Βιέννη Χριστούγεννα στη Βιέννη

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Όποια και να είναι η διάθεσή σου απέναντι σ΄ αυτήν την πόλη, είναι εμπειρία να περάσεις κάποιες χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες…

Πώς είναι λοιπόν οι γιορτές στη Βιέννη;

Όλη η πόλη πάλλεται στους ρυθμούς της μουσικής και της μαγείας. Φάτνες, δέντρα, στις πλατείες, στο Δημαρχείο, στις γωνιές, παντού μια απέραντη γιορτή.

Τα Χριστούγεννα στη Βιέννη είναι απο τις καλύτερες εποχές. Η ατμόσφαιρα στις χριστουγεννιάτικες αγορές, τα Christkindlmarkt είναι ανεπανάληπτη.
altwiener-markt.at – Altwiener Christkindlmarkt

Καλόν θα είναι να πάει κανείς σε όλες τις Χριστουγιεννιάτικες αγορές τη μέρα, Belvedere, Schonbrunn, Hofburg.
Αλλά τη νύχτα οπωσδήποτε στην Karlsplatz και Rathaus, με gluhwein και Χριστουγιεννιάτικα τραγούδια.
Ναι θα γίνεται χαμός το βραδάκι και στο Grienzig, γεμάτο απο Ελλάδα.

Αλλά πάνω απ΄ όλα τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή γιορτή για τους Βιεννέζους.
Στολίζουν τους δρόμους, τα σπίτια, τα μαγαζιά τους, αλλά τρώνε με την οικογένεια και με φίλους, στη θαλπωρή του σπιτιού και τη ζεστασιά της φωτιάς στο τζάκι τους. Το ίδιο θα νοιώσεις κι εσύ αν βρεθείς σε μικρά ξενοδοχεία, αν και ακόμα και τα μεγάλα κάνουν φιλότιμες προσπάθεις να νοιώσεις τη μαγεία και το πνεύμα των γιορτών.
Το βράδυ των Χριστουγέννων πηγαίνουν στην εκκλησία για να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία που αρχίζει στις 12 τη νύχτα.
Αξίζει να ζήσεις μαζί τους την κατανυκτική ατμόσφαιρα, με τους ψαλμούς και τις λειτουργίες των μεγάλων μουσουργών.
Ένωσε τα χέρια σου με τα δικά τους, έθιμο που συμβολίζει την παγκόσμια αγάπη.
Στις 25 Δεκεμβρίου, στη λειτουργία που ξεκινά στις 9,30 το πρωί στο παρεκκλήσι του παλατιού Χόφμπουργκ ψάλλει η Παιδική Χορωδία της Βιέννης.

Ακόμα κι αν δεν μπορείς να είσαι από τους τυχερούς που θα μπει στο παρεκκλήσι του Χόφμπουργκ, θα νοιώσει τη μαγεία σε άλλες εκκλησιές. Διότι, φυσικά ένα κοντσέρτο σε εκκλησία (Peterskirche, Karlskirche, Stephansdom) είναι κάτι περισότερο από must.

Οι Βιεννέζοι, υποδέχονται το νέο χρόνο με βεγγαλικά και μουσικές και γλέντια στο κέντρο της Βιέννης, εικόνα πια γνωστή σε όλους τους λαούς της γης.

Η ίδια η Βιέννη όμως περιμένει, υποδέχεται και καλοσωρίζει τον Νέο Χρόνο με τον απόλυτα δικό της τρόπο, που μεταδίδεται ζωντανά σε όλον τον πλανήτη.
Με το Κονσέρτο του Νέου Χρόνου, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.
Γίνεται στο Musikverein concert hall, που άνοιξε τον Γενάρη του 1870, σε έκταση που δωρήθηκε από τον αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ και είναι ένα από τα τρία καλλίτερα κτίρια παγκοσμίως για την ακουστική του.
Τα άλλα δύο είναι το Boston’s Symphony Hall και το Amsterdam’s Condertgebouw. To Musikverein είναι η έδρα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.
Οι καλλίτεροι διευθυντές ορχήστρας όλου του κόσμου έχουν διευθύνει την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης στα κονσέρτα του Νέου Χρόνου, ανάμεσα σε αυτούς και ο Herbert von Karajan. Der Musikverein

Η αίθουσα Goldener Saal φιλοξ;
 

Attachments

Last edited by a moderator:

lefkal

Member
Μηνύματα
19
Likes
24
Καλησπέρα, θα επισκεφτούμε τη Βιέννη 12 με 17 Δεκέμβρη αυτά που γράφεις ισχύουν ακόμα ; και γενικά έχεις να προτείνεις κάποια αλλαγή στους οδηγούς σου; Σε ευχαριστώ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.639
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom