφέ ήρεμα κοιτώντας τον κόσμο να περνάει ή να πάρεις ένα γλυκό από τον φούρνο και να κάτσεις στο παγκάκι να το φας.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.486
Likes
28.952
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Είσαι ΟΚ και για τις δυο περιόδους. 15 Δεκέμβρη δεν έχουν πιάσει συνήθως ακόμη τα μεγάλα κρύα, αλλά μην περιμένεις και τίποτα στολισμούς που θα θυμάσαι - αν και πέρυσι είχαμε στολισμούς με γκλομπ και δακρυγόνα (Κίτρινα Γιλέκα), τα θυμάμαι ακόμα :) . Υπόψην όμως ότι στα τέλη Οκτωβρίου έχουν δυο βδομάδες διακοπές τα Γαλλικά σχολεία, κάτι που συνήθως ανεβάζει τις τιμές στα ξενοδοχεία.
 

kroti

Member
Μηνύματα
22
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Δαλματικές Ακτές
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΝΔΙΑ
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ηταν αρκετά βοηθητικές ! Εφόσον οι καιρικές συνθήκες δεν θα ειναι προβλημα ,τοτε μαλλον θα κριθεί η τελική αποφαςη απο τις τιμες σε αεροπορικά κ διαμονή αναμεςα στις 2 επιλογές .
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.251
Μέλη
38.892
Νεότερο μέλος
Petr23

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom