Basketball

Nick_St

Member
Μηνύματα
136
Likes
2.237
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Τώρα θα περιμένω σε μια ώρα και κάτι, τον Πεδουλάκη να μου χαλάσει τη διάθεση.
Το προείπα για τον γνωστό ανεγκεφαλο Πεδουλάκη.
Ο Πεδουλάκης δεν είναι προπονητής. Τουλάχιστον επαγγελματίας.
Θα μας χαρίσει πολύ γέλιο, όσο η διοίκηση του ΠΑΟ τον διατηρεί στη θέση του πρώτου προπονητή και δεν του δίνει μια θέση στη θύρα 13 ή καλύτερα στους φανατικούς του ΓΣΠ, που είναι και η φυσική του θέση.
Κατόπιν αυτών να κρίνω τον Πεδουλάκη ως προπονητή και να αναφέρω τα άπειρα λάθη του (σε κάθε αγώνα) και τα κωλύματα με παίκτες που άλλους ξεζουμίζει και άλλους ξεχνάει στον πάγκο, αποτελεί προσβολή για τη νοημοσύνη μου.
Θυμίζει λίγο την επική στιχομυθία μεταξύ Στέφανου Χίου και Μαρκάτου. Φαντάζομαι τον Πεδουλάκη να παίρνει τηλέφωνο τον @gelf και να λέει "Είσαι ο @gelf? Έχεις κάτι μαζί μου?"

Πέρα απ'την πλάκα εγώ στηρίζω Πεδουλάκη. Η ομάδα κατά διαστήματα παίζει καλό μπάσκετ αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς. Κάνει λάθη,ναι, αλλά όλοι κάνουν. Πχ επιμένει περισσότερο από ότι θα έπρεπε στην άμυνα με αλλαγές. Χθες ο coach ήταν πολύ καλός και στο τέλος το σύστημα ήταν μια χαρά. Δημιουργεί κατάσταση με τον Καλάθη να έχει 3 επιλογές: τελείωμα με floater, πάσα στον ελεύθερο Rice στη weak side, πάσα στον Τόμας στην κορυφή. Είχε βάλει προηγουμένως μερικά ίδια, δεν έβαλε το τελευταίο, πάντως ήταν σωστό σύστημα. Λάθος του Rice που δεν έχει σωστή οπτική γωνία όταν κάνει επαναφορά, ο Wiley βρέθηκε ολομόναχος αλλά δεν ξέρω αν θα τολμούσε ο Rice να κάνει εκεί την πάσα. Το θέμα της στελέχωσης του ρόστερ (πολύ σωστά όσα αναφέρει ο @James για τα μανατζεριλίκια) είναι πολύ πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε θέμα Πεδουλάκη.

Τα συστήματα με το φριντετ είναι παρόμοια με αυτά που είχε για το Ριβερς. Απλά στο σταγγερ τον βγάζει κορυφή, ενώ το Ριβερς λίγο πιο πλάγια γιατί στα analytics φαίνεται καλύτερος σουτερ από εκεί.
Καλείται ο Άρτζι να βρει τρόπους να φανεί η εκτελεστική δεινότητα του Φριντέτ. Θα δοκιμάσει κάποια stagger screens όπως παλιά με τον Ρίβερς;
Ακριβώς. Συν τοις άλλοις ο Φριντέτ έχει πολύ καλύτερο vision και η κορυφή τον βοηθάει στο να σπάσει σωστά την μπάλα αν τελικά δεν εκτελέσει.

Σε όλα τα γενικά συμφωνώ απόλυτα με @Yorgos. Ο Μήτογλου είναι ο καλύτερος μας rebounder, αλλά στην άμυνα θέλει δουλειά ακόμα για το πως να βάζει το κορμί του. Ο Wiley μπορεί να ξεγελάνε τα 7 επιθετικά, αλλά σχεδόν πάντα έχει χειρότερη θέση από τον αντίπαλο του, κερδίζει βέβαια από την ελαστικότητα του. Παπαγιάννης αν έμενε μέσα χθες, ο Σκόλα με το inside out παιχνίδι του θα είχε τερματίσει όλα τα κοντέρ σε όλες τις πιθανές κατηγορίες.

2 βολές παραπάνω να έμπαιναν στη Λυών και ένα κρεμασμένο τρίποντο της Αρμάνι χθες να έβρισκε στεφάνι και ο Άρτζι θα ήταν μάγκας με 3-0 και τι ομαδάρα έφτιαξε και θα είχαν υγρανθεί ήδη όλες οι μοδίστρες και τα κλωστοϋφαντουργεία με το 7ο. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη και παίζουμε απέναντι με ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και πολύ καλούς παίκτες, ας χαρούμε το μπασκετάκι και άμα έρθει και κάποια επιτυχία καλώς.

Στα σημερινά έχω παίξει Ζενίτ στο +10,5 κι ας φάει 30άρα και Μπαρσελόνα-Άλμπα Over 163,5. Έριξα και Abromaitis Over 14,5 p+r+a και Sikma Over 20,5 p+r+a από ειδικά παικτών.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.751
Ο Πεδουλάκης κατά την γνωμη μου δεν ειναι προπονητής επιπέδου Ευρωλίγκας αλλα δεν ειναι και Σκουρτοπουλος.
Συμφωνώ κι επαυξάνω. Σαν τον Σκουρτόπουλο δεν υπάρχει κανείς. Δυστυχώς τον έχω φάει στη μάπα. Αν ο Πεδουλάκης δεν είναι προπονητής, ο Σκουρτόπουλος δεν είναι δέκα φορές προπονητής. Δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί που τους προσλαμβάνουν φταίνε.

Για ΠΑΟ και Ολυμπιακό οι χαμηλές θέσεις της οκτάδας είναι ταβάνι. Μην ακουω βλακειες για αστερια και back to back, η καλυτερη ομάδα της 10ετιας κλπ
Ταβάνι η δωδεκάδα. Και για τις δυο ελληνικές ομάδες. Εκτός κι αν υπάρξουν ριζικές αλλαγές.

Το ότι κάποιος πιστεύει ότι προπονητής έστω της Γ Εσκα δεν έχει συστήματα είναι κάτι που μόνο στην καφενειακη Ελλάδα μπορεί να συμβεί. Ο χειρότερος κόουτς είναι 100 φορές καλύτερος από οποιονδήποτε σχολιαστή.
Συμφωνώ απόλυτα. Απλά όπως έγραψα και παραπάνω κάποιοι δεν είναι προπονητές. Και μάλιστα επαγγελματίες. Έκανα και μια ιστορική αναφορά.

είναι όλως τυχαίως από το ίδιο γραφείο ατζέντηδων
Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία. Αν την ανοίξουμε, δύσκολα θα μπορέσουμε να την κλείσουμε.

Ρε παιδιά λέτε και ξανάλετε για τα τρίποντα της Αρμάνι και ότι ήταν σκοτωμένα κλπ. Πολλά από αυτά ήταν καλές επιλογές ενώ εχασε και κάποια ελεύθερα. Στο τέλευταια δίλεπτο μόνο έχασε 3 τα δύο ο Σερχιο εκ των οποίων το ένα ήταν ανενόχλητος.
Όταν τα βάζουν από τον Θεό ο Σπανούλης Καλαθης (πέρσι κέρδισε την Τσσκα με ταμπλό από τα οκτώ μέτρα) και παλαιότερα ο διαμαντιδης λέμε για κοχονες κλπ.
Ε λοιπόν χθες τα έβαλε ο Μιτσοφ και ο Σέρχιο πως να το κάνουμε είναι καλύτεροι από Ραις Φριντειτ.
Και γενικά η Αρμάνι έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δικαια.
Που στο κάτω κάτω είχε και κάμποσες απουσιες
Απόλυτα σωστός. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί με μπασκετικό μυαλό. Γιατί εγώ νόμιζα ότι μπασκετικό μυαλό έχουν μόνο οι οπαδοί του Άρη και ομάδων που δεν έχουν ποδοσφαιρικό τμήμα.

Συμπληρώνω ότι η Μιλάνο επέβαλε το ρυθμό της από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Άλλωστε όλες οι ομάδες επιβάλλουν το ρυθμό τους στον εφετινό ΠΑΟ.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.751
Προσβλητικό. Δεν είμαι φασίστας. Το αντίθετο.
Αφού δεν μπορώ να γράψω μια άποψη, ενώ ήδη έχω κάνει και ιστορική αναφορά (για όποιον τη διάβασε), εγώ δεν ξαναγράφω τίποτα.
ΤΕΛΟΣ
 
Last edited:

Nick_St

Member
Μηνύματα
136
Likes
2.237
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Προσβλητικό. Δεν είμαι φασίστας. Το αντίθετο.
Αφού δεν μπορώ να γράψω μια άποψη, ενώ ήδη έχω κάνει και ιστορική αναφορά (για όποιον τη διάβασε), εγώ δεν ξαναγράφω τίποτα.
ΤΕΛΟΣ
Τι σχέση έχουν οι προσβολές και ο φασισμός; Επειδή αναφέρατε πολλές φορές τον Πεδουλάκη και το πόσο κακός ή ερασιτέχνης είναι, μου θύμισε εκείνο το αστείο βιντεάκι στο youtube με τους 2 προαναφερθέντες και το έκανα σκηνή στο μυαλό μου ξεκάθαρα με αστεία διάθεση. Μάλλον ήταν κακή απόπειρα χιούμορ. Εννοείται διάβασα την ιστορία με το Περιστέρι και εννοείται ότι όλοι είμαστε εδώ για να γράφουμε την άποψη μας για το μπάσκετ και τις ομάδες, δεν νομίζω να απαγορεύτηκε κάπου κάτι.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Λάθος του Rice που δεν έχει σωστή οπτική γωνία όταν κάνει επαναφορά, ο Wiley βρέθηκε ολομόναχος αλλά δεν ξέρω αν θα τολμούσε ο Rice να κάνει εκεί την πάσα
Ναι ισχύει αυτό. Αν κανείς δει την φάση πριν κάνει πάρει την μπάλα ο Καλάθης, μετά τα σκριν ο Ουόλι μένει ελεύθερος μέσα στη ρακέτα. Πάρε βάλε. Βέβαια το πάρε είναι σχετικό. Την πασά αυτή θα μπορούσε να την κάνει άνετα ο Καλάθης. O Ράις προτίμησε να ακολουθήσει το πλάνο. (μιας και νωρίτερα με δύο προσωπικές του επιλογές, κρέμασε την ομάδα 1) τρίποντο σε αιφνιδιασμό με 2 εναντίον 4, και ατομική μπούκα εναντίον όλων και τζίφος....)
 

Nick_St

Member
Μηνύματα
136
Likes
2.237
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Την πασά αυτή θα μπορούσε να την κάνει άνετα ο Καλάθης.
Πιστεύω ότι ο Rice φοβήθηκε. Συμφωνώ για Καλάθη, έχουμε δει ούτως ή άλλως πολλές φορές να κάνει κάτι παρόμοιο από επαναφορά.

Πχ στον 3ο τελικό το '17 που έβγαλε μόνο του τον James
upload_2019-10-18_18-52-2.png


Ή και φέτος με την Εθνική στη φάση με τον Αντετοκούνμπο
upload_2019-10-18_18-54-31.png
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.662
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Προσβλητικό. Δεν είμαι φασίστας. Το αντίθετο.
Αφού δεν μπορώ να γράψω μια άποψη, ενώ ήδη έχω κάνει και ιστορική αναφορά (για όποιον τη διάβασε), εγώ δεν ξαναγράφω τίποτα.
ΤΕΛΟΣ
Φίλε @gelf , δε νομίζω ότι το σχόλιο ήταν πολιτικό. Κι εγώ που διαφωνώ σε όλα μαζί σου στον Πεδουλακη, αε συμπαθώ ιδιαίτερα. Μη μας φύγεις, έχει ενδιαφέρον η ανταλλαγή απόψεων. Σιγά μην τσακωθούμε για τον Αργύρη.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ή και φέτος με την Εθνική στη φάση με τον Αντετοκούνμπο
Εμένα αυτή η φάση μου ήρθε στο μυαλό όταν ξαναείδα σε ριπλέι τη φάση με το Μιλάνο. Θα μπορούσε να είναι και η ίδια εξέλιξη βέβαια: πάσα του Ράις, εκτός συστήματος, στον αμαρκάριστο Ουόλι, άστοχος εξ επαφής, ήττα και...."Γιατί δεν έδωσε στον ΚΑΥΤΟ Καλάθη, ο καλύτερός μας παίχτης, να φύγει ΑΜΕΣΑ το παλτό" και άλλα τέτοια. :haha:

Πάντα κάποιος πρέπει να φταίει....
 

escursione

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
4.504
Εμένα γενικώς παρά τους πόντους που έβαλε ο φιλότιμος ουολι δεν μου γεμίζει το μάτι. Μακάρι να διαψευστώ.
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.751
Η ώρα της αυτοκριτικής.

Από το κείμενο με την παλιά ιστορία προκύπτει η εμφανής αντιπάθειά μου για τον Πεδουλάκη. Γι' αυτό είχα γράψει ότι αποφεύγω να γράφω παλιές ιστορίες. Και που να φανταστείτε ταξιδιωτικές, με πολιτικά πάθη πάρα πολύ χειρότερα από την αντιπάθεια που νοιώθω για τον Πεδουλάκη.
Πιθανώς (μάλλον προφανές) είναι ότι αδικώ τον Πεδουλάκη. Πιθανώς και τον Σκουρτόπουλο (δεν πήρε και δεκάρα τσακιστή).
Γι αυτό ζητώ συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου. Είναι και Παρασκευή απόγευμα και το άρτι αφιχθέν ποτό, το οποίο συνόδευσε το malt whisky, από το πλησίον αποστακτήριο εντείνει τα πάθη. Είναι σημαντικό να βρίσκεις ποτά σε αφθονία, επιστρέφοντας από Σκανδιναβία. Όχι ότι κι εκεί μου έλειψε. Επέστρεφα ξενοδοχείο μετά το κλείσιμο του jazz bar κατά τις 5 το πρωί.

078.jpg


@Nick_St, συγγνώμη για την παρεξήγηση. Με τα γραπτά σου κατάλαβα ότι σε αδίκησα. Βοήθησε και η παρέμβαση του @Yorgos. Σε εκτιμώ ιδιαίτερα. Έχεις δίκιο, έχω κωλύματα με τον Πεδουλάκη όπως κατάλαβες από την παλιά ιστορία μου. Συμπερασματικά συγγνώμη.

@Yorgos, σ' ευχαριστώ που έβαλες τα ζητήματα στη θέση τους. Από την παλιά ιστορία καταλαβαίνεις ότι έχω κωλύματα με τον Πεδουλάκη. Συγγνώμη γι αυτό. Βέβαια, όπως έχω γράψει έχει κι αυτός κωλύματα. Ξεχνάει άλλους παίκτες στο παρκέ και άλλους στον πάγκο. Έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει να τσακωνόμαστε για μικροπράγματα. Σε εκτιμώ απεριόριστα, γι αυτό ας συμφωνήσουμε ότι μπορούμε να διαφωνούμε για τον Πιτίνο. Οι διαφορές μας είναι μικρότερες απ' αυτές που νομίζουμε. Συμπερασματικά συγγνώμη. Καταλαβαίνω τα λάθη μου που προέρχονται απ' τα πάθη μου.

@James, έθεσες το σοβαρότερο ζήτημα με τους μανατζεραίους, αυτούς που ανεβοκατεβάζουν διοικήσεις και προπονητές. Η συζήτηση αυτή θα βγάλει ζουμί. Γνωρίζω αρκετά και έχεις απόλυτο δίκιο.

Ήρθε η ώρα για τα σημερινά ματς. Όπως γνωρίζετε η εκπομπή του Συρίγου είναι ελεύθερη στο you tube (για όσους δεν έχουν nova).
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.662
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εμένα γενικώς παρά τους πόντους που έβαλε ο φιλότιμος ουολι δεν μου γεμίζει το μάτι. Μακάρι να διαψευστώ.
Ορθώς δεν του την έδωσε ο Ραις. Είχε άλλα δύο βήματα μέχρι το καλάθι και το παιδί αυτό ούτε τριπλά μπορεί να κάνει, ούτε βολές βάζει, σχεδόν σίγουρα θα του έκαναν φάουλ.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Ανεξαρτηυψς σημερινού αποτελέσματος που πάρα πολύ δύσκολα θα γυρίσει μονο με Σπανούλιαδα. Ολυμπιακός αν δεν κάνει 2 αλλαγές μίνιμουμ δεν ξεπερνά τις 13 νίκες ούτε με σφαίρες.
Μα 1 στα 18;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.274
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom