Κατέρρευσε το Thomas Cook

Ntt

Member
Μηνύματα
432
Likes
989
Γενικα προκαλει μια αμηχανια το οτι οι επιχειρηματιες-υποστηρικτες της ελευθερης οικονομιας και εναντιοι στον κρατικο παρεμβατισμο ζητουν τη βοηθεια του κρατους οταν το ρισκο τους ριχνει στα βραχια.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Δυστυχώς όμως το κράτος βάζει πάντα το χεράκι του για την διάλυση (με έμμεσο τρόπο) π.χ. το ότι η Αγγλική κυβέρνηση δημιουργεί αβεβαιότητα για το BREXIT σίγουρα επηρέασε τεράστιο μέρος των Βρετανών που θα ταξίδευαν. Δεν μπορείς να έχεις κόσμο standby "θα βγούμε δεν θα βγούμε". Αυτό είναι μόνο 1 παράδειγμα.


Αλλά κατά τα άλλα θεωρώ όποιος κάνει συμβόλαιο με εταιρεία που από το 2011 χρωστούσε 1 billion να πληρωθεί 3 μήνες μετά είναι άξιος της μοίρας του. Αυτούς που λυπάμαι είναι τους ανθρώπους που έμειναν άνεργοι και τους ανθρώπους που δούλεψαν season και δεν θα πληρωθούν.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.018
Likes
40.989
Η αληθεια ειναι οτι ολοι μαζι θα την πλησρωσουμε με τον εναν η τον αλλο τροπο. Νομιζω οτι δεν τολμουν να διανοηθουν ακομη τις συνεπειες της μονοκαλλιεργειας του τουρισμου, για την Ελλαδα εννοω.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.675
Likes
16.397
Ήδη ανταγωνιστές της αυξήσανε τις τιμές πακέτων διακοπών αλλά και αεροπορικών .. Ε κάποια στιγμή θα καταλαγιάσει όλο αυτό αλλά όπως και να έχει θα τραβήξει τις τιμές προς τα πάνω για κάποιο καιρό..
Εδώ χρειάζονται αντανακλαστικά απο κυβέρνηση και φορείς του τουρισμού για τον χειρισμό του προβλήματος που προκύπτει στην ατμομηχανή της οικονομίας μας..
https://www.iefimerida.gr/kosmos/thomas-cook-antagonistries-etaireies-tetraplasiasan-times
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.374
Likes
14.280

soudianos

Member
Μηνύματα
3.700
Likes
6.314
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
"...Το καίριο πλήγμα ήταν, όμως, οι προσωποποιημένες διακοπές του είδους «φτιάξ’ το μόνος σου», οι διακοπές που είναι «κομμένες και ραμμένες» στα μέτρα των ταξιδιωτών και κυρίως των νεότερων ηλικιών, καθώς αυτές περιορίζουν σταδιακά τη ζήτηση για οργανωμένα πακέτα διακοπών...."(
(Aμάν εμείς οι νεολαίοι....)

https://www.kathimerini.gr/1044935/...homas-cook-den-ante3e-sthn-epoxh-toy-internet
 

bandit650

Member
Μηνύματα
621
Likes
2.848
θα μπορουσαν οι ξενοδοχοι να δωσουν καλυτερες τιμες στους απλους ταξιδιωτες. οχι πχ 30 ευρω στη εταιρια και 80-100 στους μεμονομενους
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Η Thomas Cook μάλλον ήταν στην Αθήνα το 1904 !!! Βλέποντας την Ερμού από το Σύνταγμα δεξιά και αν ζουμάρετε γράφει Thomas Cook & Son.Εκτός αν είναι άλλη εταιρεία.

Πηγή:

http://eliaserver.elia.org.gr:8080/lselia/listres.aspx?lsid=137177&fcode=k607a&ftext=ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ&fval=ΑΘΗΝΑ&form=all

Η ίδια φωτογραφία υπάρχει μεγενθυμένη στο σαλόνι των σελίδων 146-147 του βιβλίου "ΕΝΘΥΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ" του Θανάση Παπαϊωάννου, όπου μπορεί να διαβάσει κανείς "TOUR DU MONDE" στη βιτρίνα του καταστήματος, οπότε ναι, πρόκειται για την ίδια εταιρία.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.507
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
θα μπορουσαν οι ξενοδοχοι να δωσουν καλυτερες τιμες στους απλους ταξιδιωτες. οχι πχ 30 ευρω στη εταιρια και 80-100 στους μεμονομενους
Φυσικά και το είχαν σκεφτεί αυτό, αλλά μόνος του ένας ξενοδόχος δεν έχει ρα μέσα να διαφημιστεί ή να φτάσει να έχει επικοινωνία με τον κάθε πελάτη. Ακόμη κι οι γνωστές αλυσίδες, με πολύ λίγες εξαιρέσεις, τον κύριο όγκο των κρατήσεων τους τον έχουν μέσω πρακτορείων, το αντίθετο είναι οικονομική αυτοκτονία, ειδικά για τις μεγάλες μονάδες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.323
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom